• 9.377.533 stemmen

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun

Releasedatum: 18 augustus 2022

Plot Nope

"What’s a bad miracle?"

'Nope' volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Emerald Haywood

Angel Torres

Ricky 'Jupe' Park

Antlers Holst

Ryder Muybridge

Bonnie Clayton

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik heb even mijn vorige reviews bij de films van Peele bekeken. Bij Us schreef ik al dat ik de review van Get Out zo kon kopiëren en dat kan nu deels weer. Peele is een redelijk regisseur met goede ideeën die ze uiteindelijk niet weet te verpakken in een consistent goede film en zeker richting het einde steeds de regie kwijtraakt. Ook dat speelt weer bij deze Nope. Prima ideeën, enkele fijne scènes, een heerlijke zwoele muziekkeuze en nu en dan fijn spelen met spanning en verwachtingen, maar richting het einde wordt de film steeds minder

Grappig ook dat ik schreef bij Get Out dat veel van die personen rechtstreeks uit een Lynch-film lijken te zijn gelopen. Dat was bij Nope niet het geval en toch ook wel. Niet van die enge mensen met enorme hagelwitte glimlachen, maar alles ademde wel het gevoel van Lynch (vooral Mulholland Dr. op momenten, maar dan wel allemaal een slag minder dan en zonder die sfeer van Lynch' meesterwerk) met vreemde scènes, mysterie, enkele personages die niet helemaal van deze Aarde lijken (in dit geval het personage van Yeun, puur een gevoel overigens dat ik bij zijn personage kreeg) en een verhaal dat van a tot z an sich wel volgbaar is op een basisniveau, maar waar alle losse scènes en momenten niet direct verklaarbaar zijn. Maar juist omdat de basis op een zeker niveau wel te volgen is verveelt de film niet en is het aan eenieder verder wat met die inhoud te doen. Al vond ik het toch niet prettig dat ik die losse scènes niet direct kon plaatsen in het geheel. Allicht omdat de film wel behoorlijk speelt op inhoud, zeker richting het einde, en minder op sfeer. Juist richting het einde miste ik daardoor echt binding met de film en personages en omdat de film toch lichtjes over the top gaat, te grotesk wordt, mist de film elke vorm van impact dan.

En hoewel Peele ook nu zeker een en ander kwijt wil over gekleurde mensen en de zwarte gemeenschap ligt de nadruk veel breder, blijkt ook als je later gaat lezen wat Peele nu wil zeggen met deze film. Fijn. De laatste jaren kreeg ik het idee dat zwarte regisseurs en acteurs alleen maar met zwarte thema's bezig waren. Begrijpelijk, maar zo'n Kaluuya hoort bij de beste acteurs die thans rondlopen en ik wil hem weleens met andersoortige thematiek zien. 3,0*.

avatar van Theunissen

Na "Get Out (2017)" en "Us (2019)" is "Nope" de derde film van regisseur Jordan Peele. Ik vind Jordan Peele één van de meest interessante regisseurs van het moment. Hij durft risico's te nemen en benaderingen te kiezen die niet eerder genomen zijn. Zo valt ook "Nope" eigenlijk maar lastig in een hokje te plaatsen. Het is niet echt volledig horror, niet echt volledig science-fiction en ook niet volledig komedie. Het is vooral zijn eigen ding, waarbij het zich niet teveel van "regels" lijkt aan te trekken.

In "Nope" draait het om OJ Haywood (Daniel Kaluuya) en diens zus Emerald Haywood (Keke Palmer), die op een afgelegen boerderij net buiten Los Angeles paarden fokken. De zaken gaan slecht, maar dan ziet OJ tussen de wolken een vliegende schotel. Als ze erin slagen daar scherpe beelden van te schieten zijn al hun problemen opgelost. Denken ze.

Ik heb "Nope" gisteravond in bioscoop gezien (er zaten circa 20 mensen in de zaal) als voorpremière en de film is goed te genieten als popcornvermaak (in mijn geval een een zak Croky Bolognese chips en een Fanta en in de pauze nog een Latte Macchiato met een halve Twix) en het heeft ook een goede maar trage opbouw. Het is ook een totaal andere film dan "Get Out" en "Us" en een horrorfilm wil ik het eigenlijk ook niet noemen. Doordat je niet goed weet wat er exact gaande is, weet de film wel geregeld spannend te worden en het mysterie weet ook enorm goed voor de film te werken, dankzij zijn zowel subtiele als realistische opbouw.

In "Nope" zegt Jordan Peele vooral belangrijke dingen over inclusie, onze behoefte aan spektakel, het gevaar van aandacht, het temmen van wilde dieren, hebzucht, Hollywood, familiebanden en nog veel meer. "Nope" is ook leerzaam en dan doel ik met name op de opening van de film waarbij Emerald uitleg geeft over de allereerste verzameling foto's, van een donkere jockey op een paard, die gebruikt werden om een ​​film te maken.

