Genre: Actie / Thriller
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Escape Plan 2: Hades
"He's back."
Ray Breslin runt een eliteteam van veiligheidsspecialisten die zijn opgeleid om mensen uit de meest ondoordringbare gevangenissen van de wereld te halen. Wanneer zijn meest vertrouwde kracht, Shu Ren, wordt gekidnapt, verdwijnt hij in de meest complexe gevangenis ooit gebouwd. Het gebouw is volledig geautomatiseerd en verandert constant van vorm. Met behulp van enkele van zijn oude vrienden probeert Ray hem vrij te krijgen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Escape Plan II (MusicMeter)
- iTunes: € 9,99 / huur € 3,99
Akala
Yusheng Ma
Moe

Rujar
Wat een flop, een jaren 90 filmpje uit 2018. Digitale tralies, knokpartijen en totaal geen verhaal. Slordig gefilmd. Ik kreeg soms het idee of ze niet wisten wat voor film ze aan het maken waten. Waar het verhaal in het eerste deel on gaat, is dat niet in deze film.
En echt??? Laserpistolen??? Anno 2018 het gaat echt nergens over.
Wat je opnoemt is juist het enige positieve aan de film. Jaren 80/90 inluis de muziek. Had wel wat. Gelukkig duurt de film ook niet heel lang.

deRappe
Heel apart.....normaal gesproken ben ik nogal kritisch...(of is het verwend?)...maar ik vond deze film helemaal nog niet zo gek! Terwijl ik over deze film nogal vrij veel negatieve recensies lees....

Vdk_Movie
Veel minder dan het eerste deel. Slordige film. Dit speelde Sly puur op de automatische piloot. Dave Bautista is ook geen verkeerde, maar is meer een type voor Die Hard, Fast & The Furios.

Left4Dead
Ja, wanneer ik Feyenoord zie spelen op tv.

Tonypulp
Ai ai ai. Miller gaat van serieus leuke en kwalitatief bovengemiddelde horrorfilms (Automaton Transfusion , Silent Night en Under the Bed ) naar verschrikkelijk ongeïnspireerd DTV actie meuk. Dat is niks nieuws, die weg sloeg hij immers in 2015 al in, maar het blijft een jammerlijke ontwikkeling. Gozer heeft er wel aanleg voor, maar dat komt er met dit soort films echt niet uit.
Hoewel de über dure productie (45miljoen dollar, waarvoor vele malen dank aan China voor deze geweldige investering) eigenlijk het grootste lachertje zou moeten zijn, of het waanzinnig brakke Engels van de Chinese sterren(?!)... is het toch 't extreem domme hoofd van Stallone die het meest op de lachspieren werkt. Terwijl andere helden zoals Schwarzenegger er ook nu nog als een fijne, verjaarde baas uitziet, lijkt Sylvester steeds meer op een strakgespoten Toxic Avenger stand-in.

johstripper
Voor mij geldt het omgekeerde: als het actie of scifi is, dan is het al snel goed. Deze film is beiden (actie/sci-fi), maar tegelijkertijd drie keer niks, nada, nopes. Wat een bagger. Jammer dat Stalone in de winter van zijn mooie carriere als acteur hier nog zijn naam aan verbindt. Verbranden en vergeten!

princesspeach
Dat Stallone maar 15 Min in beeld is, zoals hier gelezen is overdreven. Het was inderdaad geen topfilm maar voor mij wel ok. ex medewerker die een gevangenis bouwt.. yeah.

Geno
Escape Plan 1 vond ik op een of andere manier zeer goed. (En dat terwijl t in het geheel 'mijn genre' niet is). Dus ik ging ook eens goed zitten voor EP2. Nou dat begon al geheel fout met al die vliegende Chinezen, met suizende benen en armen en aaaahhh en wat al niet. Derderangs gedoe dus, en er kwam maar geen eind aan. Nou ja en dan nog al die digitale interessant doenerij; ik vond het allemaal zo zwak. Maar ook sommige acteurs zelf leken er nauwelijks in te geloven. De uitgesproken teksten leken totaal langs hun kouwe kleren te gaan. En Sylvester Stallone (waarop ik een beetje zat te wachten) kon er uiteindelijk ook niets van brouwen. Deed er routinematig alles aan, maar het mocht niet baten. Misschien wordt hij ook te oud voor dit soort vecht-rolletjes.
Ik vrees voor EP3 gelet op het einde.
Nou ja... die sla ik dus echt over.
1.0

xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, veel minder dan deel 1, hierin weer een hele nieuwe moderne gevangenis wat steeds andere vormen aanneemt, leuk bedacht wel en ook weer een groep mensen die daar vast zitten en later ook Sylvester Stallone die hen probeert te bevrijden.
Veel gepraat, alleen het laatste half uur was wat actie toen ze uit de gevangenis ontsnappen, maar daarna is de film ook zo weer afgelopen.
Lang niet zo spectaculair dus als deel 1.
Nu op naar deel 3, kijken of die beter is.

shrink
- 1940 berichten
Was er een beetje bang voor ivm de negatieve resenties, maar het valt reuze meer. Eigenlijk is het een gewone actiefilm die gewoon een voldoende haalt. Op naar deel 3.

Simon Belmont
De lage score voor deze film, zowel hier als op IMDB, is niet overdreven. Wat een slechte film is dit zeg. Dat het over een gevangenis gaat, en Sly er weer in acteert (al is het meer een soort van bijrol), is de enige overeenkomst met het briljante origineel.
Dat ik deze film heb uitgekeken is dan ook enkel hieraan te danken. Het simpele concept, proberen te ontsnappen uit een gevangenis, bleek de opmaat voor een fantastisch samenspel tussen Sly en Arnie.
In deze film ontbrak dit. Wat men ook probeerde, zoals een leukeplotwendig, nergens werd ik door de film gegrepen. Het bleef gewoon een B-film, met een romelig einde. Hopelijk wordt deel 3 wel weer het klijken waard, want na deel 1 wil ik gewoon meer. En niet van dit.

=EL!ZE=
Chinezen die slecht Engels spreken. Twee mannen met baarden die niet uit elkaar te houden zijn. 3 mannen die op Fester Adams lijken. Het is allemaal niet veel soeps

FunkStarr
Stallone zn kop kan echt niet meer. Lijkt wel een hele lelijke pop waar ze met een paar vrachtwagens overheen zijn gereden. Beschamend en acteert ontzettend slecht. Terwijl ik rambo last blood nog verassend leuk vond. Toen op een gegeven moment 'the legion' om de hoek kwam kijken werd het van kwaad tot erger en wilde ik eigenlijk al niet meer verder kijken. Kleine pluspuntjes zijn bautista, en de Chinese hoofdrolspeler ondanks zijn belabberde Engels.

