• 9.378.508 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Vanessa Hudgens

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 januari 2020

Plot Bad Boys for Life

"Ride together. Die together."

Mike Lowrey en Marcus Burnett zijn nog steeds werkzaam bij de politie van Miami. Terwijl Marcus al denkt aan pensioen, om eindelijk van zijn gezin en nieuwe kleinkind te genieten, is zijn partner Mike van plan tot zijn honderdste achter de boeven aan te zitten. Ongewild moeten ze allebei in actie komen als een gewelddadige seriemoordenaar Mike boven aan zijn dodenlijst zet. Ze krijgen hulp van een nieuw opgerichte politie-eenheid vol jonge honden, die zich bedienen van de modernste technische snufjes.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Past prima in de reeks. Heb mij er mee vermaakt. Minpunt is wel de dood van cap. Dus ze mogen best stoppen bij dit deel

avatar van loneranger

loneranger

Een amusant derde deel uit de 'Bad Boys' reeks al is de verrassing van de eerste film er wel vanaf. Desondanks een lekker wegkijkende actiekomedie. Hier en daar wordt het net als in het laatste deel van de 'Lethal Weapon' reeks met Mel Gibson en Danny Glover wat sentimenteel maar dat mag de pret niet drukken. Als de opvolger net zo onderhoudend wordt als deze hou ik me aanbevolen.

avatar van Fisico

Fisico

Niet iets waarvoor ik perse naar de bioscoop zou gaan, maar ik wou hem toch relatief snel meepikken. Moet mijns inziens niet echt onderdoen voor de eerste twee films, wat op zich al een prestatie op zich is. Eén van de grootste troeven is toch wel de herkenbaarheid van de acteurs, de setting en het hele opzet/concept van Bad boys. Soms iets té nadrukkelijk bezig geweest met de setting waarbij de song "Bad boys" te geforceerd werd gebracht.

Relatief leuk plot al vond ik het veel te ver gezocht, maar de beoordeling op andere aspecten is een stuk beter. Sowieso een vlotte film met de nodige actie. Ook de humor zat goed, mede doordat Lawrence en Smith echt wel op elkaar ingewerkt zijn. Hun gekibbel is geweldig, hun grote verschillen ook. Ze beleven er duidelijk plezier aan. Montage, regie en camerahantering prima verzorgd, maar dat had ik wel verwacht van El Arbi en Fallah.

Het einde iets te makkelijk met de bekering van de zoon. Voelt niet echt goed aan en leek me te weinig overtuigend over te komen. Ideaal natuurlijk voor een vervolgfilm met nonkel Marcus dan écht toekijkend vanuit de luie zetel. Film ging ook meer richting het familiale karakter van Lethal weapon, wat op zich niet verkeerd is.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Left4Dead schreef:

Oude wijn in nieuwe zakken...

Meteen duidelijk vanaf het begin dat de twee regisseurs totaal gefocust waren op hoe de voorlopers op beeld stonden. Kopieerwerk dus, easy does it.

Erg duidelijk dat de regisseurs Michael Bay als mentor voor dit werkje hebben genomen, man het lijkt wel of Bay zelf de hand in het projectje heeft gehad.

Inderdaad, deze film lijkt wel door Bay gemaakt: hetzelfde irritante camera-werk, die lelijke kleurenfilter, overbodige ontploffingen, muziek die stoer moet klinken, stompzinnige dialogen en slechte humor. En wat is die Lawrence dik geworden zeg, kon die niet even diëten en de gym ingaan voordat ze deze film gingen schieten?

"What happened to Bad boys, one last time," zegt Will Smith. "This is one last time," antwoordt Lawrence. Hopelijk menen ze het!

