Keeping Mum (2005)
Geregisseerd door: Niall Johnson
Met onder meer: Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas
Releasedatum: 22 december 2005
Plot Keeping Mum
"Some family secrets are best kept...buried."
Pastoor Walter Goodfellow is zo druk bezig met het schrijven van de perfecte mis, dat hij niet doorheeft dat zijn ongelukkige vrouw Gloria een affaire heeft met haar golfleraar en zijn kinderen allerlei rottigheid uithalen. Gelukkig is er de nieuwe huishoudster die alles probeert op te lossen.
Reverend Walter Goodfellow
Rosie Jones
TV Chat Show Presenter
Mr. Brown
diddledidoo
Gisteren tijdens Harry Potter hiervan een voorstukje gezien. Komedies bekoren mij niet snel. Amerikaanse komedies zijn veelal van het 'lach-of-ik-schiet-allooi'. Ik hoop dan ook dat deze Engelse film beter is. Het voorstukje dat ik gisteren te zien kreeg, sprak me wel aan. 'Apart' dekt tot zover de lading.
zoutzak
in de sneak de eerste 10 minuten gezien en toen weggelopen, oh my god...
Zonde van het geld, maar ga de film niet raten.
Word_Play
Zonde, zoutzak. Na een inderdaad slap begin ontwikkelt het toch wel tot een vermakelijke komedie.
***.
Yuppie_Scum
aangename mix tussen spanning en humor!
vond het leuke film die inderdaad wat traag
op gang kwam.
Sum
Af en toe een beetje duf misschien, maar toch wel vermakelijk hoor!
Bone*Thugs
Het was toch niet wat ik ervan verwachte....ik had gedacht dat er meer humor in zou zitten omdat Mr Bean er in mee speelde maar ik vond deze rol echt beetje te "Flauw" voor hem!
Hij moet gewoon Mr Bean zijn want in dit soort films stelt ie echt nix voor!
Idol
viel mij heel erg tegen deze film, het ging echt totaal nergens over en was helemaal niet grappig,
dus absoluut een afrader!
ik vind het samen met "The good Thief" de slechste film die ik ooit heb gezien
Moviestar
Hele leuke film, begint wat langzaam maar dan...
Zit lekker veel zwarte humor in de film en het verhaal is ook goed; diverse punten worden langs gegaan en alles wordt steeds duidelijker tot de 'ontknoping' . Rowan Atkinson zet een goede rol neer als sullige dominee die hierdoor geen tijd meer heeft voor zijn gezin, wel leuk om nu eens niet Mr. Bean te zien maar gewoon een ander persoon. Kristin Scott Thomas speelt overtuigend en vooral in de laatste paar scenes is zij super. Swayze (met een ongeloofelijk oude kop) speelt zijn macho type erg leuk, en erg overdreven goede rolkeuze
. De absolute ster in deze film is (uiteraard) Maggie Smith als in eerste oogopslag lief brits oud dametje. Met haar one-liners en expressies steelt ze de show. Al met al een vermakelijke film, 4*
shoufshouf
zorgt wel voor een paar glimlachen voor de rest zonde van het bioscoopgeld.
MichaelMyers
Ondanks dat deze film héééél erg voorspelbaar is, is hij toch erg vermakelijk. Dat die hond met een schep vermoord zou worden kon je makkelijk voorspellen (Het was toch leuk toen het dan uiteindelijk gebeurde), hetzelfde met het strijkijzer. 2,5 ster.
SuperSideSwipe
Best een leuke en vermakelijke film. Afgaande op de trailer verwachte ik een vage en warrige film, maar dat bleek erg mee te vallen.
Het verhaal was wel grappig, zie je niet al te vaak voorbijkomen. Het geheel ging lekker vlot.
Atkinson deed me de hele tijd denken aan zijn optreden in zijn "one man show" waarbij hij ook een priester speelde. Het was bijna identiek (alleen wat minder grappig).
Humor was wel een beetje waar het aan ontbrak. Dit is wel een amusante luchtige film, waarbij je echter zelden tot nooit in de verleiding komt om te lachen.
3,0
Moviestar
Na een tweede keer nog leuker, dus nog 0,5 erbij.
Er vielen veel meer dingen op, en je let nu op andere dingen.
Raider
Vanavond in de bioscoop gezien en ik heb me heel erg vermaakt. Af en toe stukjes waarbij ik nog behoorlijk moest lachen. Na wat ik hier gelezen had verwachtte ik weinig van de film, maar het bleek absoluut een zeer vermakelijk komedie te zijn. De humor maakte de voorspelbaarheid helemaal goed. Wel een beetje jammer dat Patrick Swayze een rol als deze moet spelen, wat hij overigens wel goed deed.
