• 9.374.148 stemmen

The Jackal (1997)

Actie / Thriller | 124 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Michael Caton-Jones

Met onder meer: Bruce Willis, Richard Gere en Sidney Poitier

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 12 maart 1998

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Jackal

"How do you stop an assassin who has no identity?"

The Jackal (Bruce Willis) is een mysterieuze huurmoordenaar die door de Russische maffia wordt ingeschakeld om in een wraakactie de directeur van de FBI om te brengen. De FBI krijgt hier lucht van en ziet zich genoodzaakt de hulp in te roepen van gevangen IRA-terrorist Declan Mulqueen (Richard Gere), de enige die The Jackal kan identificeren. Remake van The Day of the Jackal (1973).

The Jackal

avatar van nightbreed

nightbreed

avatar van MoviePom

MoviePom

De muziek in deze film is wel goed. Voor de rest kon de film me niet echt boeien, ik werd niet meegezogen in het verhaal omdat het verhaal zelf saai is en ook nog eens saai gefilmd. De film heeft niet echt iets speciaals of origineels. Bruce acteert wel steengoed, maar dat mag je ook wel verwachten van zo'n groot acteur.

avatar van KdB

KdB

heel sterke film,

alleen schiet bruce verschrikkelijk voor een huurmoordenaar..

avatar van steventje

steventje

Typisch Amerikaans filmpje waarin de Russen voor de 1000ste keer de slechten zijn en alles mooi uitkomt op het einde. (Gere die plots op de idee komt dat Willis de presidentsvrouw wil vermoorden en niet de FBI man). Willis is idd een slechte schutter als hij Gere wil doden aan de jachthaven en op de presidentsvrouw.

avatar van The Oceanic Six

Best een redelijke film met Bruce Willis zoals altijd goed in vorm. Toch ziet kale Bruce er stoerder uit...

Het verhaal is niet zo ingewikkeld zodat het lekker weg kijkt. Pretentieloos vermaak.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Redelijke actiethriller, maar zeker niet meer dan dat (haalt het niveau 'goed' net niet..)

Het verhaal is opzich wel lekker vlot vertelt, en de stukken met de Jackal er in zijn wel fijn. Misschien omdat-ie een moordenaar is, misschien omdat de stukken spannender zijn dan de rest, misschien vanwege de muziek die eronder gezet is, en misschien wel gewoon omdat Bruce Willis hem nu eenmaal vertolkt (alhoewel zeker niet zijn beste rol, het acteerwerk van hem - en een groot deel van de rest van de cast- is ondermaats). In tegenstelling tot andere mensen vond ik de vermommingen (vooral: de accenten) wel aardig.

Daartegenover staan de stukken met Gere. Vervelend accent, vervelend achtergrondverhaal, vervelende persoon uberhaupt. De stukken zijn veel minder spannend of aardig, en ze maken het verhaal er niet beter, spannender of geloofwaardiger van. Ook het 'terrorist' rond laten lopen is in zijn geheel ongeloofwaardig, net zoals zoveel handelen van de FBI in deze film.

Ook de stukjes met de Russische maffia zijn te overdreven en te smaakloos neergezet.

En alhoewel de film vrij aardige stukjes kent, is de film (afgezien van de begintiteling, maar daar kijk je een film niet voor) nergens echt stijlvol of uniek gefilmd. We hebben het allemaal eerder en beter gezien. Ook de verhaalvertelling kon beter; de FBI zit de hele tijd wel erg dicht op de hielen van zo'n superieure moordenaar, en vaak vraag je je af waar ze de informatie zo snel vandaan halen. Systematisch werken, vooruit, maar dit hoort tijd en moeite te kosten, wat absoluut niet zo is in deze film.

Enige nuancering is hier ook wel op zijn plaats bij de moordenaar: een spion bij de FBi is natuurlijk wel heel makkelijk, en moeten we met meer dan een korreltje zout nemen.
De "twist" is wel aardig, maar niet geniaal of iets toevoegend; het einde in de metro absurd slecht (behalve de Jackal die simpelweg de beveiling omver knalt).

Wat hebben we dan wel? Een doorsnee actiethriller, die wel wegkijkt maar weinig biedt (afgezien van een goede soundtrack). Jammer, want je had (mede vanwege Willis) meer mogen verwachten. 2,5*

avatar van briek

briek

Ik heb de originele film niet gezien, maar ik weet niet wat het probleem is. Ik vind dit zowat de beste politiethriller die ik gezien heb, alles zat er in, goed verhaal, spanning en actie. Overdreven en nodeloze actiescenes zouden het verhaal verzwakken, wat hier zeker niet het geval is. Verder zijn het sterke acteerprestaties van 3 sterren, en een rol die Bruce Willis op het lijf staat gegeschreven. Van mij krijgt deze film zeker 4 sterren, heb hem toen in de tijd ook op video gekocht.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

nightbreed schreef:

De vermommingen zijn bespottelijk zo slecht...

