• 9.384.493 stemmen

Met onder meer: Boris Karloff, Zita Johann en David Manners

Gesproken taal: Arabisch, Frans en Engels

Plot The Mummy

"It Comes to Life!"

In 1921 ontdekt een expeditie in Egypte de mummie van de oude Egyptische prins Imhotep, die werd verdoemd en levend begraven. In de tombe wordt ook de zogeheten Scroll of Toth gevonden, die de doden weer tot leven kan wekken. Op een avond leest een lid van de expeditie de tekst op de Scroll luid, die daarna gek wordt, realiserend dat hij Imhotep weer tot leven heeft gebracht. Tien jaar later probeert de mummie verkleed als moderne Egyptenaar zijn oude geliefde weer te vinden, die gereïncarneerd is als een prachtige jonge vrouw.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Imhotep / Ardath Bey

Helen Grosvenor / Princess Anck-es-en-Amon

Frank Whemple

Sir Joseph Whemple

The Nubian Servant (onvermeld)

Frau Muller

Professor Pearson

The Pharaoh (onvermeld)

avatar van Kondoro

Kondoro

"What's the matter, man? For heaven's sake, what is it?"

"He went for a little walk! You should have seen his face!"

Eigenlijk lift ik een beetje mee op de meningen die al gegeven zijn, en daar kan ik me dus ook erg in vinden. 'The Mummy' had voor mij niet te veel verwachtingen, en heb ik eigenlijk puur aangezet omdat ik voor de horrorfilm challenge een film zocht vanuit Universal Studios. Zelf kan ik niet zo veel met dit soort oude werkjes - zoals ik al veel vaker aangeef - toch weten films als Frankenstein en 'The Invisible Man' me aardig te overtuigen.

Er gebeurt echt heel weinig, en de film is daardoor echt onwijs traag. Het geluk kent nog dat de film maar iets vaan uurtje duurt, dus je bent er wat dat betreft zo ook wel doorheen, maar ik kan hier niet zoveel mee. De ene dialoog voelde nog trager aan dan de ander, en dat vond ik echt heel lastig. Qua verhaal is het allemaal dan wel weer prima, dus daar helemaal niks om op aan te merken. Die hele mummy vond ik nog wel aardig bedacht, qua decor ziet het er ook prachtig uit en de film kent zijn leukere momenten ook wel, maar ik zou dit niet snel op zetten om rustig even een avondje film te kijken, dan wordt ik knetter gek denk ik.