• 9.413.111 stemmen

Midsommar (2019)

Drama / Horror | 148 minuten / 171 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Horror

Speelduur: 148 minuten / 171 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Zweden

Geregisseerd door: Ari Aster

Met onder meer: Florence Pugh, Jack Reynor en Will Poulter

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 25 juli 2019

Plot Midsommar

"Let the festivities begin."

Christian is uitgekeken op zijn relatie met Dani. Zijn vrienden stimuleren hem om het uit te maken, maar dan gooit een tragisch incident roet in het eten. Als Christian en zijn vrienden vervolgens afreizen naar een afgelegen gemeenschap in Zweden om daar de zomer door te brengen, voelen ze zich genoodzaakt om Dani mee te vragen. Eenmaal in Zweden, raakt de groep betrokken bij rituele praktijken die voor hen totaal onbegrijpelijk zijn.

avatar van Wouter

Na een goede opening, werd de film vrij rap opmerkelijk onoriginieel en voorspelbaar. Is de director's cut beter of gewoon alleen maar langer?

avatar van Seifer

Seifer

Doet mij denken aan de film met Nicolas Cage, die ook bij een bizarre gemeenschap terechtkomt om zijn dochter te vinden. Kan mij alleen het einde ervan herinneren, bitches!!!

avatar van plumke

plumke

Wat voor een belachelijke film was me dit , sloeg werkelijk nergens op

avatar van JeroenBL_mm

JeroenBL_mm

Hmm, vreemde film, je mist in ieder geval echt niks als je hem niet gezien hebt. Als het je genre is dan is waarschijnlijk best vermakelijk. Ik snap hoe ze het verhaal willen brengen en neerzetten om een vreemd en wat duister sfeerje neer te zetten, maar ik vind het soms eerder komedie en onzinnig en moest gewoon hardop lachen. Tja, dat haalt de spanning er wel uit en dan blijft er eigenlijk weinig over dan hele vreemde scenes. Qua verhaal zit er ook niet echt iets in namelijk. 2,5!