Genre: Biografie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 14 november 2019
Bekijk via Netflix
Plot The Irishman
"His story changed history"
'The Irishman' volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- "I Heard You Paint Houses": Frank "The Irishman" Sheeran and the Inside Story of the Mafia, the Teamsters, and the Last Ride of Jimmy Hoffa (BoekMeter)
- Kijk op Netflix
Older Peggy Sheeran
Irene Sheeran
Carrie Bufalino
wibro
Helemaal enthousiast kan ik helaas niet zijn over deze ruim 3½ durende film en dat ligt vooral aan het laatste gedeelte vanaf de dood van vakbondsman Jimmy Hoffa. Dat gedeelte ervoer ik als bijzonder saai en ik vroeg mij telkens af kijkend op mijn horloge van wanneer is het nu eindelijk eens afgelopen. Jammer dus, want vooral het gedeelte van vóór de pauze vond ik zeer genietbaar, mede ook door niet alleen het samenspel van de drie acteurs De Niro, Pesci en Pacino maar zeker ook door het verrukkelijke samenspel van De Niro en zijn jonge dochter Peggy (Lucy Gallina). Ook de soundtrack met nummers uit jaren 50 mocht er zijn. Jammer dus van het saaie- en i.m.o. overbodige laatste gedeelte, anders had deze film van mij een hoge waardering gekregen.
Waardering: gedeelte vóór de pauze 4,0*, na de pauze 3,0*
martijnk
Spraakmaker Bero Beyer en regisseur Jeroen Houben over 'The Irishman' - Spraakmakers - NPO Radio 1
over 'The Irishmen' met een E
Ja ik had de spelfout van de stagiair van NPO Radio al verbeterd.
Fisico
Staat sinds 3 minuten op Netflix ??
Ok, dan kunnen de eerste Netflix-recensies nu binnenkomen
fappie
- 2005 stemmen
Aha, dus volgens Scorsese is Marvel geen cinema? Niet dat ik het niet roerend met hem eens ben, maar er zijn betere momenten om een dergelijke polemiek te lanceren dan wanneer je net een haast vier uur durend tv-feuilleton in de zalen loslaat.
Ja, ik vond dat echt een eigenaardig artikel. Je moet een regisseur niet vragen wat cinema is. Als miljoenen mensen vooral naar Marvel gaan dan is het wel degelijk cinema, het is alleen meer gericht op een behoefte aan 'escapism' dan de gemiddelde film.
Basto
- 11981 berichten
Context! Wellicht is het iets van de vorige eeuw, maar de meeste dingen die men zegt worden binnen een bepaalde context uitgesproken. Tegenwoordig leest de meerderheid enkel de titel van een stuk en speelt de (riool)journalist hier handig op in door zaken volledig uit de context te halen en boven het artikel te plaatsen.
Neem even de moeite om Scorsese’s oorspronkelijke verhaal en zijn uitgebreide verdere nuancering te lezen en er blijkt weinig aanleiding voor alle polemiek te zijn.
Hij definieert cinema gewoon net wat anders.
Royalere
"it is what it is"
Heerlijke film. bijna gelijkwaardig aan mijn favoriet: goodfellas.
SmackItUp
Ik sla deze voorlopig even over. Zal weinig verschillen met films als Goodfellas en Casino. En die duurde beide dan al veel te lang.
Vdk_Movie
Ps. Kijk de film wanneer je geen telefoontjes verwacht, het verhaal moet je namelijk goed blijven volgen.
Royalere
Voor de liefhebbers: er staat ook een heel leuk interview op Netflix tussen Scorsese/Pacino/Pesci/Bobby op Netflix.
Daar vrees ik dus ook voor. Ben niet echt heel gek op dit soort films (kan een aantal wel prima waarderen), maar de cast en regie spreken me zo aan dat ik wel denk dat dit best goed is.
Ik ga dit komend weekend eens rustig bekijken in 8 etappes op mijn Nokia 3310 met lage resolutie beelden en zonder geluid. Grapje Basto
mjk87 (moderator films)
Daar vrees ik dus ook voor.
Net bekeken, 3,5 uur geen moment verveeld en niet uit m'n stoel gelopen om wat drinken te pakken bijvoorbeeld. Qua tempo is dit ding enorm goed. Verder niet het niveau van Goodfellas nee (reviewtje komt nog wel) maar die lengte was goed te doen.
Maar misschien is hij wel 4 keer naar de wc gegaan
Geweldige film over een vrachtwagenchauffeur die een huurmoordenaar wordt voor de maffia. Een prachtig verhaal. De lange speelduur is geen probleem aangezien de uitstekende scenes elkaar blijven opvolgen en door de fijne montage en voice-over kijkt het als één geheel weg en wordt niet fragmentarisch. Goeie dialogen gebracht door een uitmuntende cast. Dit Amerikaans epos in de capabele handen van Martin Scorsese is één van zijn beste films.
mjk87 (moderator films)
Misschien wel, maar hier draait hij volgende week pas (idioot filmhuis op momenten eigenlijk) en de vorige twee weekenden lukte het me niet om wat buiten de plaats te vinden. En ja, als ik dan weet dat die binnen 2 weken thuis te kijken is doe ik daar ook geen moeite voor. Marriage Story zie ik ook in december wel op Netflix bijvoorbeeld.
Ik wacht nog even tot Netflix met z'n 2x snelheid functionaliteit komt, ben ik er lekker op 100 minuutjes vanaf en heb ik toch niks gemist.
Johnny007
Redelijke film, maar geen hoogvlieger. Wil niet gelijk iets zeggen dat een film met De Niro, Pacino en Pesci, gemaakt door Scorcese automatisch goed is. Die maffia verhalen ken ik nu onderhand wel.
