• 9.378.523 stemmen

C'est Arrivé près de chez Vous (1992)

Komedie / Mockumentary | 95 minuten

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Releasedatum: 11 februari 1993

Plot C'est Arrivé près de chez Vous

"A Killer Comedy"

Ben verdient zijn brood als moordenaar. Vooral postbodes trekken zijn aandacht maar nooit valt hij de echte rijken aan. Ben heeft een filmploeg de toelating gegeven om hem te volgen. Wanneer er geleidelijk aan een vriendschap tot stand komt, wordt de ploeg langzaam maar zeker medeplichtig.

avatar van Koos

Koos

Dit filmpje van de heer Rémy Belvaux heeft mij zeker niet kunnen bekoren. Het is lang geleden dat ik zo een fiasco heb meegemaakt (Kill Bill 2), helaas. Vorig jaar had ik het ook maar een half uur volgehouden, nu dan toch (helaas, eerste ingeving toch weer het beste) helemaal bekeken.

Waarschijnlijk is de film een satire, daar kan ik ook wel inkomen, maar helaas werkt het bij mij helemaal NIET. Vooral de filmcrew was echt niet om aan de zien, wat een jokers, echt ongelofelijk. Het geweld kom me ook al niet bekoren (realistisch..?, bijna..gezellig taart eten met je vrienden, hmmm..), Vooral die intermezzo's waar enkele moorden in hoog tempo voorbij kwamen, om zo zijn totaal wat op te schroeven, waardeloos. De man in de hoofdrol had een erg hoge irritatie factor, met zijn 'filosofische' gezwam.

Vernieuwend was het misschien, en ik ben zeker een fan van (vernieuwende) independent producties, maar dit vind ik het niks,

Kijk eens naar Henry: Portrait of a Serial Killer, dat is pas gruwel (hoewel niet helemaal te vergelijken, aangezien dat geen satire is, maar de vraag is natuurlijk in hoe verre deze film een satire is)

Laterrr

Koos schreef:

Helaas? Je vindt het dus jammer dat het lang geleden is dat je zo'n fiasco hebt meegemaakt? En dat was nog wel bij het geweldige Kill Bill 2.

Je gaf net zelf al aan dat het satire was.

Dat is een slasher. Volgens mij gaat het jouw er alleen maar om hoeveel erin gemoord wordt ofzo? Dit is gewoon pure komedie.

Bij sommige films moet je gewoon niet alles helemaal serieus nemen. Ik denk dat dit ook de reden is dat je Kill Bill 2 niet kan waarderen.

avatar van Reinbo

Koos schreef:

maar de vraag is natuurlijk in hoe verre deze film een satire is?

Wat dacht je van 110%?

Sander2 schreef:

Je gaf net zelf al aan dat het satire was.

Henry, een slasher Jij moet je nog maar eens in genres gaan verdiepen denk ik

avatar van Reinbo

Henry is geen slasher maar een drama "based on real live events....".

Sander2

Ow, sorry. Heb die film verder niet gezien, maar dacht uit het commentaar van Koos op te maken dat het een slasher was.

avatar van Koos

Koos

Zoals ik al zei, de film werk voor mij dus NIET als een satire (of zoals je wilt, komedie). Er wordt naar mijn idee te ver doorgedraafd; als de regisseur een punt wil maken (maatschappij critisch, of wat dan ook), dan kan dat ook met minder absurditeiten, als de film een komedie is, dan slaat hij de plank mis door diezelfde absurditeiten. In beide gevallen vind de film dus niet geslaagd. Maar deze film is erg smaakgevoelig (vooral je gevoel voor humor), en helaas was mijn lachspier slecht enkele keren geprikkeld (scene op de bouwplaats), maar vooral toch juist niet (scene met oma in flat, etc), de pure komedie waar sander2 met over heeft is me dus helaas ontgaan

Henry: Portrait of a serial killer is helaas based on real life events ja... En nee, Kill Bill 2 (en 1) kon mij zeker niet bekoren, overgewaardeerd en niks nieuws.

scene met oma in flat

Vond ik juist de meest lachwekkende scène van de hele film. Maar het is gewoon een feit dat humor iets heel persoonlijks is dat bij iedereen verschilt.

• 12092 berichten

Volgens mij heeft het ook wel iets met leeftijd te maken, toen ik de film voor het eerst zag kon ik nog wel lachen om dat soort humor, maar inmiddels vind ik het een beetje flauw en goedkoop eigenlijk. Duidelijk een film die niet beter wordt met het verstrijken van tijd

avatar van Ambru

Ambru

Naar mijn mening een erg goede film. De absurte/directe/grove humor smaak ik wel. eventueel minpunt is dat het laatse deel minder boeiend is.

avatar van joe black

joe black

fantastische vertolking door benoit poelvoorde! Erg zwarte en absurde humor. But I love it!!!

avatar van Ambru

Ambru

orbit schreef:

hoeveel jaren waren der dan tussen?

avatar van calexico

calexico

Afgelopen zondag voor een prikkie in A'dam gekocht en gisteren gekeken: een erg goede film! En wat speelt die Poelvoorde goed zeg! Kan me wel voorstellen dat Tarantino dit goed zou vinden....

Ambru schreef:

hoeveel jaren waren der dan tussen?

Ik heb hem in 1995 voor het eerst gezien dacht ik.. maar de laatste keer was een jaar of 5 terug (7 jaar tussen dus). Mijn smaak is misschien wat veranderd, maar ik vind dit toch een beetje puberaal allemaal.

avatar van Halcyon

Halcyon

orbit schreef:

Al een geluk dat mannen eeuwig pubers blijven .