Metalfist
The one gift every prison gives you is time
De eerste Escape Plan was een erg geslaagde zit. Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone die samen de hoofdrol deelden, wat humor, een degelijk plot, ... Het is één van de betere gevangenisfilms van de laatste jaren maar dat er nog 2 vervolgen gemaakt waren? Dat was me blijkbaar compleet ontgaan. Meestal zijn dat het soort sequels die nagenoeg niets meer met het origineel hebben te maken qua cast, een beetje vergelijkbaar met die Death Race franchise waarin Jason Statham nooit meer terugkwam, maar kijk: Sylvester Stallone staat weer in het groot op de poster.
Wat op zich wel een vertekend beeld geeft. Regisseur Steven C. Miller geeft de actiester van weleer amper screentime maar lost het wel handig op door hem zowat altijd voor een paar minuutjes door het beeld te laten lopen. Daardoor krijg je nog wel het gevoel dat dit een volwaardige Stallone film is maar als je al zijn minuten optelt? Je komt nog niet aan de helft van de speelduur vermoed ik. Beetje vreemd dan ook dat één van de meer langere scènes juist een gevecht is waar Breslin (Stallone) wat rammel krijgt maar bon, hij wordt ook al een dagje ouder natuurlijk. Escape Plan 2 is blijkbaar ook echt bedoeld als een rechtstreeks vervolg op de eerste Escape Plan en is in dat opzicht nog wel een toffe film. Beetje voorspelbaar natuurlijk en overduidelijk gemaakt met de bedoeling om nog een derde film te maken maar het kijkt allemaal nog wel vlotjes weg. Kan niet tippen aan de kwaliteit van de eerste film maar toch, ik heb me nog wel geamuseerd.
Daar moet ik misschien dan ook wel bij vertellen dat ik wel wat een zwak voor Sly heb. Een acteur die altijd net iets meer in zijn mars heeft gehad dan enkel en alleen lompe actiefilms (zeker met films als Cop Land, de Rocky franchise of de Rambo franchise weet hij toch meer te brengen) en hoewel hij hier al wel te oud begint te worden, blijft het fijn om hem bezig te zien. Dave Bautista is een aangename toevoeging, al vermoed ik dat die in het vervolg nog meer tot zijn recht zal komen, en Stallone is zowaar niet de enige die terugkeert uit de vorige film. Neen, we krijgen ook de nog altijd even waardeloze Curtis '50 Cent' Jackson voor de kiezen. Beetje jammer dat een aantal andere personages vervangen worden door andere acteurs (wat is er trouwens met Jaime King gebeurd? Die is nagenoeg onherkenbaar in vergelijking met Sin City) maar de details zitten gelukkig ver weg in mijn geheugen zodat het me niet stoorde. Ik hoop wel dat Stallone zijn bende in de volgende film wat meer acteerlessen hebben gevolgd want Xiaoming Huang is wel erg slecht als Shu.
Heb eigenlijk nog wel zin in het derde deel. Ik lijk één van de weinigen te zijn die dit nog vrij bekoorlijk vond, ik denk dat in Stallone's oeuvre enkel Italian Stallion nog lager wordt beoordeeld, maar als het derde deel nog hetzelfde niveau weet te halen.. Dan ben ik op zich een blij man. Oké, in vergelijking met de eerste film is dit heel wat minder maar toch.. Ik heb al heel wat slechtere films gezien.

Comrade Igor
Geen meesterwerk, maar opzich wel vermakelijk.
Toch is deel 1 vele malen beter

Deel 1 van deze franchise viel nog wat mee, al was het eerder een saaie actiefilm. Dit vervolg is gewoon enorm slecht. Je kan ver gaan in je creativiteit om een ontsnapping wat specialer te maken, maar hier mag je toch spreken van overkill. Niemand is nog mee of interesseert het nog. Met personages die niets voorstellen. De gevechten zijn wat flauwe knockpartijen zonder betekenis. Schwarzenegger wordt wat vervangen door Bautista, maar die loopt ook maar verloren rond. En zelfs Stallone is de helft van de tijd niet in beeld. Weinig boeiende film dat echt wel slecht gemaakt is. Dan zijn veel amateurfilmpjes nog een beetje interessanter dan dit.

Phantasm
Zijn voorganger was stukken beter, maar dit viel me vies tegen, alleen het laatste halfuur gebeurt er dan eindelijk wat.

teigertje
Een flinter dun, en teleurstellend vervolg.
De eerste was fantastisch, deze is leuk om te bekijken, maar meer ook niet.
Redelijke aktie film.

xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Bluray,
Dit deel is wel een stuk minder aan actie en spanning dan deel 1,
hierin ook weer een hele nieuwe moderne gevangenis wat steeds andere vormen aanneemt, leuk bedacht wel en ook weer een groep mensen die daar vast zitten en later zien we ook Sylvester Stallone die hen probeert te bevrijden.
Vooral het laatste half uur volop actie en gevechten en schietpartijen, ervoor wel wat gevechten , maar net iets te weinig actie en spanning, deze film is zeker niet slecht, maar vergeleken met het sterke 1e deel is dit toch minder.

Escape Plan: The Extractors
2019

Escape Plan
2013

'Love Story'-acteur Ryan O'Neal overleden, Angus T. Jones uit 'Two and a Half Men' onherkenbaar in nieuwe serie met Charlie Sheen | MovieMeter Recap

Netflix-kijktip: Heftige Spaanse oorlogsfilm 'La Trinchera Infinita'

De tien best beoordeelde films van de jarige John Malkovich (70)

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

Die Wannseekonferenz

10th & Wolf
Misdaad / Drama, 2006

Escape Plan
Actie / Thriller, 2013
kunstmatige intelligentiegevangenisvechtsportenteamworkvervolghackingrobotescape artistgorubik's cube prison breakguns
Realtimes | Publishing Network
Social media