• 9.092.028 stemmen

Met onder meer: Lupita Nyong’o, Winston Duke en Elisabeth Moss

Releasedatum: 21 maart 2019

Plot Us

"Watch yourself"

Een moeder en vader vertrekken met hun kinderen naar een strandhuis om lekker te kunnen ontspannen met vrienden. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van onuitgenodigde gasten. De rust die heerste verandert al snel in een hoop spanning en chaos.

Adelaide Wilson / Red

Rayne Thomas / Eartha

avatar van acsaczy

acsaczy

Cinefiel_1 schreef:
Waar ik Get Out wel kon waarderen en goed vondt, was ik benieuwd naar Peele zijn 2e film. De trailer was veelbelovend. Maar helaas, het mocht niet baten.

Ik vond het allemaal maar vreemd en raar. En niet echt logisch. De eerste 40 minuten gingen nog wel, maar vanaf het moment dat de dubbelgangers hun "vrij laten. Waarom worden ze gespaard? vind ik het allemaal maar slap en saai. Ook het moment bij hun vrienden is saai en raar. Waarom worden hun wel meteen vermoord? Dit komt allemaal erg onlogisch over.

En daarna wordt het ook niet meer echt spannend. Ook zat er veel te veel humor in, dat de horror sfeer filaal verpest. De evenwicht hierin was duidelijk zoek.
Dit kwam ook door de vervelende vader, die niet echt een bepaalde rol had. Die mocht meer heel vervelend zijn en zich gedragen als een kleuter.
Bijvoorbeeld lollig gaan lopen doen als bijna je hele gezin vermoord wordt.
Naar het einde wordt het iets beter, maar dat redt deze film niet voor mij. Ook de twist vond ik maar matig. wat maakt het uit, Red vormt geen enkel gevaar voor haar zelf of gezin. Ze is behoorlijk normaal.

Ook de cast naast die vader, vond ik gewoon matig.
Adelaide was opzich goed, en het zusje. Maar de jongen speelt ook niet geloofwaardig. En die heze stem, vreselijk vervelend.
De sterren gaan naar het redelijke originele bedachte verhaal en de setting.

Maar nee, "US" is echt veel te matig. "Nope" moet echt beter, anders kan de zelfverzekerde Peele zijn spullen inpakken in het horrorgenré. En beter verder gaan in comedy.
2 sterren voor "US".
die heze stem is omdat ze nooit meer heeft kunnen praten zij was de "echte" en daarom werrd haar "echte familie gespaard, de dubbelgangers waren niet zo sterk en degenen die wel snel werden vermoord was omdat ze er niks van af wisten.

avatar van Flavio

Flavio

Erg vermakelijk, Peele bewees hiermee dat hij geen eendagsvlieg was. Hoewel Us niet over de hele linie spannend of eng is, was het dankzij de zwarte humor en geslaagde soundtrack wel de hele speelduur bijzonder onderhoudend. Het is ook meer een maatschappijkritische film die een metafoor gebruikt om misstanden aan te kaarten dan een eendimensionale horrorfilm, en heeft in dat opzicht wel raakvlakken met Night of the Living Dead/ Dawn of the Dead.

Ik had toen de film net was afgelopen wel mijn twijfels over het einde, met name de twist- die lag er wel dik bovenop. Maar uiteindelijk werkt de film juist door die twist beter: het verklaart waarom Evil Addy kan praten, in tegenstelling tot de rest van de klonen, het geeft een motief wraak te nemen, de rest van de klonen op te zetten tegen de welgestelden- er zit dus ook een snufje Spartacus in deze film.

Neemt niet weg dat ik de visualisatie van de wereld onder de onze erg lelijk vond. Dat de klonen dezelfde bewegingen doen vond ik er niet uitzien, sowieso had de uitleg over het geschrapte overheidsprogramma achterwege gelaten mogen worden. Gewoon rijen klonen in ondergrondse tunnels had m.i. beter gewerkt. Het is wel het enige minpunt. Benieuwd naar Nope (Peele is wel van de korte titels) die nog beter schijnt te zijn.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Vond dit echt helemaal niks . Vind het zelf ook totaal geen horror . Vond het niks spannends aan , met uitzondering van het gedeelte in het begin aan het vakantie huis .

daarna wordt het allemaal enorm vaag en vond ik het nogal nietszeggend allemaal . Vond het ook niet spannend verder en het duurde erg lang .

Vage en nietszeggende film vond ik zelf .

avatar van david bohm

david bohm

Vond dit echt heel tof, leuke cast, lekkere sfeertje en het ziet er allemaal fraai en fris uit. Ook het gebruik van de muziek is leuk gedaan. Ook het verhaal spreekt me zeker aan, met die schaduwpersonen. Is toch iets fascinerends.
Deed me wel wat aan Hereditary denken qua look & feel.

Ik vond de film helemaal niks en heb hem vrij snel afgezet omdat ik het niet meer aan kon er verder naar te kijken. Die hese stem was gewoon lachwekkend, en de dubbelgangers waren ook bizar en zag er niet uit. Tot het moment dat de dubbelgangers ten tonele kwamen was het nog wel boeiend, daarna echt helemaal niet meer. Nee ik hou niet van dit soort films. Kon me niet verplaatsen of meeleven met de hoofdpersonen, toch wel vrij essentieel als je een film kijkt.

avatar van horizons

horizons

annieappel schreef:

Naja,
als je de hele film had gekeken had je dat van die stem wel begrepen.

