menu

Signs (2002)

mijn stem
3,08 (2967)
2967 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Sciencefiction
106 minuten

geregisseerd door M. Night Shyamalan
met Mel Gibson, Joaquin Phoenix en Rory Culkin

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=vWrIr4TRIAM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van AGE-411
2,0
Ik heb toch wel wat moeite met deze film.
Het is een film die eigenlijk 2 kanten op gaat. Alsof men niet kon kiezen wat voor film men eigenlijk wou: De psychologische thriller (Aliens of niet? Komen ze of niet?), en de typische ‘invasion’-film.

In het begin belooft de film wel veel goeds: Ik heb een zwak voor zulke gebeurtenissen sinds ik de serie ‘The X-Files’ ging uitpluizen, en bij graancirkels en andere ongein ga ik op ’'t puntje van mijn stoel zitten. Wordt de familie effectief belaagd door Aliens? Gelooft hun omgeving hen? Zijn die aliens kwaadaardig? Moet men voorzorgen nemen?
Dat beklemmend en angstige sfeertje is meteen ook het sterkste punt van de film. Wie hoopt dat het daarna nóg beter wordt is er aan voor de moeite. Het beste deel van de film is gepasseerd voor je het beseft.

Daarna lijkt het in sneltempo een B-film te worden. Want we krijgen dan toch beelden te zien van aliens en hun space-ships,, en men probeert er dan een apocalyptisch verhaal van te maken.
Vanaf dat moment wordt het verhaal ook meer doorspekt met de achtergrond van de familie, en meer bepaald hun onverteerd verdriet over het heengaan van de vrouw des huizes. Het is buitengewoon oninteressant, en het stoort het eigenlijke verloop van de film. Men had dit veel subtieler in beeld moeten brengen, of desnoods zelf helemaal moeten schrappen.

Het einde van het verhaal vond ik al helemaal niet bevredigend. “Laten we onze kelder dichttimmeren, dat houdt dat buitenaards gespuis wel tegen”.
Maar gelukkig: Plots gaan alle Aliens vanzelf weg en kan de bevolking opgelucht adem halen. Maar kijk, ze zijn er toevallig eentje vergeten, die dan nog eens de kinderen bedreigt!(In ruil voor een telefoontje naar huis?)

En daarnaast zijn er nog een aantal kleine minpuntjes:
- De kinderen acteren echt verschrikkelijk slecht, en komen veel te vaak in beeld. Men had beter gekozen voor iets oudere kinderen (18-19 jaar ipv 8-9 jaar).
- Op 1 of andere manier slaagt men er vaak in om een goede scène compleet te verneuken door er vreemde dialogen in te steken. Neem nu die scène in het politiecommissariaat: Plots begint men daar over een gemiste honkbal? Is dit relevant in de film? :/
- De Aliens zien er niet uit. De CGI in deze film zijn barslecht, waardoor je ja gaat afvragen of deze film echt dateert van 2002.Hoe verder de film zich ontplooid, hoe vreselijker het wordt. Gelukkig duurt het maar 110 minuten en was het eerste stuk vermakelijk.
2,0*

edje555
Persoonlijk vind ik deze film erg saai, langdradig, en totaal niet boeiend.
Sommige scenes waren lachwekkend dan angstaanjagend.
Integendeel vind ik Dark Skies velen malen beter, dan dit prul-werk.

Mel Gibson is toch wel een van mijn favoriete acteurs, maar liever in een aktie film.
Ransom waar hij de sterren van de hemel speelt.
En dat is in deze film ver te zoeken.

1,0
Waarom kom je -als alien die niet tegen water kan- naar een planeet met 70% water, en waar het ook nog wel eens regent?

Mijn hemel, wat een slechte film.

avatar van Elineloves
1,5
Oh men. Ik kan deze film sowieso niet los zien van Scary Movie, maar dat bleek ook nog eens de enige houvast te zijn om überhaupt te kunnen kijken. Mijn hemel wat was dit eigenlijk slecht zeg. Het enige leuke er aan was dat ik in mijn hoofd de "scary movie versie" kon afspelen, anders had ik het niet lang volgehouden.

Vanaf de eerste minuten al geforceerde stemmen, getergde blikken en slecht acteerwerk. Het leek wel of Signs de komedie/parodie was. Na enkele minuten vroeg ik me serieus af hoe mensen dit goed kunnen vinden. Zelfs mijn hond, die naast me lag, begon van ellende naar het beeld te blaffen. Of was er toch iets anders..... even mijn voor- en achtertuin op graancirkels checken. Nee, niks gevonden. Geen Gibson of Phoenix die ons kan komen beschermen. Zonde.

