• 9.376.808 stemmen

Geregisseerd door: Niall Johnson

Met onder meer: Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas

Releasedatum: 22 december 2005

Plot Keeping Mum

"Some family secrets are best kept...buried."

Pastoor Walter Goodfellow is zo druk bezig met het schrijven van de perfecte mis, dat hij niet doorheeft dat zijn ongelukkige vrouw Gloria een affaire heeft met haar golfleraar en zijn kinderen allerlei rottigheid uithalen. Gelukkig is er de nieuwe huishoudster die alles probeert op te lossen.

Reverend Walter Goodfellow

Rosie Jones

TV Chat Show Presenter

avatar van thunderball

thunderball

Echt ongeloofelijke saaie, trage film. Viel in de bios bijna in slaap, zat de hele film letterlijk te geeuwen,

echter toen Patrick Swayze door het oude vrouwtje de hersens met schop werd ingeslagen veerde ik op, want dat was een briljant moment in de filmgeschiedenis, kunnen ze dat niet in iedere film voortaan doen, al heeft hij er verder geen rol in?!

avatar van The Oceanic Six

Haha deze film staat me goed bij, was er namelijk met een date naar toe.

Was best een vermakelijke film. Ik weet niet precies wat dit voor film is. Geen familiefilm, niet echt komedie en niet echt een thriller. Meer van alles wat. Je ziet oa ook Walters dochter naakt in een auto sex hebben, dus niet echt een film voor het hele gezin.

Er zaten wel geinige momenten in, zeker in het begin. Later ging het meer de serieuze kant op. De film had wel iets typisch Brits. Rowan Atkinsow had wel een suffe rol zeg als een pater die nogal een watje is. Jammer. Niet dat ie normaal stoere rollen speelt, maar hij was wel een sufkut in deze film.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zaten enkele goede stukjes in en wel wat zwarte humor die te pruimen was. Sommige delen van de film vond ik erg voorspelbaar - andere waren daarentegen wel verrassend.

Al bij al vond ik het een toffe film (deed me trouwens een beetje denken aan Death at a funeral), maar een echte topper was het niet ondanks de ronkende namen in de cast.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het keek allemaal wel lekker weg. Al had de film gemakkelijk beter gekund mocht het allemaal wat sappiger Engels gebekt hebben en de op zich grappige rol van de huishoudster wat beter uitgewerkt was. Toch heb ik een aantal keren moeten lachen om de vastberadenheid van de huishoudster, om alles wat op het ongewenste pad van de familie komt maar gelijk uit de weg te ruimen. Muziek staat mij bij als dik in orde, waardoor er toch zeker een voldoende van af kan. 3*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardig tussendoortje dat lekker wegkijkt.

Niet meteen een film waarbij je in deuk ligt, humor is eerder aan de subtiele, zwarte kant.

Er zit genoeg tempo in zodat het nooit saai wordt, ook het verhaal is boeiend genoeg.

Springt er verder niet echt bovenuit, maar leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Leuke film , met een goed verhaal de film zit goed had een mooi plot , en heb veel kunnen lachen 4.0*

avatar van blurp194

blurp194

Aardig tussendoortje is wel een goede omschrijving... Maar toch een grappige film met subtiele humor, meer een glimlach dan schateren. Rowan Atkinson doet gelukkig iets anders dan Mr. Bean, en dat kan hij best.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke, zwartgallige Britse komedie. Het hele verhaal houdt je aandacht van begin tot het leuke toe. Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas en Patrick Swayze zijn goed gecast. Vooral Maggie Smith als killing mother. De rol doet haar goed als lief oud omaatje. Kort gezegd: gewoon een zeer leuke zwarte Britse komedie. 3,5.

avatar van Movsin

Movsin

Soort zwarte-humor-komedie waarin good old Maggie Smith, zelfs met een naam als Grace, geen genade kent.

De Britse flair en jokes zijn onmiskenbaar in een best genietbare, niet al te "au serieus" te nemen komedie met heel keurige acts, ook van de youngsters, en waarin Rowan Atkinson er toch in slaagt van zijn Mr.-Bean-figuur af te geraken, alhoewel....

Flinke portie ontspanning.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Leuk en soms ook wel warm, met een prima Rowan Atkinson die hier gelukkig geen Reverend Bean van maakt, Kristin Scott Thomas uitstekend zoals altijd, Maggie Smith die de plot een stevig duwtje geeft, en Patrick Swayze die de show steelt in zijn geile stringding (hoewel het mannelijke deel van het publiek vermoedelijk meer oog zal hebben voor de prachtige Tamsin Egerton als dochter Holly). Echo's van Arsenic and old lace, een aardige dubbelzinnige titel, en fraaie plaatjes; zeer vermakelijke Britse zwarte humor, alles keurig op z'n plek.