• 9.377.091 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Vanessa Hudgens

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 januari 2020

Plot Bad Boys for Life

"Ride together. Die together."

Mike Lowrey en Marcus Burnett zijn nog steeds werkzaam bij de politie van Miami. Terwijl Marcus al denkt aan pensioen, om eindelijk van zijn gezin en nieuwe kleinkind te genieten, is zijn partner Mike van plan tot zijn honderdste achter de boeven aan te zitten. Ongewild moeten ze allebei in actie komen als een gewelddadige seriemoordenaar Mike boven aan zijn dodenlijst zet. Ze krijgen hulp van een nieuw opgerichte politie-eenheid vol jonge honden, die zich bedienen van de modernste technische snufjes.

avatar van yeyo

yeyo

Het is maar door gisteren toevallig op de treurbuis een stukje mee te pikken van het tweede deel, dat ik besef hoe goed ik deze nieuwe film vind. Waar Bay's Bad Boys II nog grossiert in antipathie (irritante, schreeuwende personages) en gefilmd en belicht lijkt als een nu-metal videoclip, is dit derde deel toch heel wat zachtaardiger van toon. Het voelt niet eens aan als een echte actiefilm, eerder een soort lang uitgesponnen Afro-Amerikaanse barbecue. Will Smith, sinds het vaderschap een soort akelige, strenge christen geworden, vindt hier opnieuw zijn élan van lolbroek uit de jaren '90 terug. Zoals hij daar patserig loopt te joggen over Ocean Terrace, of wanneer hij met veel pathos uit zijn rolstoel opstaat tijdens de trouw van Marcus' dochter, dat is toch Big Willie Style grand cru? Ik begon haast van ontroering Amazing Grace te balken in de cinemazaal! Het helpt ook dat de bad boys wat ouder zijn geworden, ze zijn op slag een pak sympathieker dan die twee sportschool kemphaantjes uit deel twee. Ik heb gebiologeerd zitten staren naar de hamsterwangen van Lawrence, de speknek van Smith en natuurlijk de overdreven rechthoekig afgesneden baardjes van de helden en hun haarlijnen die met een potlood op hun voorhoofd getekend lijken. De kijker voelt de doorleefde geschiedenis van deze bekvechters, die zich haast als een oud getrouwd koppel gedragen, wat de film bij wijlen de melancholiek geeft van... Before Midnight. Ja ja, Bad Boys met Linklater vergelijken, ik doe het zomaar even en zonder de minste schroom! Ook cinematografisch valt er wel wat te genieten: de kille look en matte kleuren van Bay worden verlaten voor een kleurrijk universum dat qua palet enigszins doet denken aan het ballenbad in een fastfoodrestaurant. Op deze manier evoceert de film Afro-Amerikaanse klassiekers zoals Honey (2003) en Romeo Must Die (2000). Ik vond het bij wijlen spijtig dat het inherent anachronisme van deze stijloefening niet doorgedreven wordt: het naïeve zelfbedrog dat de helden tot het einde der tijden in een wereld kunnen leven die zowat een freeze frame is van de 'Miami' videoclip van Will Smith, wordt af en toe helaas onderbroken om plaats te maken voor 'de nieuwe garde' (personages die nu al geïntroduceerd worden om de franchise op de lange termijn veilig te stellen). Maar dat neemt niet weg dat ik erg trots ben op Adil el Abri en Billal Fallah. Hun inbreng kan geminimaliseerd worden, ik geloof toch dat ze met hun hyperkinetisch enthousiasme het uitgesproken buddy-element van deze Lethal Weapon 4-achtige walk down memory lane hebben gestimuleerd. En weet je wat, als mijmering over ouderdom vind ik Bad Boys 3 gewoon veel meer geslaagd dan dat flauwe sentiment in... The Irishman. Here's looking at you, kids!

avatar van Shinobi

Shinobi

"One last time."

Met het werk van Adil El Arbi en Bilall Fallah ben ik niet bekend, maar met deze film hebben ze ongetwijfeld hun stempel gedrukt op Hollywood.

In dit vervolg keren Mike Lowrey en Marcus Burnett na 17 jaar weer terug. Terwijl Marcus denkt aan zijn vroegpensioen is Mike nog steeds de vrolijke vrijgezel. Na een bijna noodlottig ongeval blijkt dat het verleden nog een appeltje met ze te schillen heeft. En zo wordt dit olijke duo weer aan het werk gezet.