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Wauw! Sorry maar Martine Lawrence en Will Smith zijn HET ideale duo voor mij. Heerlijke film.

avatar van schrans

schrans

Standaard actiefilmpje. Helaas niet zo fris en over the top als Patser. Flauwe plot, matige interactie tussen de hoofdrolspelers en de humor sloeg niet aan. Gelukkig waren de actiescènes nog best wel vermakelijk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Verstand op nul en laat het maar op je af komen, ik heb me voor de rest niet geërgerd of zo.

Natuurlijk zijn er typische Amerikaanse momenten die over de top waren het hoort er ook wat bij.

Ik vond het voor een groot deel wel vermakelijk maar tegelijk ook simpel en te clichématig.

Maar een waardig einde (hopelijk) van Bad Boys!

Een leuk tussendoortje...

* * *

avatar van Boneka

Boneka

Bad Boys I gaf ik een 2,5 Bad Boys II een 4,0 en deze zit mooi in het midden met 3.5 sterren. En wie weet komt er nog een Bad Boys IV gezien het wat open einde. Zitten we daar op te wachten? Well met de jaren worden films alleen maar mooier, maar inhoudelijk vaak niet beter. Het plot in deze Bad Boys for Life zit redelijk in elkaar en heeft een spetterend eind in Mexico. Pluspunt zijn de prachtige mooie felle kleuren. Beeld en geluid spatte er vanaf. De acties zijn leuk de grappen zijn bekend. Soms geinig soms flauw en ja het deuntje Bad Boys Bad Boys What u gonna do kennen we zo onderhand wel. Vermaak staat in Bad Boys voorop. Geen moeilijke complotten, zware dialogen nee het is allemaal lekker recht toe recht aan. En soms ja heel soms zit er wat filosofisch in deze film verwerkt. The Bad woman doet het ook niet verkeerd en leuk dat er dan ook lekker snel Spaans wordt gesproken. De acties zijn top en zien er goed en verzorgd uit. Mooie donkerblauwe Porsche trouwens. Zag nog wat deletes scenes met een ander einde, maar ben blij dat ze gekozen hebben voor dit eind. Een heks hoort immers op de brandstapel terecht.. En best tof dat er nog grappen gemaakt kunnen worden over zwarten. Wij zijn zwart en van de politie kunnen we elkaar arresteren. Mooi dat deze humor nog kan!

Film 3.5
Beeld 5,0 (4K)
Geluid 4.5
Exra's 4.0

avatar van Noodless

Noodless

Onderhoudende actiefilm met wat komische elementen en typische onderliggende fratsen tussen Lawrence en Smith. Het verhaal deed me denken aan één van vorige films van Will Smith waarbij ook zijn zoon de tegenhanger was. Deze film is gelukkig wel beter. Aardig voor een keer eens te zien, maar een film die je heel vlug bent vergeten. Geef mij toch maar Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah. 6/10

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

zinedine1983 schreef:

apology accepted.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Vlotte flitsende leuke actie film .

Er is van alles op aan te merken , sommige plots ( met name aan het einde ) zijn zo afgezaagd maar er word ook relativerend de spot mee gedreven .

Martin Lawrence Zorgt sowieso voor de meeste humor .

Maar zijn rol is dit keer stukje kleiner .

Prima vermaak en dit regie avontuur van Adil El Arbi in USA beloofd nog veel goeds ,

Dikke voldoende . En dat kon meneer Smith wel gebruiken, want het zit hem carrière technisch niet echt mee .

3.5 *

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens bekeken en het was niet mis, maar toch ook niet waw. Voor mij mocht deze gerust wat korter, het was toch niet allemaal even interessant. De film zag er wel goed uit, zeker die achtervolgingsnachtscène was wel heel geslaagd.

