• 9.380.654 stemmen

Gesproken taal: Engels en Turks

Releasedatum: 17 juni 2021

Plot Godzilla vs. Kong

"One will fall."

In een nieuwe wereld leven mensen en titanen samen. Maar er is een geheime organisatie die wil dat de titanen oorlog met elkaar voeren, een strijd die al het leven op aarde zou kunnen bedreigen. Ondertussen trekt een vreemde seismische activiteit op Skull Island de aandacht van zowel Godzilla als Kong. Een oorlog lijkt onafwendbaar.

avatar van Metalfist

Metalfist

Absoluut, gewoon van begin tot einde lekker lompe actie is het beste dat dit soort films kan overkomen. Staat toch in mijn top 3 naar films waar ik echt benieuwd naar ben, ik denk dat ik enkel Dune laat voorgaan.

avatar van Lowi 2

Lowi 2

avatar van The Oceanic Six

Eerste reacties op 'Godzilla vs. Kong': krijgen we wat we willen? | FilmTotaal filmnieuws

Het menselijke gedeelte schijnt bagger te zijn (dat hadden de afgelopen Godzilla films helaas ook), maar het monster-gedeelte schijnt waanzinnig gaaf te zijn met gigantisch brute stukken.

Nou, kom maar op!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Nou, dan geef die Oscar voor de beste acteur maar alvast aan Kong!

hankdigger

Ik dacht dat deze vandaag beschikbaar zou zijn. Is de film ergens te zien?

hankdigger schreef:

Ik dacht dat deze vandaag beschikbaar zou zijn. Is de film ergens te zien?

ok thx

avatar van mark1456

mark1456

Is MovieMeter bij jullie ook zo veranderd?

Ja ik vind het helemaal niks

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Geen enkele streaming service in ons land die hem krijgt. De bios is nog altijd dicht, dus htf gaan we deze kijken?

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Is MovieMeter bij jullie ook zo veranderd?

Ja het ziet er echt niet uit. Ik zit via mijn Android tablet en alles staat rechts van het scherm, slaat nergens op.

avatar van zoutzak

zoutzak

Pretentieloos blockbustertje dat allesbehalve onmisbaar is maar het zal de weinig kritische kijkers toch weten te vermaken dankzij topnotch visuals.

Wellicht een tikkeltje beter dan King of Monsters maar beduidend minder dan Skull Island.

avatar van prikrins

prikrins

Is MovieMeter bij jullie ook zo veranderd?

je kan terug naar de oude door bij je instellingen klassieke modus aan te vinken

avatar van wimaroca

wimaroca

prikrins schreef:

Bedankt voor de tip

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Een vreemde mengelmoes van niet alleen Godzilla en King Kong, maar ook Pacific Rim, Journey To The Centre Of The Earth en zo nog het een en ander.

Deze film heeft te kampen met de standaard problemen van blockbusters: saaie actie, suffe verhaallijntjes en een hoop verspild acteertalent. Meh.

hankdigger

Op zich prima vermaakt, maar er zitten heel wat ergenissen voor mij in. Weer tieners die van alles toevallig te weten komen, ik vond deze verhaallijn gewoon geheel overbodig, ook vond ik Kong veel te menselijk worden. Het is toch een aap? Tenslotte vond ik de robot godzilla niet echt origineel, maar gelukkig kon deze wel met een flesje alcohol gestopt worden
Blijft bij dit soort films toch jammer dat het niet iets serieuzer gebracht wordt met een goeie verhaallijn, ook al is het natuurlijk allemaal onzin.
Gevechten waren goed. Toch een 3 omdat het prima vermaak is en hiervoor de film gemaakt is.

avatar van schumacher

schumacher

Keihard genoten van deze film.

De tijd vloog echt voorbij en saai gedoe? Hug nee, als de tijd zo goed voorbij vliegt was het allesbehalve saai .

De aktie was ook goed en heel goed in beeld gebracht. Ik weet dat ik jaren geleden ook godzilla film zag en die gevechten werden slecht en chaotisch in beeld gebracht toen, hier brengen ze het heel goed in beeld, heel sterk.

Tgoh, het einde tja, mss een beetje dom ja waarop je die kon stoppen maar goed, het is en blijft film natuurlijk.

Het monstergedeelte las ik hier? Ja, dat was echt subliem gemaakt en in beeld gebracht ook.

Het menselijke aspect was wat minder maarja, de film draait dan ook voornamelijk toch om Kong en Godzilla.

Ik begrijp de lage scores niet, teveel verwend en gewoon zeker? .

Ik zie extreem veel films ieder jaar opnieuw, je moest eens weten hoeveel bagger films ik maandelijks zie, als je deze film dan ziet ja, dat is een verademing, toch wel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Serieus gave film met het nodige gebrek aan logica. Beter dan de Godzilla films, maar haalt het niet bij Kong. Wingard weet er op visueel vlak wat extra's op te gooien. Review volgt snel.

avatar van Warrias69

Warrias69

Veel gelul en mager verhaal

Kut

avatar van Neder0001

Neder0001

Visueel heel mooi, en een fantastische performance van Kaylee Hottle. Toch had er meer ingezeten. Veel clichés, slechte grappen en de performance van een aantal andere acteurs haalt het geheel omlaag.

avatar van mrwhite

mrwhite

De film ziet er net als zijn voorganger fantastisch uit!....Ook de actie en spectakel is mind-blowing!

De rest kun/mag/moet je snel vergeten, de side-plot en verhaallijn is weer te dom voor woorden, te veel toevalligheden en enorm voorspelbaar!

