• 9.378.220 stemmen

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun

Releasedatum: 18 augustus 2022

Plot Nope

"What’s a bad miracle?"

'Nope' volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Emerald Haywood

Angel Torres

Ricky 'Jupe' Park

Antlers Holst

Ryder Muybridge

Bonnie Clayton

• 11960 berichten

Wat een heerlijke originele en vrolijk gestoorde film is dit! Geweldig! De aanloop is misschien iets aan de te lange kant, maar wat een verfrissende film ten opzichte van alle remakes en sequels die vooral op horrorgebied uitkomen.

En wat een heerlijke coole hoofdpersoon!

Dikke 4*

Heb de film net gezien in de bioscoop. Ik wilde echt genieten van deze film, maar helaas.

Al die praise en hype, is het ''t waard? NOPE!

Het is geen moment eng, echt spannend ook niet.

Desondanks wel interessant genoeg en het is ook hier en daar anders dan andere films. Mijn favoriet blijft Get Out van Peele.

Spoilers....

Ik vond de scene met de chimpansee wel gek, dat had best wat duidelijker in beeld gebracht mogen worden, zou dat niet erg hebben gevonden maar zoals het gefilmd is met die camera view was het ook wel cool eigenlijk. Maar dit was dus duidelijk een trauma voor die ene dude....had het echter een link met al het andere? Ik heb zelf het idee van niet.

Dan tegen het eind van de film..... OJ doet alles om niet naar het wezen in de lucht te kijken, oftewel Jean Jacket. Maar uiteindelijk vlucht ie toch voor Jean Jacket. Dus ook al had hij hem niet aangekeken, wilde hij hem toch opeten?

Latere scène...... Hoe heeft OJ het overleeft? Hij keek recht in die "mond".

MosquitoSmasher schreef:

Latere scène...... Hoe heeft OJ het overleeft? Hij keek recht in die "mond".

Al die zaken zijn met elkaar verbonden. Kwamen aan bod in de back story over het behandelen van dieren. Verschillende dieren vragen om verschillende handelingen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Voor Peele zijn doen verfrissend direct en simpel zonder veel poeha. Heb erg genoten van het geluid van de film. Denk ook niet wat we erg diep hoeven te graven. Als er een boodschap in de film zit, lijkt het me vooral dat Peele zich wil losmaken van de verwachtingen dat al zijn films diepere laagjes moeten bevatten. Hij noemde zelf al dat hij dit schreef om gewoon een spektakel neer te zetten.

Ik durf het zijn beste film for dusver te noemen. Een soort variant op Jaws maar dan met wolkjes. Vermakelijk, spannend en vlot. Review volgt ooit, moet eerst maar ‘s mijn nieuwe laptopje binnenkrijgen.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Leuk dat er hier en daar wat symboliek in de film zit, zoals De filosoof betoogt, maar dat maakt het wat mij betreft niet meteen een gedenkwaardige film. Het verhaal was nogal dun, de plotwendingen vrij willekeurig en echt spannend, grappig of eng wilde het maar niet worden.

Over Get Out en Us was ik ook enigszins kritisch. Ze waren me te uitleggerig, durfden de kijker niet werkelijk uit te dagen. Maar dat zijn wel films die nog steeds op mijn netvlies staan. Ik vermoed dat ik Nope binnenkort vergeten zal zijn. Entertainment met een te lage entertainmentfactor, en nauwelijks stof om over na te denken. Tegenvallertje.

avatar van wvernooij

wvernooij

wvernooij schreef:

Wat een verschrikkelijke film. Ik wil m'n tientje en m'n 2 uur terug!

Je tientje kun je misschien ergens terugkrijgen, maar die twee uur was je ook kwijt als je op de plee had gezeten. Tijd komt gewoon niet terug.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Originele en fijne film. Ben niet perse de grootste fan van Jordan Peele, maar weet toch altijd weer originele uitgangshoeken voor zijn films te creeëren. Prachtig geschoten ook door van Hoytema, fijne score/soundtrack en een erg sterke cast. Het verhaal an sich moet ik nog even helemaal goed plaatsen, maar heb toch erg genoten. Nadeel is dat hij iets te lang duurt.

wvernooij schreef:

Wat een verschrikkelijke film. Ik wil m'n tientje en m'n 2 uur terug!

