• 9.377.375 stemmen

Geregisseerd door: Niall Johnson

Met onder meer: Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas

Releasedatum: 22 december 2005

Plot Keeping Mum

"Some family secrets are best kept...buried."

Pastoor Walter Goodfellow is zo druk bezig met het schrijven van de perfecte mis, dat hij niet doorheeft dat zijn ongelukkige vrouw Gloria een affaire heeft met haar golfleraar en zijn kinderen allerlei rottigheid uithalen. Gelukkig is er de nieuwe huishoudster die alles probeert op te lossen.

Reverend Walter Goodfellow

Rosie Jones

TV Chat Show Presenter

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuk, leuk, leuk! Ik heb me zeker vermaakt met deze film. (Zwarte) engelse humor hou ik wel van. Ik heb een paar keer goed gelachen, ook zeker om Atkinson die ik na een paar slappe films nu weer top vind in deze film.

Erg vermakelijk! 4 *

avatar van tv1984

tv1984

Johnny English en Mister Bean scoort hier minder dan deze film ik snap het niet. Rowan Atkinson is enorm saai en totaal niet grappig in deze film. Het enige grappige was dat met die hond omdat ik met hetzelfde probleem zit bij de buren hebben ze hetzelfde ras en die is ook constant aan het blaffen. Het enigste wat de film nog een beetje het bekijken waard maakt is omdat de dochter Holly er goed en lekker uitziet. Ik geef maar een 2,5 dat is eigenlijk nog teveel

avatar van Ari..

Ari..

Zeker de moeite waard..

Schitterende humor, en Rowan Atkinsson nu eens in een serieuze rol..

Rowan Atkinsson speelt zijn rol schitterend, en laat zien dat hij niet alleen als een Mr. Been personage succes kan hebben.

Als kandidaat voor de rol als onschuldig ogende Grace is Maggie Smith de perfecte keus geweest.

Verwacht geen MR.Been genre..

avatar van wwelover

wwelover

Super leuk vooral die oma

avatar van marion22

marion22

Heerlijke Engelse humor. Vertederend en sarcastisch tegelijk! 3.5*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

wel grappige Atkinson filmpje. vond hem leuk en vermakelijk, verdiend een 3* bij mij.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Mooi voorbeeld van onderkoelde britse humor. Geen verplicht schuddebuiken zoals bij de amerikanen maar zo brits als het hoort.

tv1984 schreef:

Johnny English zit dan ook vol met domme en voorspelbare humor, waar zelfs Rowan Atkinson een beroerte van kreeg. Keeping Mum daarentegen is veel subtieler en laat meer aan de verbeelding over. Overigens is Maggie Smith een van de beste Britse actrice's die er op dit moment rond loopt en is ze in deze film wederom geweldig.

Geweldige Engelse humor, prachtige sets en mooie muziek maken Keeping Mum tot een voorbeeld voor alle toekomstige komedies. De scherpzinnigheid waarmee menig scene is opgezet en een ijzersterk script getuigen van klassewerk.

Rowan Atkinson is goed maar Kristin Scott Thomas nog beter. De kinderen acteren leuk en overtuigend genoeg. Liz Smith is erg leuk als irritante buurvrouw en Emilia Fox heeft het acteertalent van haar vader.

****, 5 sterren voor een Engels meesterwerkje!

avatar van peter 1

peter 1

Geweldige britse zwarte humor! Absoluut een topper voor liefhebbers van dit genre.

Alleen....die Patrick Swayze is verschrikkelijk in deze film.

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

gaaap

wat saai wat saai

en dit noemen ze dan comedy haha

britse humor is echt flauw

gewoon niet om te lachen BAH!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De film was inhoudelijk heel anders dan de DVD hoes deed vermoeden. Niets wees erop dat het hier ging om zwarte humor, erg slecht eigenlijk.

De film zelf was best leuk, Atkinson en Swayze is natuurlijk een geniale combinatie. Er had alleen wel meer in het concept gezeten en de "grapdichtheid" was ook maar laag. Daarentegen speelde Atkinson zijn beste rol in jaren.

Daarom 2.5 sterren, maar zeker geen slechte film.

Captain Pervert schreef:

Daarom 2.5 sterren, maar zeker geen slechte film.

Geen enkel goed woord voor de twee geweldige actrice's die hierin meespelen: Kristin Scott Thomas en Maggie Smith ?

catweasel

Ah, een veel mooiere en betere poster!!

avatar van Nieke

Nieke

Niet te veel woorden aan vuil maken; 2*

avatar van robin00787

robin00787

Als komedie inderdaad niet echt geslaagd. Toch heeft de film wel wat dat het 90 minuten boeiend houdt. Wel leuk dat die gezinsleden van die pastoor elke keer Jesus Christ zeggen. 3*

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Gisteren gezien en moet zeggen had veel slechter verwach.