Nee, ik vind het wel leutig allemaal, maar een herziening dringt zich op!

avatar van Redlop

Redlop

De uitstapjes naar de poëzie, Gaudiaanse bouwstijl, aandacht voor ouderenzorg, de vervlakking van de maatschappij en bijvoorbeeld de klassieke muziek waren zeldzaam hilarisch.

avatar van NKyou

NKyou

Duidelijk niet mijn filmpje en de zwarte humor (kan hij zwarter?) was eerder pijnlijk schokkend dan grappig. Poelvoorde speelt de rol echter wel met verve en zet een mooi slecht karakter neer, vrijwel zonder geweten en remmingen. Een scene die ik dan wel weer kon waarderen was die met die duif. Vooral de moordscenes tussendoor vond ik onnodig expliciet en te grof. Bij die vrolijke verkrachtingscene heb ik hem doorgespoeld, moest dit nou?! Ik kom niet verder dan een krappe 1 ster helaas, had er meer van verwacht.

avatar van chefkok

chefkok

Koos schreef:

Iedereen heeft het hier steeds over een satire, maar dat is volgens mij niet helemaal juist. Ze proberen hier wel degelijk een statement te maken. Ze ergerden zich eraan dat in de media misdadigers steeds meer verheerlijkt werden. Ze wilden dus een punt maken dat de media niet helemaal onschuldig is als ze dat doen. Of ze daarin gelijk hebben laat ik in het midden. Daarnaast is deze eindexamenfilm (want dat is het, vandaar ook de IKON-documentaire achtige sfeer, er was gewoon niet meer geld, De ouders van van Poelvoorde spelen ook mee, het meisje dat verkracht wordt is zijn zus geloof ik..) nogal tweeslachtig. Aan de ene kant zijn ze dus tegen het verheerlijken van misdadigers in de media, aan de andere kant doen ze dat zelf ook. De oma die vermoord wordt is natuurlijk vreselijk, maar ook erg lachwekkend.. Ik vindt de film heel erg goed (5*) omdat het veel doet: hij is boeiend, vervreemdend, gruwelijk, grappig en je zult hem nooit vergeten. Kortom volgens mij voldoet hij aan alles waar en goede film aan moet voldoen. En dat met een minimaal budget (en terwijl de makers nog niet eens afgestudeerd waren. Na de film wel uiteraard!)

avatar van as

as

chefkok schreef:

Een satire behoort dat dan ook te doen.

avatar van bernardcastard

bernardcastard

Geniale film. Onwaarschijnlijk zieke humor Iets om als Belg trots op te zijn zowaar...

avatar van Drezic

Drezic

Eerst was het Tarantino-achtig. Maar op den duur draaide mijn maag er van om. De boodschap kwam bij mij in elk geval duidelijk over.

Zeker kijken als je een sterke maag hebt.

avatar van Joyy

Joyy

volgens mij wortd hier een beetje te diep op ingegaan

maatschappijkritisch? aan willen tonen dat in beeld brengen van geweld door media net zo quilty maakt?

welnee, gewoon een absurde extreme en vooral erg grappige film

iemand doodschreeuwen, saves a bullet, dat soort humor

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Heerlijk absurde film met pikzwarte humor. Veel geweldige dialogen en een geniale rol van Benoit Poelvoorde.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

chefkok schreef:

Voila !

Geef hem 5 sterren voor exact dezelfde redenen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ik begrijp alle redenen waarom deze film zo goed is en ik vond de film soms ook heerlijk bizar ( dat kind!!! en de scene naar het einde waarin Benoit met een nekkraag naar beneden schreeuwt dat hij het lijk nog kan zien waren geniaal , maar het viel me een beetje tegen, jammer genoeg. 3*

Die zieke humor daar doe ik het toch voor. Eerst denk je, oh, dit is grappig en dan komt het besef dat het eigenlijk om een griezelige moord gaat.

Gewoonweg geniaal.

avatar van stefan dias

stefan dias

Een film waarbij het lachen je letterlijk vergaat. Meesterlijk.

avatar van niethie

niethie

Inmiddels al een hele tijd geleden dat ik hem zag maar kan me nog goed herrineren dat ik heel erg verbaast en verrast was.
De film is ongeloofelijk bizar, hard maar zit bovenal vol met hilarisch grappen.
Ik durf zelfs te zeggen dat het eerste uur van de film een van de grappigste en meest hilarisch grappen bevatte die ik ooit in een film heb gezien vooral die scene waar hij die bejaarde vrouw vermoorde ik heb werkelijk keer op keer in een deuk gelegen van de ene geniale grap na de andere ook was de rolverdeling geweldig vooral de hoofdrolspeler zette zijn rol briljant neer.
Maar dan slaat het geheel om in een harde film met weinig humor die eigenlijk maar een beetje voorborduurt op het geniale eerste uur dit zorgde ervoor dat ik de film gelijk een stuk minder vond en eigenlijk niet meer wist wat ik van het geheel moest denken.
Kortom een bizzare cultfilm die door de geniale humor, goede rolverdelingen en bizzare ontwikkelingen in het verhaal zeer de moeite waard is, alleen verpeste het laatste half uur een hoop voor mij dit zorgt dan ook voor een halve punt extra aftrek. 3,5 sterren

avatar van Gofoarts

Gofoarts

Ik heb ontzettend hard genoten van deze film! Als deze film er niet over zou zijn dan werkt de film niet...

avatar van irisneeleman

irisneeleman

Ik vond de film destijds heel scherp. Maar ik was erg jong. door commetaar van Orbit , en herinneringen ga ik twijvelen. ik geef maar geen sterren nog.