De dialogen zijn om te huilen, om naar te zwijgen over de acteerprestaties van de gehele cast. Lazen ze het script letterlijk op ofzo? Stonden de teksten ergens in het graan geschreven, zodat ze er met een apathische blik en houding alleen maar naar hoefden te staren om te weten wat ze na enkele ellenlange stiltes moesten zeggen?

Doffe ellende zeg. Doe mij de parodie maar, want dit wil heel veel maar te vaak wordt de plank volledig mis geslagen. Ergerlijk. Net als de aliens / SE. Welke blinde mol heeft dat gemaakt?

3,5
Ik wist van tevoren niet dat ik naar een M. Night Shyamalan film ging kijken. En ik wist ook niet dat ik naar een horror film over buitenaardse wezens ging kijken. Want dat is absoluut niet mijn onderwerp of soort film. Maar deze film wist vanaf de eerste minuut tot en met de laatste geweldig te boeien. Ik heb niet gemerkt dat de film maar liefst 110 minuten duurde. De sfeer was heel mooi en mysterieus. Het verhaal werd knap beetje bij beetje opgebouwd en er werd ook erg mooi geacteerd. Toen ik de aftiteling zag snapte ik waarom ik, ondanks alles, deze film zo kon waarderen. Het was een film van M. Night Shyamalan.

avatar van Daan258
3,5
Heb de film nu al een aantal keer gezien en nog steeds blijf ik dit een heerlijk thrillertje vinden.
Spanning van begin tot eind, mysterieuze sfeer, aardig verhaal en prima acteerwerk. Gewoon alles wat je wilt zien bij een thriller.

3,5*

avatar van NYSe
4,0
Even een ster erbij: ondanks sommige dialogen maar dankzij de fenomenale regie.

avatar van _Vinck_
1,0
De aliens blijken niet tegen water te kunnen...most lame plot twist ever. Waterdamp zit zelfs in de lucht die we inademen, hoe kunnen de aliens dit niet weten???

avatar van NYSe
4,0
_Vinck_ schreef:
De aliens blijken niet tegen water te kunnen...most lame plot twist ever. Waterdamp zit zelfs in de lucht die we inademen, hoe kunnen de aliens dit niet weten???


Misschien kennen ze het fenomeen 'water' niet en hadden ze dus ook geen idee dat het voor hen dodelijk zou zijn. Geen idee eigenlijk, maar ik heb ook niet echt het idee dat het een plot-element is om zoveel aandacht aan te besteden als velen doen.

avatar van notsub
3,0
Signs is op zich een aardige film, maar met Mel Gibson in de hoofdrol had ik de lat wat hoger gelegd. De film doet bij de aanvang erg zijn best een spannende mysterieuze sfeer neer te zetten. Maar als ten slotte het plot zich heeft ontvouwd loopt de opgebouwde spanning snel uit de film weg. Er zitten wel wat leuke mini-plotjes in de film die het geheel nog acceptabel houden, maar dit einde viel me echt tegen.

Zwolle84
Wat een schitterende, tijdloze film is dit toch. Zit ook zoveel meer in dan ik me herinnerde; ene gave shot na het andere, allerlei dubbele lagen, wederom zeer sterk (kinder)acteerwerk, heerlijk droge humor...

Welkom in het magische brein van Shyamalan, stiekem een van de spannendste en meest eigenzinnige regisseurs van rond de millenniumwisseling.

Next: het machtige The Village in de replay, kijk er nu al naar uit!

avatar van Kondoro0614
3,5
Signs

Ik heb een tijd geleden (2013) Signs wel eens gezien. Ik zag hem op Netflix staan, laatst toegevoegd op Netflix. Mijn moeder bleek hem nog niet gezien te hebben dus het leek me gelijk een leuk idee om de film een herziening te geven. Ik wist nog wel stukken maar natuurlijk ook niet honderd procent meer. Ik heb me natuurlijk weer uitstekend vermaakt! De film is niet het hoogste in zijn klasse en ik merk nu dat Battle: Los Angeles er wel wat vanaf heeft. Ook geinig dat ze referenties doen naar de klassieke war of the worlds!

