menu

A Quiet Place (2018)

mijn stem
3,47 (1061)
1061 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door John Krasinski
met Emily Blunt, John Krasinski en Noah Jupe

Een gezin moet sluipend, lippend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=eFypWcqJh20

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Antonev
3,0
Heftig goede trailer, zelfs in die paar minuten was de spanning voelbaar! De eerste de beste vrije avond die ik heb ga ik naar de bios!

avatar van Basto
4,5
Erg fijn filmpje. Net toen ik begon te vrezen dat de nadruk op het humane en het relationale drama, kwam het op gang.

Steekt erg goed in elkaar. Al had het van mij nog wat meer mogen losbarsten.

Het helpt overigens wel als de zaal muisstil is en niet gaat zitten giebellen of andere stressgeluidjes maken. Had daar zelf gelukkig geen last van.

4 a 4,5

4,5
Henk Tenhagen schreef:
6-april-2018 de film gezien in de bios.
Een top film als je van dit genre houdt.
Het was bijna muisstil in de zaal als ze met gebarentaal communiceerden.
Dat heb je normaal bijna nooit in de bioscoop.
Erg knap gemaakt. De kinderen waren erg goed zeg.
Het einde vond ik wel goed. Open einde.
Ze kunnen zo een vervolg maken
.
Zeker de moeite waard.

Nog even een reactie op de gasten die na mij reageerden.
Sommige zaken moet je met zulk soort films met een korreltje zout nemen.
Het gaat om het idee achter deze film en die is zeer goed uitgewerkt.
Die auto rolde van de berg toen dat beest hun vader aanviel,
dus dat beest was al in de buurt en afgeleid door de vader van de kids.
Als je dat verband niet kunt leggen, dan snap je er niets van.
Het lijkt me logisch dat je niet op 2 plaatsen tegelijk kunt zijn.
Verder was dat beest gewoon stilletjes via de kelder trap in
de kelder geslopen zonder dat zij het in de gaten had.
Dat hebben niet in de film laten zien.
Ze gaan er natuurlijk vanuit dat dat ook nog wel snapt.
Je kunt je er een voorstelling van maken of het zelf verzinnen of niet
.
Als je zo dom bent en dat niet snapt moet je niet naar zulke films gaan
en gewoon naar goede tijden slechte tijden gaan kijken.

avatar van Starscream
4,5
Geweldige film. vind ik!

avatar van soom
3,0
Wauw, nou. Enige schoonheidsfoutjes daar gelaten. Waarom niet meteen die batterijen in je zak steken, of gewoon dat vliegtuig meenemen zonder batterijen erin, zodat dat kind er gewoon mee kan spelen? Er was vast wel ergens een nijptang te vinden, zoals zuslief gewoon even vakkundig laat zien verder in de film. Of had hem meegenomen naar die waterval.
Verder snap ik niet hoe van tig miljard wezens op deze aardbol er slechts zes over kunnen blijven. Ok, voor de wanhoop is het wel een punt waard natuurlijk. Maar het wekt bij mij vooral de indruk dat John Krasinski zijn medemens heel laag inschat. Want zijn we met z'n allen echt zo pindakaaspot-dom dat we niet iets kunnen bedenken tegen een wereldwijd probleem of wat? Er wordt een heel mooi krantenbericht uit Azië getoond, maar Europa en Rusland bestaan niet in de wereld van de Amerikanen? Of heb ik daar over heen gekeken?


Hoe dan ook, een degelijke drathor. Dat is een nieuw woord en mixt de woorden drama en horror met thriller. Ik zat wel een paar keer met m'n handen tegen het plafond aan en de rest van wat ik had ergens naast m'n handen.
Zelfs al was ik weer eens zo onsportief om het plot alvast maar te lezen. Ik weet bij een film als deze namelijk wel graag wat ik een beetje kan verwachten.
En dus zat ik evengoed zoals gezegd, toch tegen de muur aangeplakt.

Emily en John. Een gouden formule, op zich. In een paar bewuste scenes is Emily wel extreem goed. Maar misschien toch eens een echte drama film maken. Het rammelt een beetje.. Maar amusant genoeg, hoor.

avatar van rep_robert
4,0
soom schreef:
.
Verder snap ik niet hoe van tig miljard wezens op deze aardbol er slechts zes over kunnen blijven. Ok, voor de wanhoop is het wel een punt waard natuurlijk. Maar het wekt bij mij vooral de indruk dat John Krasinski zijn medemens heel laag inschat. Want zijn we met z'n allen echt zo pindakaaspot-dom dat we niet iets kunnen bedenken tegen een wereldwijd probleem of wat? Er wordt een heel.


