• 9.380.176 stemmen

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun

Releasedatum: 18 augustus 2022

Plot Nope

"What’s a bad miracle?"

'Nope' volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Emerald Haywood

Angel Torres

Ricky 'Jupe' Park

Antlers Holst

Ryder Muybridge

Bonnie Clayton

Basto schreef:

Er wordt aan de hand daarvan duidelijk gemaakt dat verschillende dieren een verschillende benadering vergen waar get gaat om het temmen. Dat past hij later toe.

Huh? Hij heeft die chimp helemaal niet getemd, hij had mazzel dat er geen ballonnen meer waren die kapot gingen en dat ie chimp op tijd door zijn hoofd geschoten werd. Dat hele temmen verhaal slaat nergens op want hij was gewoon paarden aan het offeren in de hoop dat hij gespaard bleef wat dus niet zo was. Nog een andere uitleg?

avatar van peter74

peter74

Goeie film?

Nope.

macrobody schreef:
ja maarrrr dieren in gevangenschap cq dieren in Hollywood is toch een belangrijk thema in de film?

avatar van coumi

coumi

Peele kan wel wat, maar dit is toch zijn minste tot dusverre. Lijkt wel een vingeroefening welke moet aantonen dat je met een wel erg simpel verhaaltje een horrorfilm van meer dan twee uur kan maken. Dat lukt ten dele, heb me niet verveelt, maar horror zou ik dit dan toch niet willen noemen. De hele zit hoop je op wat hoogtepunten die maar niet willen komen, de uitkomst is ook uitermate voorspelbaar. Kaluuya acteert zijn passieve heldenrol alsof hij een lijntje te veel gesnoven heeft en zijn roes wil uitslapen, gelukkig word een en ander gecompenseerd door Palmer die wel wat emotie in haar rol weet te leggen. Visueel wel erg mooi gemaakt, en het valt te prijzen dat Jordan qua verhaal iets anders probeert dan bij zijn eerste twee films die inhoudelijk wel erg veel op elkaar leken. Ik miste vooral echter de briljante relativerende humor uit zijn eerste film, Nope word uitermate serieus gebracht terwijl je de storyline nauwelijks serieus kan nemen. Best een interessante filmpje om te zien, maar slechts ten dele geslaagd, en van deze talenvolle regisseur mag je wat meer verwachten.

avatar van Basto

Basto

• 11969 berichten

mikey schreef:

Wat Mickey aangeeft. Het is gewoon een overal thema. Zo leren we dat je Chimps nooit kunt vertrouwen. En bij sommige beesten moet je ze aankijken en andere juist weer niet. Die kennis past hij uiteindelijk toe.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Eindelijk gezien na lang wachten. Ik vind dit weer een prima Jordan Peele film. Ik denk wel dat ik Nope nog een keer kijk om hem nog beter te begrijpen. Ik lees berichten van mensen die vinden dit Peele zijn minste film. Ik zelf vond het wel een hele goeie film. Ze zijn ook niet met elkaar te vergelijken. Dit is toch meer sciencefiction. En voor dat genre is het helemaal niet slecht, in ieder geval geen standaard sciencefiction. Daniel Kaluuya vind ik wel één van de betere acteurs van het moment. Keke Palmer vond ik het ook niet slecht doen, het is voor mij een vrij onbekende actrice waar ik verder nog niks van gezien had. En voor Steven Yeun heb ik sinds The Walking Dead een zwak. Ik las pas ergens dat er waarschijnlijk een vervolg op gaat komen. Of dat een goed idee is weet ik niet. Misschien moet hij het gewoon zo laten.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ik sluit me aan bij coumi, Peele weet goed de spanning erin te brengen. Maar dit is wel zijn minste film tot nu toe. Verhaal is echt flinterdun, toch is het wel redelijk spannend en leuk om te kijken. De dooie houding van Kaluuya lijkt wel de enige manier van acteren voor hem (Get Out), maar oke. Film ziet er verder wel oke uit, alleen ik houd ook wel van een beetje verhaal.

Basto schreef:

En 'hij' is dan de hoofdrolspeler neem ik aan die dan zijn voordeel doet met het verhaal van Jupe en Gordy want hij komt zelf op het idee dat het te maken kan hebben met het aankijken van dieren. Jupe had dat blijkbaar niet door want die wordt gewoon opgegeten. Dat zou al iets meer duidelijkheid verschaffen.

macrobody schreef:
dat kan wel kloppen, want jupe had ondanks de slachting nog steeds een goeie band met de aap, zie ook de boks en waande zich misschien 'onkwetsbaar'.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

Ik zie het meer dat Jupe niks geleerd heeft van het incident met de aap. De scène met Gordy is volgens mij bedoeld om te laten zien dat je een dier wel uit zijn natuurlijke omgeving kan halen, maar dat je nooit helemaal een dier z'n ware natuur uit zijn gedrag kan halen. Jupe heeft daar niks van geleerd en zet een hele show rondom de alien om er simpelweg aan te verdienen en wordt daardoor gestraft. Het feit dat hij de aanval van Gordy overleeft en is volgens mij simpelweg omdat het tafellaken over zijn ogen heen hangt en daardoor Gordy niet recht in zijn ogen kan kijken, pure luck.