De cast was ook wel leuk.

avatar van Tj-83

Tj-83

Wat heb ik genoten van deze film zeg, ik vind de humor die Marcus brengt heerlijk. Lijkt veel op de vorige twee films en daar ben ik blij mee want die vond ik ook erg goed.

avatar van RikkieD

RikkieD

Dit is echt een “dikke lul, 3 bier”-film, niet dat daar perse iets mis mee is. Valt gewoon in het rijtje actiefilms niets meer en niets minder. Leuk als je van dit duo houdt. Typische film om een biertje bij open te trekken en verder je verstand op 0 te zetten. Overigens iets te veel dramatisch gedoe voor een Bad Boys actiefilm. Verder wel leuk.

avatar van TronMan

TronMan

Daar waar de eerste 2 delen nog leuk en aardig zijn, wil dit gebeuren totaal niet aanslaan. Ja de heren zijn ouder geworden, dat is ook niet erg, maar het klopt gewoon niet bij de style van deze adhd (met vreselijke zeik muziek) film. Humor is weer fijn racistisch ,want dat mogen 'zij' wel, en voor de rest erg flauw.De emo trekkende tranen door hun cop' relatie is ook nogal te veel van het goeie. Actie is dik over de top, maar dat ging dan nog.En dan nog dat eind met; Bad Boys What u gonna do, well ,we waren er wel klaar mee.

avatar van NYSe

NYSe

Bad Boys is geen bijster goede film, maar biedt de kijker een stel erg leuke personages.

Bad Boys II is evenmin een bijster goede film, maar biedt de kijker wel enkele superieure actiescènes.

Bad Boys for Life is simpelweg geen bijster goeie film. Wat het de kijker biedt? Veel en lelijke CGI, weinig indrukwekkende actie, een stupide plot dat zo uit The Fast and the Furious-reeks gejat lijkt en stramme dialogen waar de leuke acteurs maar slecht mee uit de voeten kunnen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik had wel zin in een lekkere pretentieloze actiefilm. Maar met name de humor werkte voor mij niet. Delivery en timing kwam totaal niet over (met als dieptepunt die grap over the rich white folks). De actie was ook maar tam eigenlijk en als bad asses zijn ze al lang niet meer serieus te nemen. Zelfs Will Smith begint een buikje te krijgen. En het duurt om nog eens láng allemaal.

avatar van rikker

rikker

Wat een geweldige film, heel goed en zeer leuke humor.
De motor met zijspan was briljant gevonden, en mooie wending op het laatst Dat het blijkt zijn zoon te zien, die zag ik echt niet aan komen

Hopelijk komt er weer snel een nieuwe BAD BOYS, ik kan niet wachten.

avatar van rikker

rikker

Frank Slade schreef:

Na het laatste stuk van 40 minuten, toch mijn 2.5 sterren gewijzigd naar 2 sterren. En dat is meer dan zat. wat een flut einde, was het geld op of zo? Het camera werk in films uit de 80 er jaren ziet er nog beter uit. En het plot werd er ook niet beter op. Echt een gemiste kans, doe het goed of niet, maar zeker niet zo. Snel vergeten deze mislukte poging om deel 1 en 2 te evenaren.

Laatste stuk vond ik juist helemaal top, lang geleden dat ik zo een goed slot akkoord van een film heb gezien, met heel veel actie, spanning en een onverwacht plot.

avatar van cor1946

cor1946

Een lekkere gekke film met veel acties en ik heb me geen ene keer verveeld. Geen topper maar toch.

avatar van Koller

Koller

Te veel uitgemolken concept. Smith en Lawrence lijken het ook wel kwijt vooral de tweede. Acteerwerk komt veel te geforceerd over. Mager verhaal ook... jammer

avatar van rebelkush

rebelkush

Sorry, rich white people ''We're not just black, we're cops too, we'll pull ourselves over later''

Will Smith, Martin Lawrence en Joe Pantoliano vervelen nooit.

Verhaal is wederom goed, goede casting, keihard gelachen, keiharde actie en prachtige auto's.

Wat mij betreft wel de zwakste deel en dat komt vooral door het uitblijven van gruwelijke villains zoals Peter Stormare en Jordi Molla maar ook door het constante muziek. Ook had dit film zo'n 20 minuten korter mogen zijn maar het einde maakt heel veel goed.

