• 8.710.714 stemmen

When the Bough Breaks (1994)

Thriller / Drama | 105 minuten

Genre: Thriller / Drama

Geregisseerd door: Michael Cohn

Met onder meer: Martin Sheen, Ally Walker en Ron Perlman

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot When the Bough Breaks

"Can a child's telepathic mind help find a serial killer?"

Houston, Texas. Tijdens een striemende wolkbreuk doen twee tieners een ontnuchterende ontdekking. De wegspoelende modder onthult een reeks afgehakte kinderhandjes. De autoriteiten sturen Texas Ranger Audrey Macleah ter assistentie. Deze specialiste gaat af op haar grillige intuïtie en de cryptische gegevens van haar gesofistikeerde apparatuur om psychopaten op te sporen. Oude rot in het vak, kapitein Junius Swaggert, staat vrij cynisch tegenover al deze nieuwerwetse technieken. Voordat de huizenhoge spanningen tot uitbarsting kunnen komen, ontvangen ze verontrustende informatie. Jordan, één van de patientjes van een psychatrische inrichting blijkt heel wat af te weten van de activiteiten van de handenrover.

logo tmdbimage

Lt. Jimmy Creedmore

Sergeant Footman

Coroner Vince Hess

Sergeant Belvin

Sergeant Delarand (as Jimmy Medina)

Dr. Singer

avatar van Wizz-art

Wizz-art

Een redelijke goede thriller is dit.

Hij krijgt een 3,5 van mij.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wizz-art schreef:

Een redelijke goede thriller is dit.

Hij krijgt een 3,5 van mij.

Ben ik met je eens redelijk is het juiste woord.

3,5 sterren.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Alleen het einde viel een beetje tegen. 3.0

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een aardige thriller maar niet meer dan dat. Verhaal is aardig verzonnen maar op de 1 of andere manier ontbrak toch de spanning.Ik vond zelfs het einde totaal niet spannend. Beeldkwaliteit was wel aardig en het geluid op dvd 2.0 was ook wel aardig maar alles bijelkaar kom ik zeker niet hoger dan 2,5*.

film kwam beetje traag op gang maar toen er eenmaal de spanning inkwam bleef deze ook goed.

mooi verhaal en goed gespeeld vooral de dubbelrol die jenny en jordan speelde

avatar van K. V.

K. V.

Het was nog een redelijk goeie thriller en het verhaal kon me boeien. Geen super film, maar ook geen saaie film.

avatar van Baggerman

Baggerman

Grappig dat Ally Walker later in Profiler een bijna eendere rol gaat spelen...

Een zouteloze thriller waar inderdaad geen spanning inzit en komt. Erg ongeloofwaardig ook. Zoals Jordan, die al vanaf zijn vijfde of zo totaal verknipt in een inrichting zit. Hoe heeft hij dan zo goed leren lezen en schrijven??? De intelligente Audrey Macleah gaat op het einde alleen het huis van dokter Eber in??? Sterker nog, ze breekt in en verkloot daarmee iedere kans om hem later te kunnen berechten, omdat alle eventuele bewijsmaterialen daarmee onrechtmatig verkregen zijn. Los van het gevaar dat ze zelf loopt.

Ondanks alles is het geheel nog wel te verteren. Verstand op nul, net zoals Audrey Macleah....

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

• 2075 stemmen

Verrassend goedgemaakte en spannende thriller waar ik met lage verwachtingen aan begon maar die ik toch tot het einde toe geboeid heb gekeken. Aan sommige dingen moet ik maar voorbijgaan (inderdaad zonder back-up een huis binnengaan, maar ook het cliché van de verknipte moordenaar die een traumatische ervaring uit het verleden kopieert in de behandeling van zijn slachtoffers), maar het degelijke spel van Ally Walker maakte veel goed, en haar ongeautoriseerde huiszoeking op het einde is toch tamelijk zenuwslopend, mede dankzij de keuze om in het begin daarvan geen muziek maar alleen het vervormde geluid van zware ademhaling te gebruiken. Grootste openbaring was echter het intelligente en gevoelige spel van Tara Subkoff als Jordan; haar ontmoetingen met Ally Walkers Audrey vormen voor mij het hart van de film. (Ik heb me ook de hele film door lopen afvragen aan wie haar prachtige profiel me nou deed denken, maar gelukkig kwam een IMDb-user met de naam van Jared Leto op de proppen.)
        Edit : eerlijk is eerlijk... ik vul van elke film die ik zie een systeemkaartje in met titel, jaartal, regisseur, acteurs etc., en toen ik deze film in mijn systeem wilde bergen bleek daar al een kaartje van te staan. Kennelijk heb ik hem jaren geleden al eens gezien, vermoedelijk op televisie, en dat ik me dat niet herinnerde toen ik deze film (opnieuw) ging bekijken pleit niet voor de indruk die hij toentertijd gemaakt heeft...

avatar van ZAP!

ZAP!

Je kan 100 en 1 dingen op- of aanmerken op deze film, maar ik kreeg wel het idee dat de makers allerlei onderwerpen met de nodige empathie te lijf gingen.
Ally Walker lijkt in het begin heel erg gespiekt te hebben bij Jodie Foster in 'The Silence...', maar dat vervaagt later ook wel weer.
Dat het jongetje later een meisje (een actrice, in elk geval)blijkt te zijn, verraste me totaal niet.
Ik had wel ingeschat dat Knepper een schurk zou zijn, dat viel dus mee - of tegen, wat je wil.
Apart zijn het gehijg in het begin en de scheten, geen idee waarom men dat erin gestoken heeft.

Geen spannend meesterwerk (en voor de geloofwaardigheid moet je 't ook zeker niet doen), maar een beetje een creepy guilty pleasure is en blijft het wel. Compleet met knallende George Lucas THX soundtrack!

P.s. en bij deze nieuwe kijkbeurt 'ontdekt' dat ook Gina Philips (Jeepers Creepers) een kleine rol heeft.