Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta
Releasedatum: 22 februari 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hannibal
"His genius undeniable. His evil, unspeakable."
Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.
Dr. Hannibal Lecter
Allegra Pazzi
Evelda Drumgo
FBI Agent Pearsall
Ninto
Vind het toch wel een schande dat Hannibal een lagere score heeft dan Hannibal Rising...
Tarkus
Het verhaal van deze film is minder dan dat van 'Silence Of The Lambs'.
Natuurlijk is Anthony Hopkins als Hannibal top, het is zijn beste rol ooit, maar het is zeer spijtig dat Jodie Foster bedankte voor dit vervolg, 10 jaar na de eerste film.
Foster wordt hier vervangen door Julianne Moore en kan zeker niet tippen aan de acteerprestaties van haar voorgangster.
Hoewel het einde best goed is, vind ik de scène met Ray Liotta's hersens als "gerecht" een beetje overdreven, maar verder is deze film lekker gruwelijk en geraffineerd.
De rol van Gary Oldman is er weer eentje om te onthouden totaal onherkenbaar is hij in deze prent, en echt niet mooi om zien.
Maar omdat de acteerprestaties van sommige acteurs (Moore & Liotta o.a.) beneden alle peil zijn, heb ik maar 3,5 sterren over voor deze prent.
Jan1
Ik begrijp de waardering niet. Ik vond het maar een slappe film, zeker in vergelijking met het vorige deel. Er zat te weinig diepgang in het verhaal, en het lijkt of de "grove" scenes het verhaal moeten maken.
Jammer. Snap dat Jodie in dit script niet mee wil doen. Goed besluit.
deTuinman
dat komt omdat het publiek van Hanibal Rising heel wat jonger is en de eerdere delen niet hebben gezien of niet eens van afweten.
Hannibal was de slechtste uit de trilogie dus het gemiddelde cijfer is nogal aan de hoge kant.
deTuinman
Waarom scoort deze film zo slecht hier?
lees de recensies, dan kom je erachter
stalker
Deze film is uitsluitend effectbejag. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Hopkins pas na Hannibal zo bekend geworden is. Waarom niet bijv. met The Elephant Man uit 1980, waarin hij ook een arts speelt maar daarin maakt hij als acteur toch veel meer indruk. De massa komt blijkbaar af op taboes en shockeffecten en vindt hem in de rol als kannibaal blijkbaar onvergetelijk. De pschologische laag is flinterdun. Met wat oppervlakkige historische details en het Florentijnse decor moet de film nog wat reliëf krijgen. een dikke 0,5
TK1991
heb hem gister gezien.. Nou vond het niks aan.. Alleen het laatste deel is wel leuk.. maar de rest is echt saai.. 1*
michael
Hopkins is na The Silence Of The Lambs bekend geworden. Dat was een geniale film, waardor het niet meer onbegrijpelijk is dat hij als Dr. Hannibal Lecter zo beroemd geworden is.
tonnyhk
Overbodig vervolg.
Volledig mee eens. Na het geniale silence of the lambs is dit een grote teleurstelling. Alles was slechter. Julianne Moore haalt het niet bij Judy Foster. Ook het verhaal was zwak.
Belachelijk was dat de FBI agente de psychopaat gaat redden. Hierdoor werd het nog ongeloofwaardiger dan het al was. De scène met Ray Liotta's hersens als "gerecht" was al helemaal belachelijk overdreven.
Silence of the lambs was zo goed vanwege de subtuliteit en de dreiging zo goed. Maar daar was in deze film nauwelijks sprake van
GinolaEHV
Ik snap niet waarom deze film zo matig gewaardeerd wordt. Hij haalt het inderdaad niet bij Silence Of The Lambs, maar het is mijns inziens een erg sterke thriller.
Ik vond de acteerprestatie van Julianne Moore niet minder dan die van Jodie Foster. Misschien juist andersom.
Het verhaal was iets minder dan het verhaal van Silence Of The Lambs, maar er zaten wederom een paar schitterende scènes in, zoals de eindscène met het hersen-eten en de scène in het huis van Sterling.
tonnyhk
Ik vond juist het einde van de film erg overtrokken en te en juist daardoor niet echt spannend. Ook die man met dat verminkte gezicht vond ik weer te ver gezocht. Tja een kwestie van smaak zullen we maar zeggen.Ook de start van de film met de schietpartij vond ik niet sterk.
Ik vond de beste en meest spannende scene die waar de politieagent door Hannibal werd opgehangen op het balkon in Florence.