Als we daar op gaan letten dan ja

Vond Richard Gere geen klote waard, ik vind die dus echt niet acteren, wel die accent was goed gedaan

avatar van TerryA

TerryA

behalve een paar spannende scenes, een zeer slechte re-make van Day Of The Jackal met Edward Fox

avatar van Herisson

Herisson

Vannacht op BBC, twee keer gezien, vind hem echt heel goed (vooral Willis dan), maar heb het origineel niet gezien.

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie film

goed verhaal, goeie acteerprestaties van Richard Gere en Bruce Willis. Verder was de film vermakelijk en spannend met een goed einde eraan vastgeplakt

avatar van Enigma

Enigma

Haalt absoluut niet het niveau van het origineel jammer.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Heb deze film niet echt met het origineel vergeleken. (heb hem wel gezien)

Vond het echt een zwaar vette film (inmiddels 5 keer gezien en elke keer blijft hij gewoon vet)

Normaal geef ik een 3,5 voor een 'goed wegkijkende film', maar deze vond ik persoonlijk wel een 4 waard.

avatar van Ieperman

Ieperman

• 1934 stemmen

Een film om eens te bekijken maar niets meer vandaar de 2,5. Had liever een andere acteur gezien in de plaats van Gere ( Penn bv. ). Want Gere in een actiefilm, nee die past beter in een romantische komedie.

avatar van Spetie

Prima film, met erg vermakelijke humor en een aardig verhaaltje. Bruce Willis als de bad-guy is eens een keer wat anders en het pakt prima uit. Willis is lekker op dreef en soms haast bijna niet te herkennen in al de vermommingen die hij zich af en toe aanmeet. Richard Gere is wat minder op zijn plaats en sneeuwt, zeker in de scenes dat ze samen te zien zijn, toch een beetje onder bij Willis.

avatar van Hankieh

Hankieh

Huurdoder

avatar van N811

N811

Hankieh schreef:

Huurdoder

Kon vast even niet op het woord komen.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

ik heb het origineel nooit gezien, maar deze film is een mooi werk, zowel op acteer als camerawerk

bruce willis als de badguy: ik zeg HELL YEAH!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

nightbreed schreef:

Hahaha ja dat klopt!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Willis zorgt dat deze film altijd weer genietbaar blijft. Prima rol!

avatar van dikkop

dikkop

Deze hele film draait om de coolheid van onze Bruce. Een zeer geslaagd Bruce Willis film.

avatar van Theunissen

Prima thriller die ook nog eens spannend was. Prima gespeeld door Richard Gere maar vooral door Bruce Willis.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Actiethrillertje dat vrij weinig om het lijf heeft. Vrij vergezocht en niet realistisch uitgewerkt verhaal. Vooral de rol van Mulqueen in het verhaal is zeer onwerkelijk. Gere zet hem echter nog redelijk neer en ook Willis doet het aardig. Goed op zijn plaats als badguy (en tevens badgay). Enige wat de film verder nog rest is het zorgen voor enig vermaak. Daarvoor zorgen de slechte vermommingen en het überlompe geweer/kanon dan nog, maar eigenlijk is het om te huilen.

avatar van bastian1986

bastian1986

Leuke actiefilm die je kan kijken als een film wil zien waar je niet teveel bij moet nadenken.

Leuk om eens te zien, ik kan hier op dat soort 'lege' momenten zeker van genieten. Bruce Willis zorgt er voor dat de film toch nog van een redelijk niveau blijft

avatar van Zizzo

Zizzo

een matige "actiefilm" met geen bijzonder verhaal, alleen een goede cast die niet doet boeien, vond er weinig aan.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel niet zo goed als de eerste film, 'The Day Of The Jackal', kon deze prent me toch ook bekoren.

Prima rollen van Bruce Willis en Richard Gere, maar vooral ook van Diane Venora, als koele Russische agente, en natuurlijk ook de oude rot in het vak, Sidney Poitier.

Scenario is ook niet slecht en de film verveeld, ondanks de 2 uur, geen enkel moment.

avatar van maartenschijf

maartenschijf

goeie film !

avatar van the new guy

the new guy

Vreemd dat ik hier nog niet op had gestemd. Vroegah in de bios gezien!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Zeer goede actiethriller met een uitstekende Bruce Willis als huurmoordenaar Jackal.

De film heeft veel te bieden zoals voorbereidingen van de geplande moord, actie, spanning en natuurlijk de geweldige soundtrack.