• 9.377.760 stemmen

Geregisseerd door: Niall Johnson

Met onder meer: Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas

Releasedatum: 22 december 2005

Plot Keeping Mum

"Some family secrets are best kept...buried."

Pastoor Walter Goodfellow is zo druk bezig met het schrijven van de perfecte mis, dat hij niet doorheeft dat zijn ongelukkige vrouw Gloria een affaire heeft met haar golfleraar en zijn kinderen allerlei rottigheid uithalen. Gelukkig is er de nieuwe huishoudster die alles probeert op te lossen.

Reverend Walter Goodfellow

Rosie Jones

TV Chat Show Presenter

avatar van maerk

maerk

Niet echt een supergoede comedy, soms zit er wel een leuke grap tussen maar niet echt veel. Rowan Atkinson is wel heel grappig.

3 sterren.

avatar van seth gecko

seth gecko

de film is ietwat plane vanilla . voorspelbaar en braafjes zonder al te goeie grappen. het blijft allemaal echter lekker luchtig en entertainend en is vakkundig gemaakt drijvend op een goeie cast. leuke rollen van Atkinson die nog maar eens bewijst veelzijdiger te zijn dan meeste mensen denken en Swayze die een beetje de lijn van zn personage uit Donnie Darko doortrekt en lol beleeft aan een portie imago-zelfspot

2.5

avatar van baborak

baborak

Onderhoudend, maar wat gezapig. Echte comedy is het niet, meer een familieverhaal met een thrillersausje. Leuke cynische rol voor Smith, Atkinson is vrij onopvallend. Aardige film, meer niet.

avatar van film88888

film88888

Weer eens een leuke Britse komedie, met wel beetje misdaad sfeertje in de film. Rowan Atkinson wel eens leuk om zo te zien spelen in een andere rol dan hij normaal altijd doet (dom dus) verder was Maggie Smith ook heel leuk om te bewonderen, en het verhaaltje zoals ik al zei heeft een misdaad gehalte in de film, en ook wel zoals paar andere mensen van hier zeggen, een familie genre heeft. Zeker het kijken waard. Een 3,5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Haha deze film staat me goed bij, was er namelijk met een date naar toe.

Was best een vermakelijke film. Ik weet niet precies wat dit voor film is. Geen familiefilm, niet echt komedie en niet echt een thriller. Meer van alles wat. Je ziet oa ook Walters dochter naakt in een auto sex hebben, dus niet echt een film voor het hele gezin.

Er zaten wel geinige momenten in, zeker in het begin. Later ging het meer de serieuze kant op. De film had wel iets typisch Brits. Rowan Atkinsow had wel een suffe rol zeg als een pater die nogal een watje is. Jammer. Niet dat ie normaal stoere rollen speelt, maar hij was wel een sufkut in deze film.

avatar van darkjaap

darkjaap

vond hem goed..

rowan atkinson stal echt de show voor mij ik d8 telkens van wanneer haalt hij eens een grap uit maar hij heeft toch maar bewezen dat hij in dit soort rollen ook goed is

verder vond ik hem op sommige punten wel een beetje saai maar hij is wel een 3,5 * waard

avatar van jackie chan

jackie chan

Dat was effen wennen!

Ik houd van Britse humor maar dit vond ik weer niet zo. Geef mij mr bean of schone schijn humor maar. Van die grappen waar de grappenmaker eigenlijk niks in de gaten heeft.

Maar slecht was ie ook weer niet.

Rowan heeft me een keer flink laten lachen toen ie aan t keepen was (stootte zn hoofd tegen de lat dat was echt ouderwetse grap maar de rest viel beetje tegen.

Of t een plus of min punt was weet ik niet: Maar ik vond dat de film er oud uitzag. gewoon vaag beeld (kan best door de tgv komen want ik keek die film niet op mijn vaste tv) maar t leek wel of die film uit de jaren 80 kwam beetje wazig maar wel mooi!

Soms gewoon t gevoel he hadden we in die tijd al mobieltjes:P

ik geef m toch 2.5 ster geef mij maar echte britse humor als schone schijn en mr. Bean!

avatar van Mrs.Donut

Mrs.Donut

Deze film is mij aangeraden door mijn zoon, ik vind 'Mr Bean' een verschrikkelijke man, maar deze film vind ik erg leuk en heb hem al meerdere malen bekeken.

Ik geef 4 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Rowan Atkinson in een totaal andere rol.

Zo ken ik onze bekende Mr. Bean niet hij praat namelijk erg veel in tegenstelling tot het bekende personage, Soms wel een beetje grof en dan vooral het einde wat eigenlijk wel heel erg grappig was, Geen Toppper in zijn genre en ook al vind ik Rat Race bijvoorbeeld Leuker toch een hele aardige Film.

***

avatar van Dirigent

Dirigent

Inderdaad aardige film van Rowan Atkinson en Maggie Smith leuk om ze weer eens als andere personages te zien als Mr. Bean en Mevrouw Anderling, goed geacteerd ook door de rest, aardig verhaal, goede humor kortom : erg leuk om eens te zien.

* * *

avatar van scholtie

scholtie

deze heb ik in de bios gezien en het was meteen de slechtste film ooit die ik in de bios gezien heb in m'n leven.

een erg flauwe film.

1) geen humor

2) de verhaal sloeg nergens op

3) slecht acter werk

4) de film boeit me geen enkele minuut

Van de humor dat is je eigen smaak, als je niet van engelse humor houdt zal je deze film ook niet opsteken. Over het verhaal en het acteerwerk ben ik totaal niet met akkoord. Het verhaal is zeer goed gevonden en over de acteerprestaties heb ik maar 1 ding te zeggen: de beste engelse acteurs doen hier in mee, die kunnen niet slecht spelen, zeker Dame Maggie Smith niet , ze is niet voor niets de beste nog levende engelse actrice. Ik vind het trouwens een top film

avatar van verriet

verriet

Erg grappig verhaal!