De voice over vond ik irritant van de Niro, maar het meest storende vond ik nog wel de techniek wat ze gebruiken om ze jonger te laten lijken. Met hun gezichten lukte dat goed, maar 1 groot probleem bij die techniek is dan toch dat ze dat niet met de motoriek kunnen. Jongere gezichten met een motoriek van bejaarden, zag gewoon niet uit. Met name bij Al Pacino. En ook een onnodige lange speelduur. Hoe meer ik erover nadenk hoe slechter ik de film vind
clockwork72
SunChaser
Goede film
Pesci is geweldig
Maar het de aging effect is soms erg uncanny en haalt je uit het verhaal. deels de effecten zelf als je naar het gezicht kijkt maar ook de motoriek van de oude mannen die jong moeten zijn klopt niet
maar zeker 4.5e ster
kelama3
Ik weet niet zo goed wat ik ervan vond.. Ik dacht niet zozeer aan een nieuwe Goodfellas of Casino,
dat hoeft voor mij niet perse .
Iemand hier zei dat deze bovengenoemde films vooral over glamour en het grote geld gaan, ik ben het daar niet helemaal mee eens.
Ze laten JUIST ook zien dat je ondanks de glamour en het grote geld, altijd en voor de rest van je leven over je schouders zult moeten kijken.
Maar ik dwaal af terug naar deze film..
Arnold Schwarzenegger kan voor geen meter acteren en heeft toch in blockbusters gespeeld...
In dit geval was het andersom!
Robert deNiro en Al Pacino staan hoog op mijn lijstje met favoriete acteurs, en acteren kunnen ze in mijn ogen nog steeds als de beste maar...de film zelf vond ik niet zo boeiend eerlijk gezegd.
Ik vind het bijv. ook jammer dat ze bij bepaalde personages met een tekst laten weten wat daarmee is gebeurt.
Ik heb zoiets van: laat het gewoon zien!?
Tot ongeveer halverwege gebeurde er nog wel wat, maar daarna zakte hij in, en werd het een beetje vervelend, saai eigenlijk.
Sorry ik geef hem toch wel 3 sterren, maar dat is voor het acteerwerk , niet voor het verhaal.
Vdk_Movie
Net op Netflix nog is rustig herzien, wat een topper weer. Scorsese, Al Pacino, De Niro, Pesci zijn niet te stoppen. Erg goed gedaan, pure klasse.
max cady
Tot ongeveer halverwege gebeurde er nog wel wat, maar ....
Ik bén halverwege ... ?
SmackItUp
Dit is inderdaad ook een goede optie
Johnny007
Matige film. De speelduur van deze film is veel te lang en daardoor word hij zeer saai. Nu snap ik waarom filmstudio's ingrijpen bij de uiteindelijke release van de film en dat er later nog een directorscut uitkomt. Het lijkt wel of Scorcese elke scene in de film heeft gestopt en geen editing heeft toegepast. Zal Scorcese bij Netflix wel als vereiste hebben gehad. Irritant vond ik ook de eindeloze voice over van De Niro, dit werd te veel gebruikt waardoor het tegenwerkte. Het slechtste in de film vond ik de techniek om de acteurs er jonger uit te laten zien. Het werkte bij hun gezichten goed, maar niet in samenwerking met hun motoriek. Ze zagen er jonger uit met een motoriek van bejaarden. Met name bij Al Pacino was dit het geval. Ik vond ook dat Al Pacino miscast is in deze film. Waarschijnlijk marketing technisch gedaan om de 3 grote acteurs in 1 film te krijgen. Ik heb op youtube gezocht naar de echte Jimmy Hoffa en Pacino lijkt in de verste verte niet op Hoffa. Niet kwa uiterlijk, maar zeker ook niet in zijn doen en laten kwa maniertjes.
De Niro en Pacino speelde dan ook op de wel bekende manier zoals we dit al vaker zagen in films. Dezelfde trucjes in een ander verhaal. Dat ken ik nu wel. Pesci stak er met kop en schouder boven uit. Was daarom ook voor mij het enige lichtpuntje in de film. Totaal afwijkend van wat we van hem gewend zijn. Uiteindelijke conclusie voor mij is dan ook dat een film van Scorcese met De Niro, Pesci en Pacino niet automatisch goed is, terwijl ik het gevoel krijg dat dit bij de meeste wel zo is. Jammer
Lakte
Al Pacino sprint er echt uit vind ik, degene met nog de meeste energie in zich, De Niro is echt oud en heeft het niet echt meer in zich om een gangster te spelen. In Joker vond ik hem erg goed, hier vond ik hem niet super in.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
In Joker vond ik hem erg goed, hier vond ik hem niet super in.
Wat was er zo goed aan de Niro in Joker? Vind hem daar ook grotendeels op de automatische piloot spelen.

James Gunn: 'Kritiek Scorsese op Marvel was puur uit eigen belang'

Vijf goed beoordeelde misdaadfilms die op Netflix te vinden zijn

De vijf best beoordeelde maffia-films op Netflix

Scorsese en De Niro gooiden andere maffiafilm overboord voor 'The Irishman'

Be Here Now
Documentaire / Drama, 2015

The Dawn Wall
Documentaire / Avontuur, 2017
philadelphia, pennsylvaniachicago, illinoisgebaseerd op boekpennsylvania, usajaren 70irish-americanhuurmoordenaargangstermannelijke vriendschapmoordfamilie relatiesgeorganiseerde misdaadmaffiasicilian mafianonlinear timelinelabor unionjaren 50jaren 60mob familyjimmy hoffa 20ste eeuwvader dochter relatiecriminal as protagonistkiller as protagonist