Vanaf het begin is de chemie tussen Will Smith en Martin Lawrence gelijk zichtbaar; het is alsof ze nooit anders hebben gedaan. De vele interacties tussen hen zijn simpelweg geniaal. Daarbij scheelt het ook dat de twee sympathieker dan ooit overkomen. Misschien zijn het de jaren die zijn gaan tellen, maar als kijker ga je zowaar meeleven met deze personages.

Met veel energie weten El Arbi en Fallah de eer hoog te houden bij deze franchise. De over-the-top actie is heerlijk en gewelddadiger dan tevoren, edoch slim gedoseerd. Tussendoor zorgt de flauwe humor ervoor dat er altijd wat te lachen valt. Gelukkig valt men niet terug op de chaotische stijl van Michael Bay, waardoor alles uitstekend in beeld wordt gebracht.

Al met al is 'Bad Boys for Life' een geweldige rit geworden die mij van begin tot eind geboeid wist te houden en dat heb ik lang niet meer gehad bij een dergelijke film. Kom maar op met deel vier.

4,0 Sterren.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Heerlijk derde deel van de bad boys.

Vond ik deel 2 een flink stuk minder tov het eerste deel, dit derde deel is naar mijn idee zelfs nog beter dan waar het allemaal mee begon.

Na bad boys for life heb je zelfs echt zin in een vierde deel. Althans, ik wel.

avatar van Warrias69

Warrias69

Screenx geweest in den haag

Vond de film erg matig slecht verhaal

Erg jammer allemaal

Martin lawrence is echt te oud

avatar van mrklm

mrklm

Net als in de vorige Bad Boys-films is de actie al net zo leeghoofdig als het basisplot. Isabel Aretas [Kate Del Castillo] weet met de hulp van haar zoon Armando [Jacob Scipio] op gewelddadige wijze te ontsnappen uit de gevangenis en eist vervolgens dat Armando iedereen die verantwoordelijk was voor haar arrestatie en opsluiting uit de weg ruimt. De laatste persoon in dat rijtje blijkt Mike [Will Smith] te zijn. Het nieuws van Isabels ontsnapping is blijkbaar totaal niet bekend bij Mike en zijn collega's van de politie, want zelfs 6 maanden na een serie liquidaties - inclusief een aanslag op Mike - hebben ze totaal geen idee wie er verantwoordelijk zou kunnen zijn voor dit bloedbad.

Veel leuker is het contrast tussen de nog altijd energieke Mike en zijn collega Marcus [Martin Lawrence], die opa is geworden en besluit met pensioen te gaan zodat hij zijn dochter kan zien opgroeien. In één van de goede momenten wordt het contrast tussen Mike en Marcus op grappige wijze weergegeven in een scherpe montage. Er is sowieso meer karakterisering en verdieping van de relatie tussen Marcus en Mike en die dramatische elementen verheffen deze sequel boven haar voorgangers.

avatar van The Oceanic Six

Bad boys, bad boys,

Whatcha gonna do, whatcha gonna do,

When they come for you.

Het duurde 17 jaar, maar dan was er nog eens een nieuwe Bad Boys film, waar ik vrijdagavond heen was. Geen idee waarom dit nieuwe deel zo lang duurde, want volgens mij hebben zowel Smith als Lawrence er veel zin in gehad. Ze acteren in deze nieuwe Bad Boys for Life ieder geval met zichtbaar veel enthousiasme en plezier. En het is ook niet dat er nou een groots en diepgaand scenario nodig was, want die hadden de eerste twee delen ook niet. De vorige films vond ik wel vermakelijk, maar niet meer dan dat. Dat kwam grotendeels doordat Michael Bay erachter zat en die infantiele humor kan ik maar zelden pruimen. Wat dat betreft is het een verademing dat er nu een nieuw regisseursduo een poging kon wagen.