Mary_Shaw
geslaagt maar nogal onsmakelijk
idd die man die opgehangen werd en de zwijnen
OneVision
Het karakter van Hannibal wordt in deze film een karikatuur van zichzelf. In tegenstelling tot Silence of the Lambs speelt het oude personage nu de hoofdrol en zijn hoogbegaafde genialiteit, spierkracht en lichaamsnelheid worden zodanig overdreven dat het een beetje komisch en onrealistisch wordt. Tegelijkertijd wordt de eenzaamheid in Hannibals leven duidelijk zichtbaar waardoor het lijkt of de bejaarde man zich met zijn stoere terechtstellingen wil bewijzen tegenover zijn omgeving. Een triest figuur waar je eigenlijk medelijden mee krijgt.
The Last
Daar ben ik het dus niet mee eens. Hopkins acteert prima (wel iets minder overtuigend dan in The Silence of the Lambs), het is het verhaal die de film de das om doet. Dat is ook de reden misschien dat jij Lecter in deze film een triest figuur vind.
notorious_kim
Schitterende film met geweldige acteurs.
Het verhaal is gewoon subliem, maar ik mis Jodie Foster en daardoor toch maar een 4 sterren.
Ondanks Scott een enigszins teleurstellend deel uit de beroemde reeks, mede doordat de weegschaal meer richting horror dan suspense uitslaat. Hopkins en Liotta geven de film meer klasse waardoor het eindoordeel goed is.
Anouk.
Geweldige film, goed vervolg.
Ik heb na deze twee Hannibal rising gezien, die ik niet slecht vond, maar wel een beetje 'te graag een vervolg willen maken'.
Wat ik jammer vond aan deze film is dat Jodie Foster door een ander vervangen was die het heel wat minder deed.
Minotaures
AddictedToMovies
Vind die Anthony Hopkins in het algemeen een fraai saaie acteur.
Hm, ik vind hem juist een van de betere acteurs van de laatste 30 jaar. Zijn rol als Hannibal Lecter in SOTL vind ik een van de beste acteerprestaties aller tijden. Hier doet hij het ook goed, maar een stuk minder dan in SOTL. En wat is er met Clarice Starling gebeurd? Ze is in deze film heel bijdehand, en gespeeld door een stuk slechtere actrice (Julliane Moore). Ook het verhaal is lang niet zo goed als SOTL (of Red Dragon). De regie vind ik wel erg mooi hier, maar dat kan de film niet redden. Geen mooie psychologische thriller meer, maar een vervelende FBI/horror film is het geworden.
dvd-me
Een goede thriller met een goed iq, dat kan ik zeer waarderen. En ik vind Hannibal (Anthony Hopkins) gewoon goed!
Ninto
WUT!?
Resh
Zeker een tegenvaller. Zo een bekende naam als Hannibal, kan de film niet redden. De film is saai, er komt geen spanning in voor, ook geen vieze momenten (behalve de hersenen geval dan). Ik had een veel engere film verwacht met veel spanning. De film vind ik ook heel langdradig soms een beetje vaag net als de rare ''relatie'' tussen de vrouwelijke FBI agente en Dr. Lecter. (Zij red hem en hij andersom haar ook
) Maar er zaten tog paar leuke scene's tussen. De film is niet goed maar ook niet zo slecht. De acteerwerk was wel erg goed.
Donkerwoud
Anthony Hopkins is het enige wat deze verschrikkelijke film nog een beetje overeind houdt. Het grootste punt is dat het de onderhuidse spanning van het origineel verruilt voor een simplistisch gorefest. Met Red Dragon werd gelukkig weer een kleine revanche gemaakt, om met Hannibal Rising een nog grotere verschrikking neer te zetten...
Na het zeer sterke deel 1 had ik best wel hoge verwachtingen van het 2e deel. Die zijn echter niet uitgekomen maar ondanks dat vond ik dit best een vermakelijke film met wederom een zeer goede rol van Anthony Hopkins. Deze film bevat wel meer grove momenten dan het eerste deel maar dit deel is niet echt spannend (wel boeiend) en het verhaal is minder. Ook trouwens goede bijrollen van Giancarlo Giannini en Ray Liotta. Julianne Moore is natuurlijk geen Jodie Foster maar zij deed het best aardig in deze film.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

The Silence of the Lambs
1991

Manhunter
1986

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott zaterdagavond (2 november) te zien op televisie

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott vanavond te zien op televisie

Vijf goede horrorfilms op Amazon Prime Video

The Silence of the Lambs