OJ leert al snel dat je de alien niet in zijn ogen moet kijken en overleeft daarom. Dat is ook de reden van de scène in het begin op de filmset. Niemand lijkt echt te luisteren naar de instructies van hem. Hij begrijpt dat de natuur zelf zijn eigen regels heeft en handelt daarnaar.

Anyway, hoe meer ik er over nadenk hoe meer zin ik erin krijg om de film nog eens te bekijken in de bios. Alleen al vanwege de prachtige cinematografie.

avatar van Lennert

Lennert

jacobine_rodijk schreef:

Ik heb geen dubbele account aangemaakt, ik zweer het

Nee, jij kan wel spellen/interpunctie gebruiken. Het bericht van je niet dubbel account doet oprecht pijn aan mijn ogen.

Bob Gray schreef:
Het feit dat hij de aanval van Gordy overleeft en is volgens mij simpelweg omdat het tafellaken over zijn ogen heen hangt en daardoor Gordy niet recht in zijn ogen kan kijken, pure luck..
die 'boks' die niet kwam, leek wel erg op the creation of adam van michelangelo.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Beetje vaag allemaal

kijken vanaf 12 jaar was genoeg geweest...

Door die vrouwelijke actrice 0,5* extra

avatar van perceived

perceived

Nope Nope Nope!

Drie keer nee dus. Het is ook de derde grote langspeler van Jordan Peele en deze beviel me het minst van ze allemaal. Inhoudelijk wist deze film me nergens echt te boeien.

Plot is weinig spannend en te simpel voor zijn lengte. Het script bestaat vooral uit gekeuvel. Cinematografisch oogt het allemaal clean, lelijk en vooral erg makkelijk. De muziekscore is niet vervelend, maar nauwelijks indrukwekkend. Tenslotte de (hoofd)cast. Keke Palmer vond ik weinig overtuigend acteren en behoorlijk irritant. Daniel Kaluuya was wel goed bezig en deed wat hij zou moeten doen. 4/10*

avatar van Corcicus

Corcicus

Jordan Peele is een uitstekende regisseur... van trailers. Maar opnieuw slaat hij met de langspeelversie de plank mis. Met Nope geraakt hij zelfs niet verder dan een reeks bizarre, onsamenhangende gebeurtenissen in te blikken. De scène met die aap was wel zeer goed en ook de scènes met de paarden mochten er zijn. Maar verder niks om de aandacht vast te houden.

UmbraVitae

Vond dit vette 'UFO-film', die me echt aan het scherm gekluisterd hield. Film zit gewoon top in elkaar en wordt met de minuut boeiender. Daniel Kaluuya was hier weer bere sterk, net zoals in 'Get Out'. 9/10.

avatar van Doom4

Doom4

Vreemde titel... vreemde film.

Heel slecht? nee maar ook niet echt goed.

UmbraVitae schreef:

Vond dit vette 'UFO-film', die me echt aan het scherm gekluisterd hield.

Mezelf toch lichtjes verbeteren en 'UFO' corrigeren in 'alien/het buitenaardse', aangezien UFO net meer slaat op een object en het hier toch duidelijk meer omvat.

En nu ik hier toch ben, het verbaast me toch nogal, dat er redelijk wat zijn, die dit allesbehalve goede film vinden en zelfs een zootje of onsamenhangend samenraapsel. Heb ik me dan zo uitzonderlijk laten meeglijden in deze film.

avatar van The Oceanic Six

UFO staat voor Unidentified Flying Object, dat was toch gewoon een prima beschrijving?

Je weet juist helemaal niks over wat er in zat.

The Oceanic Six schreef:

Je weet juist helemaal niks over wat er in zat.

Ik vond het gewoon UFO en buitenaards leven in één, maar over de naamsbeschrijving gaan we nu niet vitten e De filmervaring is wat telt n die was

avatar van Waku

Waku

Vreselijke film met vreemde dialogen en traag verloop.

Saai. Nee, ik had hier helemaal niets mee. Punt.

avatar van XanderJ

XanderJ

Jordan Peele weet zijn filmprojecten altijd iets bijzonders mee te geven, lekker sfeertje, vet-spannend, politiek correct..