Daar kan ik je helaas niet mee helpen. Maar wat vond je er zo verschrikkelijk aan? En wat had je dan verwacht of op gehoopt?

Basto schreef:

Ik vond het best vermakelijke bullshit, maar verschrikkelijk was uiteraard de manier hoe het verhaal gebracht werd, door het eerst als iets heel mysterieus te presenteren, en er vervolgens een debiele rukversie van een monsterfilm van te maken.

Ja, dat was natuurlijk ook de bedoeling, dus in zoverre is het geniaal gedaan. En dat verklaart ook mijn drie sterren. Een mix tussen geniaal en volkomen ruk. Daar doe ik geen concessies aan en ga voor het midden.

Graaf Machine schreef:

Voor mij zat er nog veel meer in. Het was ook een film over Hollywood zelf. Het filmmaken en de media. Hoe vreselijk is het toch dat tegenwoordig alles voor een greenscreen gebeurd. Zelfs de prairie om de hoek wordt binnen gedraaid. Het geslijm, de politiek, de marketing. Juist in de periferie van het verhaal gebeurde de leukste dingen.

Basto schreef:

Al die dingen die je noemt waren voor mij juist vervelend. Stuk voor stuk van die "ja dat weten we nu wel" momenten.

Peele moet met een krachtiger film komen om iets aan de kaak te stellen. Roepen dat slavernij, racisme en Hollywood-lekkernij echt niet meer kan is te weinig.

Laat Peele volgende keer maar met een anti-mens film komen. Dat zet zoden aan dijken.

avatar van Film Pegasus

Jordan Peele doet het weer. Een film die misschien visueel niet veel bijzonder is (al krijgen we toch mooie beelden), maar die je als kijker vastgrijpt en een heerlijke thrillersfeertje heeft. Nope speelt zich af in een wat verlaten dorpje waar de glitter er wat afgeschraapt is en je ziet dat de magie stilaan verdwenen is. En tegelijk loert die heel de tijd achter de hoek en is er niet veel nodig om de sprankel terug te doen flikkeren.

De film is zeer fascineren. Vooral de verhaallijn van de oude soap kruipt onder je kleren. Een film die sfeervolle horror, spannende thriller en een vleug humor prachtig met elkaar mixt. Is het een klassieker? Niet meteen. Maar wel eentje die sowieso mij blijft hangen en ik hoop dat Peele nog veel films mag maken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Deze film is qua montage en camerawerk van Hoyte wel heeeeeeel knap. Moet je een fijnproever voor zijn. Peele neemt de tijd voor de sfeer wat de huis tuin en keuken bioscoopganger doet terug deinzen maar laat wel zien dat hij een auteur is en niet een fan pleaser. Zin in zijn volgende. Dit is misschien wel mijn favoriet van de drie.

avatar van maurice32

maurice32

Phantasm schreef:

Mwah, het is het allemaal net niet, het eerste uur vond ik gewoon slaapverwekkend, je moet het leuk vinden. Gauw vergeten.

Mee eens, het eerste uur gebeurd er niks , en daarna...naja , gaap .

De trailer vond ik spannender dan de film .

Jammer, want ik vond get out en US zeer goed.

avatar van Svv1991

Svv1991

Twee sterren voor de moeite en de prachtige film locatie.

Het idee van de film is leuk , maar uitvoering minder.

Aan het einde van de film vraag je je af wat je heb zitten kijken

Karakter Em, erg stereotype

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Er is nu een hitte golf gaande en door deze film heb ik een heel perenijsje laten wegsmelten.....

Wat een mooi camerawerk kwam hier aan te pas. En wat een mooie, robuuste en eenzame omgeving hebben ze hier voor gevonden. Het verhaal lijkt rustig te gaan. Zoals het leven daar. En dan komt er iets zomaar uit de lucht vallen en je leven veranderd totaal.

