Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 12 maart 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Jackal
"How do you stop an assassin who has no identity?"
The Jackal (Bruce Willis) is een mysterieuze huurmoordenaar die door de Russische maffia wordt ingeschakeld om in een wraakactie de directeur van de FBI om te brengen. De FBI krijgt hier lucht van en ziet zich genoodzaakt de hulp in te roepen van gevangen IRA-terrorist Declan Mulqueen (Richard Gere), de enige die The Jackal kan identificeren. Remake van The Day of the Jackal (1973).
The Jackal
Ian Lamont
Douglas
The First Lady
Quentin
Zwakke film die nooit echt kan overtuigen en slecht geacteerd is, 2,0 * doet zwaar onder voor het superieure orgineel.
benq
Teleurstellend.Niet realistisch,was misschien wat geworden als Willis de goeierik en Gere de slechterik was geweest.
Wel een cool wapen overigens.
DiDa
Dit is geen verkeerde film, alleen het probleem is dat het te lang duurt wanneer de film op gang komt. De film duurt ook te lang. De voorbereidingen van de aanslag door Willis worden niet echt pakkend gebracht. In The Day of the Jackal was dat wel het geval. Willis is trouwens ook helemaal verkeerd gecast als The Jackal. Hij komt gewoon niet over als professionele huurmoordenaar. Met die vermommingen lijkt hij wel een clown. Niet echt serieus te nemen dus.
Het einde van The Jackal is daarentegen wel superspannend. Ik zou hem wel kijken als je van een leuke actiefilm houdt.
kango79
Ik had redelijk hoge verwachtingen van deze film, maar ze zijn niet uitgekomen.
Ik ben gek op dit genre films, maar de hele film hangt van cliché's aan elkaar.
Bovendien ben ik het met DiDa eens dat Willis meer op een Clown dan op een prof lijkt.
Voor een man die al jaren bovenaan de lijst van de FBI staat en niemand weet hoe je eruit ziet, kunnen ze hem nu wel heel erg snel vinden.
En uiteraard laten ze een "terrorist" zomaar meehelpen en vrij rondlopen.
Nee, ze hebben wat mij betreft echt de plank misgeslagen.
Hij kijkt lekker weg, maar daar houdt het mee op.
Verwacht geen sterke plot.
Modar
Ik vond dit best wel een gave film. vannacht voor het eerst gekeken ben begonnen rond 1:30/2:00 en heb geen moment gehad dat ik in slaap zou dreigen te vallen.
Wapen is gaaf en willis acteerd altijd wel gaaf en vult zijn rollen in deze film goed in.
3,5 ster
fransie
als je het origineel "The Day of the Jackal" gezien hebt, is dit een behoorlijke teleurstelling.
orbit
- 12092 berichten
Da's waar, al met al vind ik dat hij toch erg bezienswaardig is vanwege de rol van Willis..
Gere is kut, maar dat is hij altijd
otherfool
Zwakke remake. Het verhaal leent zich voor een lekker vlotte film, maar het komt er maar niet echt uit.
2*.
kArIzMa_TuRk
ik vond het wel een goeie film. best goeie acteerprestaties en ook wel een goeie verhaal.. 3***
deperry
Een spannende film, goed acteerwerk van beiden hoofdrolspelers. Voor mij een dikke voldoende,
fatihdebest
goede film... alleen snap ik niet waarom die zo'n laag punt heeft..
dewulfda
Ik vind dit ook wel een goede film. De humor erin is heel leuk. Er zit lekkere actie in. En bruce met zijn vermommingen is ook zalig.
Het is in totaal gewoon een lekkere actie film die goed loopt, gewoon verstand op 0 en kijken maar.
orbit
- 12092 berichten
goede film... alleen snap ik niet waarom die zo'n laag punt heeft..
Mocht van mij ook wel wat hoger inderdaad
sinterklaas
Redelijke film
Richard Gere en Bruce willis acteerde goeden soms was er nog wel leuke actie. Een minpunt is dat er ellenlange doodsaaie stukken in zitten. Wel leuk en spannend die scene in de metrotunnel en die aanslag met die reusachtige machinegeweer
3,0
juztin
hoe kom je daar in hemelsnaam bij ?
er is echt niks slechts aan deze film. aardig acteerwerk en ook een aardig goed verhaal dus slecht zeker niet.
vond hem juist erg goed
dafoefan
hoe kom je daar in hemelsnaam bij ?
vond hem juist erg goed
Dat is mijn mening over deze film.