Het is ieder geval een erg leuk eindproduct geworden dat de juiste snaren raakt en met afstand de beste van de drie delen is geworden. De actie is vet, het camerawerk is bijzonder stijlvol, de humor is nog steeds puberaal maar wel een stuk leuker dan onder Bay en de chemie tussen Smith en Lawrence spat van het scherm als ze lekker met elkaar kibbelen, maar ook er voor elkaar zijn op momenten dat het moet. Het is verder allemaal niet bijzonder qua inhoud, maar daar kijkt niemand een Bad Boys film voor lijkt me. Het thema ouder worden krijgt hier een goed en passend verhaal, wat me ook wel aan de Lethal Weapon films (I'm too old for this shit!) deed denken. Ook daar botsen de twee buddy's met elkaar en groeien ze uit elkaar naarmate ze ouder werden. Dat is hier met Mike en Marcus dus ook en het levert naast de nodige leuke grappen (vooral richting Lawrence' kant) ook best een paar touching momenten op. Overigens is het wel schrikken als die enorm dikke kop van Lawrence geregeld in close-up in beeld komt. Schrikbarend hoe hij eruit ziet, maar het past weer wel in het ouder worden verhaal gelukkig.

De film is ieder geval een lekkere achtbaanrit geworden. Miami ziet er waanzinnig cool uit en de actie is echt visueel geweldig in beeld gebracht, waarbij expliciet geweld gelukkig ook niet wordt geschuwd. Adil El Arbi en Bilall Fallah mogen trots op hun vakmanschap zijn. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er niet binnenkort een persbericht volgt waarin vermeld wordt dat zij ook deel 4 gaan regisseren. Het was een erg fijne avond in de bioscoop.

Vooruit, ik ben gul: 4*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik had nog nooit een Bad Boys-film gezien, maar dat leek geen enkel probleem want al snel is duidelijk hoe de verhoudingen zijn. Op momentjes wel aardig. Smith kan ik goed hebben, sfeertje is oké en visueel af en toe prima. Maar de humor is vaak tenenkrommend (vooral het gekibbel van Lawrence), het eind wat vergezocht en de actie wisselend. Echt zo'n film die net wat beter had kunnen zijn, maar zichzelf in de voet schiet. 2,5*.

avatar van wwelover

wwelover

Knap werk van deze twee mannen om van zo'n matig script toch nog een vermakelijke film te maken. Na de trailer was ik allesbehalve overtuigd, maar de recensies en vooral Adil en Bilall zelf hebben mij overtuigd met hun media optredens. Was ook verder niet bekend met ze (Patser kende ik van naam, maar sprak me niet aan). Maar de actie is goed, de muziek is goed (kreeg wel heel erg het idee dat ze ze bestaande filmmuziek van bijvoorbeeld Dark Knight, net een kleine twist hebben gegeven). De cast is prima, de chemie tussen Smith en Lawrence is nog steeds aanwezig.

Nipte 3.5*, maar dat zal hij waarschijnlijk op TV niet halen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen middag in Antwerpen in Imax gaan zien.

Ik was eerlijk gezegd nooit een fan van de eerste Bad Boys film, ik snapte ook niet waar de film zijn faam aan te danken had, want vond het altijd maar een doorsnee actie comedy en de tweede was niet veel beter.

Dus toen deze derde film zijn opwachting ging maken, stond ik niet bepaald te popelen hem te gaan zien, slechts louter door de twee Belgische regisseurs, die afgelopen week vol enthousiasme hun film op tv aan het promoten waren, wisten mij te overtuigen de film toch een kans te geven en... ik heb er bepaald geen spijt van gehad!

Het was fantastisch!

Zonder twijfel is dit de beste van de drie films, sterker nog:

deze derde film laat het origineel en zeker ook het vervolg ver achter zich.

Die vorige films waren vooral de Will Smith show, bijgestaan door een vrij irritante Lawrence, die samen in een zeer rommelige en onevenwichtige film wat humor en actie voor de kiezen kregen en veel meer was het niet. Louter door de chemie, die beiden heren duidelijk wel samen hadden, waren de films toch nog het kijken waard.

Dit nieuwste deel echter heeft veel meer te bieden en is op alle vlakken een betere film geworden.

Allereerst is er geen Bay meer als regisseur en daarmee is ook meteen het vaak rommelige van de hak op de tak verhaal en de overdreven flitsende montage verdwenen.

Hier voor in de plaats is een film gekomen, die een stuk volwassener oogt en die beide acteurs iets extra's te bieden heeft: namelijk het vertolken van echte karakters i.p.v bordkartonnen figuren, waar maar weinig mee mee te leven viel.

Ook het ouder worden van beide karakters, waarvan de één zich in de situatie lijkt te berusten en het heeft omarmt, terwijl de ander aanvankelijk er niets van wil weten en zich nog altijd als diezelfde jonge, bijna onkwetsbare, rechercheur van weleer beschouwd, is goed uitgewerkt.

