• 9.373.533 stemmen

Met onder meer: Michael Ealy, Meagan Good en Dennis Quaid

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot The Intruder

"Your House. His Home."

Het jonge echtpaar Annie (Meagan Good) en Scott (Michael Ealy) koopt een prachtig landgoed in Napa Valley. Ze weten echter niet dat Charlie Peck, de vorige eigenaar, niet van plan is om zijn huis af te geven. Zo barst een strijd los waarbij Annie en Scott moeten vechten voor hun leven.

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

Heerlijke thriller. Dennis Quaid speelt een voltreffelijke creep en ook wel eens grappig dat Michael Ealy dat eens een keer niet is.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk bedachte thriller die lekker wegkijkt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Taylor met opnieuw een slechte film, al is The Intruder kwalitatief een betere film in vergelijking met enkele andere titels geregisseerd door Taylor. Dat mag ook wel, want Taylor had 12 jaar de tijd om zijn rampzalige film 7eventy 5ive te verbeteren. The Intruder is dan ook zeker een verbetering.

Maar dat betekent uiteraard niet meteen dat het ook een goede film is. The Intruder is op een hoop vlakken namelijk erg matig, en typisch zo'n film die leunt op 1 enkel personage. In dit geval is dat Quaid, die toch wel een geestig personage neerzet. Zo zie je maar dat ook de meest standaard Amerikaanse acteurs nog weleens buiten het boekje willen gaan.

Visueel scherp in beeld gebracht, maar daar houdt het dan ook weer zo'n beetje op. Er worden diverse pogingen gedaan om de spanning op te bouwen, maar die mislukken stuk voor stuk. Deze film wordt nergens spannend, wat tot een redelijk leeg resultaat leidt. De donkere hoekjes, stilte of sfeer worden nergens benut, Taylor gaat te bombastisch en afgeraffeld te werk.

Verder duurt het allemaal erg lang. 102 minuten voor zo'n simpel niemendalletje als dit is toch echt te veel gevraagd. Zeker omdat deze film buiten sterk acteerwerk en wat onbedoeld komische scenes niet zo veel onder de horizon weet te brengen. Het verloop van de film is traag en de finale onbevredigend. Zowat het volledige eerste uur is nog dramafilm, en die is eigenlijk beter gelukt dan het thrillergedeelte.

Taylor leek een echt serieuze film te willen gaan regisseren, maar faalt daarin. Het eerste uur is niet zo heel boeiend, ondanks dat het net genoeg tempo bezit om niet ronduit saai te worden. Het tweede uur is wel entertainend, maar vooral niet zo spannend. Zo chaotisch en rommelig als 7eventy 5ive is The Intruder niet, maar nog steeds krijgt Taylor zijn projecten niet bepaald van de grond. Jammer, maar wel een stap in de goede richting.

avatar van eempag

eempag

Weer zo'n film.

Hoe goed wordt weer uitgewerkt wat voor een leuk stel dat is en hoe goed ze het hebben samen.

Perfecte relatie.

Tot dat.....

Echt helemaal uitgekauwd 13 in een dozijn.

avatar van AC1

AC1

Film kijkt makkelijk weg maar verwacht geen topper. Wel goed gelachen met de over-the-top performance van Dennis Quaid.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Lekkere indringer/stalker film zoals er in de jaren 90 en 2000 veel van gemaakt werden, ik smul er van.

Het verhaal is ongeveer altijd hetzelfde: een koppel in een goede buurt wordt gestalkt door een bekende. Het begint allemaal vriendschappelijk, daarna gaat het storen en loopt het een beetje uit de hand om tot slot hun leven in een thriller te zien veranderen. Voor mij gaat dit nooit vervelen.

Acteurs zaten prima in hun rol en de spanning blijft er altijd goed inzitten. Meer van dit!

4,5 sterren

avatar van rainmist

rainmist

eempag schreef:

Weer zo'n film.

Perfecte relatie.

Het was vanaf het begin al geen perfecte relatie... Niet veel later in de film werd dit veelvuldig bevestigd.

Prima filmpje verder, mooie setting en sterk geacteerd.

avatar van mrklm

mrklm

Yuppenechtpaar Scott [Michael Ealy] en Annie [Meagan Good] verruilen hun luxe stadsappartement voor een riante woning buiten de stad. Maar de vorige eigenaar [Dennis Quaid] blijft onaangekondigd verschijnen en zou wel eens verantwoordelijk kunnen sein voor een aantal geheimzinnige gebeurtenissen in en rond het huis. De vleesgeworden “All-American“ Quaid is een interessante keuze voor de titelrol en deze stalkerthriller begint dan ook veelbelovend. Je vraagt je wel af waarom Scott en Annie er zo lang over doen om hun grenzen te stellen. En zoals zoveel genregenoten zijn de ideeën halverwege op en moeten we jammer genoeg aanzien hoe Quaid gedwongen wordt totaal over de schreef te gaan en zijn goede werk aan het begin om zeep te helpen met karikaturaal acteerwerk.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

In aanvang redelijk amusante thriller die helaas mede door 'n volkomen ongeloofwaardige en lachwekkende plotwending de laatste pakweg 25 minuten volledig uit de bocht vliegt. Ook Dennis Quaid als 'n lekker over de top acterende psychopaat kan de boel dan niet meer redden.

avatar van Tiany

Tiany

Viel wel mee. Dennis Quaid is geslaagd als creepy stalker. Bij momenten deed deze film me een beetje denken aan “Pacific Heights”, maar die vond ik iets beter in elkaar zitten.

avatar van Bert van Dijk

Bert van Dijk

Prima film, deed me een beetje denken aan Hogar, al vond ik die net wat subtieler. Dennis Quaid speelt een schitterende psychopaat, die geen afstand kan doen van zijn huis, en voor het gemak, nu zij er toch is, ook maar even de nieuwe bewoonster het hof maakt. Totdat het - op het einde - van dik hout zaagt men planken gaat, heb ik me erg vermaakt. Had liever een open einde gehad, daarom 1/2 punt aftrek. Geef hem een 7 1/2. Wel geslaagde muziek overigens.

avatar van lang pee

lang pee

Ongeloofwaardig niet al te sterk filmpje. Het engste van de film vond ik het gezicht van Quaid, wat doet een mens zich toch allemaal aan, denken ze nu echt dat het een verbetering is...

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Goed uitgewerkte thriller met een zeer mooie rol van Quaid. Zijn personage veranderd meer en meer gedurende de film. Hij draagt de film en daardoor kwam iedereen beter uit de verf. Was afgelopen in een mum dus niet verveeld. Was niet echt een plot twist meer opbouwende spanning wat eindigde in verwachtte uitkomst maar maakte het niet minder leuk. 3.5 sterr 5 voor Quaid erbij. Dus : Goede thriller.