• 9.376.124 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.974)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van Lenn

Lenn

Overroepen maar HEERLIJK!

avatar van Jason28

Jason28

Naar mijn opinie de allerbeste film allertijden!

avatar van Muja

Muja

Old skool klassieker ..! Voor wie hem nog niet gezien hebben, SCHAAM JE DIEP ..!

S.Y

avatar van Werwolf

Werwolf

The world is yours...

Schitterende dialogen:

"Why don't you stick your head up your ass, see if it fits"

"I'm Tony Montana that's who the fuck i am! You're fuking with me, you're fucking with the best!"

"Say hello to my little friend"

Heerlijk!

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Zolang niet op 1 ,dan nogsteeds zwaar ondergewaardeerd.

avatar van Gehenna

Gehenna

DRJeFF schreef:

Zolang niet op 1 ,dan nogsteeds zwaar ondergewaardeerd.

Wat raar dat hij in je top 10 na pulp fiction komt dan

De meest vermakelijke film misschien in zijn genre, zeker niet de beste..Pacino is wel weer meesterlijk goed 4.5*

avatar van andy1980

andy1980

schitterende misdaadfilm met hilarische uitspraken, en al pacino is weer top

mikoz

Film herkeken en dit keer liet hij eigenlijk beviel hij me nog meer dan vorige keer.

Prachtige gangster film die helaas vaak verkeerd word gezien ook omdat bepaalde groeperingen een voorbeeld in hem zien.

Ik bekijk de film gewoon zoals ik met alle andere doe en dan komt hij er als een van de beste uitrollen.

Prahctige scenes natuurlijk ( de badkamerscene en de eindscene stijgen daar natuurlijk bovenuit )

Ook de paranoia van Pacino is ijzinwekkend.

Film komt weer mijn top 10 binnen.

en natuurlijk 5*

avatar van scar

scar

Al pacino haalt weer alles uit de kast, het is gewoon een stoere film die iedereen gezien moet hebben en opzich lijkt blow met johnny depp er wel een beetje op scarface alleen is het bij blow waargebeurd.

wat mij betreft krijgt deze film gewoon een 5 dankzij pacino.

Blow was veel softer.

Bovendien miste Blow emotie en leek het meer op een toneelstukje ..

avatar van partyboy

partyboy

een echte klassieker!!! samen met de Godfather de beste in dit genre... Vooral de acteerprestaties van Al Pacino zijn brilliant. Je krijgt een goed beeld van Tony Montana.

Wie deze nog niet heeft moet zich egt gaan schamen !!!

5* , het is 5* omdat je er niet meer kunt geven....

avatar van eduard

eduard

partyboy schreef:

Wie deze nog niet heeft moet zich egt gaan schamen !!!

5* , het is 5* omdat je er niet meer kunt geven....

Niets aan toe te voegen

avatar van grabit

grabit

ongelovelijke maffiafilm met een ongelovelijke al pacino 5*

avatar van Maxximum

Maxximum

Sorry dat ik dit even meld.

Ik heb niet alle voorgaande berichten gelezen,

ik wil hier gewoon even mijn mening kwijt...

-----------------------------------

Toen ik scarface kocht, had ik alleen nog maar over de film

gehoord. Deze film greep me direct vast en sleepte me mee hoe Tony gek en paranoia werd.

Ultieme Gangster movie, met soms een tintje humor, leuke accenten. Toch een 'zielig' verhaal over een crimineel

met een mooie lijfspreuk:

"The world is yours".

avatar van MXO

MXO

Ik snap niet dat iedereen deze film zo hoog waardeerd. Ik vind het een matig verhaal met een erg slecht einde. Al Pacino vervult zijn rol wel perfect maar ik vind het niet een goede klassieker. Misschien ben ik te kritisch omdat het, volgens iedereen, een aanrader is. Ik vind toch dat The Gothfather de enige echte Mafia-film is. Scarface zit er een paar niveau's onder.

avatar van Nomak

Nomak

The Godfather heb ik niet gezien, daar kan ik dan ook niet over oordelen.