Ditmaal hebben beide acteurs echt iets te verliezen: Smith is al jaren niet meer de kaskraker van weleer en Lawrence, wat is er van hem de laatste 15/20 jaar eigenlijk geworden?

Vond ik die laatste altijd maar een tweederangs Eddie Murphy en behoorlijk irritant met zijn geschmier, ditmaal wist hij mij positief te verbazen en mij zelfs hier en daar te ontroeren.

Verrassend genoeg is hij en niet Smith het hart van de film, hij is degene, die de film bij elkaar houdt en die uiteindelijk er voor zorgt, dat ik een paar keer met een brok in mijn keel zat te kijken.

Door dit element aan Bad Boys toe te voegen slaan onze twee Belgische vrienden de spijker op de kop en weten aan deze film een dimensie toe te voegen, die de eerste twee films ontbeerden. Klasse!

Verder is uiteraard een belangrijke troef in dit soort films de schurk en ook daar is goed over na gedacht en is de uitkomst sterk te noemen. Waren de schurken in de vorige films totaal niet memorabel, nu is er zelfs een persoonlijk tintje aan toegevoegd en wat uiteindelijk letterlijk en figuurlijk een explosieve finale oplevert.

Wil je een fantastische blockbuster, die zeker niet zal teleurstellen? Dit is 'm!

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Toen ik de aankondiging zag van een derde deel was ik meteen hyped. Zowel het origineel als het vervolg, die ik als één van de weinige misschien wel net zo leuk vond, waren uitstekende actiekomedies waarin vooral de chemie tussen Smith en Lawrence ertussenuit stak. Dit late derde deel is minstens zo vermakelijk, ondanks dat de twee en een aantal andere castleden een heel stuk ouder zijn geworden.

Will Smith is echter nog steeds een twintiger van binnen terwijl Lawrence zichtbaar geniet van het ouder worden. Deze tegenstrijdigheid zorgt weer voor veel gekibbel over en weer, maar maakt ook plaats voor de wat serieuzere momenten en dan is de chemie weer sterk aanwezig.

Je vraagt je af hoe mensen tegenwoordig nog met dergelijk dunne verhaallijnen op de proppen durven te komen maar het werkt simpelweg. Het geeft weinig stof tot nadenken, maar reden genoeg om de kogelregens uit de kast te halen en ons een aantal spectaculaire actiemomenten voor te schotelen. Het is gewoon wat je van een Bad Boys-film kunt verwachten. Ook leuk om het theme uit het origineel even te horen, hadden ze nog wel meer gebruik van mogen maken. Het einde maakt niet heel enthousiast, maar nu al weer hyped voor het vierde deel.

avatar van Film Pegasus

Beste film uit de franchise. Er is een mooie mix van humor en actie en de film is visueel voor dit genre zeer mooi gedaan. Origineel is het niet natuurlijk. Het lijkt een mix tussen de Fast & Furious franchise en Lethal Weapon. Maar de film levert af wat je van zo'n film kan verwachten. Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben hun start in Hollywood zeker niet gemist. Amerika zit misschien wat minder te wachten op de indie filmmakers die bij ons zo goed scoren. Maar zo'n vreemde film met veel dialoog en af en toe naakt zal de doorsnee Amerikaan eerder afschrikken. Als je een paar sterren, een gekende filmreeks en het nodige budget is het uiteraard een risico omdat in de handen van twee Belgen te geven, maar die hebben duidelijk wel de visie van jonge filmmakers en het doelpubliek van de film. Wat je tegenwoordig bij veel reboots en sequels helaas ziet, zijn kwalitatieve filmmakers die helaas niets begrijpen van de film die ze zelf maken. Bad Boys For Life is weinig origineel, maar weet perfect te surfen op de blockbuster van deze tijd.

avatar van MisterJames

MisterJames

Hiervoor heb ik alleen de eerste Bad Boys gezien, alweer 10 jaar geleden voor het laatst maar in mijn herinnering kon ik er wel van genieten toen. De formule lijkt een beetje opgedroogd, het verhaal is ontzettend cliche, voorspelbaar en over het algemeen niet boeiend. De grappen zijn ongemakkelijk slecht (op misschien 4 of 5 van de 100 na), en vooral Martin Lawrence werd irritant na een tijdje. Daarnaast weten Smith en Lawrence wel het beste uit het script te halen, samen hebben ze nog steeds diezelfde leuke chemie als eerst. Ook de actie is heel goed gedaan, heel erg over-the-top maar beter op film gezet dan de doorsnee actiefilm, dit komt vooral door het goeie camerawerk. Je ziet ook wel dat de acteurs liefde hebben voor de franchise, maar in mijn ogen is dit wel het moment om met de serie te stoppen.