Dacht dat een flop ging zijn maar eerlijk gezegd vond hem goed.

Rowan Atkinson zette een meer serieuzere rol neer en hij dee dat niet slecht .

Verhaal op zich is niet zo speciaal maar het is wel een einde dat je niet echt verwacht.

Af en toe lach je wel eens maar echte komedie is dit niet maar toch een goede film.

3,5 sterren

avatar van Tin

Tin

Deze film was niet echt wat ik verwacht had. Gezien het gegeven dacht ik dat het allemaal wat duisterder of morbide zou zijn.

Niet dat de film hierdoor tegen is gevallen, ik heb mij hier goed mee vermaakt. Maggie Smith zette een leuke seriemoordenares neer, en een ingetogen Atkinson valt ook goed te pruimen. 3*

avatar van Waku

Waku

Beetje saaie komedie met een bijrol voor Rowan Atkinson.

Dit keer niet echt in een flauwe slunzige rol maar als teruggetrokken en bedeesde priester.

Het gaat allemaal een beetje om de relatie tussen hem en zijn vrouw. Het feit dat het kerkelijke gebeuren Goodfellow volledig opslokken en dat werkt niet te goede van zijn huwelijk met zijn vrouw die zich stierlijk verveelt.

Patrick Swayze speelt huiveringwekkend en tenenkrommend slecht een Amerikaanse playboy die als kaper op de kust ligt om Goodafella's plaats in te vullen.

Ondertussen is er nog een moordlustige moeder/oma op bezoek die het zaakje nog gecompliceerder maken.

Op een paar leuke scenes na kabbelt de komedie traag

voort en slaat de verveling snel toe.

avatar van notsub

notsub

Hier heb maar af en toe om moeten lachen. Het is allemaal vrij gezapig met een licht grimmig randje, maar komt nooit lekker los. Het had wel wat hilarischer gemogen. 2.0

avatar van maxB

maxB

het is afentoe wel droog maar ik had er absoluut meer van verwacht 3*

avatar van buttista

buttista

De subtiele en droge Engelse humor verveeld geen moment. Voeg daarbij een misdaadplot en je hebt een heerlijke film.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Zeer vermakelijk van voor naar achter, dreigt voorspelbaar te worden, maar precies op dat moment komt er toch weer een soort verassing. Wat het erg leuk maakt. 3,5 ster

avatar van soom

soom

Erg leuke film. Leuk verhaal, goede acteurs. Maggie Smith is geweldig, Kristin Scott is tof, Tamsin is leuk, en ja, ik moet het weer zeggen.. Ik had nooit gedacht dat Mr. Bean kon praten . Engelse humor is veel fijner en leuker dan Amerikaanse (platte) humor, vind ik. Vind het absoluut een lekkere, leuke wegkijkfilm.

avatar van Martinator

Martinator

ik ben sowieso al fan van engelse humor en dit is daar een mooi voorbeeld van een leuke film waarin zo lief gepraat word in zo'n mooie omgeving terwijl er echt keiharde dingen gebeuren echt heel grappig, rowan atkinson speelt zijn beste rol sinds mr. bean en maggie smith speelt egt een heel goeie rol alleen patrick swayze is echt fu*king irritant mooi hoe hij deze film verlaat want hij haalt voor mij 't gemiddelde toch echt wat omlaag

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Een zeer vermakelijke film om een keer te zien. Met leuk en goed acteerwerk van Rowan Atkinson en Maggie Smith. 3,5 sterren.

avatar van Ambru

Ambru

Hoewel dit al een pak beter was dan de Mr.Bean rommel, vindt ik Atkinson's beste personage nog steeds Blackadder.

Vooral magy smith spelde goed. De film was nergens echt grappig, maar gaf wel subtiele hints waneer het zou moeten. Redelijke film met slechts weinig "HaHaHA-momenten"

avatar van Chrisjuh

Chrisjuh

Ari.. schreef:

Zeker de moeite waard..

Schitterende humor, en Rowan Atkinsson nu eens in een serieuze rol..

Verwacht geen MR.Been genre..

Daar heb ik niet veel aan toe te voegen eigenlijk. Er wordt goed geacteerd door alle personages en is bovendien erg leuk! 4*

avatar van prometida

prometida

lijkt me grappig, zo'n oma te hebben

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

leuke film. 3.5 sterren

avatar van bugno

bugno

Aardige film,met af en toe best wel orginele zwarte humor,het leuke verhaal en de prachtige locatie opname's maken er 3* van.