Daniel Kaluuya neemt alles zo schijnbaar kalm op. Ook als het tegen zit blijft hij de rust zelve en richt hij zich op het noodzakelijkste. Hele kleine bewegingen maken het al tragikomisch. Dit speelt hij echt geweldig. Nu staan horrors niet op de Oscar lijst, maar voor mij wint hij hem helemaal.

En zijn zus Keke Palmer speelt een hele tegenovergestelde rol. Je ergert je rot aan haar. En haar broer neemt haar lief voor alles wie ze is. En ze ontpopt zich steeds meer en meer tot een waardevol teamlid tegen het kwaad dat de aarde bedreigd. Ook zij legt een super rol neer.

Deze film is echt een aanrader. Dikke 4 sterren en misschien doe ik er later nog een halve bij.

avatar van Fisico

Fisico

Onzin. Maar wel vermakelijke onzin. Ik vind dit geen eenvoudige om te beoordelen. Ik heb me op zich niet verveeld met deze Nope, maar weet niet goed wat ik ermee moet aanvangen. De volledige symboliek die De filosoof uit de doeken deed over filmen en gefilmd worden, vond ik best intrigerend.

Voor mij wel de minste van Peele zonder al te veel afbreuk te willen doen aan deze film. De film komt vrij langzaam op gang en focust zich afzonderlijk op de aap Gordy of één van de paarden van paardentemmer OJ om dan uiteindelijk te eindigen met de dierlijke alien waarbij de mensheid met wisselend succes tracht te domineren.

Prima cinematografie verder met een vakman als Peele achter de schermen. Acteerwerk ook op niveau waarbij toch vooral spring-in-het-veld Keke Palmer eruit sprong. Ook de humor was best geslaagd. Inhoudelijk weet ik het niet. Moet even wat bezinken, maar op zich is dat een goed teken.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

De eerste 20 minuten van de film dacht ik hetzelfde als de titel: nope! Maar daarna veranderde het snel naar yes! Ik hou niet van alien films maar deze is me super bevallen. Enige minpuntje is misschien dat hij een tikkeltje korter mocht. Nu werd het begin nogal uitgerokken. Maar voor de rest is dit top. Oh en peele, nu wil ik een film zien over die aap want die was f* creepy

Dubbel gevoel bij deze film. Enerzijds visueel prachtig met vrij originele ideeën die goed zijn uitgewerkt. Anderzijds voelt het niet als een film, maar meer als een lange aflevering van een serie als "The Twilight Zone". Nooit echt eng, nooit echt horror, nooit echt SF. Leuk, maar op naar de volgende aflevering.

avatar van The Oceanic Six

Ik keek hier zeker niet erg naar uit, omdat ik niet heel veel meer met Jordan Peele en zijn vermoeiende en drammerige blik op de maatschappij heb, maar gelukkig laat hij dit hier grotendeels weg en was dat niet hetgeen waar ik me aan stoorde. Maar toch is Nope geen hele goede film geworden, vooral omdat het zo ontzettend lang duurt voor de boel een beetje opgestart is en spannend weet te worden. Tegen die tijd ben je bijna anderhalf uur verder waarin ik me vrij weinig heb vermaakt. Dat laatste deel gaat weer behoorlijk over de top, maar was ieder geval nog wel vermakelijk genoeg, al moet je vrij veel fantasie hebben om dit verhaal te accepteren. Qua acteerwerk is het allemaal wel solide, al stoorde ik me geregeld aan dat gedrag van die meid.

Toch heeft de film wel wat, maar dat zit 'm vooral in beeld, camerawerk, geluid en soundtrack. Op die gebieden scoort de film erg goed bij me. Je ziet het vakmanschap van Hoyte van Hoytema weer direct terug met schitterende shots van de mooie landschappen van veraf, dichtbij en vooral in beweging zoals bij rennende paarden. Ook het geluid is bombastisch en dreunt fijn door. Maar dat is ook een beetje mijn probleem met deze film. Prachtig van de buitenkant, maar meer is het niet. De karakters zijn afstandelijk en weinig sympathiek en het kost me wederom veel moeite om me in het verhaal te komen. Te langdradig, te nauwelijks een gevoel van spanning en laten we dit vooral geen horror noemen. Dit is gewoon sciencefiction. Kleine voldoende.

avatar van Corran

Corran

Ik heb hetzelfde gevoel bij alle films van Peele. Ze zijn altijd origineel en niet meteen met iets anders te vergelijken, maar het klikt ook altijd net niet. Het is interessant en vermakelijk en er zitten altijd wel de nodige boodschappen en symboliek in, maar het boeit me altijd nét niet genoeg om er energie te willen insteken om alles te ontleden. Een vrij hoge "ach, het zal allemaal wel" factor.

