• 9.377.375 stemmen

Met onder meer: Michael Ealy, Meagan Good en Dennis Quaid

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot The Intruder

"Your House. His Home."

Het jonge echtpaar Annie (Meagan Good) en Scott (Michael Ealy) koopt een prachtig landgoed in Napa Valley. Ze weten echter niet dat Charlie Peck, de vorige eigenaar, niet van plan is om zijn huis af te geven. Zo barst een strijd los waarbij Annie en Scott moeten vechten voor hun leven.

avatar van DreamTech

DreamTech

Ja lekker spannend filmpie Good Old Dennis ( freaky)

Die shining momenten Dennis kan zo deel 2 doen

@themovies

Dennis Quaid schittert als psychopaat Charlie Peck in deze heerlijke spannende thriller.

Ik hou heel erg van dit genre film en ben nog op zoek naar andere films met een zeer hoog thrillergehalte zoals Cape Fear, Straw Dogs, Fear, The Hitcher, The Fan, Single White Female,... .

avatar van Actarus

Actarus

Deze is zeker en vast een aanrader.

'The Gift' (2015) en 'Greta' (2018) met Isabelle Huppert kan ik je ook aanraden. In ieder geval benieuwd naar deze

avatar van clockwork72

clockwork72

Je ziet duidelijk dat dit niet zomaar een simpel b thriller filmpje is. Erg goeie film een beetje zoals The Gift en The Stepfather ook wel een beetje, verdient meer aandacht hier op MovieMeter!

@themovies

The Gift, Greta en The Stepfather heb ik ook al gezien, maar toch bedankt.

In Greta speelt Isabelle Huppert een fantastische rol. Ik ben fan van haar sinds Elle.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Dit is een echte thriller met goede spannings opbouw zoals een echte thriller hoort te zijn.

Ook goed geacteerd trouwens.

avatar van macrobody

macrobody

Een thriller als zovelen maar nu met de ingrediënten van 2019. Een 8 voor Dennis een 6 voor de rest.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Deze is zeker en vast een aanrader.

Misschien is Misery (1990) wel iets voor jou.

Hollywood007 schreef:

Misschien is Misery (1990) wel iets voor jou.

Die heb ik al meer dan 1x gezien. Dat is binnen dit genre zelfs 1 van mijn favorieten. Toch bedankt.;)

avatar van bjorn198036

bjorn198036

Een top film, die vanaf het begin al spannend was. Ik hoop, dat er nog meer van dit soort films uit komen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Tegenwoordig is het me allemaal aardig onduidelijk. Ook in deze film allemaal acteurs die uit series komen en daarmee mij volkomen onbekend zijn. Daarnaast heb je de goede acteurs uit films die juist vluchten naar een safe inkomen die ze uit series halen. Dennis Quaid ben ik wel een fan van, een acteur die vele rollen overtuigend kan neerzetten. En die zijn er nog maar schaars tegenwoordig. Dus voor de rest van de cast had ik totaal geen idee hoe dat zou gaan verlopen.

De film dus echt aangegaan om Quaid, het verhaal is zo oud als Methusalem. Toch ben ik stiekem wel gek op een psycho thrillertje, Quaid kan dat wel goed neerzetten. Een kat- en muisspel , old skool. Het begint weer als vanouds met het verhaal van een geslaagd jong gezin dat op zoek is naar een mooie woning. The American dream wel te verstaan. Heerlijk als dat in duigen gaat in zulke verhalen. Het is eerst een behoorlijk saai stuk voorbereiding zien door te komen, ach zo gaat dat nu eenmaal. Was wel al heel snel klaar met de soundtrack, wat een fuck muziek zeg.

Het duurt dus enig tijd, wat mij betreft te veel tijd, voordat het los gaat. Persoonlijk had ik niets met de personages behalve die van Charlie, ik zat te smachten op flinke aanvallen op het doorsnee gezinnetje en hun jet setje erom heen. Rond een half uurtje begint het dan eindelijk wat interessant te worden, Charlie laat zijn dark side zien.

Maar de film heeft gewoon echt alles gejat en ook al weet je dat dit er aan zat te komen, verrat het me toch door hoe cliché alles is. Het script is ronduit sloom, niet sterk. Maar dat komt omdat het verhaal eigenlijk niet veel inhoud. Maar zelfs daarmee is er nog wel ruimte om echte spanning te kunnen leveren, helaas bood deze prent mij dat echt niet.

Nee... weinig thriller, wel veel gebabbel. Ja en dat is nou niet waarvoor ik de film heb opgezet. Niets blinkt ze in uit, ze zijn er veel beter gemaakt. Quaid was goed, zoals zo vaak, maar kon de zaak niet redden wat mij betreft. Gewoon niet sterk en creepy genoeg opgezet, het gedoe tussen de liefjes was al snel ergerlijk en menigmaal de acties/reacties idem.

Helaas, 2,5** vooral binnen gehengeld door Quaid. Het laatste gedeelte was wel iets beter.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

@themovies schreef:

Dan vind ik dat je dezen ook nog moet zien: Unlawful Entry (1992) en Lakeview Terrace (2008).

avatar van knusse stoel

knusse stoel

hannes64 schreef:

Ook 2 hele goeien, vooral de eerste.