Redelijk oké allemaal. Maar miste ergens iets om echt goed te zijn.

avatar van acsaczy

acsaczy

annieappel schreef:

Die stem is vrij duidelijk waarom het zo is, ik dacht ook even van nouja maar die vrouw heeft nooit meer kunnen praten als kind tot ze haar dubbelganger tegenkwam

avatar van Dejive

Dejive

Mijn god wat een slechte film.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Us begint prima. De openingsscène is beklemmend en weet meteen een hele naargeestige sfeer neer te zetten, en op dat elan gaan de volgende 40 minuten door. Peele bouwt zorgvuldig en beheerst op. Als kijker voel je dat er iets creepy in de lucht hangt (en in feite weet je ook al wel wat precies), maar Peele houdt het allemaal nét mysterieus genoeg om de spanning erin te houden. Maar nadat de dubbelgangers/schaduwpersonen ten tonele verschijnen, verandert Us in een heel andere film. Een veel plattere en meer simplistische. Er zitten nog goede/creepy momentjes in de tweede helft, maar het voelt allemaal wel heel makkelijk scoren aan. Standaard schrikmomentjes, de gekende horror tropes zoals personages die constant domme dingen doen; ik dacht dat Peele hierboven stond, maar niets is minder waar helaas. Vooral die domme beslissingen van de personages zijn héél irritant; het wordt op den duur zelfs moeilijk om nog sympathie voor ze op te brengen. Dat terwijl ze in de eerste helft nog heel aimabel overkomen. Lupita Nyong'o en Winston Duke zetten in ieder geval prima acteerprestaties neer; hen kan absoluut niets verweten worden.

En ook de regie zelf steekt gewoon prima in elkaar. Op audiovisueel vlak laat Peele zijn spierballen rollen. Prachtig, beklemmend, bedreigend; muziek en beeld doen veel. Héél veel, maar het kan helaas toch niet helemaal baten wanneer de tweede helft van de film verhaaltechnisch als een kaartenhuisje in elkaar stort. De geforceerde uitleg maakt het zelfs nog erger, want slaat op niet veel. De twist is oké, maar het weet het zwakke plot niet te redden. Ook het motief van het witte konijn begon me wat te storen tegen het einde; het komt wat pretentieus over, want veel diepzinnigs betekent het niet.

En dan kan Us me uiteindelijk niet echt bekoren. Al kan van een onvoldoende echt geen sprake zijn, daarvoor steekt het audiovisueel té prima en mooi in elkaar. 3*.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

enige wat het de moeite waar maakt is lupita*wat een lekker ding is dat.ik ben totaal gaan fan van jordan peele zijn films,de ongrijpbaarheid en vervreemding zijn van het soort wat mij niet aanspreekt.

vind er gewoon helemaal nix aan.een halve ster

avatar van Lavrot

Lavrot

Us? Dus? Een koe is geen mus. Kan op dezelfde hoop als Underworld. Doorspoelen maar.

avatar van Neder0001

Neder0001

Na een uur al getwijfeld om de film af te zetten. Dom verhaal met nog dommere personages. Het laatste halfuur geregeld op mijn telefoon gezeten. Totaal oninteressant verhaal dat maar tergend traag voort gaat. Nee, dit is geen horror. En ook geen aanrader. Doe jezelf een plezier en sla deze over.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Ik vind het ook een zeer teleurstellende film. Als de naam van de regisseur anders was, dan denk ik dat men op verschillende sites ook minder lyrisch zou zijn over deze. Ik vind deze eigenlijk gewoon in de verste verte niet het niveau van Get Out halen. Misschien is het principe van de dubbelgangers te ver gezocht. De aanloop is te lang, en de ontknoping is niet subtiel/interessant genoeg. Flinke tegenvaller.

avatar van c.dragon

c.dragon

Het uitgangspunt van deze film is volkomen belachelijk en de 'twist' aan het einde is te flauw voor woorden.

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik snapte er geen jota van

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Beetje vreemde film die nergens echt verveelt en naar het einde toe ook niet inzakt - eerder beter wordt - maar toch niet overal helemaal slaagt in zijn opzet.

Het eerste kwartier zit je je vooral af te vragen waar het allemaal heen gaat. Introductie van de personages is niet al te sterk, de scènes zijn wat plompverloren opgebouwd. Zodra de dubbelgangers hun intrede doen begint het echt, maar veel indruk maken ze in het begin nog niet. De eerste kills komen redelijk uit het niets en dat is wel sterk gedaan. Daarna volgt een redelijk standaard, maar niet onvermakelijk achtervolgingsfilmpje.

Dat het verhaaltje niet echt ergens op slaat stoort niet zo. Dat het wat aan sfeer ontbreekt wel. Nergens slaat het beklemmende/creepy sfeertje dat volgens mij zou moeten heersen echt aan. De 'onderwereld' is gewoon een ouwe badkamer, dat had veel beter gekund.

Richting de ontknoping wordt het wat leuker. De dansscène is enigszins potsierlijk maar valt wel op zijn plek. De eindtwist vond ik prima.

Met meer aandacht voor sfeer en visuals had hier meer in gezeten. Met name de dubbelgangers en onderwereld, toch twee vrij essentiële onderdelen in de film, zagen er niet sterk uit en dat haalt de angel er qua spanning/creepyness wel uit. Leuk popcornfilmpje voor een keertje maar verre van een horrorkraker.

avatar van jornsmi

jornsmi

Mijzelf gesleept tot het einde van deze film. Als dit een horrorfilm is, dan is The Sound Of Music ook een horrorfilm.