Hoewel "Hope" meer een sciencefictionfilm is dan een horrorfilm, zijn er zeker enkele fascinerende en griezelige observaties, zoals een moorddadige chimpansee met de naam Gordy in een sitcom die zich tegen zijn mede acteursploeg keert, een wolk die zes maanden heeft stilgestaan, stroomuitval en intense momenten als gevolg van UFO verantwoordelijke tornado's. En als het erop aankomt, bevatten de actiescènes de juiste hoeveelheid duidelijkheid, slimme obstakels en blokkades, totdat het tijd is om te onthullen waar de personages mee te maken hebben. Het is in ieder geval geen UFO Ook vallen er slachtoffers en met name cast, publiek en toeschouwers bij een opname van een sitcom en bij een show in een pretpark.

De film wordt volledig gedragen door Daniel Kaluuya en Keke Palmer, die op het scherm een ongelooflijke chemie hebben als broer en zus, die een afgelegen paardenboerderij in Californië runnen na de dood van hun vader (Keith David) aan het begin van de film door een mysterieuze gebeurtenis. Daniel Kaluuya zet een zeer goede hoofdrol neer, maar Keke Palmer weet wellicht nog meer te imponeren, hoewel ik me ook kan voorstellen dat er mensen zijn die haar irritant zullen vinden. Ze helpen om de film ook nog eens leuk te maken om te kijken, want de film bestaat niet alleen maar uit spanning en nagelbijten. Het is vooral een combinatie van veel verschillende dingen, waarbij het ene nooit echt de overhand weet te krijgen boven het andere. Een perfecte delicate balans.

De cast in "Nope" is eigenlijk ook vrij beperkt want buiten Daniel Kaluuya en Keke Palmer zien we vooral nog Brandon Perea als Angel Torres, een nieuwsgierige elektronische winkeltechnicus, bij wie OJ Haywood en Emerald beveiligingscamera's (waar ze het mysterie mee willen vastleggen) kopen en waarbij hij helpt om ze te installeren en hij is ook enorm in de ban van het mysterie welke plaatsvindt op de afgelegen boerderij. Verder zien we nog Steven Yeun als Ricky "Jupe" Park die zijn eigen western-pretpark heeft en die ook iets te maken heeft met het mysterie en hij heeft vroeger als kindacteur ook iets traumatisch op een filmset meegemaakt en daarvan zien af en toe heftige flashbacks. En als laatste zien we nog Michael Wincott als de bekende cameraman Antlers Holst, die OJ Haywood en Emerald erbij halen om het mysterie te kunnen vastleggen. Natuurlijk zijn er ook nog wat andere personages, zoals een filmende verslaggever (Devon Graye) op een elektrische motor (die natuurlijk uitvalt), maar die hebben nauwelijks een rol.

De film ziet er verder geweldig uit en dat met een heerlijke mysterieuze en ietwat ongemakkelijke sfeer en ook het einde mocht er wezen, hoewel de film daarna voor mij nog iets langer had mogen duren. Het camerawerk van de Nederlandse-Zweed Hoyte van Hoytema is geweldig, waarbij dingen er niet continue op gericht zijn om dingen maar zo spectaculair mogelijk in beeld te brengen. Het houdt de film ook meer persoonlijk en tot op zekere hoogte absoluut realistisch om naar te kijken.

Al met al vond ik "Nope" een geslaagde kijkervaring, die goed is qua opbouw van het verhaal en zijn sfeer. Er is ook voldoende spanning en het weet ook allemaal goed te vermaken.

avatar van De filosoof

De filosoof

De premisse van de film is het feit of weetje dat de eerste bewegende beelden, dus het begin van film, die van een zwarte jockey op een paard betreffen. Dit verbindt de film aan de hedendaagse obsessie om elk spektakel op film vast te leggen waarbij de hoofdprijs beelden van een UFO of een alien zijn: velen maken jacht op beelden van UFO’s zoals eerder op wilde dieren, inclusief op donkere mensen zoals op de eerste bewegende beelden. In de film volgen we nakomelingen van die eerste zwarte jockey die paarden voor films trainen – in die zin nog steeds filmjockeys zijn – en wier landgoed belaagd lijkt te worden door een UFO die men aldus op beeld wil vastleggen. De UFO blijkt echter een dierlijk wezen die ook beheerst kan worden door training. Aldoor wordt prooi jager en omgekeerd. Na het incident met Rodney King in 1991 ontstond de slogan ‘Shoot films, not people’ om de burgers te ‘bewapenen’ met camera’s om politiegeweld vast te leggen, en die slogan is ook in deze film te zien maar hier wordt de camera nog letterlijker een wapen zoals omgekeerd de bek van het monster een zich openend diafragma is: gezien worden is niet langer bestaan maar/want gedood want gegeten worden (in het verlengde kan hier een kritiek op de surveillancemaatschappij in worden gezien).

