Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 12 maart 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Jackal
"How do you stop an assassin who has no identity?"
The Jackal (Bruce Willis) is een mysterieuze huurmoordenaar die door de Russische maffia wordt ingeschakeld om in een wraakactie de directeur van de FBI om te brengen. De FBI krijgt hier lucht van en ziet zich genoodzaakt de hulp in te roepen van gevangen IRA-terrorist Declan Mulqueen (Richard Gere), de enige die The Jackal kan identificeren. Remake van The Day of the Jackal (1973).
The Jackal
Ian Lamont
Douglas
The First Lady
Jordy
Matig actiefilmpje, met een slechte, ongeïnspireerde rol van Willis. Dan was The Assignment, die ongeveer tegelijk uitkwam en tevens over The Jackal ging, een stuk beter. 2 sterren.
neo
weinig actie,maar soms toch wel een klein beetje spannend.ook grappig want de verkleedpartij van willis is prachtig.
Jerome-B
Ik weet het niet precies meer, omdat ik hem best een tijd geleden gekeken heb, maar ik geloof dat ik hem toen wel gaaf vond eigenlijk... nou 3 sterren dan toch maar omdat Bruce Willis erin speelt
Phooze
Ik heb 'm ook een tijd geleden gezien, en ik kan me herrineren dat ik 'm vrij aardig vond. 3 sterren van mij !
IamBernie
Gewoon niet spannend genoeg voor een actie/thriller... ik vond alleen dat kanon wel leuk
gimli f
Hij zou een remake zijn in een andere setting (de USA vooral)...
maar werkelijk alles was als in The day of the Jackal...
Natuurlijk hadden ze alles veranderd (opdrachtgevers, opdrachten,ingehuurde mankrachten, situaties, locaties..), maar alles was diagonaal hetzelfde. Wel aardig om te vergelijken met het origineel dus, als je zoekt naar kleine dingetjes. Maar qua spanning zat er weinig in van de ijzingwekkende Jackal in "The day...".
Deze film is dan ook echt minder dan het origineel.
chrissie
ongelooflijk irritante Willis en zijn vermommingen trokken ook al op niks
sn@ke
- 2077 berichten
The Jackal is wel een coole actiefilm maar mist de nodige vaart om te blijven boeien.
Ik had ook wel wat meer actie verwacht in deze film .
Bruce als bad guy is leuk om zien en Richard Gere speelt ook niet slecht . 3*.
mister blonde
enige goeie scene was in dat moeras (toch), waar willis' karakter de scherpte van zijn geweer test en gelijk kreeg, hij had een afwijking. verder gewoon heel slecht.
JoeHallenbeck
Laat dat nou net de scene zijn waarin de omroepen altijd zitten te knippen.
Helaas vind ik de rest van de film nogal matig en om nu alleen de dvd te gaan kopen voor één scene gaat ook iets te ver.
Sikoefietall
Deze film was echt super vet, misschien niet bruce zijn beste film, maar gaan lopen mieren dat hij niet vet is bla bla bla, ga dan een eind fietsen en teletubbies kijken. GG 4 sterren!
Ramon K
Ik snap ook geen retekont van die mensen hier YO! Dit is vet kicking cool man! En Bruce Willis rules fucking big time! Als je dit slecht beoordeelt dan ben je niet wijs zeg!
Ramon K
The Day of the Jackal heb ik gezien en is iig stukken beter dan deze film....
morpheus
Redelijke thriller, maar verre van bijzonder, er hard veel meer ingezeten. Toch kan ik me herinneren dat ik me de eerste keer niet verveelt heb.
krap **1/2
Mischa
Ja, dat zijn toch de argumenten die een discussie op weg helpen.
Gewoonweg een slechte film. Plot rammelt, zowel Willis als Gere spelen zwak, en de climax is zelfs voor een actiefilm bar ongeloofwaardig. Fred Zinnemann heeft een remake van The Day altijd gedwarsboomd, en posthuum moeten we hem gelijk geven. lang leve Fredje en Edward Fox!
Xenophon
In elk geval is het voor mij duidelijk dat het niet op deze manier moet (als er al een remake van TDOTJ gemaakt moet worden). Wat een fantasieloze film!
1,5*, het is dat het originele plot zo goed is, anders...
Captain Pervert
Ik vind de film wel goed, maar Willis overtuigde me niet echt als gewetenloze killer. Hij heeft iets laconieks over zich waardoor hij niet super eng wordt. Jammer.
boondock
Hij heeft iets laconieks over zich waardoor hij niet super eng wordt. Jammer.
klopt, dat viel mij ook al op. Het lijkt wel of hij altijd een grijns op zn gezicht heeft, alsof ie ieder moment in een deuk kan liggen
Phil Leotardo
Erg matige film. Vooral gezien de cast valt de film tegen. Enige leuke stukje vond ik dat The Jackal het wapen ging testen...
djelle
Ik vond juist wel dat Bruce Willis verassend angstaanjagend en overtuigend die rol kon spelen en goed neergezet is. Richard Gere daarintegen viel wat tegen als overtuigende gedetineerde(terrrorist). Voor de rest is dit een redelijke remake, die zeker zijn sterke kanten heeft, maar ook veel storende minpunten. Kon me niet altijd boeien. Gemiddelde thriller. (2,5)
PartyMarty
Hij haalt het absoluut niet bij het origineel! Vraag me ook wel af of je het een remake mag noemen. Tuurlijk is er de terrorist met dezelfde naam en de plannen voor een aanslag en het oververven van een auto etc. Aan de andere kant zijn er ook veel verschillen. Neem bijv. het beoogde slachtoffer, of het karakter van Richard Queer, met zijn irritante accentje. Hij is er duidelijk op gebaseerd, maar ik vind het niet echt een remake. Vraag me ook af of hij bij herziening op 2 sterren blijft staan.
djelle
Remake is inderdaad niet 100% juist, het is er wel sterk op gebaseerd, maarja... Maar dat vind ik overigens eigenlijk positief als films veel eigen elementen erbij steken, ipv klakkeloos alles over te nemen. Maar niettemin, ik vind het niet echt een goeie film hoor, net als jij.
Dead01
- 1976 stemmen
Vond deze film niet zo goed.The day of the jackal is wel een oudere film maar veel beter.Hier vind ook het wapen wat overdreven.En die auto dat hij zo blauw spuite was echt wel overgenomen van de oudere versie.
2.5 sterren

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song