• 9.378.480 stemmen

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Familie / Komedie | 120 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 17 december 1992

Plot Home Alone 2: Lost in New York

"He's up past his bedtime in the city that never sleeps."

De familie McAllister gaat wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gelukkig voor hem heeft hij de creditcard van z'n vader bij zich, en hij besluit het er eens goed van te nemen. De inbrekers uit de vorige film zijn echter weer op vrije voeten, en zij hebben dit maal als doel om een grote speelgoedwinkel te beroven. Kevin probeert hier wederom een stokje voor te steken.

Kevin McCallister

Buzz McCallister

Frank McCallister

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Home Alone 2 is geweldig, de sfeer is veel beter vergeleken met deel 1.Het verhaal is uit gebreide en zo doende ook de tijdsduur.Verhaal is goed geslaagd de grappen waren erg voorspel baar maar ook wel geslaagd.Dit is geen overbodig vervolg hoe veronica magazine het vertelt.Het acteer werk is weer erg goed en de muziek is weer klank vol. 3,0*

avatar van Padde

Padde

verhaallijn als in 1

ik vindt 1 beter

avatar van Spetie

Een herhaling van zetten t.o.v. het eerste deel. Zelfde jongetje, zelfde boeven, andere locatie en de zielige oude man wordt ingeruild voor een zielige oude vrouw. Op zich niet zo heel erg natuurlijk, want deel twee heeft dezelfde plsupunten als het eerste deel, al heb je hier meer het idee het allemaal al eens gezien te hebben. Ook is dit deel nogal aan de lange kant. Gelukkig zijn de boeven wel weer in topvorm.

avatar van Denzz

Denzz

deze film werkt volledig op hetzelfde recept als de eerste film (zelfde acteurs, regisseur, opbouw, ...). de kerstsfeer is ook weer te vinden. natuurlijk is het geen topfilm maar wel gezellig wegkijken bij de feestdagen!

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik lig toch wel telkens in een deuk als ik deze films weer zie, elke keer weer. Ik vind overigens deze echt een stuk leuker dan deel 1. Geweldig, 4.5 sterren.

avatar van roeleboel

roeleboel

egt zeer grappige film

avatar van CannabisFristi

CannabisFristi

Goede komedie,vooral Joe Pesci en Daniel Stern zijn lachwekkend.

Maar wat een verschrikkelijk irritant kindsterretje is die Macaulay Culkin,

Zo'n grote stoorzender verandert helaas m'n hele waardering voor de film

avatar van movie-edje

movie-edje

Het is gewoon een heerlijke kerstfilm, die jou in deze koude dagen, heerlijk warm maakt!

het is gewoon heerlijke humor!

avatar van Tall man

Tall man

Heerlijke kerstfilm om tijdens de kerstdagen te kijken. De grappigste scene blijf ik toch met de film in de film stukjes vinden. 'you got 10 seconds...' zegt denk ik al genoeg.

Ook de andere stukjes zijn zeker niet slecht te noemen. Je hebt weer goede boobytraps enz,

''spannende'' achtervolgingen, en natuurlijk al de grappige stukjes.

Kortom heerlijke kerstfilm!

Een typische kerstfilm die een echte kerstsfeer weet neer te zetten en die het goed blijft doen rond de feestdagen. Ik vind dit deel, na deel 1, toch wel het beste deel. De rollen van de boeven zijn erg leuk neergezet en vooral de cominatie met de humor. Sfeervol

avatar van Humortje!

Humortje!

Marv blijft geweldig!
KEVIN: He guys; smile!
MARV: (smile into the camera)
KEVIN: (take a picture and run away)
HARRY: He's take a picture!
MARV: How look my hair?

avatar van scorsese

Aardige familiefilm waarin de kleine Kevin wederom door zijn ouders vergeten wordt, als zij op vakantie gaan. De film is van hetzelfde niveau als zijn voorganger, maar is bijna op alle vlakken een directe herhalingsoefening. Absoluut vermakelijk en een fijne kerstsfeer. Macaulay Culkin is zeker niet het beste kind-acteur, maar wel leuk.

avatar van K. V.

K. V.

Nog eens deze opgezet en 'k heb er weer van genoten. De sequel is zeker geslaagd en bevat dezelfde elementen uit het eerste deel, maar stellen zeker niet teleur. Tof dat de originele cast weer meedoet, zeker de 2 boeven zijn toch wel de sterren in de films, maar ook dat hotelpersoneel was een leuke toevoeging. Tja voor de rest bevat de film humor, een zedenles, maar vooral dikke fun.

Een waardige opvolger, die leuk is voor klein en groot.

avatar van Angelo2

Angelo2

Geweldige comedie, zo vaak gekeken maar hij blijft gewoon leuk. De ultieme kerstfilm voor de hele familie. Macaulay Culkin speelt de sterren van de hemel en ook de de boeven zijn erg vermakelijk. Vind hem leuker dan deel 1.

avatar van daxclusive

daxclusive

Op de 1e kerstdag na jaren herzien op DVD!

En toch blijft Home Alone 2 de ultieme kerstfilm voor mij.

Heerlijk genieten van Marv en Harry en de ondeugende Kevin.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Vind deel 2 leuker dan deel 1 maar toch zijn ze allebei wel om te smullen..

Maar elk jaar op tv met kerst nee bedankt!

avatar van Jozz

Jozz

Zojuist ook deeltje 2 bekeken. Deel 2 is gewoon een herhaling van deel 1, maar dan in een andere setting. Werkelijk alle details uit deel 1 zijn gekopieerd, maar wel met overduidelijke opzet. Eerlijk gezegd stoorde ik me er dan ook helemaal niet aan. Het was gewoon weer grappig .

