• 9.378.230 stemmen

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun

Releasedatum: 18 augustus 2022

Plot Nope

"What’s a bad miracle?"

'Nope' volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Emerald Haywood

Bonnie Clayton

avatar van mrkos

mrkos

Nope

Van alle 3 de films gemaakt door Jordan Peele was dit wel de apartste. Get out was voor mij echt verrassend goed, US vond ik al een stuk minder en deze plaats ik tussen beide in.

Nope was echt heel prachtig geschoten. Visueel was er dus niks op aan te merken. De sounds, of juist het vervagen van sound, die Peele gebruikt wanneer de creature dichterbij komt is creepy. De acteurs en het verhaal waren ook prima. De film begint rustig en mysterieus, maar al snel zie je dat er iets niet klopt. De dialogen waren soms wat apart en de keuzes/gedrag van de acteurs ook. Tegen het einde aan werd het er niet spannender op en vond de score ook niet altijd passend bij bepaalde scenes.

Dieren staan centraal in deze film en de boodschap was duidelijk; behandel dieren met respect en buit ze niet uit voor je eigen of voor andermans plezier. Zo heb ik het opgevat.

3 sterren.

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Lang op verheugd deze film. En dan eindelijk in Nederland. En ik ben gelukkig niet teleurgesteld.

Het begin vond ik wat rommelig. Na de begintiteling, vond ik de opbouw wel fijn eigenlijk.
En het word steeds spannender, en leuker om te weten wat er in de wolk zit. Ik vind het verhaal erg leuk en origineel. Ook het camerawerk is ontzettend mooi. Dit helpt ook vanwege de prachtige locatie, de ranch.

Ook de cast ben ik redelijk positief over.
Alleen stoorde ik me erg aan Keke Palmer, haar personage kon ik niet uitstaan.
Wel heeft Peele voor de 3e keer moeite met een genré benaming. Dit is duidelijk geen horror, maar scienficition. Ook bij Get Out ging hij hier de fout in.
Wat ik wel goedkoop scooren vind is, het stukje dat de kinderen als aliens spelen. Dit is ook te zien in de trailer, en vind ik een beetje flauw. Omdat het dan meer horror gaat lijken.
Gelukkig kon ik het verhaal wel prima volgen.
En blijf ik eigenlijk met amper vragen achter. Snap niet dat andere dit zo overdreven hebben.
De wolk is gewoon een ufo dier (lijkt op een kwal.) dat dier en mens eet. Als je dit snapt, is het verder niet zo heel mysterie.
Ik heb wel nog 2 andere vragen.
1. Hoe kan de schoen bij Gordy rechtopstaan?
2. Hoe kan O.J. het overleeft hebben?

Denk dat de boodschap is dat een dier simpelweg niet te temmen is. Dit verklaart ook tevens de vreemde scene met gordy.

Een goede en spanning musthave film, die echt anders dan anders is. Met echt puik camerawerk en een origineel verhaal en cast. Alleen Keke vond ik tegenvallen en af en toe behoorlijk langdradig. Ook de titel vind ik dit keer niet goed. Leg niet echt de link met de film hiermee.
Maar zeker voor mij de beste Peele film tot nu toe toe. Nope krijgt 4 sterren.

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Eergisteren met m'n dochter naar Nope geweest. Ik was getriggerd door recensies in tv-programma's. Deze lieden worden vast en zeker betaald door Pathé. Hoe meer bezoekers des te meer royalties voor hun.

Wij vonden deze zgn. MysticHorrorSciFi film aan de matige kant. Weinig horror (slechts één keer een lichte schrikreactie), teveel mysterie (want waar gaat het nou eigenlijk om) en scifi? Wetenschappelijk gezien is deze film een gedrocht. Cinematografisch is het wel aardig allemaal, maar deze film zal ons niet lang bijblijven.

avatar van wvernooij

wvernooij

Bini schreef:

Ik heb deze film op Aruba gezien. Nog nooit zo’n slechte film gezien. Ongelofelijk. Als je de trailer hebt gezien en daarna de film kijkt, ben je erna nog niet wijzer over de verhaallijn. Het blijft gissen naar wat je hebt gekeken. Op gegeven dacht ik zelfs dat ik in de maling word genomen. Het is alleen maar erg weird. Acteerwerk is ook niet bijzonder, schrikeffecten zo goed als niet. Van mij 0 sterren. Zonder van mijn tijd en geld.