Je ziet Krasinski in het begin een vuurtje stoken bovenop de graansilo. Vervolgens zie je in de wijde omtrek soortgelijke vuurtjes onstaan op een soortgelijke hoogte. Ongetwijfeld een manier van communiceren, omdat al het andere niet mogelijk is. Gemeenschappen creëren lijkt me ook niet handig met deze wezens op de loer, het is ieder voor zichzelf. Je hebt zelfs nog die oude man die zelfmoord pleegt. Dus er zijn gewoon nog andere mensen.
Dat laat mij juist weer met een andere grote vraag. De wezens reageren op geluid, een beetje slim persoon gaat dan met frequenties spelen om te kijken of daar wat mee te halen valt. Nu komt dochterlief daar na zo'n 475 dagen pas achter. En waar komt de stroom in de kelder vandaan? Dan heb je nog de zwangerschap van Blunt's personage.. Niet het meest verstandige in zo'n wereld

Dat zijn eigenlijk de enige punten die me van een hogere score weerhouden. Ondanks een paar valse jumpscares weet de film continu een onderhuidse spanning te veroorzaken. Het concept van het niet maken van geluid is simpel, maar briljant (zelfs de bioszaal was muisstil). Op het gebied van horror, thriller, maar zelfs het drama en de gezinsdynamiek laat de film geen steken vallen en hierdoor weet de film van begin tot eind de vaart erin te houden en kan je pas na de film weer adem komen.

4,0*

avatar van dutchtuga
3,0
Toen ik voor het eerst de trailer zag voor A Quiet Place had ik geen twijfel dat dit weleens een zeer solide horror zou kunnen worden. Het uitgangspunt is fantastisch en Krasinski (The Office US), naast regisseur ook executive producer en een van de schrijvers, leek dit klusje weleens te kunnen klaren. Maar een trailer is al eerder vals alarm gebleken.

In A Quiet Place probeert een familie in stilte te overleven op een boerderij terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De moeder (Emily Blunt) is hoogzwanger nadat zij en haar man (John Krasinksi) eerder hun jongste zoon zijn kwijtgeraakt aan de wezens. Hun oudste dochter (Regan Abbott) zou nog weleens een wapen in handen kunnen hebben om de wezens te bestrijden.

Laten we wel wezen, met zo’n instinctief uitgangspunt heb je op papier al snel een interessante horrorfilm. Met de juiste regisseur aan het roer zou het bijna niet mis kunnen gaan. Krasinski heeft echter nog geen noemenswaardige genrefilms op zijn naam staan dus blijven wij wat terughoudend. Hij blijkt het niet slecht te doen, maar dat is niet goed genoeg.

Krasinski doet er goed aan met weinig tot geen achtergrondinformatie te komen. We krijgen middels een krant hier en daar informatie over wat er gebeurd is. De focus ligt op het gezin, waardoor we geen tijd kwijt zijn aan randzaken. Het uitgangspunt is overleven, dus blijft er veel ruimte over om aan spannings- en karakteropbouw te werken, maar A Quiet Place voelt wat afgeraffeld aan.

Het gegeven dat het personage van Blunt hoogzwanger is en je met geluid die wezens aantrekt moet een keer voor een ijzingwekkende scène zorgen, zou je denken. A Quiet Place kent wel meer situaties die op papier ijzingwekkend zijn, maar in de praktijk niet helemaal goed uit de verf komen. Bovengenoemde scène is daar het ultieme voorbeeld van. Alles wijst op een puntje-van-je-stoel moment, maar uiteindelijk lijkt er toch wat te missen.

Het zit vaak gewoon niet helemaal lekker met de geloofwaardigheid van de film. De personages werken zich vaak in situaties waar ze makkelijk uit hadden kunnen blijven. Het gezin leeft immers al meer dan een jaar in deze situatie van overleving, wat logischerwijs veel praktijkervaring met zich mee zou moeten brengen. Toch maken ze te vaak domme fouten waardoor de scènes dat ze met de wezens te maken krijgen geforceerd aan gaan voelen.

Over de wezens gesproken: ook zij missen net datgene wat deze film boven het gemiddelde uit hadden kunnen brengen. Ze zien er zeker niet slecht uit, maar ik had gewoon wat angstaanjagenders en minder generiek verwacht. Ik kon mij er namelijk niet aan onttrekken dat ik deze beesten eerder heb gezien. Ze deden mij namelijk wat denken aan de Demogorgon uit Stranger Things.