De film is aldus rijk aan ideeën en thema’s waarbij de film allereerst een ode is aan de (oude) film waaronder de eerste bewegende beelden van de zwarte jockey: doordat het monster elektriciteit uitschakelt kan hij alleen met oude, analoge apparatuur worden vastgelegd en de film maakt (postmodernistisch) bewust gebruik van de cliché’s van het klassieke monster- en pulpgenre. Dat laatste maakt de film zowel herkenbaar als ‘belachelijk’: de film beoogt niet de zoveelste monsterfilm te zijn die een illusie van echtheid wil geven maar speelt met de conventies en clichés – geloofwaardigheid is geen doel – om nieuwe, veelal maatschappijkritische, ideeën over te brengen, zoals de hypocrisie van het pretenderen om de mensheid te willen redden terwijl je eigenlijk alleen maar zelf beroemd wil worden en onze geschiedenis of neiging om het vreemde – dieren, zwarte mensen, aliens – te willen beheersen, al dan niet door het op beeld vast te leggen. Evengoed slaagt de film erin aldoor te boeien en zo nu en dan een horroreffect te geven, zodat de film zowel iets wil zeggen als vermakelijk is.

avatar van rep_robert

Met Nope heeft Peele zijn derde film gemaakt en ondanks dat het zeer origineel is en van begin tot eind vermaakt, is dit gevoelsmatig ook zijn minst uitgesproken film. Dit komt doordat (hierboven ook al vaker is gezegd) het een te grote mengelmoes is van verschillende genres. Echt eng wordt het nooit, al zitten er potentieel spannende scènes in, dus op het gebied van horror is het vooral entertainend. Dan zitten er nog enkele luchtige momenten in en is het SF gehalte erg hoog. Daarnaast bouwt er dat eerste half uur a drie kwartier een aardig mysterie op, maar tot een climax met een enerverende onthulling wil het niet echt komen. Daardoor wordt Nope best een lastige film om te beoordelen. Het doet het prima op alle facetten wat ik hierboven benoem, maar echt uitblinken doet het nergens. Ik zou Peele wel eens vol willen zien gaan voor 1 genre in zijn films, ze hinkelen iets te vaak op 2 gedachten waardoor elke film tot nu toe niet echt een fantastische climax heeft. Maar zijn films voelen tegelijkertijd fris en origineel aan. En de fotografie en scores zijn elke film weer fantastisch.

Uiteindelijk hebben US en Get Out wel meer memorabele momenten en zijn dat ook films die ik eerder nog een keer opzet (vorige week nog) dan deze film.

Laat het aantal sterren in mijn recensie voorlopig achterwege vanaf deze recensie. Ik kijk veel meer films de laatste die ik al eerder heb gezien en pas te vaak mijn beoordeling aan. Dan kan ik het beter even zo laten

avatar van Shinobi

Shinobi

"They're just waiting for the perfect time to shove metal probes up our asses."

Na twee films gemaakt te hebben die in het horrorgenre liggen, probeert Jordan Peele nu meer richting Sci-Fi te gaan. Hoewel er aan dat genre niet strikt wordt vastgehouden.

Daniel Kaluuya en Keke Palmer spelen hier broer en zus die een paardenboerderij runnen. Na het overlijden van hun vader is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Hun geldproblemen lijken echter niet in verhouding te staan met de UFO die ze boven hun ranch spotten. In plaats van zich uit de voeten te maken, proberen ze er een slaatje uit te slaan.

Met deze film laat Peele het racisme en klassenonderscheid achter zich door nu de focus te leggen op de exploitatie van tragedie en het bijkomende mediaspektakel. Dit wordt ook wel geïllustreerd middels het trauma waarmee Jupe, het voormalig kindsterretje, kampt. Het najagen van roem kent namelijk een hoge prijs.

Het in beeld brengen van dit spektakel lijkt op momenten alle kanten uit te gaan qua genre. Echter wordt het geheel fenomenaal gevangen; het camerawerk en sound design is smullen geblazen. Als kijker kun je niets anders doen dan genieten. Het is alleen jammer dat Peele tegen het einde aan zijn hand lijkt te overspelen, waardoor er wat aan kracht wordt ingeboet.

Al met al is 'Nope' net een tikkeltje minder dan de voorgaande twee films van Peele, maar desondanks zeker de moeite waard. Overigens is er voor de liefhebber na de eindcredits nog een kleine easter egg te zien in de vorm van een poster.

3,5 Sterren.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik vond dit een fantastische film. De film neemt ruim de tijd en heerst voornamelijk op sfeer. Ik vind het sfeertje van de film heerlijk, vooral goed gecombineerd met de op momenten bombastische muziek, heerlijk gewoon.