Hé wat leuk, een gelijkgestemde!

avatar van skinny_tie

skinny_tie

How Hoyte van Hoytema FSF NSC ASC pioneered with Kodak large format film for the supernatural sensation 'Nope' | Kodak.com

(...) we purchased two decommissioned 3D-stereo camera rigs on which we could mount two cameras. (...) we found a new way to align them so that both cameras were shooting the exact same image – one infrared, the other on film – so that every frame would overlay perfectly later in postproduction.

avatar van willwill1967

willwill1967

wat een slechte film, totaal geen emotie, geen onderlinge verhoudingen, , alles is in het donker zodat je meer niet ziet dan wel, een verhaal lijn waar je niets mee kunt.

ik begrijp niet na die catastrofe van black panter dat men weer een film wouw maken met alleen maar donkere acteurs en van oosterse afkomst( walking dead acteur), misschien om nog steeds te denken dat uiterlijk een goede film maakt? afkomst een goede film maakt? ik weet het niet maar ik denk ook niet dat deze film beter werd als er blanke in mee doen. het is een waardeloze film, zo traag dat je gaat spoelen, zo onrealistisch (ook al gaat het om ufo) qua acteer werk want men reageert totaal niet als een mens die dit zou mee maken, verhalen onderling die zo saai zijn dat je in slaap valt(bij mij een gedeelte gebeurt) en dan als topper het eind, wauw... wat een belachelijk einde.. nee ze hadden meer moeten doen na black panter die ook slecht was maar de hemel in geprezen werd omdat er zwarte acteurs mee deden net als hier ook...jammer had mij er meer van verwacht..

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

willwill1967 schreef:

jacobine_rodijk schreef:

Teveel diversiteit. Te weinig blanke gezichten. Aziatische cowboys. Donker getinte ranchers. Go woke, go broke.

Ik heb geen dubbele account aangemaakt, ik zweer het

avatar van iwantthathansolo

iwantthathansolo

Die bidsprinkhaan op de camera liet me schrikken. De rest? Nope.

Wel een heel origineel verhaal, prima acteerwerk en het mysterie/scifi gehalte is zeker aanwezig ook al was de eerste helft van de film sterker dan de tweede helft. Vermakelijke film maar niet de hype waard.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

De vorige films waren nog goed te pruimen, maar wat wordt hier toch de plank flink mis geslagen. Begint mysterieus maar ontaardt zich in een saaie uitwerking. En de hoofdrolspeler man man man. Wat een stijve tuinhark was dat zeg.

avatar van Karim1991

Karim1991

Vreemde film. Ik weet eigenlijk niet wat ik van de film moet vinden. Keek lekker weg maar een vreemde film.

Haha, dit was wel prima, met name natuurlijk door de hele rustige opbouw ipv van de gebruikelijke Hollywood suffigheid om maar meteen van alles er in te smijten. Juist daarom kwamen er wel de nodige wtf momentjes.

De millenials kunnen natuurlijk helemaal niet meer tegen dergelijke filmkunst en moeten meteen opeengestapeld worden met gebeurtenissen omdat ze anders op hun foontjes gaan kijken. Zonde.

Hoe het verhaal zich daarna openbaart is vrij bizar en doet je echt afvragen wat er allemaal gaat komen, en dit is dan eigenlijk echt niet mijn genre.

Peele is een soort Shyamalan in zn jonge jaren, fijn dat die er nog zijn.

avatar van Leander112

Leander112

kos schreef:

Leander112 schreef:

avatar van Nebeo

Nebeo

20 minuten gekeken. Wat een vreselijke Keke Palmer, met haar kwekstem...