Unlawful Entry (1992) en Lakeview Terrace (2008)

BEDANKT Hannes voor de tip!

avatar van AniSter

AniSter

Afgezien van de domheid en naïviteit van Annie en Scott vond ik deze film absoluut de moeite waard.

avatar van schumacher

schumacher

Dit is nog eens een steengoeie thriller, alleen al die opbouw vond ik zalig, rustig opbouwen en het steeds spannender en spannender maken ook al weet je hoe de vork in de steel zit. De acteurs deden het ook heel goed, de muziek paste er goed bij. Geen seconde heb ik me zitten vervelen.

De film vond ik al vd eerste minuten meeslepen en spannend, het sfeertje is er gewoon, dan weet ik dit kan wel wat worden.

Ben het niet volledig eens met left4dead hier, gelukkig is die game wel de top .

Wat mij betreft dikke aanrader en ondanks je meteen weet hoe het in elkaar steekt is de film echt fun en de tijd vliegt voorbij.

hannes64 schreef:

Ook 2 hele goeien, vooral de eerste.

Deze films heb ik ook al gezien. Ik vond ze beide heel goed. 'Unlawful Entry' is wel al een hele tijd geleden. Misschien moet ik die dringend nog maar eens herbekijken.;) Bedankt.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Goede film

Met name het einde vond ik op Cold Creek Manor lijken

avatar van Waku

Waku

Ik had even de eerste 10 minuten het idee dat deze "The Intruder" het niet zou gaan worden.

Met name Michael Ealy en Meagan Good kwamen mij wat te geforceerd over als gelukkig stelletje.

Gelukkig veranderd dit snel als Dennis Quaid vaak in beeld gaat komen.

Heerlijke psychopaat kan deze man toch neerzetten met het doorleefde hoofd.

Het verhaaltje is vrij standaard en voorspelbaar maar de uitwerking is prima.

Gewoon een spannende thriller die boeit van begin tot eind.

avatar van filmkul

filmkul

Goede spannende thriller. Het verhaal is niet heel bijzonder of origineel. De uitwerking echter, is prima. De opbouw is goed en de spanning wordt sterk opgebouwd tot de uiteindelijke climax. Quaid zet een zeer goede rol neer en weet ook de kijker tot grote ergernis te brengen. Good en Ealy zijn ook redelijk goed op elkaar ingespeeld. Verder ziet de film er verzorgd uit. Prima thriller. 3.5

avatar van Brabants

Brabants

The Intruder is een thriller zoals een thriller hoort te zijn. Zeer geslaagde spanningsopbouw en je verveelt je geen seconde. Dennis Quaid is een serieuze freak, man oh man wat acteert hij hier de sterren van de hemel. Zeer kostelijk genoten van deze film.

avatar van moneymaker

moneymaker

Prima film....cliché gehalte wel hoog natuurlijk

avatar van tattoobob

tattoobob

Film kijkt lekker weg...ondanks dat je weet wat komen gaat blijft het een fijne film.

Veel is te danken aam het acteerwerk van Dennis Quaid.

Valt verder weinig over te zeggen ..gewoon een leuke wegkijker.

avatar van bavarois27

bavarois27

Een film met te weinig plottwists. Veel te straightforward. De soundtrack sloeg nergens op.

Quaid speelt redelijk maar soms over de top.

Ik vond het net niet goed genoeg.

avatar van huiguh

huiguh

Aardige thriller, vooral te danken aan Dennis Quaid.

De uitvoering is erg standaard, met de nodige cliches.

Verwacht er niet te veel van, dan is ie goed te pruimen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Çva thriller, keek vlotjes weg n Dennis Quaid nam de rol van psycho goed op zich. Nergens nooit echt verveelt, net voldoende spanning.

avatar van scorsese

Matige film over een koppel dat een huis koopt van een man die daar zijn hele leven heeft gewoond. Deze domestic thriller is verre van origineel en ook het verloop is daarmee uiterst voorspelbaar (bijna op het irritante af). De personages zijn ongeloofwaardig (vooral de relatie tussen de vrouw en de originele eigenaar van het huis). Vervelend wordt het niet echt, maar er zijn betere binnen het genre. Dennis Quaid is wel vermakelijk in een over de top rol.

avatar van Noodless

Noodless

Goede thriller met wat horrorelementen waarin vooral Dennis Quaid schittert als Charlie Peck, de vorige eigenaar. Origineel is het allerminst, maar de film weet de kijker wel te entertainen. Het verhaal wordt gestaag goed opgebouwd naar de climax en Quaid weet als Charlie zijn kwade bedoelingen lang in toom te houden. Het verhaaltje is vrij simpel en voorspelbaar, maar de uitwerking is prima.
7/10

avatar van Ray1976

Ray1976

Deze is zeker en vast een aanrader.

Deze Hider in the House (1989) is ook een aanrader, met een glansrol voor Gary Busey.

Ray1976 schreef:

Ziet er goed uit! Bedankt voor de tip!

avatar van Ray1976

Ray1976

@themovies schreef:

Ziet er goed uit! Bedankt voor de tip!

Graag gedaan . Helaas is ie niet op Blu-ray uitgebracht (Wel op DVD, maar dan moet je ff zoeken, want ik krijg hem niet gevonden), maar ik heb hem zelf gelukkig thuis liggen op DVD.

Wel heb ik hem HIDER IN THE HOUSE (Vimeo) hier online voor je gevonden, zodat je hem toch kan bekijken.

Veel kijk plezier toegewenst!!!

Groetjes, Raymond