Het verhaal is prima om te volgen en vermaakt me prima! Het concept vond ik ook zeker niet verkeerd. Graancirkels is altijd al een onderwerp geweest als het ging over aliens! Het acteerwerk was ook prima en de aliens zagen er prima uit! Het thriller niveau was mooi aangehouden en je zat soms echt in spanning te kijken, wat het natuurlijk heerlijk maakt om naar te kijken! Al om al, prima film voor in de middag!

3.5*

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Jammer dat M. Night Shyamalan de laatste 10 jaar zoveel tergende rommel heeft gemaakt, want zijn oude werk was echt wel spannend, sfeervol en boeiend. Zelf vond ik Signs destijds (10 jaar terug) echt een uitstekende film met een mooie spanningsopbouw en een paar schrikmomenten die wel goed waren getimed.

Gelukkig is de herziening me enorm meegevallen. Ik was wat huiverig dat ik zijn oude werk ook af zou rekenen op zijn huidige prutfilms, maar het verschil tussen toen en nu is gelukkig zichtbaar groot. Signs doet veel goed. De locatie van 2 huisjes in the middle of nowwhere tussen de mais is al een prima plek voor een horror of thriller. De meeste van dit soort films gaan toch al snel over op actiemomenten en flink wat schrikmomenten, maar Signs neemt de tijd, bouwt op naar de climax en weet zeker richting het einde wel een paar goede momenten te tonen. Maar tot die tijd is er ook genoeg te genieten. De onwetendheid van de mensheid richting buitenaards leven blijft boeiend. Ook bij Independance Day vond ik de opbouw erg goed. De televisiebeelden van UFO's, de veranderingen die de dieren ondergaan. Goed gedaan. Wel jammer dat de film overdrijft, zoals met de aluminiumhoedjes. De film balanceert op de grens van ''realistisch'' tot lachwekkend, maar ze blijven gelukkig voor het grootste deel aan de goede kant van de balans. De momenten dat we aliens zien zijn nog best goed te pruimen, al was dat eindgevecht een tikje clownesk.

Dit geldt helaas niet voor dat idiote plotje rondom Mel Gibson die als pastoor zijn geloof is verloren na de dood van zijn vrouw. Die flauwe flashbacks doen we afbreuk aan de spanning in deze film. Ik kan dat plotje sowieso al niet meer serieus te nemen zonder aan Scary Movie 3 (2003) te moeten denken, die dat verhaal heerlijk in de zeik nam
Verder doet Gibson het prima in de film, net als Phoenix.

Signs is gewoon goed. Hopelijk maakt Shyamalan weer eens dit soort werkjes. Zijn nieuwste film The Visit schijnt weer een stuk richting het niveau van zijn oude werk te gaan, dus ik ben benieuwd.

3,5* stonden en blijven staan.

avatar van Woland
2,0
Signs begon behoorlijk aardig. Ondanks dat graancirkels nou niet bepaald een heel overtuigende voorbode is van een geavanceerde alien-invasie, werd de dreiging en oplopende vrees die uitging van onze buitenaardse vrienden goed gebracht (zeer vergelijkbaar met Independence Day). Maar daar al was ik niet bepaald onder de indruk van het acteerwerk van eigenlijk iedereen, het kwam allemaal erg stijf en onnatuurlijk over. En dat was dan nog het goede deel van de film.

De tweede helft ging het helaas rap achteruit, op alle fronten. De film ging over van een aardige buitenaardse-invasie-film naar een dramafilm over het onverwerkte verleden van Mel Gibson en co, met de veelbekritiseerde (en terecht naar mijn mening) flashbacks als dieptepunt. Maar ook de rare, onnatuurlijke gesprekken begonnen steeds meer te irriteren, in het bijzonder die tweemaal herhaalde preek van Mel Gibson (over het zien van de Signs, het noodlot, en blabla) was tenenkrommend. Het hele invasieverhaal begon ook op vrij onzinnige manier uit elkaar te vallen. De aliens gaan min of meer uit zichzelf weg en kunnen op de een of andere manier simpel verslagen worden, al wordt hoe niet echt uit de doeken gedaan. Een technologisch geavanceerd ras dat minstens interplanetair en hoogstwaarschijnlijk interstellair kan reizen blijkt ook opeens niks tegen een Aards trucje te kunnen doen, net als tegen hun waterallergie (bijzonder onhandig op aarde), een kelder openbreken of uberhaupt wapens gebruiken kunnen ze ook al niet, en graancirkels blijken bijzonder handige navigatiehulpmiddelen. Al blijft er natuurlijk net een alien over om nog even zoonlief te bedreigen. Dit is echt een sci-fi plotontwikkeling van het niveautje Ed Wood - MST3K.