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Leander112 schreef:

Traag, saai en na een uur stop gezet

Dan snap je Nope gewoon niet als je deze saai vond e traag....

avatar van mikey

mikey

Nebeo schreef:

20 minuten gekeken. Wat een vreselijke Keke Palmer, met haar kwekstem...

ben ik het mee eens.. ze speelde een rare komische rol dat gewoon niet hoeft in zo'n film. Horror en humor gaan hand in hand maar dan moet het wel grappig zijn. En dat was ze niet.

avatar van El ralpho

El ralpho

The nature of the world today

Nope, ondanks de overwegend positieve kritieken in de media kan ik mij niet bij deze groep enthousiastelingen aansluiten. En ik sta hier duidelijk niet alleen in als ik de berichten hier op de site eens doorlees. Net zoals Us, had Nope de potentie om net zo'n topper als Get out te worden, maar slaat de regisseur de plank een aantal keer flink mis. Dit werd mij vooral duidelijk toen ik tot de conclusie kwam dat ik de storyline betreffende Gordy's Home een stuk interessanter vond dan het hoofdverhaal zelf.

Het grootste probleem wat bovenstaande veroorzaakt is dat Jordan Peele de dreiging van het buitenaardse roofdier simpelweg niet naar het scherm vertaald kreeg. Less is more, maar op een gegeven moment had ik het wel gezien met de vliegende ufo. En wanneer deze dan eindelijk wel in volle glorie uit zijn schulp kruipt, is de teleurstelling nog groter, omdat ik het idee had naar een gigantische soort van rondfladderende plastic broodzak te kijken. Iedere vorm van spanning ontbrak hierdoor voor mij en dit vond ik enorm zonde, kijkende naar de originele setting, leuke personages en het in de basis gewoon toffe verhaal.

Juist vanwege bovengenoemde punten is duidelijk dat Jordan Peele nog steeds de potentie in zich heeft om vakwerk af te leveren en zijn talent blijft dan ook door de hele film voelbaar. Het is daardoor des te jammer dat er niet meer aandacht had kunnen worden besteed aan de buitenaardse dreiging waar het allemaal om draait. Want juist die valt het meeste tegen, waardoor de hele strijd tegen het wezen al snel saai word, en dit had als gevolg dat ik de speelduur al snel veel te lang vond . En dat was niet alleen omdat ik hoognodig naar het toilet moest

Ik vind het interessant om te kunnen concluderen dat Nope vanwege een hele andere reden niet voor mij werkt dan dat dit bij Us het geval was, waar ik mij juist stoorde aan een dreiging die niet consistent was en een plot wat aan alle kanten rammelde. Dit was hier beter in balans waardoor ik Nope nog wel een krappe 6 mee wil geven, maar Get Out is nog steeds een vele malen betere kijkervaring. Ik hoop dan ook dat de regisseur zijn volgende project beter opschuurt voordat hij deze presenteert aan zijn publiek, omdat het creature design zoals deze nu het geval was, gewoon vele malen beter had gekund.

mikey schreef:

Moest ze grappig zijn dan? Dat idee had ik niet. Enkel een drukke (commerciële) tegenpool van haar broer. En het waren natuurlijk allemaal archetypen. Dus wel wat aangedikt allemaal.

avatar van John Milton

John Milton

willwill1967 schreef:

Ik begrijp niet na die catastrofe van black panter dat men weer een film wouw maken met alleen maar donkere acteurs en van oosterse afkomst( walking dead acteur), misschien om nog steeds te denken dat uiterlijk een goede film maakt? ik weet het niet maar ik denk ook niet dat deze film beter werd als er blanke in mee doen.

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen na zo'n statement. Het is teveel.

avatar van flugel83

flugel83

Soms weet ik ook echt niet wat ik lees hier.. "catastrofe van black panter", hoe kom je er in vredesnaam op. En dan nog dat gewauwel over afkomst .