Het enige wat ik nog niet echt kan verklaren is de scènes met de aap. Maar die waren dan weer wel echt gruwelijk goed in beeld gebracht.

Al met al een fantastische beleving van een film die je niet in een hokje kan stoppen.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Nope

komt veel overeen met de andere werken van Peele en ook weer niet.

De film zou ik niet echt horror noemen eerder een absurde siencefiction

Wel hou ik van de personage's een van peele's stijl in het algemeen. Net zoals de films van Ari aster, Peele's films zijn like it or hate it and i liked this one.

Kortom een over the top entertaining avontuur

Ik vind dit wel de beste van peele's films

Zijn films zijn wel mijn cup of tea

daarom een persoonlijke rating

1) Nope

2) Get out

3) Us

Us staat puur laatste omdat het verhaal me niet zo lag.

Voor de rest kijk ik uit naar zijn volgende werkjes

avatar van Nandini80

Nandini80

Vooral genoten van de onheilspellende sfeer!

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer zijn vader [Keith David] op bizarre wijze om het leven komt, neem Otis Jr / OJ [Daniel Kaluuya] samen met zijn zus Emerald [Keke Palmer] diens werk als één van de hofleveranciers van paarden aan Hollywoodproducties over. Een rampzalig verlopen opname van een sitcom met een hoofdrol voor een chimpansee, een ‘Westworld’-achtig amusementspark en een wolk die maar niet voorbij wil drijven behoren tot de ingrediënten van deze revisionistische SF-western. Uitstekend geregisseerd, visueel bij vlagen uiterst indrukwekkend en Kaluuya is uitstekend in de hoofdrol. Maar het scenario is een wirwar van losse ideeën die op zichzelf meestal wel interessant zijn, maar die Peele niet weet samen te smeden als geheel. Heeft zeker momenten, maar al met al is dit frustrerend en teleurstellend. Weet iemand trouwens hoe dat paard heet uit ‘de eerste film’ van Eadweard Muybridge? Of de man met wie hij zijn beroemde weddenschap afsloot? En doet dat er eigenlijk überhaupt toe? Je weet maar nooit!

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Leuk dat er hier en daar wat symboliek in de film zit, zoals De filosoof betoogt, maar dat maakt het wat mij betreft niet meteen een gedenkwaardige film. Het verhaal was nogal dun, de plotwendingen vrij willekeurig en echt spannend, grappig of eng wilde het maar niet worden.

Over Get Out en Us was ik ook enigszins kritisch. Ze waren me te uitleggerig, durfden de kijker niet werkelijk uit te dagen. Maar dat zijn wel films die nog steeds op mijn netvlies staan. Ik vermoed dat ik Nope binnenkort vergeten zal zijn. Entertainment met een te lage entertainmentfactor, en nauwelijks stof om over na te denken. Tegenvallertje.

avatar van Macmanus

Macmanus

Deze film is qua montage en camerawerk van Hoyte wel heeeeeeel knap. Moet je een fijnproever voor zijn. Peele neemt de tijd voor de sfeer wat de huis tuin en keuken bioscoopganger doet terug deinzen maar laat wel zien dat hij een auteur is en niet een fan pleaser. Zin in zijn volgende. Dit is misschien wel mijn favoriet van de drie.

avatar van Fisico

Fisico

Onzin. Maar wel vermakelijke onzin. Ik vind dit geen eenvoudige om te beoordelen. Ik heb me op zich niet verveeld met deze Nope, maar weet niet goed wat ik ermee moet aanvangen. De volledige symboliek die De filosoof uit de doeken deed over filmen en gefilmd worden, vond ik best intrigerend.

Voor mij wel de minste van Peele zonder al te veel afbreuk te willen doen aan deze film. De film komt vrij langzaam op gang en focust zich afzonderlijk op de aap Gordy of één van de paarden van paardentemmer OJ om dan uiteindelijk te eindigen met de dierlijke alien waarbij de mensheid met wisselend succes tracht te domineren.

Prima cinematografie verder met een vakman als Peele achter de schermen. Acteerwerk ook op niveau waarbij toch vooral spring-in-het-veld Keke Palmer eruit sprong. Ook de humor was best geslaagd. Inhoudelijk weet ik het niet. Moet even wat bezinken, maar op zich is dat een goed teken.

avatar van The Oceanic Six

Ik keek hier zeker niet erg naar uit, omdat ik niet heel veel meer met Jordan Peele en zijn vermoeiende en drammerige blik op de maatschappij heb, maar gelukkig laat hij dit hier grotendeels weg en was dat niet hetgeen waar ik me aan stoorde. Maar toch is Nope geen hele goede film geworden, vooral omdat het zo ontzettend lang duurt voor de boel een beetje opgestart is en spannend weet te worden. Tegen die tijd ben je bijna anderhalf uur verder waarin ik me vrij weinig heb vermaakt. Dat laatste deel gaat weer behoorlijk over de top, maar was ieder geval nog wel vermakelijk genoeg, al moet je vrij veel fantasie hebben om dit verhaal te accepteren. Qua acteerwerk is het allemaal wel solide, al stoorde ik me geregeld aan dat gedrag van die meid.

