• 9.375.972 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.847)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van NKyou

NKyou

Ik vond hem eigenlijk een beetje tegenvallen. Zaten wel wat hele goeie scenes in zoals die laatste waar hij dat zwembad in is gevallen, maar overall vond ik hem een beetje aan de zwakkere kant dan ik had verwacht.
Toch zeker een 4**** waard.

avatar van HiLL

HiLL

Dat is best hoog voor een film die je aan de zwakkere kant vindt Nkyou.

avatar van NKyou

NKyou

HiLL schreef:

Dat is best hoog voor een film die je aan de zwakkere kant vindt Nkyou.

Niet aan de zwakke kant, maar minder dan ik had verwacht. iedereen was er zo enthousiast over, (dacht zeker 5*****) maar dat viel dus wel mee....

avatar van Scratt

Scratt

Eindelijk bekeken:)

Dacht zeker dat dit de beste gangsterfilm zou zijn maar toch niet.. (naar mijn mening dan hé). Het is natuurlijk wel een hele goede film en heb er goed van genoten maar ik heb betere gangsterfilms gezien. Het sterkste punt in deze film is al zeker niet de muziek maar wel het personage Tony Montana die paranoïa werd.

Ondanks ik het allemaal een beetje voorspelbaar vond, 4sterren voor Pacino..

Bij scarface 1932, over het einde (in 2 delen gesplitst om spoilerredenen):

Ramon K schreef:
Heftiger en bombastischer, maar niet per se effectiever of beter.

Toch wel vind ik. Het is meer een climax. Een geweldige, veel effectievere finale, want het past veel beter bij het personage, dat een ijzersterk karakter heeft en zich niet wil geven no matter what, zelfs al moet ie daar eventueel voor sterven. Hij geeft zich niet zomaar gewonnen maar strijdt tot het bittere einde en blijft opvallend lang rechtstaan terwijl hij doorzeefd is met kogels. Het symboliseert allemaal zijn waanzinnig assertief karakter en trots. Ze krijgen hem niet voor niks. "If you want me, come and get me" Een geweldig statement.

Vervolg zie Scarface 32.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Echt een schitterende film met goede acteurs. Die pacino dulde van niemand verzet

5,0

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Na lang wachten deze toch gekeken en had een top film verwacht en dat heb ik dan ook gezien.Al Pacino zet hier een prachtige gangster rol neer maar had dat al gezien in Carlito's Way en vele zeggen dat deze beter is,maar laat Carlito's Way op 1 staan en deze op 2.Het is een goede film en als je deze film ziet weet je direct waar de maker van gta3 vice city naar gekeken hebben:-).Voor de rest geen slechte punten ofzo.Gewoon een pracht film.

5 dik verdiende sterren

donnie darko

Op aanraden van Pieter heb ik deze dan ook maar eens gekeken, en hij heeft weeral alle recht om mij deze te laten zien want hij is gewoon FENOMENAAL!! De beste maffiafilm die ik ooit heb gezien en gewoon steengoed.

Alles aan deze film is goed, buiten misschien het eerste uur. Dat is een beetje aan de saaie kant, maar zeker niet echt irritant.

Voor de rest vond ik dus alles geslaagd. Iedereen staat geweldig te acteren, met name Al Pacino in zijn beste rol ooit, in mijn ogen. Voor de rest is ook Michelle Pfeiffer zeker niet slecht en al de rest ook niet.

Het hele verhaal kon mij ook echt boeien, en dat is iets wat ik soms wat mis bij lange maffiafilms. Maar bij deze dus niet, vooral de eindscene was gewoon magnifiek en een van de beste scenes die ik ooit heb gezien.

Kortom: Een dikke 5* en een plaats in mijn top 10. Deze week heb ik trouwens echt twee magnifieke films mogen aanschouwen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Eerst Mulholland Drive, nu dit. Wat een week!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

donnie darko schreef:

Fijn dat je hem goed vond!

Naomi Watts

Het is geen maffiafilm maar een gangsterfilm. (Here we go again, het moest eruit mijn vingers gingen jeuken)

Naomi Watts schreef:

ja, oke, dat is waar, sorry voor het verkeerde gebruik.

Bestaat het woord maffiafilm dan??

avatar van JoeCabot

JoeCabot

donnie darko schreef:

Bestaat het woord maffiafilm dan??

Tuurlijk!

donnie darko

en waarom is dit er dan gene??