Een avondje fun dat zeker wel!!

avatar van rep_robert

Per 31 maart.

Waar dat dan? Pathe heeft hem pas vanaf 29 april.

Zal dus wel via de illegale kanalen moeten denk ik dan maar. Zit niet in de VPN wereld, dus kan niet via HBO Max kijken.

avatar van Mondragon

Mondragon

Ruk. Special Effects kunnen deze film ook niet redden.

avatar van DiDa

DiDa

Wat een hoop flauwekul! Maar bij vlagen wel vermakelijke flauwekul. Het verhaal is echt onder het gemiddelde en is echt verschrikkelijk lomp. Met name het tienergedeelte irriteerde me mateloos.

Maar goed, eerlijk is eerlijk: de film is wel vermakelijk en de actiescenes en de special effects zijn om je vingers bij af te likken. Dus geniet daar gewoon van! Zeer vermakelijk, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

mrwhite schreef:

Een avondje fun dat zeker wel!!

Perfect! Deze is voor jou: That's All You Had to Say

avatar van The Oceanic Six

Vanavond gezien en echt een gigantische tegenvaller. Erg naar uit gekeken om twee enorme filmiconen met elkaar te zien knokken, maar men maakt gewoon WEER dezelfde fouten als bij de vorige twee Godzilla films en in mindere mate de solo Kong film.

Het is toch bijzonder dat je elke keer bij zulke films vol geweldige actie zulke onnodig saaie en zielloze verhalen verzint zeg. Het publiek wil gewoon Godzilla en Kong die ruzie hebben en vechten, laat die andere bullshit dan gewoon weg. Nu ook weer dat puberale gezanik en dat gedoe met dat dove meisje. Echt slaapverwekkend. Gelukkig wachten ze nu niet een keer een uur voordat je monsters in beeld krijgt, maar hebben de heren Aap en Dino al snel ruzie op een vliegdekschip, wat echt een enorm gaaf gefilmde actiescène is en waarbij ik echt hoop had dat dit ontzettend leuk zou worden. Jammer genoeg heb je het hoogtepunt dan al gehad. Ik had ze daarna steden willen zien slopen, maar beiden worden uit elkaar gehaald en waar Godzilla een beetje aanrommelt zit Kong ergens onder de grond te kutten wat ik totaal niet boeiend vond.

Gelukkig volgt er nog wel een behoorlijk gevecht tussen neon-verlichte wolkenkrabbers, maar toch viel dit tegen. Je ziet ook zelden menselijke slachtoffers, ongetwijfeld door de vriendelijke PG-13 rating die me onderhand de neus uit komt. Verder is het qua plot ook wel enorm voorspelbaar, want natuurlijk bundelen meneer Aap en Dino hun krachten en knokken ze tegen Mechagodzilla, die er visueel prachtig uit zag, maar ik hou niet van knokkende robots als het ook anders had gekund. Ik had liever een monster als King Ghidorah gehad die wel in de tweede Godzilla film zat. Toch heb ik me nog wel twee uurtjes redelijk vermaakt.

Anyway, Godzilla vs. Kong is visueel echt heel mooi geworden, veel echter krijg je zulke giganten denk ik niet in beeld, maar had in hemelsnaam de afgelopen jaren goede scriptschrijvers aangenomen die er ook goed geschreven films van hadden gemaakt. En met goed geschreven bedoel ik dus dat het ook best simpel had mogen blijven, nu moest het weer nodeloos interessant zijn terwijl het tegenovergestelde is bereikt. Bijna alle menselijke rollen zijn echt om direct te vergeten, maar helaas nemen ze wel een bepalende rol in. Ik gok dat we de komende jaren ook geen nieuwe films van beiden meer krijgen, want alles lijkt nu wel in die vier films verteld.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wingard maakt er het beste van. Belabberd script, toch een goed geregisseerde film. Vermakelijke bende.

avatar van Koerok

Koerok

The Oceanic Six schreef:

Vanavond gezien en echt een gigantische tegenvaller.

[...]

Je had méér dan een 3 verwacht?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jongens mijn receiver is stuk, repareren kost 450 euro (!) door schaarse onderdelen van kut Onkyo en een nieuwe daar heb ik door de crisis even geen pegels voor.

We kijken al maanden film en tv via de speakers van de TV. Ik weiger spektakelfilms te kijken via stereo speakertjes van een plasma dus de nog-te-kijken lijst stapelt aardig op met Greenland, Greyhound, 1917, Midway, Boss Level, WW1984, Bad Boys for Life... En nu ook nog eens deze.

Ik overweeg nu toch maar om van mijn laatste spaarcenten een nieuwe te kopen en dan deze film als eerste te gaan kijken Pure pulp, just the way I like it.

Koerok schreef:

Je had méér dan een 3 verwacht?

Ja, why not? Meer dan genoeg blockbusters waar ik me niet irriteer aan het script. Helaas is dat bij deze reeks niet. Godzilla 1, 2 en deze zijn heel slecht geschreven. Alleen Kong: Skull Island steekt er echt bovenuit, die heb ik ook op 4 sterren staan.

avatar van davey400

davey400

Het ziet er over het algemeen fantastisch uit.
Waar ik een beetje last van had was de schaalgrootte van Kong.
Soms lijkt ie wel 200 meter hoog, als je hem naast gebouwen ziet lopen in Hong Kong of ziet liggen op de boot, en op andere momenten als ie in de top van diezelfde gebouwen zit bijvoorbeeld lijkt het met een meter of 25 (nog best groot voor een aap) wel bekeken...