Bob Gray schreef:

Grappig, hoe meer ik erover nadenk hoe dommer ik 'm vind. Het wegkijken en dat er dan niets gebeurd is wel een hele goede vergelijking met wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurd. Wat een bout film.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke sci fi mysterie. Het verhaal is simpel maar kent een diepere betekenis. De uitwerking is wat wisselend. Het eerste deel is wat traag en hangt op het randje van verveling. Na een halfuur wordt het allemaal wat boeiender en gaat het tempo omhoog inclusief wat meer pit. Het laatste deel is behoorlijk spannend. Naast mysterie en spanning is er ruimte voor wat humor. Het acteerwerk is ijzersterk met een verrassende Palmer. Qua sfeer is de film zeer geslaagd, met mooie details. Stroeve start met eenmaal opgang zeer de moeite waard. 3.5

avatar van eldorado

eldorado

Regisseur Jordan Peele is duidelijk van plan geweest een vernieuwende film te maken. . Nou , dat is gelukt. Helaas , heeft het mij totaal niet kunnen boeien.Wel veel irriterende momenten zoals het tot vervelends toe gebruiken van het f....woord.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tof!

Peele begon ooit erg sterk aan zijn carrière als regisseur, na vooral rond te hebben gelopen in de komediewereld. Hij wist ons bijna allemaal te verrassen met zijn debuut, maar daarna zwakte hij wat af toen zijn tweede film in de bioscopen verscheen. Met Nope draait hij zijn publiekelijk verwachtte pad een beetje, en juist dat helpt zijn verloop weer naar boven.

Ik zie online ellenlange pagina's met discussies, theorieën en zogenaamde vondsten die kijkers hebben opgedoken. Films van Peele moeten dus klaarblijkelijk tot het bot worden geanalyseerd. Als je hard genoeg zoekt, zal je altijd wel iets vinden, maar persoonlijk denk ik dat Peele zich vooral wat meer wilde bezighouden met genrewerk en daar niet al te veel poespas aan wilde verbinden. Nope is een beduidend stuk simpeler namelijk.

Dat er dan alsnog boeken uitkomen over wat er zich achter deze film verschuilt is wellicht jammerlijk voor hem als hij die mindset had, maar Nope blijft als vermaak gewoon erg geslaagd entertainment. Ik was vooral onder de indruk van het geluid, die op stille momenten ook echt juist uitpakt waardoor de film op z'n eigen manier akelige momenten neerzet. Sowieso zit het qua spanning wel netjes hier. Om de onthulling bij te staan wordt er ook slim gekozen om de "UFO" redelijk vroeg te onthullen, en dan blijkt het tegen het einde aan toch iets anders te zijn. Effectief schrijfwerk, als je het aan mij vraagt.

Verder visueel ook de moeite. Knap, intens camerawerk en een verloop dat nooit in elkaar stort. Enkele gave ideeën tussendoor ook. De film mag dan geen echte volbloed horrorfilm zijn, maar zodra het zich op wat grotesker werk richt komen er ook serieus goede scenes uit. De film dendert verder lang door zonder dat de 130 minuten worden gevoeld. Eigenlijk heb ik alleen maar goede geluiden over de uitwerking van de film.

Waarom dan geen hoger cijfer? Peele kan de gaten in zijn verhaal niet echt vullen en de connecties tussen subplots en de hoofdlijn lopen ook niet helemaal lekker. Hierdoor loop je toch wel met enige verwarring de zaal of de kamer uit, maar toch moet ik zeggen dat dit tot nu toe mijn favoriete film van 2022 is. Niet dat het erg veel concurrentie had, maar niettemin leuk. Hopelijk komt Peele weer net zo sterk terug.

avatar van rustugan

rustugan

Vraag :

Weet iemand hoe het zou zit met het verhaal over die chimpansee? Deze verhaallijn werd in mijn ogen nogal bruut afgekapt, verwachtte nog wat meer backstory hierover….

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een vreemde film dit. Ik ben bang dat Peele de nieuwe M. Night Shyamalan is: een erg goede film (Get out), de tweede wel ok (Us) en dan is het kunstje gedaan. "Nope" is niet echt mijn ding om het zacht uit te drukken. Het acteerwerk is op zich prima, alhoewel dat ik de zus af en toe verschrikkelijk vond, het script is rustig en begrijpelijk, maar de uitvoering.... Mwaaah. Heb er met verbazing naar zitten kijken. Sommige dingen worden ook slecht uitgewerkt: Wat heeft die TV show met die moorddadige aap hiermee te maken en wat gebeurt er überhaupt nog met die acteur daarvan, nadat hij bij die ranch is geweest, of heb ik nu iets gemist? Nou ja, hoe dan ook: 2,5* van mij.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

rustugan schreef:
Vraag :

Precies mijn vraag...

avatar van filmkul

filmkul

Ben ook benieuwd of iemand de rechtopstaande schoen kan verklaren?