De kritieken nemen gelukkig niet weg dat A Quiet Place goed wegkijkt en een prima toevoeging is aan de recente stroom aan goede tot zeer goede horrorfilms. Het genre heeft absoluut slechtere tijden gekend.

A Quiet Place (John Krasinski) - recensie - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van stormfox
3,5
Eindelijk weer eens kunnen genieten van een echte goede horrorfilm.
Ik heb nog nooit een half gevulde bioscoopzaal zo stil meegemaakt als tijdens deze film.
Het is aan te raden A Quiet Place in de bioscoop te kijken of op z'n minst in een hele donkere
setting met de volume op hoog.

De film heeft trouwens veel weg van de andere topper "Don't Breathe".

avatar van Donucius
3,5
Prima thriller/soft-horror film! Degelijk in elkaar gezet en goed de tijd genomen om op te bouwen. Ik hou wel van dit soort films. Wanneer je als regisseur weet dat je publiek verzadigd is door visuele bombarie en uitgekauwde cliché plots, doe het dan net iets anders of iets subtieler. En in dit geval werkt het, voor mij in ieder geval.

Geen echte hoogvlieger als je het in het horror-genre plaatst, maar hey, ik zie deze film dan ook niet echt als een horror film. Al met al zeer degelijk als geheel, met goede acteerprestaties en goede timings; deze film verdient een ruime voldoende en is prima tijdvulling! Een beetje een It Comes at Night opzet met wat Alien: Covenant als topping en het heeft volledig mijn aandacht.

avatar van loneranger
Zelden was het zo rustig zowel op het doek als in de zaal. Je kon een speld horen vallen. Niet eerder zo'n beklemmende film gezien. Eerst dacht ik dat het een lange, saaie zit zou worden maar toen de monsters opdoken greep de spanning me naar de strot en werd ik het verhaal in gezogen. Naast de horror is dit ook een film die ontroert en waar gevoel in zit. De hele cast acteert sterk en dit is voor mij nu al een van de beste films van het jaar. Een echte aanrader als je van horror houdt met inhoud.

4,0
In de kern is de film even simpel als clichématig: het is in wezen de zoveelste zombiefilm met een mensheid die praktisch geheel is uitgeroeid door mysterieuze (maar clichématige) monsters en we kijken naar mogelijk het laatste overgebleven gezin dat kat en muis speelt met de monsters om uit hun handen te blijven. De spanning of horror is voor een groot deel gebaseerd op schrikeffecten en precies op dat horrorcliché heeft de film iets origineels bedacht: de monsters zijn blind en komen daarom op geluid af zodat overleven een kwestie van stil zijn is en plotselinge geluiden niet alleen doen schrikken maar ook de monsters oproepen zodat geluiden ook inhoudelijk de spanning opwekken. Er wordt wel gezegd dat horrorfilms het grotendeels van het geluid of muziek moeten hebben en dat principe wordt door deze film geheel tot zijn thema gemaakt.

Het verhaal heeft een goede spanningsboog en filmlogica: met de komst van een baby is stil zijn niet meer vol te houden waarbij de oplossing eveneens in het geluid blijkt te zitten en het meisje Regan (overigens ook in het echt een doof meisje), die door een fout de monsters een ander kind liet grijpen en dus met een schuldgevoel rondloopt, later een kind redt en de oplossing vindt waarmee ze haar schuld aflost (hetgeen ook enigszins voor de moeder geldt).

Al met al is de film simpel maar effectief. Hij is niet zo briljant als bv. The Babadook (2014) - MovieMeter.nl maar toch een geslaagde horrorfilm die prima vermaak biedt.

avatar van Mescaline
3,0
Mescaline (moderator)
Deze film bewijst dat stilte misschien nog wel beter werkt dan het hoop lawaai wat we in veel cliché horror filmpjes zien. Het acteer niveau en het overleven van de familie is ook interessant om te volgen, vooral Millicent Simmonds vult haar rol erg knap in.

Toch was het tegelijkertijd niet een film waar ik diep van onder de indruk was helaas, de paar goedkope schrikeffecten die in deze film zitten hadden misschien ook beter achterwegen gelaten mogen worden en in het bijzonder de bebloede hand van de vrouw des huizes, dit zorgde bij mij eerder voor een lachwekkend moment dan voor schrik of spanning. Een uitgekauwd horror cliché die dan ook niks toevoegt aan dit geheel. Voor mij persoonlijk had het monster die wel erg veel deed denken aan Alien/Predator ook wat minder lang in beeld mogen blijven, vaak is minder laten zien juist meer doeltreffend.