Toch heeft de film wel wat, maar dat zit 'm vooral in beeld, camerawerk, geluid en soundtrack. Op die gebieden scoort de film erg goed bij me. Je ziet het vakmanschap van Hoyte van Hoytema weer direct terug met schitterende shots van de mooie landschappen van veraf, dichtbij en vooral in beweging zoals bij rennende paarden. Ook het geluid is bombastisch en dreunt fijn door. Maar dat is ook een beetje mijn probleem met deze film. Prachtig van de buitenkant, maar meer is het niet. De karakters zijn afstandelijk en weinig sympathiek en het kost me wederom veel moeite om me in het verhaal te komen. Te langdradig, te nauwelijks een gevoel van spanning en laten we dit vooral geen horror noemen. Dit is gewoon sciencefiction. Kleine voldoende.

avatar van teigertje

teigertje

• 2078 stemmen

Een apart buiten beentje van een sciencefiction griezel film.

Geen doorsnee film, in de zin van je hebt in het begin grote verwachtingen,omdat de film maakt je nieuwsgieriger naarmate hij vordert.

Maar levert de nodige vraagtekens op.

En toch blijft de film boeiend en op sommige momenten ook echt spannend.

De acteurs zijn erg goed.

Maar wel een prima film, een vreemde Eend in de bijt is de beste beschrijving voor deze film.

Wel een film die wat mij betreft,niet geheel de verwachtingen waarmaakt.

avatar van voskat

voskat

Deze beviel me van alle Jordan Peeles tot nu toe het beste. Misschien wel omdat Nope haast een Tarantino-pastiche is. Wat weer grappig is i.v.m. Tarantino's blaxploitation invloeden. Cirkeltje rond etc.

Kritiekpuntjes: opnieuw houdt Peele een beetje teveel afstand in de derde acte. Je hoeft er geen Michael Bay spektakel van te maken, maar het ontbreekt net aan die paar "extra" momentjes die je duidelijk maken dat er naar een climax toe gewerkt wordt. Iets steiler die spanningsboog de volgende keer.

Wel heel interessant creature design. Ik wil meer weten.

avatar van mrkos

mrkos

Nope

Van alle 3 de films gemaakt door Jordan Peele was dit wel de apartste. Get out was voor mij echt verrassend goed, US vond ik al een stuk minder en deze plaats ik tussen beide in.

Nope was echt heel prachtig geschoten. Visueel was er dus niks op aan te merken. De sounds, of juist het vervagen van sound, die Peele gebruikt wanneer de creature dichterbij komt is creepy. De acteurs en het verhaal waren ook prima. De film begint rustig en mysterieus, maar al snel zie je dat er iets niet klopt. De dialogen waren soms wat apart en de keuzes/gedrag van de acteurs ook. Tegen het einde aan werd het er niet spannender op en vond de score ook niet altijd passend bij bepaalde scenes.

Dieren staan centraal in deze film en de boodschap was duidelijk; behandel dieren met respect en buit ze niet uit voor je eigen of voor andermans plezier. Zo heb ik het opgevat.

3 sterren.

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Lang op verheugd deze film. En dan eindelijk in Nederland. En ik ben gelukkig niet teleurgesteld.

Het begin vond ik wat rommelig. Na de begintiteling, vond ik de opbouw wel fijn eigenlijk.
En het word steeds spannender, en leuker om te weten wat er in de wolk zit. Ik vind het verhaal erg leuk en origineel. Ook het camerawerk is ontzettend mooi. Dit helpt ook vanwege de prachtige locatie, de ranch.

Ook de cast ben ik redelijk positief over.
Alleen stoorde ik me erg aan Keke Palmer, haar personage kon ik niet uitstaan.
Wel heeft Peele voor de 3e keer moeite met een genré benaming. Dit is duidelijk geen horror, maar scienficition. Ook bij Get Out ging hij hier de fout in.
Wat ik wel goedkoop scooren vind is, het stukje dat de kinderen als aliens spelen. Dit is ook te zien in de trailer, en vind ik een beetje flauw. Omdat het dan meer horror gaat lijken.
Gelukkig kon ik het verhaal wel prima volgen.
En blijf ik eigenlijk met amper vragen achter. Snap niet dat andere dit zo overdreven hebben.
De wolk is gewoon een ufo dier (lijkt op een kwal.) dat dier en mens eet. Als je dit snapt, is het verder niet zo heel mysterie.
Ik heb wel nog 2 andere vragen.
1. Hoe kan de schoen bij Gordy rechtopstaan?
2. Hoe kan O.J. het overleeft hebben?

