• 9.157.129 stemmen

Hider in the House (1989)

Thriller | 104 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Matthew Patrick

Met onder meer: Mimi Rogers, Michael McKean en Gary Busey

Plot Hider in the House

"You can't lock him out. He's already in."

Tom Sykes (Busey) komt na twintig jaar in een psychiatrische inrichting te hebben gezeten vrij. Hij verschuilt zich op een zolder en bespioneert zijn onderburen. Door zijn toedoen verandert het leven van de familie Dreyer, op wiens zolder hij woont, in een ware nachtmerrie.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van krabat

krabat

De perfecte rol voor die smerige rotkop van een Busey

deejayp

Weet iemand of deze film verkrijgbaar is op dvd?

deejayp schreef:

Weet iemand of deze film verkrijgbaar is op dvd?

Ik heb hem inmiddels al Thanx anyway !

avatar van mikey

mikey

Ah waar?

deejayp

via Vanleest. Je kunt via vanLeest ook films uit engeland bestellen. Deze is daar dus uit, en die heb ik dus voor 15 euri binnen gehad. Handig hoor ! Aanrader voor als je films zoekt die hier nooit uit zijn gebracht op dvd.

deejayp

Net voor de 3e keer gzien. Het blijft een prima film, die naar mijn mening, zwaar onderschat is !

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

toffe film lekkere zieke busey

avatar van maurice74

maurice74

Play.com is die verkrijgbaar voor 4.49 euro

avatar van 606

• 11962 stemmen

Wow dacht echt dat ik Crispin Glover zag in deze film

Hij en zijn vader lijken sprekend zeg.

Allebei dezelfde creepy look.

De film zelf is best sterk en er wordt goed geacteerd.

De verborgen verhaal dat er in zit pakt goed uit.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg sterke thriller. Het uitgangspunt is wat ongeloofwaardig, maar de goed opgebouwde thriller elementen en Buseys geweldige prestatie plaatsen dit makkelijk in het niet. Een film waar ik nog nooit van had gehoord en blind heb aangeschaft, waar ik achteraf erg blij om ben. Geweldig typetje inderdaad, de vader van Crispin Glover. Een even maffe man, lijkt wel.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Uitgebreidere review

avatar van perceived

perceived

Redelijk. Echt spannend wilde het niet worden. De film hangt een beetje tussen drama en thriller in en kon wat meer vaart gebruiken. 5.5./10*

avatar van mikey

mikey

film deed me denken bad ronald: een legendarische 70's tv flick over een knul die zich schuil houdt in een geheim kamertje. Was die film wel wat interessanter. Toch is deze ook best spannend plus een hele aardige Busey.

avatar van Lebarron

Lebarron

Hider In The House gaat over Tom Sykes (Gary Busey), een man die in zijn jeugd ernstig mishandeld is door zijn ouders en vervolgens het huis in brand gestoken heeft met hun erin om aan hun mishandeling te kunnen ontsnappen en vervolgens opgenomen in een inrichting. Jaren later wordt Tom ontslagen uit de inrichting en neemt hij zijn intrek in een leeg huis waar hij op zolder een verborgen kamertje heeft gebouwd. Hij heeft een droom om een eigen gezin te stichten. Wanneer de familie Dryer hun intrek neemt in het huis wordt Tom verliefd op de moeder Julie(Mimi Rogers). Tom ziet zijn droom binnen handbereik en gaat door roeien en ruiten om die uit te doen komen.

Hoewel niet echt spannend is en je ook vrij snel door hebt waar het heen wil is hij zeker niet slecht. Dit komt met name omdat Gary Busey een goede lunatic neerzet. Sykes is niet zo vilein en sluw als Rebecca de Mornays personage in The Hand That Rocks The Cradle maar Gary Busey is ook meer het type van dik hout zaagt men planken. Mimi Rogers speelt aardig en Michael McKean is altijd goed wanneer hij een domme Jan Lul speelt.

Hider in The House is een aardige thriller die helaas ietwat aan de oppervlakte blijft qua spanning maar wel met een Gary Busey in optima forma. 3*