Maar op deze voor mij persoonlijke minpunten na heeft de film gelukkig ook genoeg sterke scenes, in het bijzonder toch wel de scene tussen vader en zoon bij de waterval, ontroerend en hartverwarmend.

Een vermakelijke horror zonder twijfel, maar voor mij geen meesterwerk.
3*

avatar van Shinobi
3,5
"I love you. I've always loved you."

John Krasinski ken ik eigenlijk alleen van 'The Office (US)', dus het was voor mij een grote verrassing om hem in een serieuze rol te zien. Naast het feit dat hij de film ook nog eens regisseert en zijn vrouw meespeelt. Desondanks lukt het hem om alle ballen in de lucht te houden.

Er wordt een intrigerende post-apocalyptische wereld gecreëerd waarin de mensheid moet ontsnappen aan blinde wezens die op geluid afkomen. Bij de minste of geringste productie hiervan kun je een gruwelijke aanval verwachten. In deze nijpende situatie volg je een gezin die hierin het hoofd boven water moet houden.

Het concept is simpel, doch effectief. Als kijker ga je automatisch mee in de flow van geen geluid maken, wat voor vele zenuwslopende momenten zorgt. Veelal omdat de personages geen slaak van verzuchting kunnen uiten of het überhaupt niet kunnen uitschreeuwen. Het sterke sound design speelt hier een grote rol in. Het is erg knap als je nagaat hoeveel handelingen geluid voortbrengen; het alledaagse wordt in een totaal ander perspectief gezet.

Ondanks dat bepaalde zaken niet helemaal kloppen, deert het niet. Doordat 'A Quiet Place' zich met name richt op de gezinsdynamiek wordt er niet onnodig ingegaan op de achtergrond van het hele gebeuren. Op deze manier komt het sluimerende drama goed naar voren, wat zich culmineert in een effectieve scène die je gelijk bij de strot grijpt. Krasinski en Emily Blunt doen het naar behoren, maar het is toch Millicent Simmonds (in het echte leven ook doof) die de show steelt.

Al met al een intense film die naadloos kan schakelen tussen horror en drama. Graag meer van dit.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van Flat Eric
4,0
Enjoy the silence

Fijne film dit. De horror zit 'm in de angst voor geluid. En de horror zit 'm in de angst dat je je familie kwijtraakt of niet kunt beschermen.
Leuk uitgangspunt wat prima wordt uitgewerkt. Door het sterke begin weet je direct waar je aan toe bent. Mond dicht dus. Gelukkig was het in de bioscoopzaal ook muisstil. Dat is wel een vereiste om de film ultiem te ervaren.
Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is het wezen. Ik had te veel een Alien associatie en less is vaak more. Maar verder: Genieten.

Bélon
Bewust wat vroeger gaan kijken en de zaal was goed stil wat bij deze film zeer wenselijk is.

Ruim voldoende/goed maar ontsnapt niet geheel aan wat clichés van de setting van de "Amerikaanse plattelandsoverlevingshorror". De alien was ook een nogal standaard "Alien alien" maar misschien is die keuze wel bewust gemaakt om de focus meer op het gezinsdrama te leggen dan de alien. Voor mij geen 4* vanwege de scene met "I love you. I've always loved you." ik vond dat wel zo corny dat ik bijna in de lach schoot, dat had wel wat subtieler gekund.

Zeg 7,5/10 mooie speelduur van ca. 90 minuten, prima voor zo'n film

avatar van Flat Eric
4,0
Bélon schreef:
Bewust wat vroeger gaan kijken en de zaal was goed stil wat bij deze film zeer wenselijk is.

Haha ja, dat heb ik ook gedaan vanochtend. Toch voelt het onnatuurlijk om op mijn vrije zaterdag om 10:00 uur in de bios te zitten. Maar was zeker de moeite waard.

avatar van Phantasm
3,0
Prima bedachte horror/thriller die lekker wegkijkt.

Bélon
Flat Eric schreef:
(quote)

Haha ja, dat heb ik ook gedaan vanochtend. Toch voelt het onnatuurlijk om op mijn vrije zaterdag om 10:00 uur in de bios te zitten. Maar was zeker de moeite waard.