Met mooi camerawerk en net uitgewerkte actie weet de film het nog goed te maken voor het belabberd slechte script, wat in mijn mening net opweegt naar een voldoende, 2,5!

avatar van H€yoka

H€yoka

Ik heb deze zaterdag in de bioscoop gezien en het werd een vreemde ervaring

Enerzijds wil ik gewoon dat deze film goed is. Het heeft een Belgisch tintje, featured mijn jeugdheld Will Smith en is een vervolg op een film die ik als adolescent vaak met plezier bekeek. Je begrijpt dat ik naar deze film niet objectief kan kijken.

Anderzijds... na de eerste drie kwartier wou ik hem afzetten. Meer van hetzelfde, onrealistisch (duh), mijn smaak zal wel veranderd zijn? Natuurlijk is het voor een puber leuk om Will Smith vlot met allerhande situaties te zien omgaan en Martin "zo word ik nooit" Lawrence loopt er ook wel prettig bij. Als midliver is het natuurlijk andere koek, je wil dingen zien die je laten nadenken en iets over het leven leren. De meesten van ons worden gewoon Martin Lawrence / Marcus Burnet en hebben daar vrede mee.

Gelukkig kan je in een bioscoop niet zomaar wegzappen. Uit de zaal lopen, iets wat ik overigens nog nooit gedaan heb, zou ook wel overdreven geweest zijn. Dus blijf je zitten. En dan plots krijg je toch wat gelach en dat werkt aanstekelijk en denk je: ach, het zal wel, leuke tijd gehad.

Dus beoordeel je beter dan je wil en geef je 3*: middelmaat omdat het verhaal eigenlijk ondermaats is maar door jeugdsentiment naar boven sluipt.

avatar van Movieman42

Movieman42

Sorry, ik vond het een draak van een film Het verhaal sloeg nergens op, bij vlagen klef en onnozel. De actie scènes waren too much, was bijkans niet te volgen. Daarnaast, of het lag aan de film of aan de Pathé zaal ( De Munt Amsterdam ) maar het geluid was soms ook erg hard.

Extra nadeel bij het zien van deze film: Er zat irritant k***t publiek in de zaal ( ga thuis lullen assholes

avatar van jjdeventer

jjdeventer

Na een half uur verbijsterd te hebben gekeken naar deze wanprestatie de bioscoopzaal uitgelopen. Op elk gebied viel de film tegen. Het acteerwerk van Laurence was om te huilen. Traag, opgeblazen en totaal niet meer grappig zoals eerder wel het geval was. Smith doet niet het niet veel beter en het resultaat is een inspiratieloze, humorloze, vanaf het begin over de top, voorspelbare en onbevredigende film die ik persoonlijk (mijn mening ja) het aanzien niet waard vond. Ik wil m'n geld terug

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Een film voor debielen van twee uiterst hinderlijke """Belgen""". De positieve recensies zijn echt totaal onverklaarbaar.

Rommelig gefilmd, lelijke shots, gare cuts, lelijk filter, flinterdun en warrig verhaaltje, 0 gevoel voor timing, 0 chemie, lelijke SFX, verschrikkelijke dialogen ("We cross-referenced 4Chan with the FBI database."), parade flutacteurs van jewelste, slechte muziek, etc.

De gemiddelde B-actiefilm uit de jaren '80 is beter. Dat Martin Lawrence het (zeer zwakke) lichtpuntje was in deze ellende, zegt genoeg over het niveau.

Wie heeft deze twee nietsnutten in vredesnaam ingehuurd? Michael Bay is een creatief genie vergeleken bij deze prutsers. En nu gaan ze ook nog even Beverly Hills kop verkrachten. Zucht.

Normaliter zou ik zeggen dat ik in tijden niet zo'n slechte film heb gezien, maar dat gaat lastig na het kijken van de laatste Star Wars en Cats...

Movieman42 schreef:

Wat had je dan verwacht?

Petjes- en bontkraagjesmagneet pur sang.

avatar van dijk1023

dijk1023

Oww wat slecht geacteerd. Met name Martin Lawrence, een plofkop en langzamer praten dan een bejaarde doet het geheel de das om. 20 minuten volgehouden.