SzJoowNiejCah
Heb wel genoten van deze film! Onverwachte momenten, en als ik er aan terugdenk eigenlijk bijzonder komisch! Gewoon 3,5* (onbedoeld het gemiddelde omhoogkrikkend
SzJoowNiejCah
Sinds wanneer mag een pastoor een vrouw hebben?
Ow, en je hebt ´Pastoor´, zonder vrouw, en een ´Pastor´ mag met vrouw. Een Pastoor deelt ook de wijn tijdens vieringen, een Pastor niet. Verders weet ik het fijne er ook niet van maar dit is wat ik weet..
DarkDuuvel
gewoon leuke film voor iedereen die een beetje gevoel voor humor heeft...alle dooie in de vijver ..lol.. en later die inspecteurs er nog bij... die mensen worden ook niet vermist ofzow... LoL
**4.5** na het idd trage begin
Mc
- 2092 stemmen
Hele sympathieke, op een echt Engelse manier komische film die het bij mij erg goed deed. Rowan Atkinson die eindelijk eens niet alleen maar 'Bean' stommiteiten uithaalt, een vermakelijk verhaaltje en leuke muziek. Niks speciaals maar het kijken zeker waard.
thunderball
Echt ongeloofelijke saaie, trage film. Viel in de bios bijna in slaap, zat de hele film letterlijk te geeuwen,
echter toen Patrick Swayze door het oude vrouwtje de hersens met schop werd ingeslagen veerde ik op, want dat was een briljant moment in de filmgeschiedenis, kunnen ze dat niet in iedere film voortaan doen, al heeft hij er verder geen rol in?!
L. luchtloper
Ik vond er ook niet veel aan. Klotefilm eigenlijk, vond hem helemaal niet grappig en irriteerde me aan sommige rollen. Rowan Atkinson zie ik wel graag, maar al die andere, die oversekste tienerdochter, die domme macho Amerikaan
, heerlijk inderdaad dat hem zijn hersens werden ingeslagen.
Ik vond het ook een heerlijke scène toen die pestkoppen over de kop vlogen met hun mountainbikes.
Maar voor de rest, bagger
turksoldier_61
ik vond het een leuke film.met die psygische mam enzo had meer verwacht van atkinson
papabear83
is zeer zeker de moeite waard!
en dat voor een engelse film....
veel zwarte humor en een puike (niet allemaal bekende)
cast....dus lekker kijken!
Turkeyloverz
Leuk om een keer gezien te hebben. Leuk verhaal, Smith vond ik erg goed en Atkinson zorgde voor wat humor.
Ik weet wel zeker dat een 2e keer zal vervelen, maar Keeping Mum is zeker een vermakelijk filmpje:
AardeWerk
Het was géén pastoor en géén pastor (beiden katholiek) maar een dominee (anglicaans / protestants) en die mogen gewoon trouwen. Verder een vermakelijke film, met heerlijke zwarte humor, en de meest vertederende seriemoordenares ooit (wat een lieverd). 4,0 *(vooral omdat mijn kinderen het zo'n leuke film vonden).
gandalf
Wat een heerlijke film! Perfecte zwarte humor. Bovendien zit het verhaal ook strak in elkaar. Gewoon lekker gaan zitten en op je af laten komen deze film, je houdt er gegarandeerd een leuke avond aan over.
4,5 sterren!
Rosenrot
Ik blijf Engelse humor leuk vinden en dus ook deze film moest wel lachen om het gezin en de beslommeringen er om heen. Eeen leuke film die ik in bed heb gekeken. Geen toppertje maar lekker kijken en lachen. Verwacht echter geen buikkramp van het lachen omdat Rowin Atkinson er in mee speelt.
4 sterrenvan mij
Knarf Kenobi
Een heerlijke film. Mooi sfeertje, goede acteerpresaties en vooral heerlijke zwarte humor erin verwerkt. Het eind had misschien iets subtieler gekund, maar dat deed niet onder aan het vermaak dat deze film je bied. Een zeer vermakelijke film die je constant geboeid houd. 4*
Hattori
Leuke Britse comedy met een stevige bite.
Komt wat langzaam op gang maar daarna is het genieten geblazen! Vooral Maggie Smith is ontzettend goed op dreef terwijl ik ook vaak een glimlach op mijn gezicht had vanwege Swayze.
newG
Ik ben wel voorstander van de Britse Humor, hoewel ik in deze film het idee had dat ik Atkinson al in betere rollen gezien heb. Komt misschien wel door het feit dat hij een niet grappige man moest spelen... en wnr hij wel grappig mag zijn vooral bestaande moppen mag vertellen. Het plot vind ik wat... Marry Poppins draait haar om in haar graf... Maar ach, zet deze op tijdens een regenachtige zondagnamiddag en alles komt wel goed...

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Mr. Blandings Builds His Dream House