Denk dat de boodschap is dat een dier simpelweg niet te temmen is. Dit verklaart ook tevens de vreemde scene met gordy.

Een goede en spanning musthave film, die echt anders dan anders is. Met echt puik camerawerk en een origineel verhaal en cast. Alleen Keke vond ik tegenvallen en af en toe behoorlijk langdradig. Ook de titel vind ik dit keer niet goed. Leg niet echt de link met de film hiermee.
Maar zeker voor mij de beste Peele film tot nu toe toe. Nope krijgt 4 sterren.

avatar van willwill1967

willwill1967

wat een slechte film, totaal geen emotie, geen onderlinge verhoudingen, , alles is in het donker zodat je meer niet ziet dan wel, een verhaal lijn waar je niets mee kunt.

ik begrijp niet na die catastrofe van black panter dat men weer een film wouw maken met alleen maar donkere acteurs en van oosterse afkomst( walking dead acteur), misschien om nog steeds te denken dat uiterlijk een goede film maakt? afkomst een goede film maakt? ik weet het niet maar ik denk ook niet dat deze film beter werd als er blanke in mee doen. het is een waardeloze film, zo traag dat je gaat spoelen, zo onrealistisch (ook al gaat het om ufo) qua acteer werk want men reageert totaal niet als een mens die dit zou mee maken, verhalen onderling die zo saai zijn dat je in slaap valt(bij mij een gedeelte gebeurt) en dan als topper het eind, wauw... wat een belachelijk einde.. nee ze hadden meer moeten doen na black panter die ook slecht was maar de hemel in geprezen werd omdat er zwarte acteurs mee deden net als hier ook...jammer had mij er meer van verwacht..

avatar van Sepiroth

Sepiroth

De vorige films waren nog goed te pruimen, maar wat wordt hier toch de plank flink mis geslagen. Begint mysterieus maar ontaardt zich in een saaie uitwerking. En de hoofdrolspeler man man man. Wat een stijve tuinhark was dat zeg.

Haha, dit was wel prima, met name natuurlijk door de hele rustige opbouw ipv van de gebruikelijke Hollywood suffigheid om maar meteen van alles er in te smijten. Juist daarom kwamen er wel de nodige wtf momentjes.

De millenials kunnen natuurlijk helemaal niet meer tegen dergelijke filmkunst en moeten meteen opeengestapeld worden met gebeurtenissen omdat ze anders op hun foontjes gaan kijken. Zonde.

Hoe het verhaal zich daarna openbaart is vrij bizar en doet je echt afvragen wat er allemaal gaat komen, en dit is dan eigenlijk echt niet mijn genre.

Peele is een soort Shyamalan in zn jonge jaren, fijn dat die er nog zijn.

avatar van El ralpho

El ralpho

The nature of the world today

Nope, ondanks de overwegend positieve kritieken in de media kan ik mij niet bij deze groep enthousiastelingen aansluiten. En ik sta hier duidelijk niet alleen in als ik de berichten hier op de site eens doorlees. Net zoals Us, had Nope de potentie om net zo'n topper als Get out te worden, maar slaat de regisseur de plank een aantal keer flink mis. Dit werd mij vooral duidelijk toen ik tot de conclusie kwam dat ik de storyline betreffende Gordy's Home een stuk interessanter vond dan het hoofdverhaal zelf.

Het grootste probleem wat bovenstaande veroorzaakt is dat Jordan Peele de dreiging van het buitenaardse roofdier simpelweg niet naar het scherm vertaald kreeg. Less is more, maar op een gegeven moment had ik het wel gezien met de vliegende ufo. En wanneer deze dan eindelijk wel in volle glorie uit zijn schulp kruipt, is de teleurstelling nog groter, omdat ik het idee had naar een gigantische soort van rondfladderende plastic broodzak te kijken. Iedere vorm van spanning ontbrak hierdoor voor mij en dit vond ik enorm zonde, kijkende naar de originele setting, leuke personages en het in de basis gewoon toffe verhaal.

Juist vanwege bovengenoemde punten is duidelijk dat Jordan Peele nog steeds de potentie in zich heeft om vakwerk af te leveren en zijn talent blijft dan ook door de hele film voelbaar. Het is daardoor des te jammer dat er niet meer aandacht had kunnen worden besteed aan de buitenaardse dreiging waar het allemaal om draait. Want juist die valt het meeste tegen, waardoor de hele strijd tegen het wezen al snel saai word, en dit had als gevolg dat ik de speelduur al snel veel te lang vond . En dat was niet alleen omdat ik hoognodig naar het toilet moest

Ik vind het interessant om te kunnen concluderen dat Nope vanwege een hele andere reden niet voor mij werkt dan dat dit bij Us het geval was, waar ik mij juist stoorde aan een dreiging die niet consistent was en een plot wat aan alle kanten rammelde. Dit was hier beter in balans waardoor ik Nope nog wel een krappe 6 mee wil geven, maar Get Out is nog steeds een vele malen betere kijkervaring. Ik hoop dan ook dat de regisseur zijn volgende project beter opschuurt voordat hij deze presenteert aan zijn publiek, omdat het creature design zoals deze nu het geval was, gewoon vele malen beter had gekund.

avatar van Stephan123

Stephan123

Ik snap werkelijk waar niet waar ik heb naar zitten kijken.