Echt super, die humor!

Wij hebben deze film in de klas gekeke, en iedereen lag dubbel van het lachen!

Maar het acteerwerk vond ik inderdaad ook minder

avatar van notorious_kim

notorious_kim

dit was een film waarin ik Rowan Atkinson nog kon zien spelen! Het verhaal op zich is wel nog leuk, maar het acteerwerk laat de wensen over.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Atkinson in elke film die Bean kop hahahahahahaha wel een leuke film eerlijk gezegd, ik moet zeggen dat ik Bean en English liever zie maar goed deze film is dan ook een stuk serieuzer. 3,0****

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Maggie Smith, sterk als altijd. En wat Bean betreft : goed gecast.

avatar van Musicer

Musicer

Leuke film met schitterende zwarte humor en Maggie Smith, alleen jammer dat hij niet echt op gang komt tot het geweldige laatste halfuur. Ook voelt het personage van Atkinson redelijk overbodig, op het punt van het overspel na dan.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zaten enkele goede stukjes in en wel wat zwarte humor die te pruimen was. Sommige delen van de film vond ik erg voorspelbaar - andere waren daarentegen wel verrassend.

Al bij al vond ik het een toffe film (deed me trouwens een beetje denken aan Death at a funeral), maar een echte topper was het niet ondanks de ronkende namen in de cast.

Ik vond hem echt niet grappig..
sloeg nergens op.. ik vond hem nog eerder een slechte drama dan een komedie.
Het leeftijdsadvies vond ik ook niet echt kloppen (6 jaar)..spoiler:
het lijkt mij dat kinderen van 6 het niet leuk vinden om te kijken naar een oma die met een hakbijl mensen afmaakt en lijken in de vijver... gelukkig hadden we geen kinderen van 6 jaar erbij zitten, anders had ik hem zeker afgezet.

avatar van jojo63

jojo63

Wat een leuke film, tuurlijk was hij voorspelbaar want vanaf het moment dat de moeder aan haar zoon vertelde dat zij door de nonnen was opgevoed en wees was wist ik al de moordende huishoudster haar moeder was.

Ook vond ik het leuk Rowan Atkinson is een keer in een andere rol te zien.........kortom een aanrader.

avatar van aunuscus

aunuscus

soms nogal rare humor vind ik

avatar van timburton

timburton

Voorkant was erg stom. Het gaf me de indruk van een tienerkomedie. Atkinson is meesterlijk in deze rol. Go Niall Johnsson. De familie Goodfellow is uiterst realistisch uitgewerkt. 'Keeping Mum' is een totaal onderschatte Britse komedie.

Misschein ga ik ze een 4,5 geven... Muziek is trouwens geweldig.

avatar van brielen

brielen

Film gekenmerkt door zijn eenvoud. Kleurrijke personages. Bij momenten krijgt hij de allure van een ontroerend relatiedrama.

Ik geef een 5.

avatar van chevy93

chevy93

Leuke film. Simpel, maar toch boeiend.

Geweldig om te zien dat Rowan meer kan dan alleen de domme Bean spelen (wat ik overigens ook geweldig vind )

avatar van Remi

Remi

Een leuke film om even weg te kijken.
Keeping Mum is een leuke komedie met lekkere Britse humor en de zwarte humor is ook goed aanwezig. Keeping Mum deed mij een beetje denken aan Mrs. Douptfire en Adams Æbler. Het leuke van Keeping Mum was, vond ik, dat hoe cliche het ook soms is, er toch een duistere sfeer hangt die de boel weer oppept. Bijvoorbeeld dat Grace verteld dat zij de moeder is van Gloria, maar uiteindelijk toch heel droog over de moorden verder gaat.

Rowan Atkinson is een van mijn favoriete komieken qua Britse humor. Zo vind ik hem echt geweldig in Black Adder, maar hier moest ik wel even aan dit soort typje wennen, omdat ik dit niet gewend ben van Rowan Atkinson, maar het is opzich wel leuk om hem zo eens te zien. Maggie Smith als huishoudster vond ik het hoogtepunt van de film. De droge, zwarte humor druipt ervan af en dat maakt de film wel toegankelijker dan een standaard komedie.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Tja busfilms, daar moet je normaal niet teveel van verwachten maar Keeping Mum is toch wel echt drama. Het wordt zo verschrikkelijk traag opgebouwd, de verhaallijnen zijn totaal oninteressant en het hele idee dat oma iedereen overhoop maait en de rest daar maar mee om moet gaan is echt belachelijk. Het werd veel te serieus en te braaf gebracht, maak er dan direct een Shaun of the Dead van. Belachelijk

Saai en a-komisch. Kutfilm dus

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Erg leuke film. De zwarte en soms dubbelzinnige humor is hier prima op z'n plaats bij deze uitstekende cast. Leuke film! 3.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het keek allemaal wel lekker weg. Al had de film gemakkelijk beter gekund mocht het allemaal wat sappiger Engels gebekt hebben en de op zich grappige rol van de huishoudster wat beter uitgewerkt was. Toch heb ik een aantal keren moeten lachen om de vastberadenheid van de huishoudster, om alles wat op het ongewenste pad van de familie komt maar gelijk uit de weg te ruimen. Muziek staat mij bij als dik in orde, waardoor er toch zeker een voldoende van af kan. 3*

avatar van movie fan

movie fan

goede film , verhaal was goed en leuk gevonden , acteerwerk was goed . vooral rowan atkinson vond ik goed , hij acteerde wel anders dan normaal , maar dat maakte het net zo goed . de rest van de cast was ook goed . goede film , 4 sterren.