Ik had na pak 'm beet drie kwartier nog wel hoop dat dit wel een dikke voldoende ging worden, maar de tweede helft is echt waardeloos qua plot (zowel het persoonlijke drama via de flashbacks, als het invasieplot dat van ellende aan elkaar hangt), qua acteerwerk en qua dialoog, zeker als Gibson het nodig vindt om Coelho-achtige bagger te gaan spuien. En dat joch, brrr. Verder dan twee sterren kom ik niet.

avatar van John Milton
3,5
Hij staat bij mij nog op het cijfer dat ik begin twintig gaf, Woland, maar ik zie mezelf deze niet snel herkijken (mede doordat ik vrees dat het nu stukken lager uit zou pakken). Even kort door de bocht: ik denk dat jíj alles tussen Signs en The Visit die net uit is (en weer iets beter schijnt te zijn, al twijfel ik alsnog) over kan slaan.

avatar van Woland
2,0
Ik vrees het ook, al spreekt de premisse van The Village me best wel aan. Misschien dat ik me daar nog wel eens aan ga wagen, al zijn de verhalen die ik hoor nou niet bepaald uniform positief.

avatar van Aazhyd
2,5
The Village lijkt qua verloop wel op Signs: het begint best aardig, maar zakt na een tijdje helemaal in als een mislukte souffle.

avatar van Woland
2,0
Goed om te weten. Ik denk dat ik The Village voorlopig nog even laat lopen.

4,5
Ik vind dit een geweldige film.

De plot draait eigenlijk alleen om een geestelijke die zijn geloof verliest door de dood van zijn vrouw en het vervolgens weer hervindt door de gebeurtenissen die hij en zijn gezin meemaken.

Dit is overigens de eerste film die ik zie waarin aliens voorkomen en waarin iemand zijn christelijke geloof hervindt/behoudt. Ik weet in ieder geval geen andere voorbeelden. Normaliter sluiten deze twee zaken elkaar namelijk uit (als het een, dan niet het ander). Dit maakt voor mij de film uniek.

Ik heb van begin tot eind genoten van deze superfilm. Welverdiende 4,5 sterren.

avatar van SmackItUp
2,5
Oef. Ik kan wel zeggen dat dat Shyamalan's werk, behalve the Sixth Sense, mij niet echt ligt. Nergens heeft de film mij angst aangejaagd, of überhaupt vermaakt. Op 1 moment na, de "plot twist". Ik heb me kapot gelachen.

avatar van misterdhdh
3,5
Na een eerste kijkbeurt vond ik dit zeker geen slechte film. Het verhaal op zich is niet echt origineel maar vermakelijk is het wel. Film begint leuk en mysterieus met die graancirkels. De hele film blijft redelijk mysterieus wat zeker een pluspunt is. Het acteerwerk is redelijk goed, al is Gibson zeker niet mijn favoriete acteur. De kinderen doen het ook goed en bezorgden me wel af en toe een glimlach met hun droge opmerkingen. Er zaten ook wel voldoende komische stukken in, je moet de film niet al te serieus nemen en dan zal je er meer aan hebben. Film mist een klein beetje spanning en schrikmomentjes al zaten ze er wel in. De scene met die alien in Brazilië was echt enorm sterk en spannend, daarvoor alleen al een half puntje omhoog. Voor de rest is het einde wel wat eenvoudig afgewerkt en had ik het toch liever anders gezien. Ook de gevechten met een alien konden me niet echt boeien. De aliens zagen er zeker niet enorm goed uit, maar ook niet verschrikkelijk slecht zoals in zovele andere films. Al bij al heb ik toch genoten van deze mysterieuze film, al snap ik dat veel mensen er meer van hadden verwacht. Film kon inderdaad wat spannender maar ik nam hem niet al te serieus en kon de humor wel waarderen. Sfeervol filmpje.
3.5/5

avatar van Boneka
3,5
Signs had net zo goed Crop Circles kunnen heten, maar goed we doen het met Tekens/Signs. Wat me verbaasde dat de film uitstraalt jaren 80/90 maar hij is toch echt in 2002 gemaakt. Dus wat mij betreft had er wat meer in kunnen zitten. Misschien zijn de keuzes niet echt goed geweest en had men zich meer moeten focussen op de graancirkels. Muziek klinkt prettig en mysterieus in je oren, beelden zien er alle aardigs uit, zeker bij de graanvelden. Het familieverhaaltje trok mij iets minder. Zeker met die kinderen erbij heb je het gevoel dat je ergens jaren E.T. zit te kijken. De wijsheid van de kinderen komt zodoende niet sterk over. En dan zijn er nog wat plotjes over het verleden van het gezin. Daarmee wil men eigenlijk iets teveel over van alles laten zien. Een "vader" die van zijn geloof is afgestapt. Profetische woorden van zijn stervende vrouw, de honkbalknuppel, afijn het had allemaal niet zo gehoeven.

