• 9.379.055 stemmen

Midsommar (2019)

Drama / Horror | 148 minuten / 171 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Horror

Speelduur: 148 minuten / 171 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Zweden

Geregisseerd door: Ari Aster

Met onder meer: Florence Pugh, Jack Reynor en Will Poulter

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 25 juli 2019

Plot Midsommar

"Let the festivities begin."

Christian is uitgekeken op zijn relatie met Dani. Zijn vrienden stimuleren hem om het uit te maken, maar dan gooit een tragisch incident roet in het eten. Als Christian en zijn vrienden vervolgens afreizen naar een afgelegen gemeenschap in Zweden om daar de zomer door te brengen, voelen ze zich genoodzaakt om Dani mee te vragen. Eenmaal in Zweden, raakt de groep betrokken bij rituele praktijken die voor hen totaal onbegrijpelijk zijn.

avatar van Valak

Valak

In Film > Nieuws > Nieuwe horrorfilm van Ari Aster (Hereditary) in de maak:

Weer geproduceerd en gefinancierd door A24, een "Scandinavische folk-horror", die binnenkort zal beginnen met filmen in Hongarije.

Jack Reynor, Will Poulter to Lead Hereditary Director's Next Film | Collider

Cast Announced for 'Hereditary' Director Ari Aster's Next Project, a Pagan Cult Horror Film - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

Vanaf 8 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van remorz

remorz

Ik mag toch hopen dat de lieflijke poster een schril contrast met de inhoud onderhoudt. Verder méér dan benieuwd wat er nog meer uit de koker van Aster gaat komen.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Can't wait!

Hereditary was echt heel erg goed.

Ja, dit heeft veel om behoorlijk goed te worden.

Prachtige poster.

Heel veel zin in!

Shadowed

Mooie poster, kijken wat Aster nu weer gaat uitspoken.

avatar van Warp

Warp

MIDSOMMAR | Official Teaser Trailer HD | A24 - YouTube

Hier ben ik toch wel benieuwd naar

Cikx

Ondanks de Tarantino en Scorsese zou dit zomaar eens mijn film van het jaar kunnen worden.

avatar van John Milton

John Milton

Oeh zo'n zin in.

Ook erg fan van Pugh geworden dit jaar. Miss Milton nog meer dan ik, trouwens.

avatar van _Vinck_

_Vinck_

Ari Aster is één van de regisseurs waar ik het meeste vertrouwen in heb en naar wiens werk ik het meest benieuwd ben, met dank aan het fenomenale en ijzingwekkende 'Hereditary'. Hier heb ik enorm veel zin in!

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel beetje jammer dat het weer zo een wicker man achtig verhaaltje heeft is toch wel een cliche aan het zijn in het genre. Maar hopelijk weet Aster het origineler te verpakken...

avatar van _Vinck_

_Vinck_

Macmanus schreef:

Een horrorfilm met dit kleurenpalet op klaarlichte dag lijkt me net een heel leuk en origineel concept!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Macmanus schreef:

Uiteindelijk was Hereditary ook niets anders dan een evil cult / demon horror. Daar wist Aster wat mij betreft erg veel uit te halen. Daarom juist zoveel vertrouwen in deze .

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Macmanus schreef:

Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik vanmiddag de trailer in de bioscoop zag. Maar mijn volgende gedachte was "The Wicker Man" (het origineel uit de jaren zeventig dan) is dermate goed dat ik niet rouwig ben als deze film dat niveau gaat benaderen of evenaren.

Hereditary vond ik persoonlijk niet heel goed, maar potentie heeft Ari Aster zeker wel.

avatar van John Milton

John Milton

Ari Aster's 'Midsommar' Moves Up from August to July Release! - Bloody Disgusting

Dat zal vermoedelijk geen enkel effect hebben op de releasedatum hier, of wel?

Ik neem aan dat Dutch Filmworks dat zelf mag bepalen, nu ze de distributierechten hebben gekocht?

Shadowed

Vind deze poster veel minder mooi eigenlijk.

12+?

Ik hoop het niet eigenlijk.

De kijkwijzer is inmiddels weer verwijderd door de distributeur.

Ik wou 'm even handmatig weghalen maar dat lukte niet. Daar wordt nog naar gekeken.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

140 minuten, man, man, man. Kunnen ze dit soort verhaaltjes niet meer in 90 minuten vertellen? Zijn vorige was ook al zeker 20 min te lang.

kappeuter schreef:

De kijkwijzer is inmiddels weer verwijderd door de distributeur.

Ik schrok er alleen van. Ik heb uit nieuwsgierigheid even op de "view content advisory" sectie van IMDb gekeken en daar stonden behoorlijk gruwelijke dingen tussen. Het script staat online, en daar komen die gruwelijkheden dan ook vandaan.

Possible rating: Rated R for disturbing images, some gruesome violence, sexuality/graphic nudity, drug use, and language.

Echte kijkwijzer is nu bekend, en dat is toch wel een grove 16+

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Zo zo, een horror verhaal hangen aan zo’n mooie feest.. De voorganger Hereditary was zeker een bijzondere film waar ik het einde zeer verfrissend vond. Je komt steeds meer van dat soort switches tegen zoals in het machtige Suspiria (2018) waar ook de nadruk wordt gelegd op de zwarte ziel van de vrouw (alleen in Suspiria ietwat heftiger en erotischer). Hier lijkt dat ook te gebeuren.

De trailer van deze film belooft veel en dat Will Poulter mee doet is zeker interessant. Ben benieuwd !!

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Kan niet wachten om deze op een groot scherm te zien. Wel even een rustig moment van de dag uitzoeken want bij Hereditary (voor mij dé film van vorig jaar) vond iedereen het blijkbaar nodig om te laten weten hoe slecht ze het allemaal wel niet vonden. Nu verwacht ik bij deze film wel een stuk minder “Conjuring publiek” omdat deze film heel anders in de markt word gezet dan Hereditary.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

YouDrunkGoHome schreef:

Precies! Naast de trailers die ik voorbij zag komen in de bioscoop heb ik niets gezien op social media over Midsommar. Zou best kunnen dat de lengte dat publiek ook wel afschrikt.

avatar van clockwork72

clockwork72

Nog 7 minuten langer... Dit kan of iets worden of gewoon een verschrikkelijke film worden. Hereditary vond ik echt verschrikkelijk.

avatar van mikey

mikey

Hmm in adam noord draait ie al vanaf 11 juli Verwacht — FC Hyena - filmclub | wijnbar | petit resto - fchyena.nl

avatar van herman78

herman78

Zware film, zeker de beginscenes tot aan de openingcredits. Het bioscooppersoneel had ons al gewaarschuwd.. Verder goede film, al was het vriendje wel een heel erg suffe bleue knul. De collectieve verwerking van de emoties was wel heel apart om te zien.