Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 14 december 2022
Bekijk via Disney+
Plot Avatar: The Way of Water
"Return to Pandora."
14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake en Neytiri, die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na'vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider. Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont. Deze omgeving komt echter niet zonder gevaar, zeker niet wanneer blijkt dat het gezin van Jake en Neytiri zich bevindt in een cultuur die ze niet kennen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Avatar: The Way of Water (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Norm Spellman
Mo'at
General Frances Ardmore
Dr. Ian Garvin
Dit gaat serieus 190 minuten duren...
Doe normaal zeg.
- 11964 berichten
Duurde Titanic ook. Maar goed, had het ook liever op 160 minuten gezien.
Klopt, maar daar werd een mooi inhoudelijk verhaal verteld. Avatar vind ik wat afstandelijker, maar dat is persoonlijk. Maar het is vooral een enorm slechte trend dat blockbusters nu steeds op 2,5 tot 3 uur liggen. Nergens voor nodig, minuut of 120 is in 99 procent lang zat.
- 11964 berichten
Op zich denk ik er vaak ook zo over maar bij Cameron verwacht ik dat het goed gaat uitpakken. Een epische onderwater Dances with Wolves. (Dances with Whales) Kom maar op!
IH88
horizons
De CGI, zeker onder water, ziet er zeer goed uit. Maar om een of andere reden heb ik het idee naar een videogame te kijken. Maar dat kan aan mij liggen.
- 11964 berichten
Ik zag dat fragment met de walvis ook in Imax3d. Zag er toen veel beter uit dan in deze trailer. Dit gaat echt mindblowing worden qua actie en beweging in beeld.
- 11964 berichten
Dat snap ik wel op basis van de trailer op YouTube. Ga je in de bios geen last van hebben.
Kondoro
Dat had ik ook. Maar het zag er ongelooflijk goed uit, een verplichte bioscoopbezoek.
SergioMalick
Stukje muziek klinkt in ieder geval heerlijk. Weet niet in hoeverre het iets zegt over de hele filmmuziek. Maar ga dit vooral in de bioscoop kijken.
Iemand nog een tip voor een goeie zaal? Dolby Digital bij de Kuip en Ultra Laser in Den Bosch zijn tot nu toe mijn favorieten.
ShortyXL
Alleen visueel gezien vind ik deze de moeite waard voor een bioscoop. Hier heb ik wel zin in.
ShortyXL
Ik vind IMAX (Pathé) wel lekker, maar dan zonder 3D.
john mcclane 2
Dat geloof ik ook wel , ik ben in de bios ook omver geblazen door de mooie beelden bij deel een .
Zal vast heel veel geld kosten , mischien iets meer budget naar de script schrijver die zijn publiek niet als peuters behandeld .
- 11964 berichten
Voor deel 2 heeft hij juist meer aandacht aan het script en karakterontwikkeling geschonken. Dus wie weet. Al zit ik daar zelf niet zo op te wachten. Doe mij maar minder karakterontwikkeling en enkel actie. Aan een goede bad guy heb je genoeg.
Deze vind ik een stuk gaver dan de vorige.
Avatar 2 pas winstgevend boven 2 miljard
Mijn hemel wat kansloos als je 2 miljard dollar nodig hebt voor break-even.
Deze film gaat scoren, maar ik vermoed nooit meer zoals deel 1 wat een hype werd.
Olivia
Ik zat jarenlang op deze film te wachten. Totdat ik er klaar mee was.
Ben wel benieuwd hoor, ga hem ook zeker zien, maar ik verwacht er niet zoveel van.
Avatar 2 pas winstgevend boven 2 miljard
Mijn hemel wat kansloos als je 2 miljard dollar nodig hebt voor break-even.
Denk dat ie dat makkelijk gaat halen. Prijs van de kaartjes liggen tegenwoordig ook wel 20% hoger en er zijn weer een half miljard mensen bijgekomen sinds deel 1 uitkwam.
DwarreI
Nu moet Cameron toch wel echt met een godsgruwelijk groot spektakelstuk gaan komen na ons f*cking 13 jaar te hebben laten wachten op een vervolgfilm..
- 11964 berichten
Cameron heeft nog nooit teleurgesteld. Verwacht compleet weggeblazen te worden. ‘Greenpeace vs Corporate greed.’ Kom maar op!
FilmFreak2223
Tickets besteld
14 december om: 10u00 (versie 3D HFR) in Kinepolis
Laat maar komen, nog nooit zo uitgekeken naar een film
blackwolves
de eerste vond ik goed de tweede nog niet gezien maar de wezens en zo zijn anders dan de eerste film maar oke eens gaan kijken wie weet?
Cupido
- 1911 stemmen
Dit gaat in HFR vertoond worden zie ik, ben benieuwd. Vond het in the Hobbit destijds afbreuk doen.
Xan21
Snap niet dat iemand hier nog warm voor loopt. Het lijkt gewoon een animatiefilm en kwa effecten ziet het er ook niet echt verbeterd uit. Zonde van James Cameron's talent... maarja Zemeckis en Spielberg zijn hun touch ook al lang kwijt, echt allemaal van die cgi regisseurs geworden.
Probleem is echt dat niks ECHT meer voelt in veel actie avontuurfilms dezer dagen.
Macmanus
Eerste review is van Fandango
Variety werkt goed mee aan de marketing campagne zo te zien.

Avatar: Fire and Ash
2025

2009
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Animatie / Actie, 2023

Io Capitano
Drama / Avontuur, 2023
verlies van geliefdesterven en doodalien life-formresurrectionvervolgdisfunctioneel gezinalien planetdistant futureavatar adopted childrebirthfamily dynamicsadopted sonstronger villain wargrandscience fiction dramaticstereoscopic film sentimentalintenseawestruckcompassionatehopefulmodest