Vraag me soms af waarom ik dat altijd heb bij Peele en vermoed dat het door de personages komt. Die gedragen zich altijd nogal onnatuurlijk, alsof ze pionnen zijn die in dienst staan van het plot, maar niet meteen een uitgesproken persoonlijkheid hebben, alsof ze zijn geschreven door iemand die niet echt helemaal begrijpt hoe mensen in elkaar steken. Anderzijds heeft Peele wel een duidelijke eigen stem en originaliteit is tegenwoordig soms ver te zoeken bij de grotere Hollywood-films, dus ik zal altijd wel blijven uitkijken naar nieuw materiaal van de man. Of toch een beetje.

En oh ja, copy/paste van 80% van de films van de voorbije jaren: hij duurt een half uur te lang. In godsnaam, durf de schaar eens in je film te zetten.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een apart buiten beentje van een sciencefiction griezel film.

Geen doorsnee film, in de zin van je hebt in het begin grote verwachtingen,omdat de film maakt je nieuwsgieriger naarmate hij vordert.

Maar levert de nodige vraagtekens op.

En toch blijft de film boeiend en op sommige momenten ook echt spannend.

De acteurs zijn erg goed.

Maar wel een prima film, een vreemde Eend in de bijt is de beste beschrijving voor deze film.

Wel een film die wat mij betreft,niet geheel de verwachtingen waarmaakt.

saint07 schreef:

De zoveelste film met een woke achtergrond

Peele zei in 2019 dit:

“I don’t see myself casting a white dude as the lead in my movie. Not that I don’t like white dudes,”

he said, nodding over to his moderator pal Roberts. “But I’ve seen that movie.”

The line drew loud applause and shouts of agreement.

Ik neem aan dat je dit oa bedoelt met woke. Zelf stoor in me er niet aan. Als het acteerwerk top is, helemaal goed. Get Out zou ook niet gewerkt hebben zonder een Daniel Kaluya.

avatar van voskat

voskat

Deze beviel me van alle Jordan Peeles tot nu toe het beste. Misschien wel omdat Nope haast een Tarantino-pastiche is. Wat weer grappig is i.v.m. Tarantino's blaxploitation invloeden. Cirkeltje rond etc.

Kritiekpuntjes: opnieuw houdt Peele een beetje teveel afstand in de derde acte. Je hoeft er geen Michael Bay spektakel van te maken, maar het ontbreekt net aan die paar "extra" momentjes die je duidelijk maken dat er naar een climax toe gewerkt wordt. Iets steiler die spanningsboog de volgende keer.

Wel heel interessant creature design. Ik wil meer weten.

DoctorMovie

Viel zwaar tegen en de "Get Out" hoofdrolspeler vind ik maar een sloom acteur, het lijkt net of ie constant stoned is. Het verhaal is matig en warrig en zonder spanning. Einde is sowieso belachelijk.

avatar van KamikazeTme

KamikazeTme

DoctorMovie schreef:

Hij speelt juist een onverschillige en introvert persoon. Dat speelt hij juist prima. Herkende me er zelf wel een beetje in.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

KamikazeTme schreef:

Kaluuya is sowieso een van de beste acteurs die er rondloopt nu.

KamikazeTme schreef:

In Get Out vond ik hem al sloom maar misschien speelde hij gewoon zijn eigen karakter zoals hij werkelijk is zoals zovelen Hollywood acteurs doen.

Ik vind het geen geweldige acteur.

mjk87 schreef:

Kaluuya is sowieso een van de beste acteurs die er rondloopt nu.

Belachelijk idee dat hij één van de beste acteurs zou zijn die er nu rondloopt. Kijk verder dan het benauwde Hollywood wereldje