Naomi Watts

Omdat deze film niet over de maffia gaat. Niet de Cosa Nostra of welke maffia organisatie dan ook.

donnie darko

Azo, ook weeral iets bijgeleerd dus. Is the godfather dan wel een maffiafilm??

avatar van Remi

Remi

Ja, die wel

Meerdere voorbeelden van maffiafilms zijn:

- Donnie Brasco

- Last Don, the

- Godfather II & III

Maar bijvoorbeeld 'Blow' of 'Pulp Fiction' niet, want ze hebben niks met de maffia te maken.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Ondanks dat deze film echt overhyped is vond ik best wel aardig, daarom 3*

avatar van anthony68

anthony68

Zeer goede film, een van mijn beste goed verhaal en goede uitvoering. Die scene met die kettingzaag is ook gaaf. De rol van de gangsterhoer is ook goed vooral als ie die porsche gaat kopen mijn favoriete auto 928. Hij had die columbiaan wat serieuzer moeten nemen dan was het niet zo slecht met hem afgelopen. Goede vechtscenes. Ook die maat van hem was een gluiperd.

avatar van Drazenko

Drazenko

Remi schreef:

Ja, die wel

Meerdere voorbeelden van maffiafilms zijn:

- Donnie Brasco

- Last Don, the

- Godfather II & III

Waar blijft Goodfellas dan van de mafiafilms?

Naomi Watts

Hij noemt er gewoon een paar op.

avatar van Mr.Tony

Mr.Tony

Ik kan over deze film uren lullen. Beste film ooit. Tony Montana is wat velen in het echt hadden willen zijn. Een self-made miljonair door schijt te hebben aan alles en iedereen. Scenes als die in het bubbelbad of een doorgesnoven Tony in het restaurant zijn legendarisch. Zo ook de muziek. The Elvira theme bij de aftiteling maakt bij mij natte oogjes. Een aanrader voor elke fan van rauwe, drama-actiefilms. 5* van mijn kant...

avatar van Drazenko

Drazenko

Naomi Watts schreef:

Hij noemt er gewoon een paar op.

Ja dat zie ik. Maar het gaat om het idee

Zoveelste rise and fall gangsterfilmpje.

Pacino doet het erg slecht vind ik. Acteert met evenveel souplesse als een origamipopje. Ook z'n rol is totaal niks. De zoveelste lompe boer die het groot maakt en dan alles verknalt. Wordt tijd dat er eens een film gemaakt wordt over slimme gangsters. Het zou gewoon een vernieuwend en uiterst experimenteel concept zijn.

Daarbij moet zo'n epos natuurlijk weer meer dan 2.5 uur duren, en dient alles overladen te worden met cheesy poppy 80s kutmuziek. Past echt perfect bij de sfeer van de film .

De climax is één of andere afgevallen ramboscene die deze film tot één grote farce maakt. Jammer dat hij verder zo saai was dat ik eigenlijk geeneens moeten lachen heb.

The Godfather is een meesterwerk ivm dit filmpje, al zegt dat verder ook niet veel. 1*. Voor de poster of zo. Die is wel mooi.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Onderhond schreef:

Zoveelste rise and fall gangsterfilmpje.

Tja,.......

Weer de zoveelste klassieker dat wordt afgekraakt door Onderhond

Ieder zijn mening,natuurlijk.

Kon niet anders dan dat er een xxx Montana user zou reageren natuurlijk

djelle

Onderhond, jou bericht doet pijn maar ik kan je geen ongelijk geven. Het is inderdaad geen al te origineel basisconcept. Alleen (vind ik) kent het een zeer sterke, sfeervolle uitwerking, en het is dat die telt. Ik heb persoonlijk ook nog geen enkele gangsterfilm gezien dat zo'n krachtig personage voorschotelde.

Ook het einde is een gewaagde, verrassende climax met een dikke middelvinger naar het politiek correcte, ik dacht dat jij dat toch zou goed vinden. Daarnaast heeft het een betekenis. Dit is in feite niet zomaar "weer een rise and fall" verhaaltje maar Tony Montana is een symbool. En saai? Ik denk dat deze verzameling geweld inventief genoeg is om je niet te vervelen...

Maar goed, ik ben nu tegen Onderhond bezig, wat op voorhand al een verloren zaak is.

avatar van Zelva

Zelva

djelle schreef:

Leg eens uit.

djelle

Nou ja, het is toch vrij ongebruikelijk, zo'n alle remmen los rambo-achtig einde aan zo'n episch gangsterverhaal te geven. Als er al een climax is in dit soort, is die meestal toch eerder wat meer ingetogen.

avatar van Reinbo

Onderhond schreef:

Zoveelste ... mooi.

Een andere user schreef al eens als reactie op de zoveelste bash van OH dat het veel makkelijker is om een film af te kraken dan om 'm gooed te vinden en dat klopt helemaal. Natuurlijk kan je Scarface afkraken op clichematig rise & fall verhaal met een overactende Pacino en supper slechte 80's muziek. Dant neemt niet weg dat Scareface de ultieme foute 80's fun film is. Alles is overtrokken en heerlijk over the top uitgewerkt. Ongelofelijk goed entertainment!

Jammer dat je er vaak zo'n beperkte zienswijze op na houdt en dat het volledig aan je voorbijgaat.

Naomi Watts

Betekent dan dat je films niet meer slecht mag beoordelen? Kom op zeg, gewoon een kwestie van users die er niet tegen kunnen als een persoonlijke favoriet van hun slecht beoordeeld wordt. Het dan verbergen onder goedkope smoesjes dat het zo over-the-top bedoeld is etc. I don't care!