Jordan Peele is altijd al wel een aparte regisseur/maker geweest maar is het verhaal achter de film ? Waarom eten die ufo's mensen op ? Waarom is die ufo opgeblazen door die opblaaspop ? Is de clue van de film gewoon dat dat als de aliens hier komen we doomed zijn en dat we opgezogen worden?

Camerawerk/locatie was wel prachtig.

avatar van Kondoro

Kondoro

“This dream you're chasing, where you end up at the top of the mountain, all eyes on you... it's the dream you never wake up from.”

Heerlijk, ik hou erg van dit soort films en ik keek er ook best erg naar uit. Na ‘Get Out’ en ‘Us’ heeft ‘Jordan Peele’ mijn interesse echt gewonnen, en toen ik de trailer van deze film zag stond hij erg hoog genoteerd op mijn kijklijst. En hoewel ik er zo erg naar uitkeek ging ik er niet geheel met een doel in, en vooral open-minded. Ik was benieuwd wat ‘Peele’ naar buiten bracht, en het beloofde op zich best wat te worden.

Ik lees weer de nodige ‘woke’ reacties in de comments, wat ik juist niet echt ervaarde. Ik ben er allergisch voor, dus zulke dingen vallen mij snel op. Er zitten hier en daar weer bepaalde sneren in de film waarvan ik ook dacht dat het niet had gehoeven, alleen past dat geheel bij het plaatje ‘Peele’ en het is nog wel eens erger geweest. Ik vind dat ‘Peele’ erg speels met de film is omgegaan en dat kon ik op zich wel waarderen. Weet waar je naar kijkt, doe je research, dat scheelt al een hele hoop. Het heeft de nodige kenmerken die bij ‘Peele’ past.

De cast is gewoon bijna geweldig. Ik vond vooral ‘Daniel Kaluuya’ heerlijk acteren met vooral een droog en emotieloze rol die prachtig was verkozen, dit zorgde nog voor enige humor in de film waar ik wel van kon genieten. Voor mij de smet van deze film was toch echt wel ‘Keke Palmer’ die soms nog wel eens leuke scenes weggaf maar in mijn ogen vooral erg irritant was. Vreemde rol ook trouwens, althans een erg vreemde personage wat ik eigenlijk niet had verwacht. Voor de rest deed de cast het wel leuk, ook leuk om te zien dat ‘Steven Yeun’ in de film voorbijkwam, die ik natuurlijk ken van de zombieserie ‘The Walking Dead’ en een redelijke rol wegzette, niet heel bijzonder verder. Oh, en ‘Brandon Perea’ als ‘Angel’ was ook een prima rol, wel een beetje een aparte rol ook en ik weet nog steeds niet echt waar die vandaan kwam, en zijn stalk gedrag was ook best bijzonder.

Zelf vond ik eindelijk dat er een film was die weer eens wat meer durft te laten zien. Normaal gesproken met dit soort films waar “aliens” naar de aarde komen wordt er een sfeer gecreëerd en zien wij als kijker de ‘UFO’s’ etc. maar bar weinig. Er zijn genoeg films daarvan, die eigenlijk te mysterieus willen blijven en ik was behoorlijk bang dat ‘Peele’ die kant ook op wou gaan maar, hij deed het best leuk door vooral vaak het schip of het monster wat het achteraf ook was, in het beeld te laten komen.

Toch mist de film de nodige pit, en had ik wat meer horror verwacht. En dan kom je er toch achter dat de film op veel momenten zo bijzonder nog niet is. Het moment overigens wanneer hij boven dat huis hangt en alles loslaat, zoals botten en bloed vond ik persoonlijk één van de sterkste scenes, misschien wel de sterkste en dat zegt al genoeg. Ik had er meer actie in willen zien, en ‘Peele’ houdt het wat dat betreft erg kleinschalig waardoor je wel een leuke sfeer opbouwt en zeker met de omgeving is het niet héél ingewikkeld, toch had er af en toe wat meer in gezeten. Dit zorgde er voornamelijk voor dat het begin van de film nogal traag en misschien ook wel een tikkeltje saai was.

