• 9.374.492 stemmen

Day of the Dead: Bloodline (2017)

Horror | 90 minuten

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Day of the Dead: Bloodline

"Join the undying war."

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar zombies terreur zaaien. Een voormalige student medicijnen Zoe Parker leeft in een ondergrondse bunker, samen met een handjevol overlevenden. Als een klein meisje in de gemeenschap ziek wordt, weet Zoe dat ze specifieke medicijnen nodig heeft. Met een aantal soldaten reist Zoe naar het ziekenhuis waar ze destijds werkte. Maar daar wacht een oude bekende op haar.

avatar van Boneka

Boneka

Poster is wel gaaf!

avatar van Antinous

Antinous

Wat een lage scores zeg. daar moet even iets aan gedaan worden want deze film is toch best goed. een simpel verhaaltje maar goede beelden en actie. het kijken waard.

avatar van Erick1985

Erick1985

Eindeloos slecht....... wat ik al verwacht had...

avatar van Fisico

Fisico

Neen, dit was hem niet. Ondergemiddelde film binnen het zombiegenre zelfs voor mij. Het hele plot is gewoonweg heel zwak waarbij de clichés nog meer dan anders opvallen en me geërgerd hebben. Nu, origineel was het wel wanneer een jaloerse zombie een crush heeft. Dat zag ik toch nog niet eerder, maar ik vond het eerder lachwekkend dan inventief.

Bloed spettert lustig in het rond hier, maar vond de zombies als de beten ook vrij veel van hetzelfde. Vrij eentonige horror waarbij de afwisseling ver te zoeken was. Ook de zombies zagen er vaak eentonig hetzelfde uit.

Ook het acteerwerk vond ik weinig overtuigend. Niet dat dit altijd verwacht moet worden in dergelijke films, maar toch, het enerveerde me. Het plot is zwakjes met het zoeken naar een vaccin. Knap dat je dit kunt in een paar uur. Vervelende personages en slechte jump scares of cliché gebeurtenissen doen de rest. Eentje om snel te vergeten.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Zombiefilmpje ter afsluiting van gameavond waar uiteraard L4D2 aan bod kwam, zombies, zombies en nog eens zombies gisteravond dus. Hoewel we in eerste instantie weinig van Day of the Dead Bloodline verwachten viel de film best nog mee. Want eerlijk gezegd, hoeveel kan je verwachten van films uit dit genre?

Van het verhaal moet Day of the Dead het niet hebben. Twijfelachtig is sowieso de reden waarom ze pad moeten, nog slechter in de uitvoering. De pech met de auto, keihard praten terwijl men daar met pech staat, één iemand van die groep die natuurlijk domme dingen doet met problemen tot gevolgen, om nog maar te zwijgen over de zogenaamde veiligheid en protocollen ronde het basis. Het is werkelijk een wonder dat ze het zo lang al hebben weten vol te houden. Zo weet Max niet alleen heel gemakkelijk de basis op te komen, maar dan vooral hoe hij gevangen gehouden wordt. De reden waarom oké, maar dat onderzoeker zelf daar dan met de rug naar toe gaat zitten en er geen extra bewaking en controle is in die zin. Het verhaal bulkt van de slechte beslissingen, matige plannen en zo mogelijk een nog slechtere uitvoering van die zelfde plannen.

Is het dan allemaal slecht? Nee dat ook weer niet.

Onder het motto; sex is like pizza, when it's good it's good, and when it's bad it's still pretty good, smaakt een matige zombiefilmp ook best nog wel. En dat is bij DotD Bloodline niet anders. Sommige actie is best aardig, maar het is vooral leuk om naar Sophie Skelton te kijken. Verder draait het zoals normaal in het genre om wanstaltige zombies en vooral fijne kills en op dat vlak levert de film. Daarom is Day of the Dead Bloodline best wel te doen voor een keer.

avatar van jordorientje

jordorientje

Zoals elke horrorfilm heeft deze ook weer een top stupiditeit en super onlogische handelingen:
1. Ze rijden met 2 vol bezette wagens om medicijnen te gaan halen. En natuurlijk moet er weer een wijf de stoere chick uithangen en compleet tegen alle verwachtingen nog even stiekem van de groep afgaan en geheel op eigen wijze in een kamer duiken. Zucht.
2. En dan die scène waarbij ze zo slecht is als actrice dat ze niet eens kan nephuilen en dus maar met haar vinger langs haar oog wrijft om te laten zien dat ze huilt.. anders hadden wij namelijk niet gezien dat ze aan het huilen was haha er kwam namelijk geen traan, noch emotie.
Echt zo slecht.
3. En dan die zombie die mee is gekomen maar zogenaamd onopgemerkt blijft terwijl het duidelijk luidruchtig is haha zijn ze doof en blind?
En daarna ben ik de tel kwijt geraakt. Maar het komt erop neer dat er teveel idioterie is en weinig goede horror.
Zodra ik me begin te ergeren aan een handeling in een film, is het voor mij al gedaan.
En dan vragen mensen zich nog af waarom deze film zo slecht scoort. Heb je de film überhaupt wel gezien, is mijn vraag dan

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Prima mee vermaakt. Cliché in veel opzichten maar toch vermakelijk.

avatar van mrklm

mrklm

Een half jaar na het overlijden van George A. Romero verscheen deze ultragoedkope, belabberde rip-off van Day Of The Dead, Romero’s laatste deel van zijn oorspronkelijke Living Dead-trilogie. Het kan geen verrassing zijn dat er van Romero’s intelligente sociaal-maatschappelijke kritiek geen spaan heel blijft. Een slecht geschreven, slecht geacteerde, en amateuristisch gefilmde belediging voor iedere genreliefhebber, en fans van Romero in het bijzonder. Het gaat overigens over een studente epidemiologie [Sophie Cookson] die in een hitsige ex-patiënt [Corneliu Ulicie] die besmet is geraakt door een zombievirus een mogelijkheid ziet om een vaccin te ontwikkelen.