Ik heb genoten

avatar van CocoNutz_IV

CocoNutz_IV

Film is helemaal in lijn met de voorgaande delen. Over de top beelden, actie en de nodige humor. Heerlijk van kunnen genieten. Vind het toch best goed gelukt om na zoveel jaar toch een film te kunnen maken die in lijn daarvan is.

Zelf hou ik niet zo van al teveel (onnodige) wraak/slachtoffers/doden. Dat had niet op deze manier gehoeven, al snap ik het verhaal natuurlijk wel in deze.

Wat in wel leuk vond was het ouder worden/acteren van/door Martin Lawrence. Ik ken hem van zijn series van vroeger en juist door zijn ouder geworden rol in de film voelt het alsof we samen ouder zijn geworden en herken ik mezelf in hem.

Einde riekt naar een deel 4, maar dat hoeft van mij niet. Anders krijg je zo een uitgemolken eindeloze reeks zoals Fast and Furious. Van mij mag het hierbij blijven.

avatar van rondh

rondh

Leuk, net zoals de eerste 2 bad boys films. Niks nieuws, zelfde actie, zelfde humor, zelfde acteurs. Leuk verhaal.

Gewoon lekker wegkijken dus!

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Dan word ik gewoon te oud voor deze onzin.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Eigenlijk niet mijn type films meer. Ben zo klaar met dat macho/actie/helden film gedoe. Hele verkeerde humor op gewelddadige momenten als de bommen en machinegeweer kogels rondvliegen. Maar goed..... Ik wist natuurlijk dat dit voorbij zou komen.

Vooral deze film gekeken omdat mijn partner soms even van vette actie houdt. De film duurt mijn inziens veel te lang. Had ingekort kunnen worden naar 90 minuten. Dan zat er misschien wat meer vaart in.

Verder is het leuk om de omgeving van Miami te zien, als je daar zelf ooit bent geweest. Het verhaal is absurd, stom en dom tegelijk. De actie is soms wel aardig, maar heb wel betere achtervolging scenes gezien.

avatar van AniSter

AniSter

Op zich goed vermaakt met deze film, mits ik de kinderachtige dialogen en onnozele scenes even links laat liggen. Een paar goede grappen en goed in elkaar gezette actiescenes levert deze film van mij toch nog een meer dan voldoende score op, ondanks dat het verhaal nergens op slaat.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Nooit gedacht dat van 'Bad Boys' nog een derde film zou komen. De eerste twee in m'n jeugdjaren gezien, dus ik wilde deze film zeer zeker zien.

Wat ik van tevoren al wist, kwam uit. Een film als deze kijk je puur voor vermaak en humor, niet voor de verhaallijn. Die is namelijk weer zo gruwelijk slecht, dat je je afvraagt hoe het toch mogelijk is dat in Hollywood dit soort verhalen geschreven worden door mensen die menen er verstand van te hebben.

Gelukkig heeft het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah er een flitsende film van weten te maken, visueel erg aantrekkelijk en spectaculaire actieshots.

Will Smith en Martin Lawrence zijn beiden zichtbaar ouder geworden, en Lawrence ook veertig kilo zwaarder, maar overtuigen wel als duo. Niet alles is raak, maar moest toch best wel een aantal keer lachen.