En het einde is pas een echte smet op deze film, belachelijk en misschien wel wat idioot. Waar ik toch veel meer van had verwacht, deed een plastic ballon zijn werk en ontplofte dat wezen, daar had zo veel meer uitgehaald kunnen en mogen worden. En dat was echt het meest trieste einde wat deze film kon hebben. Overigens was ik na anderhalf uur er eigenlijk ook wel klaar mee, en duurde de film voor mijn gevoel iets te lang. Na anderhalf uur zat de film er overigens ook wel doorheen, was het leukste wel geweest en moest er alleen nog wat nodige tijd worden gevuld.

Dus ja, ik heb me zelf wat dat betreft na een klein halfuurtje prima vermaakt, het begin was taai maar wanneer eenmaal de alien of het schip in beeld kwam werd het steeds interessanter. Ja, er zitten echt wel minpunten in en genoeg ook maar, voor een vermakelijke zaterdagavond kon ik de film prima zien.

avatar van coumi

coumi

Peele kan wel wat, maar dit is toch zijn minste tot dusverre. Lijkt wel een vingeroefening welke moet aantonen dat je met een wel erg simpel verhaaltje een horrorfilm van meer dan twee uur kan maken. Dat lukt ten dele, heb me niet verveelt, maar horror zou ik dit dan toch niet willen noemen. De hele zit hoop je op wat hoogtepunten die maar niet willen komen, de uitkomst is ook uitermate voorspelbaar. Kaluuya acteert zijn passieve heldenrol alsof hij een lijntje te veel gesnoven heeft en zijn roes wil uitslapen, gelukkig word een en ander gecompenseerd door Palmer die wel wat emotie in haar rol weet te leggen. Visueel wel erg mooi gemaakt, en het valt te prijzen dat Jordan qua verhaal iets anders probeert dan bij zijn eerste twee films die inhoudelijk wel erg veel op elkaar leken. Ik miste vooral echter de briljante relativerende humor uit zijn eerste film, Nope word uitermate serieus gebracht terwijl je de storyline nauwelijks serieus kan nemen. Best een interessante filmpje om te zien, maar slechts ten dele geslaagd, en van deze talenvolle regisseur mag je wat meer verwachten.

avatar van perceived

perceived

Nope Nope Nope!

Drie keer nee dus. Het is ook de derde grote langspeler van Jordan Peele en deze beviel me het minst van ze allemaal. Inhoudelijk wist deze film me nergens echt te boeien.

Plot is weinig spannend en te simpel voor zijn lengte. Het script bestaat vooral uit gekeuvel. Cinematografisch oogt het allemaal clean, lelijk en vooral erg makkelijk. De muziekscore is niet vervelend, maar nauwelijks indrukwekkend. Tenslotte de (hoofd)cast. Keke Palmer vond ik weinig overtuigend acteren en behoorlijk irritant. Daniel Kaluuya was wel goed bezig en deed wat hij zou moeten doen. 4/10*

avatar van Corcicus

Corcicus

Jordan Peele is een uitstekende regisseur... van trailers. Maar opnieuw slaat hij met de langspeelversie de plank mis. Met Nope geraakt hij zelfs niet verder dan een reeks bizarre, onsamenhangende gebeurtenissen in te blikken. De scène met die aap was wel zeer goed en ook de scènes met de paarden mochten er zijn. Maar verder niks om de aandacht vast te houden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond dit vette 'UFO-film', die me echt aan het scherm gekluisterd hield. Film zit gewoon top in elkaar en wordt met de minuut boeiender. Daniel Kaluuya was hier weer bere sterk, net zoals in 'Get Out'. 9/10.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke sci fi mysterie. Het verhaal is simpel maar kent een diepere betekenis. De uitwerking is wat wisselend. Het eerste deel is wat traag en hangt op het randje van verveling. Na een halfuur wordt het allemaal wat boeiender en gaat het tempo omhoog inclusief wat meer pit. Het laatste deel is behoorlijk spannend. Naast mysterie en spanning is er ruimte voor wat humor. Het acteerwerk is ijzersterk met een verrassende Palmer. Qua sfeer is de film zeer geslaagd, met mooie details. Stroeve start met eenmaal opgang zeer de moeite waard. 3.5

Ik haat hem niet, maar dit was hem niet voor mij. Kan er ook verder geen zinnig woord over zeggen.

avatar van james_cameron

Te lang en naar het einde toe nogal simplistisch, maar deze derde film van regisseur Jordan Peele is in ieder geval wel beter dan zijn vorige, het vrij vervelende Us. Vooral het eerste uur is sterk, met een onbehaaglijk sfeertje en heel wat intrigerende creepy scenes. Daniel Kaluuya en Keke Palmer zijn uitstekend in de hoofdrollen als broer en zus en het is fijn om Michael Wincott (wat een geweldige stem heeft die man toch) weer eens te zien in een toffe bijrol. Het meest bijzondere karakter wordt echter vertolkt door Terry Notary, eerder al onvergetelijk in een enigszins vergelijkbare rol in The Square van regisseur Ruben Ostlund. Hier is hij wederom subliem als chimpansee Gordy.