Maar, als ik bij de recente stemmen van jou kijk, vind je wel meer een hele goede film, want je geeft bijna elke film 5 sterren.
Als je een film 5 sterren geeft vind je dus dat die film niet beter kan.
Jij vind dus dat deze film perfect is?
%%%%%%
Wel een leuke film . vond bruce willes Wel aardig acteeren Maar met die pasjes was te nep
Maar toch 3 sterren vond wel leuke film om eens te zien. was toch meegevallen Had slechter verwacht
Kevin13
een redelijke film met goedspelende acteurs en ook een griezelige Bruce Willis.
Hercules
Echt een super film !! Bruce is zo cool hier man dat is echt niet slecht geacteerd. Gewoon zeer ondergewaardeerd mja das meestal..als iemand zich negatief over een film uitlaat volgen er gelijk meerdere..bekijk de film eerst dan de reacties..wtf..deze is echt wel goed en kijk 'm gewoon en let niet op die miezerige 2 / 3 sterren die hier staan.
Hercules
Dat is mijn mening over deze film.
Als je een film 5 sterren geeft vind je dus dat die film niet beter kan.
Jij vind dus dat deze film perfect is?
Jij hebt een walgelijke smaak qua movies..lijkt me vreselijk zeg..als ik die stemmen van jou bekijk..wel erg laag allemaal nietwaar?Hoeveel vind jij er eigenlijk wél goed?
davidov
Nou nou nou.... hoewel dafoefan idd nog nooit 0,5* of 5* aan een film heeft gegeven (wat apart is) heeft hij wel een normalere stem verdeling dan jij... Meestal zijn de stemmen wel verdeeld in een soort klok-vorm *klik hier*. Zegmaar: matige/gemiddelde films komen vrij veel voor, slechte en goede een stuk minder, en zeeeer slechte en zeeer goede komen zeeer zelden voor. Echter bij jou lijkt het wel random
, maarja dat heeft ook weer te maken met het aantal stemmen, als je er meer hebt trekt dat wel recht hoop/denk ik
--------------------------------------
En nu voor de verandering eens wat over de film: Vond zelf de film niet erg sterk, maar wel behoorlijk vermakelijk. Zal wel te maken hebben dat ik het idee van een specialist waarvan men niks weet behalve dat hij bestaat, erg leuk vind. Hoe hij de aanslag uitwerkt, er enorm veel tijd in stopt in de voorbereiding etc maakt het ook erg leuk. Het enige echte grote nadeel vond ik eigenlijk hetzelfde nadeel als bij een vergelijkbare film: colleteral. Een super ervaren en dodelijk huur moordenaar legt het uiteindelijk af in een amateuristisch vuurgevecht tegen een kneusje... de kansen zijn ontiegelijk aan de kant van de bad-guy als het ware, maar omdat het hollywood is moet de goed-guy triomfantelijk overwinnen...bah... het einde vond ik dus ruk....
All in all geef ik de film een 4, maar dat is denk ik een half puntje hoger dan ik de film had gegeven als hij wat hoger stond... slecht van me he?
dafoefan
Ik heb een walgelijke smaak? Tuurlijk joh, wat jij wil.
Smaken verschillen, misschien heb jij daar wel eens van gehoord?? Ik weet niet hoe oud jij bent, maar ik denk niet dat je ouder zult zijn dan ik, want ik zou zo'n uitspraak nooit doen.
''wel erg laag allemaal nietwaar'' Moet ik toegeven???
''Hoeveel vind jij er eigenlijk wél goed''
&
Tot zover 'praten over elkaars filmsmaak'. Terug naar de film svp.
dusp2k
Goede en vermakelijke film met een "ijskoude" Bruce (zoals ik hem ook graag zie, naast de synische J. McLane) en Gere doet het ook goed.
Verhaal is een tkkeltje ongeloofwaardig op sommige momenten maar dat mag de pret niet drukken. Actie scenes zijn zeer de moeite waard.
4 **** van mij
fieko
opzich wel een leuke film maar ik vind het einde iets minder
een ijzer sterke bruce zorgt voor enig lichtpunt in de film

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006