Wat de film betreft; toch weer een verrassend leuk mysterieus project van Peele. Onvoorspelbaar, bizar en toch wel een diepere betekenis dan wat het in eerste instantie lijkt. Je moet er voor open staan en van houden, maar men kan niet ontkennen dat Peele een eigenzinnige filmmaker is die diverse subgenres en thema's verfijnd laat samenvloeien in zijn films. Fijne cast ook weer en verrassend om Michael Wincott weer eens te zien.

avatar van macrobody

macrobody

Ben ik er toch mooi ingestonken door de hoge rating. De eerste 15 minuten waren prima en zette de toon. Helaas waren dat ook de beste minuten van de film. Het vervolg is slepend langzaam maar nog altijd interessant genoeg om te blijven kijken. Het doel van het zijverhaal met de chimpansee is aan mij voorbij gegaan wat het nut daarvan was. Het laatste half uur is zo slecht daarvoor reken ik zeker 2 sterren minder.
Als je dan na afloop nog eens terugdenkt aan de hele film, waarbij we zaten te kijken naar een vleesetende UFO/UAP waaraan je kan ontkomen door niet te kijken en die je kan laten ontploffen door een opblaaspop dan ben ik eigenlijk nog gul met mijn waardering. Het plot van deze film ligt op het niveau van Signs (Film, 2002) - MovieMeter.nl die dan wel een magistrale recensie kreeg van Lebbis in een van zijn shows. Hopelijk levert deze film ook nog zoiets op anders was het helemaal weggegooid geld.

avatar van flugel83

flugel83

macrobody schreef:

Het hele plot van Gordy is eigenlijk wel zeer essentieel voor de betekenis van de film. Sterker nog, als dit aan men voorbij gaat, is ook de hele Jupe plot verwaarloosbaar.

• 11960 berichten

Idd, als je de relevantie van de chimpansee ontgaat, is het logisch dat je ook niet meegaat in het temmen van de ….

Het plot is verder bewust absurd. De hele film neemt Hollywood constant op de hak.

Tja het zal wel aan mijn beperkte intelligentie liggen maar ik vond er helemaal niks aan. Met de personages kon ik niet meeleven, je krijgt geen enkele band met ze. Verder is het niet spannend en zit er eigenlijk geen echte verhaallijn in. Het zijn allemaal losse scène’s aan elkaar geplakt. Het stukje met de chimpansee snapte ik ook niet. Al met al zou ik de film bestempelen als “raar”. US heb ik ook al vrij snel uitgezet omdat ik het een rare film vond (nog slechter dan deze), dus geen films van Peele meer voor mij.

flugel83 schreef:

Ja vertel? Hoor het graag!

annieappel schreef:

Ja vertel? Hoor het graag!

Er wordt aan de hand daarvan duidelijk gemaakt dat verschillende dieren een verschillende benadering vergen waar get gaat om het temmen. Dat past hij later toe.

avatar van 606

Ik zeg nope tegen nog een keer kijken, nope was een nope for me again.

avatar van Stephan123

Stephan123

Ik snap werkelijk waar niet waar ik heb naar zitten kijken.

Jordan Peele is altijd al wel een aparte regisseur/maker geweest maar is het verhaal achter de film ? Waarom eten die ufo's mensen op ? Waarom is die ufo opgeblazen door die opblaaspop ? Is de clue van de film gewoon dat dat als de aliens hier komen we doomed zijn en dat we opgezogen worden?

Camerawerk/locatie was wel prachtig.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Woke shit levert een goede middelmatige film op die door de acteurs gered word. Goeie casting. Verder lijkt het op een zestiger jaren science fiction film, beetje clumsy

avatar van Kondoro

Kondoro

“This dream you're chasing, where you end up at the top of the mountain, all eyes on you... it's the dream you never wake up from.”

Heerlijk, ik hou erg van dit soort films en ik keek er ook best erg naar uit. Na ‘Get Out’ en ‘Us’ heeft ‘Jordan Peele’ mijn interesse echt gewonnen, en toen ik de trailer van deze film zag stond hij erg hoog genoteerd op mijn kijklijst. En hoewel ik er zo erg naar uitkeek ging ik er niet geheel met een doel in, en vooral open-minded. Ik was benieuwd wat ‘Peele’ naar buiten bracht, en het beloofde op zich best wat te worden.