Grappig dat de regisseur vooral de muziek niet teveel wilde aandikken, om zo de film niet boeiender te laten worden door de muziek, maar ondertussen heeft de muziek deze film wel een stuk beter gemaakt.

Signs is geen topper, maar vanwege het thema best wel mooi om weer eens te zien. Alleen maar omdat wij vast niet de enige zijn op aarde.

avatar van hdehoon
2,5
Weer viel hij me tegen. Technisch een mooi gemaakte film, maar wat een flauwe clichés (de weduwnaar, ook nog een geestelijke die van zijn geloof was gevallen, het zieke, bedweterige jongetje), vreselijke slechte dialogen en onwaarschijnlijkheden. Waarom hebben die super intelligente wezens liefst 120 graancirkels nodig om India te vinden en maar ééntje in de USA? Waarom geen in Texas of North-Carolina? Vinden de aliens alleen de mensen in de buurt van Gibson lekker? Er zijn meer van die domme fouten die het niveau van de film onnodig omlaag halen. Zo zegt de hoofdpersoon en zijn broer steeds dat het zo 'donker' was toen ze die alien op het dak zagen, terwijl het in deze scene juist licht was. Ze kunnen de alien niet beschrijven aan de agente, terwijl wij zelf als kijker heel goed hebben gezien dat het een lange, kale en gespierde persoon was. De grap dat het ook een vrouwelijke olympische kampioen had kunnen zijn werkt niet, omdat de agente het eerst heel serieus gaat aankaarten, wat helemaal niet komisch is en al helemaal aannemelijk voor een agente om te zeggen. En zo gaat het maar door. In de kelder bedenken ze ineens dat er een kolenluik is. Goh, hoe kun je zoiets nou vergeten, ze wonen er ook pas twintig jaar. Mel Gibson is een hele goede acteur, dat bewijst hij ook nu weer, want hij weet zelfs bij een bar slecht script nog een redelijke performance neer te zetten.

avatar van lars-pixar
3,5
Sings bouwt langzaam op en komt op dat moment nog vrij rustig over. Regisseur M. Night Shyamalan neemt de tijd om het verhaal tot gang te laten komen. Zijn personages laat hij ook niet direct ontwikkelingen, enkel Mel Gibson wordt met zijn personage Graham Hess al snel wat meer ontwikkelt. De rest van de personages laat hij wat koud, maar subliem over. Deze krijgen enkel op het eind hun verdieping in het verhaal. Daarmee focust Shyamalan zich niet honderdprocent op de casting, maar probeert hier vooral het verhaal goed te ontwikkelen. Zijn kwaliteiten laat hij dan vooral zien in de spanningsopbouw, deze wordt in goede balans opgebouwd. Daarbij weet hij ook een mysterieuze sfeer neer te zetten die het geheel compleet maakt. Toch laat Shyamalan ook enkele grote kwaliteiten van zichzelf achterwegen. Vooral het camerawerk blijft vrij standaard en de soundtrack lijkt hij bewust pas op het eind te laten ontplooien. Toch is Sings overduidelijk een film die enkel Shyamalan zo had neer kunnen zetten, zijn typische stijl is hier overduidelijk goed in uitgewerkt. De kijker wordt dan ook niet teleurgesteld en kan rekenen op spannend en interessant vermaak.

3,5*

avatar van arno74
4,0
Herzien en het blijft een hele fijne film. De lage waarderingen snap ik niet zo, tenzij het door verkeerde verwachtingen komt (dit is geen horrorfilm). Er valt weinig aan te merken, alles is heel degelijk en zit goed in elkaar, spanning, cast, script, cinematografie, noem maar op. Ik handhaaf mijn waardering op een hele dikke 3,5*, richting de 4*. Hele fijne scifi-thriller.

avatar van Fisico
3,0
Eveneens een herziening en het gevoel blijft hetzelfde. Driekwart lang een vrij goede film, maar het zwakke einde laat me met een leeg gevoel achter. Een horrorprent is dit inderdaad zeker niet, wel een leuke thriller waarbij een aantal angst- en schrikmomenten mooi en optimaal werden gebracht omwille van de goede sfeerschepping van de film.