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Na het laatste stuk van 40 minuten, toch mijn 2.5 sterren gewijzigd naar 2 sterren. En dat is meer dan zat. wat een flut einde, was het geld op of zo? Het camera werk in films uit de 80 er jaren ziet er nog beter uit. En het plot werd er ook niet beter op. Echt een gemiste kans, doe het goed of niet, maar zeker niet zo. Snel vergeten deze mislukte poging om deel 1 en 2 te evenaren.

avatar van desensei

desensei

pfff wat kan je nog verzinnen , alle beoordelingen hierboven zeggen genoeg , leuk vermaak maar zoo ver gezocht cliché na cliché maar in de corona crisis samen op de bank kom je de film net aan door .

avatar van gi30171

gi30171

Hoe slecht kan een vervolg zijn op 2 leuke films. Ik had de indruk dat de 2 hoofdrolspelers de hele film door onder invloed waren van drugs of alcohol. Lawrence kan echt beter op pensioen gaan en dit was toch ook een van de slechtste films die Smith ooit gemaakt heeft. Dikke nul over heel de lijn

avatar van filmkul

filmkul

Matig derde deel. Het verhaal met een zogenaamde twist is erg zwak. Maar goed, dat is ook niet het belangrijkste bij dit soort films. De uitwerking is ook niet al te best. Niet dat de film verveelt of weinig boeit. Dat gaat nog wel. Het grootste gemis is toch Bay, die altijd wel aardig met dit soort no brainers uit de voeten kan. De actiescenes zien er geforceerd uit en de Belgische regisseurs doen te veel hun best om zoveel mogelijk op de eerste twee delen te lijken. Daarnaast is Lawrence ook een zwakke schakel. Hij is gewoonweg te oud en niet meer tegen Smith opgewassen. Zijn puberale grappen passen gewoonweg niet meer bij zijn personage. Verder ziet de film er verzorgd uit. Aardig, maar niet meer dan dat. 2.5/3.0

avatar van Brabants

Brabants

Bad Boys for Life is een film waarbij vermaak voorop moet staan en dit kennelijk ten koste gaat van een degelijk verhaal. De heren hebben mijns inziens niet meer de swing die ze voorheen wel hadden. Wellicht is dit toch te danken aan het verhaal en de opzet van actie versus komedie. Het werkte niet wat ik erg jammer vindt. Jammer dat de boys hiermee waarschijnlijk hun franchise zien eindigen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“We're not just black, we're cops too! We'll pull ourselves over later!”

Ten tijden dat ik ‘Bad Boys 2’ zag was dat mijn favoriete film aller tijden. De film was destijds erg grappig, agressief en spannend, in mijn ogen dan. Ik heb de film zelfs een langere tijd op mijn nummer één gehad hier in mijn ‘top tien’ op mijn profiel. Tijden veranderen zeggen ze wel eens, en die film staat ook al een erg lange tijd niet meer op nummer één nog wel in mijn top tien. Ik kan merken dat ik dan toch een stuk ‘volwassener’ ben geworden door de jaren heen en mijn filmsmaak erg is aangepast, zo vind ik voornamelijk oude films leuker maar films als ‘Bad Boys’ zijn niet meer mijn ultieme vermaak, zoals dat wel in het begin ooit was. Ook deze nieuwe film ‘Bad Boys for Life’ weet daar geen verandering in te brengen.

De film valt eigenlijk in een herhalend recept, en dat zit het soms niet echt mee. Met een doorsnee verhaal, leuke en zeker geen terughoudende actie maar wel zeer flauwe humor die soms niet wil aanslaan hebben we een mooie Hollywood blockbuster op het scherm. De cast deed het voornamelijk wel leuk, ik vind het altijd wel tof dat dit soort films ook plaats maken voor de toekomstige acteurs die vrij succesvol kunnen worden.

De film heeft lang op zich laten wachten, ik meende dat we al een aardige tijd zaten te wachten op deze prent. Leuk om te zien dat onze Belgische vrienden (en zelfs één van hen is lid van MovieMeter) ‘Adil El Arbi’ en ‘Bilall Fallah’ deze film hebben geregisseerd, de heren hebben zeker een prachtige film op de wereld gezet en het was merendeels toch stiekem wel een beetje genieten, want hé we gaan terug naar de oude roots met het duo ‘Will Smith’ en ‘Martin Lawrence’. ‘Lawrence’ is overigens ouderwets leuk, met een paar leuke one-liners en domme fratsen die hij uithaalt, ik heb me er zo nu en dan wel redelijk mee vermaakt. ‘Smith’ is wederom de stoerdere persoon, leuk maar herhalend.