Maar Scarface is geen Mafia-film, het is een gangsterfilm.

avatar van MXO

MXO

Nomak schreef:

Maar Scarface is geen Mafia-film, het is een gangsterfilm.

Misschien dat ik daarom Scarface ook een mindere film vind. Daarbij vind ik opgehemelde films die het niet waar kunnen altijd erg teleurstellend (logisch). En dat had ik zeker met Scarface.

avatar van DarkEye

DarkEye

mijn favorieten film omdat ik fan ben van Gangster films !

een DIKKE 5,0

avatar van LittleBox

LittleBox

Waarom deze film het zo goed doet? Al Pacino is een zwaarwegende reden en de ander is waarschijnlijk het 'rise and fall'-principe dat prachtig is uitgewerkt. Erg mooie film.

avatar van die Lange

die Lange

say hello to my little friend

avatar van Rancid

Rancid

Zucht...dit vind ik nou zo'n overdreven populaire film. Leuk om een keer te zien, maar dat nu iedereen die ook maar een beetje droomt over rijk zijn in elke tv-show Tony Montana als zn grote voorbeeld noemt, nee... 4*

avatar van starbright boy

Dan vind ik een vier heel erg gul. Dat vind ik wel wat meer dan "leuk om een keer te zien".

avatar van argus

argus

scar schreef:
Al pacino haalt weer alles uit de kast...
Deze film heeft dan ook verdomd veel weg van een Al-Pacino-One-Man-Show. En ik kan je verzekeren dat het op den duur bepaald wel saai wordt. En dan dat geweldige maffe einde waarin hij wel tig miljard keer finaal overhoop wordt geschoten , dat vond ik wel zo onrealistisch, dat verwacht je echt alleen maar in een jaren-twintig-stomme-film met pakweg Ben Turpin in de hoofdrol (die film is er echt, en hij is echt grappig), echt waar. Ik zou zeggen, regisseur, laat die comedy-capers films nu maar met rust, dit paste totaal niet in de film. Daarvoor trek ik er een half punt vanaf : 2½*.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Realistisch zijn is écht wel niet de hoofbedoeling van de film hoor. Het over-the-top gedoe maakt hem juist zo fantastisch. Vraag me trouwens af waarom je The Naked Gun dan in je top 10 hebt staan...

avatar van argus

argus

JoeCabot schreef:

Realistisch zijn is écht wel niet de hoofbedoeling van de film...

Nee, maar tot die laatste minuten verloopt het verhaal van Tony Montana wel binnen een behoorlijk realistisch perspectief. Hij wordt dan wel paranoïde, maar alles is helemaal niet zo over de top, eerder saai. Zo'n einde past daar dan helemaal niet op. Ja, om te lachen zou het einde dan toch nog ergens voor kunnen dienen, maar op zo'n moment kom ik dan ook niet meer op het idee om dan te gaan lachen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik (en vele anderen hier) wel

avatar van mister blonde

mister blonde

argus schreef:

ach kom zeg. Scarface is geen minuut realistisch en gelukkig maar.

Nou ja, er liepen in de jaren '80 wel meer van die Latijns-Amerikaanse drugsbaronnen rond daar hoor. En de link die ze met 'respectabele' Amerikanen hadden is ook niet bepaald vergezocht. Buiten dat is het uiteraard een geromantiseerd verhaal, geen documentaire.

mikoz

Precies , natuurlijk zijn de overdreven gedeeltes ver te zoeken , maar over het algemeen is Scarfaceeen redelijk relastisch verhaal , zeker omdat het zich in de 80's afspeeld.

avatar van mister blonde

mister blonde

het personage 'Tony Montana' is compleet over-the-top. ligt er toch erg dik bovenop?