Dat er een vierde deel komt is waarschijnlijk gezien de laatste scène, op zich zou ik daar best welwillend tegenover staan.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ooit begon ik mijn levensroeping als cinefiel bescheiden met een voorliefde voor 'Buddy-Cop Movies'. De grootse autoachtervolgingen en enorme explosies, maar met als grootste aantrekking natuurlijk het kibbelende politieduo dat snedige oneliners over elkaar uitstort. Will Smith en Martin Lawrence waren niet eens mijn favoriete duo, want die eer ging naar Danny Glover/Mel Gibson (Lethal Weapon) en Nick Nolte/Eddy Murphy (48 Hrs.). Maar de introtune van 'Bad Boys' riep genoeg gloedvolle herinneringen op om ook hier naar uit te kijken. 'Bad Boys for Life' (2020) oogt onder de regie van jonge honden als Adil El Arbi en Bilall Fallah fris en eigentijds, met hun kenmerkende stijl van felle kleurenfilters en overdadige rook- en lichteffecten. Het is toch knap hoe 't Vlaamse duo met hun neonverlichte exces voor elkaar krijgt dat Los Angeles er anders uitziet dan in tig soortgelijke genrefilms. Toch zorgt vooral de overbekende dynamiek tussen Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) voor de heerlijke nostalgie. Ouderdom begint z'n tol te eisen, maar ze zijn onverminderd grappig met hun gekissebis en masculiene spelletjes om elkaar te overtroeven. Alles wat je van een film in het actiegenre verwacht, zit er eigenlijk wel in.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nice.

Ik gun het ze van harte, Arbi & Fallah. In België waren ze al best lekker bezig en hadden een lekkere moderne kijk op cinema. In Bad Boys for Life mogen ze dat weer doen maar met een groter budget. Die weten ze dan ook mooi te benutten, maar perfect is het uiteraard nog niet.

Dat ligt uiteindelijk niet perse aan het verhaal. Het verhaal boeit me tegenwoordig niet zo veel meer in dit soort films. Er gaat nooit verandering in komen. Altijd gewoon nutteloos geknal, boem boem en een hoop slecht bedachte oneliners. En eerlijk gezegd, op een lekkere luie avond, vind ik dat allemaal prima.

Ik verkies Bad Boys 3 boven de films van Bay. Zonder twijfel ook. Bay is visueel gezien ook zeker geen slechte regisseur en qua stijl overtref je hem niet zo snel, maar op dat gebied doen Arbi & Fallah een erg aardige poging. Wat Bad Boys 3 vooral beter maakt voor mij is de frisse wind die het duo erdoorheen weten te blazen en het snelle tempo waaraan de actie voorbijgaat.

Felle neonkleurtjes, veel rookmachines en on-point camerawerk overspoelen dit deel en zorgen voor een heerlijke frisse storm die door de reeks heen blaast. Voor de fans van de iets ouderwetsere Bad Boys-films is dat misschien even moeilijk slikken, maar ik kan de aanpassing van het duo alleen maar toejuichen.

De actie is lekker hard, bloed spat soms rijkelijk in het rond. De actiescenes zijn allemaal lekker speciaal vormgegeven en Arbi & Fallah trekken veel uit de kast om er een spetterend en kleurrijk spektakel van te maken. De cinematografie is erg gaaf, en de vormgeving dus ook.

Waar ik minder fan van was, dat is de montage, die toch een hoop moois wegknipt. Een voorbeeld hiervan is de 90 graden draai van de camera in de slotfase. Die wordt veel te snel weggeknipt waardoor het mooie shot zo verpest wordt. Het gaat allemaal net wat te snel waardoor de soms knappe regie niet helemaal goed te aanschouwen is.

De humor klinkt soms ook een beetje vermoeid. De dialogen zijn niet zo scherp meer, veel te lachen vond ik er ook niet aan. Wel vermakelijk, maar grappig niet. De explosies en het vuur zijn soms ook net wat te ondermaats geanimeerd, net als de geweerschoten hier en daar. Die komen net wat te duidelijk uit de computer.

Maar daarbuiten is er niet veel te klagen. Lekker snelle actiefilm, vol met spetterende actie en felle kleurtjes. Alle scenes voelen fris en speciaal aan. En dat in een reeks die eigenlijk rond 2000 bezig was. Daar iets moderns van maken is niet iets wat elke regisseur aandurft, en ik vind het heerlijk. Ga vooral zo door!