Het hele ‘familie’ gedoe vind ik nooit zo aantrekkelijk, en ook hier word er teveel op gefocust en gehamerd. Zo ook bij ‘Smith’, dat zijn ’shooter’ eigenlijk zijn zoon blijkt te zijn, en dat hij daardoor hem niet meer wil aanpakken of vermoorden. En uiteraard ook dat hele gedoe bij ‘Lawrence’ met zijn dochter wat ik overigens wel leuk vond, dat het nog steeds het zelfde is als bij deel twee.

De cast is leuk. Met de twee knappe dames ‘Paola Nuñez’ als ‘Rita’ en ‘Kate del Castillo’ als ‘Isabel Aretas’ kon de film wel weer even vooruit, zeker die ‘Paola’ was een genot om te zien! Maar zoals ik al zei biedt de film ook een deel aan de opkomende en leuke acteurs, zo mag ‘Alexander Ludwig’ ook hier zijn rol verzilveren, de acteur die ik voornamelijk ken uit de mega vette serie ‘Vikings’ kende hier ook een leuke rol. En ook ´Charles Melton’ deed het aardig. En uiteraard de twee oude rotten uit het vak ‘Will Smith’ en ‘Martin Lawrence’ mogen weer hun film in elkaar spelen, waar ze voor gemaakt waren en wat geen enkele acteur kan verbeteren, het is echt hun kindje lijkt het wel.

De actie is wel weer verfijnd in de film, en de film kende een paar keiharde scenes met heerlijk veel bloed, leuk. Zo vond ik zelf de aanslag op Smith leuk in scene gezet, en dat het daarna op internet werd gezet was keiharde waarheid naar wat er hedendaags ook veel gebeurd maar, de schotwonden zagen er ongelooflijk nep uit, dit had ik toch wel een tikkeltje beter gezien. Voor de rest, zoals ik al zei, kende de film een paar leuke harde scenes zo dat het lijk naar beneden valt op de auto, of de bewaakster met echt tientallen messteken om het leven word gebracht, wreed maar gaaf.

Dus ja, de film had voor mij weinig toevoegende waarde op zijn eerdere twee delen, die ik overigens beduidend beter vind. Het is geen slechte zit, de film raast gelukkig aardig door waardoor we er snel door heen gaan. Al om al, prima film, al had ik wat beter verwacht van het totaal plaatje. Te veel cliché momenten.

avatar van coumi

coumi

Niet veel beter of slechter dan de eerste twee. De hoofdrolspelers(vooral Lawrence) zijn zichtbaar ouder geworden, hebben minder charisma en onderlinge chemie maar het kan nog net. Verhaal is idioot zwak eigenlijk(zelfs voor Bad Boys normen), had in een paar minuten op een regenachtige zondagmiddag door iemand met een zeer laag IQ geschreven kunnen zijn. Pluspunt is de flitsende regie, met enkele strak geschoten actiescènes. Compliment dus voor ons regie duo Arbi/Fallah, hoewel ik toch wel vermoed dat het productieteam Simpson/Bruckheimer uiteindelijk een flinke vinger in de pap heeft gehad, want de gehanteerde stijl draagt duidelijk hun handtekening. De twee voorgangers meegeteld vind ik de Bad Boys films wel een stuk minder dan die andere Buddy Movie reeks die hier min of meer aan voorafging, Lethal Weapon. De humor is bij Bad Boys minder, en de verhouding tussen de grappen/ vriendschap tegenover de vaak erg gewelddadige actie voelt hier wat ongemakkelijker en haast onplezierig grimmig aan(Lawrence tegen Smith: wat ga je doen met je zoon als je hem vind, ga je hem arresteren? Smith, bloedserieus: nee, ik ga hem vermoorden...….Tja). Meest verontrustend: tijdens de aftiteling word de deur naar nog een vervolg wagenwijd open gezet, waardoor ik een Fast and the Furious reeks ga vermoeden, en dat lijkt me nou een zeer onzalig idee.