Sterker nog, over de gehele linie vond ik dit deel nog iets vermakelijker dan deel 1. Speciaal is het allemaal niet, maar deze familieclassic is toch wel de moeite waard.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Het herhalen van dezelfde grappen als deel 1 wordt hier vaak aangekaart. Ik vind dat juist de kracht van de filmdoor dezelfde grappen in andere contexten te plaatsen. Die andere contexten zijn heel origineel gevonden (neem de tv-scene in het hotel). Ook hebben ze nieuwe grappen toegevoegd die ook hartstikke leuk zijn.

avatar van RudeDog

RudeDog

filmliefhebber92 schreef:

Ik blijf hem ook beter vinden dan deel 1 Mr Duncan-Tim Curry een nog onbekende Rob Schneider de Pigeon Lady de kerstsfeer de geweldige muziek van John Williams echt alles heeft deze film heb hem nu deze december weer drie keer gekeken hij verveelt ook geen moment

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Home Alone nog steeds populair - Lekker even uit! Alle evenementen op Film en Uitgaan van De Telegraaf. [Film]

Home Alone nog steeds populair

AMSTERDAM - Hoewel Home Alone 2 rond de Kerstdagen al bijna twintig jaar op televisie wordt gebracht, scoort de familiefilm nog steeds torenhoge kijkcijfers. Bijna anderhalf miljoen mensen

stemden gisteren af op RTL 4 waar de rolprent te zien was.

1.500.000 kijkers is niet verkeerd!

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

RudeDog schreef:

Ik zei niet dat deze beter was. Ze zijn evengoed.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Stem verhoogd na het gister weer bekijken voor de zoveelste keer. Het blijft gewoon voor mij de 'ultime' kerstfilm allertijden!

avatar van Sutherland

Sutherland

Blijft voor mij samen met deel 1 de kerstfilm om te zien tijdens de feestdagen. Dit deel vind ik nét iets leuker dan het eerste deel, vooral omdat het zich op locatie afspeelt.

avatar van RudeDog

RudeDog

filmliefhebber92 schreef:

Ik zei niet dat deze beter was. Ze zijn evengoed.

oke sorry

avatar van RuudC

RuudC

Een goede sequel. Veel leuke knipogen naar de eerste film, een mooi voorbeeld van hoe onrechtvaardig het Amerikaanse opvoedsysteem is en verder gewoon fijn dat de cast eindelijk ook bij een vervolg volledig samenkomt. Het is moeilijk te zeggen welke van de twee beter scoort. Lost In New York is avontuurlijker en op momenten grappiger (vooral Daniel Stern zet een erg leuke Marv neer). De momenten met het duivenvrouwtje waren erg ontroerend. Van Rob Schneider was ik compleet vergeten dat hij hierin een rol had. Ook hier zijn trouwens de videofragmenten fantastisch. Ook degene waarin Tim Curry onbewust de Grinch nadoet. Lost in New York heeft vooral als voordeel dat de film over de hele lengte echt leuk is. De eerste maakt dat weer goed doordat het meer magie heeft. Ik kies heel veilig voor de stelling dat beide films even goed zijn.

avatar van Thierry18

Thierry18

Een film waar ik in de jaren '90 mee opgegroeid ben. Dat deze film nog steevast elke kerst uitgezonden wordt, zegt toch wel iets.

Maar goed, nu de review nog;

De film ademt alles uit wat een goede kerstfilm nodig heeft; humor, spanning, gezelligheid; noem maar op! Duidelijk is dat er veel zaken uit het eerste deel zijn overgenomen (wat ik trouwens niet als negatief ervaar, want een leuke knipoog naar een eerder deel zorgt voor herkenning)

De muziek vond ik altijd al 1 van de sterkste onderdelen uit de film. Werkelijk prachtige muziek, bijna ontroerend.

Jammer dat deel III en IV echt stukken minder zijn.

Herhaling.

Er wordt echt véél gekopieerd uit het eerste deel. Je kan links en rechts al eens wat verwijzingen in je film inwerken, maar Columbus gaat hier wel erg ver. Zo zijn een hele hoop van de traps gewoon simpele kopietjes van het origineel.

Het gehele verloop van de film is hetzelfde, alleen bevinden we ons deze keer in New York. De stad zelf zorgt voor maar weinig nieuwe elementen, dus dit zijn eigenlijk geen films om snel na elkaar te kijken. Jaartje tussen was wellicht beter geweest.

Het duurt weer veel te lang vooral we aan de traps toekomen, die zijn ook iets minder origineel dan in het eerste deel, dus schiet er niet zo bijster veel over. Culkin en Pesci blijven ook wat irriteren, niet zo mijn films geloof ik.

Had deze tot m'n eigen verbaziging vroeger ook al een keer gezien, de duivenvrouw herkende ik nog. De rest van de film zei me niks meer.

avatar van J.Bell

J.Bell

brabusRUS schreef:

Home Alone nog steeds populair

stemden gisteren af op RTL 4 waar de rolprent te zien was.

1.500.000 kijkers is niet verkeerd!

Ah, ben ik dus niet de enige.. die elke keer weer zit te kijken.

avatar van Eraser2

Eraser2

Zeer vermakelijk vervolg. De locatie breidt zich ditmaal uit naar New York en hier hebben de makers een briljante zet geleverd. Ze hadden hetzelfde kunstje namelijk makkelijk kunnen uitmelken door het weer in het ouderlijk huis af te laten spelen. De manier van aanpak hier zorgt ervoor dat de serie fris blijft. Mooi is ook dat zo'n beetje de gehele cast uit deel één weer van de partij is. Blijft samen met deel één vaste prik met kerst.

avatar van The Beast

The Beast

Leuk vervolg, toch wel minder dan deel 1

leuk om zo nu en dan te zien maar elke kerst word gewoon saai en vervelend.