Wat vroeger was 17:30 (en in een klein zaaltje van arthouse/cult bioscoop). Maar petje af hoor zo vroeg je nest uit voor een film, fijn ook dat ie niet zwaar tegenviel

avatar van VanRippestein
3,0
Leuke film die net iets te veel steekjes laat vallen qua plot om echt goed te zijn. Ook jumpscares, wat ik nogal ongepast vind in een film die zo nadrukkelijk over geluid gaat. Toch vermaakt hij goed.

avatar van pierre18
2,0
Hier een tegengeluid. Prima geacteerd en een goed uitgangspunt maar vervolgens is de film drie keer niks. Wat een leeg verhaal zeg. Tel daarbij op enkele stomme acties zoals de kinderen achteraan laten lopen op weg naar huis. Ook vraag ik me af waarom ze niet gelijk bij de rivier en waterval gaan bivakkeren. En waarom is deze film helemaal beperkt tot 1 gezin.
Twee sterren voor het uitgangspunt, het acteerwerk en de spijker.

avatar van Mac Hammer Fan
2,0
Bélon schreef:
Bewust wat vroeger gaan kijken en de zaal was goed stil wat bij deze film zeer wenselijk is.


Waar ik woon is dit helaas niet mogelijk. Omdat ook de beste horrorfilms erg lijden onder kinderachtige reacties van mensen die alleen maar aan zichzelf denken in de bioscoopzaal zal ik wachten tot hij op blu-ray uitkomt en hem lekker thuis alleen bekijken. Mijn interesse is door de hoge score alvast gewekt.

avatar van Zwolle84
4,0
Damn, wat is dit goed. Haast net zo intens als Don’t Breathe. Zowel qua uitgangspunt als uitwerking en acteerwerk is A Quiet Place subliem. En de zaal in Zwolle was zoals altijd weer muisstil, zelfs om 22:00 uur.

Volop genoten.

avatar van Zwolle84
4,0
soom schreef:
Verder snap ik niet hoe van tig miljard wezens op deze aardbol er slechts zes over kunnen blijven.


Dat is niet zo. Wanneer die vader redelijk in het begin van die film een vuur ontsteekt, antwoorden anderen daarop. Je zag minstens een stuk of zes van die vuren in de nabije omgeving.

Edit: Oh, dat zei rep_robert ook al.

avatar van russo
2,5
Qua spanning oke, paar schrikmomentjes die je ziet aankomen.

Qua verhaal vond ik het niks, de uiteindelijke oplossing tegen die wezens, daar is de gehele mensheid niet eerder op gekomen en komt dat meisje toevallig achter?

avatar van Zwolle84
4,0
russo schreef:
Qua verhaal vond ik het niks, de uiteindelijke oplossing tegen die wezens, daar is de gehele mensheid niet eerder op gekomen en komt dat meisje toevallig achter?


Je weet niet of er een oplossing is, het einde is open. De enige 'oplossing' die we zagen was die kogel door z'n bakkes, maar die trok weer talloze andere wezens aan. Dat eerste wezen stond ook weer op nadat het aanvankelijk naar de grond ging vanwege dat geluid.

Los daarvan lijkt me dit niet het soort film om te veel op het verhaal te focussen. Dit is een en al sfeer die je gewoon moet ondergaan.

3,0
Zwolle84 schreef:
(quote)


Los daarvan lijkt me dit niet het soort film om te veel op het verhaal te focussen. Dit is een en al sfeer die je gewoon moet ondergaan.

Dat denk ik ook. Want er zitten nogal wat gaten en ongerijmdheden in het, toch wel wat warrige, geheel. De betrokken personages zitten waarschijnlijk in een soort post apocalyptische wereld en weten heel wat meer dan wij. Want zij zijn bezig te overleven. Wij zijn maar gewoon toeschouwer. Dat begon me na verloop van tijd toch wel te irriteren. Maar sfeervol is het zeker.

avatar van Patsknal
5,0
Echt een top film!!!

avatar van Hollywood007
2,0
Meer een mis dan een hit voor mij. Te voorspelbaar en de monsters doen me heel erg denken aan alien. De personages maken aldoor domme keuzes. Ik had hier iets meer van verwacht. Jammer.

avatar van Kondoro0614
4,0
Hollywood007 schreef:
monsters doen me heel erg denken aan alien.


Ik vond ze er eerder uitzien als de monsters van Stranger Things dan van Alien....

avatar van Hollywood007
2,0
Kondoro0614 schreef:
Ik vond ze er eerder uitzien als de monsters van Stranger Things dan van Alien....


Die heb ik nog niet gezien

Gast
geplaatst: vandaag om 12:41 uur

geplaatst: vandaag om 12:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.