avatar van james_cameron

Goed nieuws: regisseur Michael Bay heeft het veld geruimd, al komt hij nog wel even opdraven voor een grappige cameo. Slecht nieuws: ook de nieuwe regisseurs, de belgen Adil en Bilall, bakken er weinig van. De aktiescenes zijn iets overzichtelijker en er zijn minder potsierlijke slowmotion-shots, maar verder is dit derde deel even kansloos als de vorige twee. De mengeling van aktie en komedie komt gewoonweg niet uit de verf. Daar is het script te zwak voor, de humor te voor de hand liggend en de personages te geforceerd.

avatar van Gulan70

Gulan70

Leuke film. Over het algemeen positieve kritieken dus deze moesten we dan toch eens gezien hebben. Heb de vorige films ook gezien en deze zijn wat mij betreft matig waarvan de Bad Boys 2 vooral harder en schreeuweriger was. Deze klimt er toch bovenuit.

Je voelt hier de aangenamere ondertoon en ik kon dat wel smaken, misschien is het omdat ik ongeveer de leeftijd heb van de hoofd karakters. Je voelde echt de positieve vibe. Ik vond in tegenstelling tot anderen de humor net goed, niet erover, niet te flauw. Het verhaal is dun, je hoeft je niet te verwachten aan intelligente plotwendingen maar dat hoefde niet. Dit is vooral een zeer goed gebalanceerde film die nergens uit de bocht gaat.

Camerawerk vond ik zelfs verbluffend, chapeau.

Leuke film, zonder complexen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Meer van hetzelfde. De afgezaagde grapjes zijn het bewijs dat deze formule inmiddels volledig uitgemolken is. Bovendien zijn Smith en Lawrence ondertussen veel te oud om nog op geloofwaardige wijze dit soort kwajongensrollen te spelen. Vooral het acteren van Martin Lawrence is een aanfluiting. Vanessa Hudgens doet voor spek en bonen mee en is niet meer dan decoratie.

Volgens mij kunnen El Arbi en Fallah beter in Vlaanderen blijven.

avatar van Stijn92

Stijn92

Wat een rommel.

Zeer zwak plot, actiescènes die merendeels bagger zijn, alle beelden worden zo versneld dat het vervelend wordt, en de humor komt gewoonweg niet over en sorry Martin en Will maar het acteren was jammer genoeg beneden peil ... Had hier veel meer van verwacht.

Alles waar voor mij de eerste 2 films in uitblinken mis ik in deze films. De actiescènes die nagelbijtend waren en met humor van de bovenste plank door hun hoge buddy-gehalte.

Neen deze film doet het niet , charisma van Will niet terug te vinden in deze film en Martin zijn gezichtsuitdrukkingen waarmee je spontaan begint te lachen zijn ver zoek.

Echt spijt dat ze hier een 3de deel van hebben gemaakt (op deze manier)

Toch nog 2* voor de scènes waarvan je nog een glimp zag van de originele films...

avatar van GillesP

GillesP

Genietbare popcorn-actiefilm! Meer moet dat niet zijn. In het verlengde van Bad Boys II.

Blij dat we deze in de cinema gaan checken zijn.

Speelduur kon misschien net iets korter, hoewel het niet echt stoorde.

Eerste film spant wel de kroon uiteraard.

7/10

P.S. Veel marginale commentaren hierboven. Beschamend.

avatar van Zinema

Belgische boys.

Het actierijke Amerikaanse filmdebuut van Adil El Arbi en Bilall Fallah mag gezien worden. Deze mannen uit België zijn niet alleen vrienden maar bovenal filmmakers. Met klasse welteverstaan, want hun vorige twee producties vielen positief op en waren zelfs Hollywood niet ontgaan. En inmiddels zit er nóg een sequel in het vat. Die op Beverly Hills Cop; de filmhit uit de jaren 80 die tevens Eddie Murphy's grote doorbraak verzorgde. Het synthesizerdeuntje klinkt nu al door.

Natuurlijk hebben de regisseurs goed gekeken waar Abraham de mosterd vandaan haalt en dus kan Michael Bay trots zijn. Sterker nog, een beetje jaloezie zou hem niet misstaan want dit derde deel is stiekem leuker dan de vorige twee. Popcorn verplicht. Natuurlijk kun je genoeg lelijks zeggen over Bad Boys 3, er wordt immers geen cliché geschuwd en 2 uur is wat lang. Maar het werkt grotendeels wel en zelfs de humor van Martin Lawrence weet de mondhoeken omhoog te trekken.

***

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.