Het script mangelt hier en daar wel wat, maar stoort niet. De acteerprestaties zijn op niveau met doorwinterde acteurs als Mel Gibson en Joaquin Phoenix. Wederom fijn om ook Abigail Breslin te zien, het sterretje uit Little miss sunshine, maar dan zonder bril! Hitchcock-gewijs duikt ook zelf Shyamalan op in zijn films. De scènes betreft het ongeval geven het personage van Graham wat diepgang, maar ik vond de montage niet altijd even geslaagd. Zeker niet op het einde waarbij het gezin geconfronteerd worden met die alien en opeens krijg je daar een flashback met zijn stervende vrouw.

Het zwakke einde - met een saaie alien, het gif, de astma van het zoontje, neen niet goed. En het cliché dat hij opnieuw zijn roeping heeft gevonden is te cliché. Ook de aliens in zijn geheel zijn erg zwak uitgewerkt. Hun invasie is vrij plat en onvoorbereid. Als ze al geen deuren kunnen openen en opeens het hazenpad kiezen, dan komen we er als mensheid nog goed vanaf denk ik zo. De idee met de graancirkels was goed, maar onvoldoende uitgewerkt en diende louter als decor. Al bij al redelijke film omdat ik genoten heb van de idee en de acteurs. Voor de rest matig, vandaar ook een nipte voldoende met 3,0*.

avatar van Alathir
2,0
Signs is een film die ik nog nooit gezien had, maar al wel van had gehoord. Het was ook lang geleden dat ik nog eens een Shyamalan had gezien. Split was de laatste, maar kon niet bekoren. Waarin Shyamalan voortdurend faalt is het brengen van dialogen. Die lijken echt door een alien geschreven. Je zou zeggen deze films gaat erover maar om de mensen zo te laten spreken gaat mij wat ver. De gesprekken zijn zo gemaakt en soms zelfs awkward.

Ook Mel Gibson en Joaquin Phoenix slagen er niet in om gevoel in de film te brengen. Dat is bijzonder jammer want eigenlijk vind ik Signs een drama. Door het drama verliest Gibson zijn geloof en uiteindelijk vindt hij het terug. Pff... Shyamalan komt ook veel te laat met zijn karakterontwikkeling. Dat hele ongeval met zijn vrouw had veel vroeger moeten komen. Tijdens de intro van de film dacht ik, nice coole intromuziek. Helaas blijft dat niet zo. Er zijn wat kenmerken van een thriller aanwezig en soms is het inderdaad zelfs een beetje spannend, maar de aliens zien er naar mijn mening weinig bedreigend uit. Leuk concept maar hier had veel meer ingezeten.

1,0
Vreselijke film! Langdradig en er gebeurt helemaal niets! Bah!

avatar van Shadowed
3,0
Prima.

Shyamalan levert hier een van zijn betere films af. Vooral omdat dit juist lekker mysterieus en soms vrij realistisch gemaakt is. Je herkent de stijl van Shyamalan er ook vrij duidelijk in. Lekker mysterieus, maar ja, ook langdradig inderdaad.

Van het laatste moet je een beetje houden. Soms was het inderdaad gewoon te traag en kent het vrij weinig echte spanning. De scene van de alien op het verjaardagsfeest was best sfeervol.. De film kent zeker een paar betere scenes dus.

Had ook wel wat korter gemogen en soms iets meer vaart in gemogen ja. Leuke cast wel, al straalt Gibson hier vrij weinig uit. Phoenix, Culkin en Breslin zijn wel leuke toevoegingen. Ook leuk dat de regisseur zelf ook eventjes meespeelde.

avatar van Freespirit2
2,5
Ik vond hem een beetje tegenvallen.
Niet de acteer prestaties maar de film in het algemeen.
Ik weet het niet maar had er meer van verwacht. Misschien dat ik toch meer een psychologische thriller had verwacht..... ik weet het niet. Heb niks met aliens dus daar kan het ook vandaan komen

avatar van 606
3,5
606
Heb net de documentaire Alien Contact gezien uit 2017. Wat me meteen deed denken, waarom? Omdat er in de documentaire een gebeurtenis aan bod komt uit 2001, een groot graanveld vol met signs. Hoe toevallig komt deze film een jaar later. De regisseur is vast hierdoor geïnspireerd.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:58 uur

geplaatst: vandaag om 02:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.