Ik lees weer de nodige ‘woke’ reacties in de comments, wat ik juist niet echt ervaarde. Ik ben er allergisch voor, dus zulke dingen vallen mij snel op. Er zitten hier en daar weer bepaalde sneren in de film waarvan ik ook dacht dat het niet had gehoeven, alleen past dat geheel bij het plaatje ‘Peele’ en het is nog wel eens erger geweest. Ik vind dat ‘Peele’ erg speels met de film is omgegaan en dat kon ik op zich wel waarderen. Weet waar je naar kijkt, doe je research, dat scheelt al een hele hoop. Het heeft de nodige kenmerken die bij ‘Peele’ past.

De cast is gewoon bijna geweldig. Ik vond vooral ‘Daniel Kaluuya’ heerlijk acteren met vooral een droog en emotieloze rol die prachtig was verkozen, dit zorgde nog voor enige humor in de film waar ik wel van kon genieten. Voor mij de smet van deze film was toch echt wel ‘Keke Palmer’ die soms nog wel eens leuke scenes weggaf maar in mijn ogen vooral erg irritant was. Vreemde rol ook trouwens, althans een erg vreemde personage wat ik eigenlijk niet had verwacht. Voor de rest deed de cast het wel leuk, ook leuk om te zien dat ‘Steven Yeun’ in de film voorbijkwam, die ik natuurlijk ken van de zombieserie ‘The Walking Dead’ en een redelijke rol wegzette, niet heel bijzonder verder. Oh, en ‘Brandon Perea’ als ‘Angel’ was ook een prima rol, wel een beetje een aparte rol ook en ik weet nog steeds niet echt waar die vandaan kwam, en zijn stalk gedrag was ook best bijzonder.

Zelf vond ik eindelijk dat er een film was die weer eens wat meer durft te laten zien. Normaal gesproken met dit soort films waar “aliens” naar de aarde komen wordt er een sfeer gecreëerd en zien wij als kijker de ‘UFO’s’ etc. maar bar weinig. Er zijn genoeg films daarvan, die eigenlijk te mysterieus willen blijven en ik was behoorlijk bang dat ‘Peele’ die kant ook op wou gaan maar, hij deed het best leuk door vooral vaak het schip of het monster wat het achteraf ook was, in het beeld te laten komen.

Toch mist de film de nodige pit, en had ik wat meer horror verwacht. En dan kom je er toch achter dat de film op veel momenten zo bijzonder nog niet is. Het moment overigens wanneer hij boven dat huis hangt en alles loslaat, zoals botten en bloed vond ik persoonlijk één van de sterkste scenes, misschien wel de sterkste en dat zegt al genoeg. Ik had er meer actie in willen zien, en ‘Peele’ houdt het wat dat betreft erg kleinschalig waardoor je wel een leuke sfeer opbouwt en zeker met de omgeving is het niet héél ingewikkeld, toch had er af en toe wat meer in gezeten. Dit zorgde er voornamelijk voor dat het begin van de film nogal traag en misschien ook wel een tikkeltje saai was.

En het einde is pas een echte smet op deze film, belachelijk en misschien wel wat idioot. Waar ik toch veel meer van had verwacht, deed een plastic ballon zijn werk en ontplofte dat wezen, daar had zo veel meer uitgehaald kunnen en mogen worden. En dat was echt het meest trieste einde wat deze film kon hebben. Overigens was ik na anderhalf uur er eigenlijk ook wel klaar mee, en duurde de film voor mijn gevoel iets te lang. Na anderhalf uur zat de film er overigens ook wel doorheen, was het leukste wel geweest en moest er alleen nog wat nodige tijd worden gevuld.

Dus ja, ik heb me zelf wat dat betreft na een klein halfuurtje prima vermaakt, het begin was taai maar wanneer eenmaal de alien of het schip in beeld kwam werd het steeds interessanter. Ja, er zitten echt wel minpunten in en genoeg ook maar, voor een vermakelijke zaterdagavond kon ik de film prima zien.