• 9.381.754 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Vera Farmiga en Patrick Wilson

Releasedatum: 11 januari 2018

Plot The Commuter

"Lives are on the line"

Michael (Liam Neeson) is een verzekeringsagent die zoals elke dag heen en weer reist tussen zijn woonplaats en de plaats waar hij werkt. Een mysterieuze vrouw (Vera Farmiga) dwingt hem echter de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóór deze de laatste halte bereikt. Michael probeert het mysterie zo snel mogelijk op te lossen, maar beseft dat een dodelijk plan wordt gesmeed en raakt verwikkeld in een criminele samenzwering, die het leven op het spel zet van Michael en de andere passagiers.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Daar ik Non-Stop nog wel kon waarderen, vond ik dit helemaal niks. Zelfde regisseur zag ik en ook met Liam Neeson in de hoofdrol.

De film heeft een belachelijk slecht plot, het begin is nog wel aardig en mysterieus, maar de film ontwikkelt zich naar een bijzonder laag niveau met lachwekkende gebeurtenissen en ongeloofwaardigheden.

Liam Neeson probeert te redden wat er te redden valt, maar dat is niet genoeg.

De cast was sowieso niet op dreef, vooral de bijrollen waren bijzonder slecht. Als kijker was het ook helemaal niet leuk om te raden wie nou de desbetreffende persoon zou zijn. Reden daarvoor is dat er de meest stupide dingen voorvallen waardoor het allemaal niet serieus te nemen is.

Jammer, maar helaas niet meer dan 2*. Onvoldoende.

avatar van Diederik58

Diederik58

Onderhoudende film. Beetje Agatha Christie

Lisam Neeson vind ik ni niet de juist gecaste persoon. Maar al met al een best te pruimen thriller.

Een paar dingen kunnen echt niet tenzij je superan bent. Dat prententeert Neeson niet te zijn.

Leuke wegkijkfilm voor een verloren uurtje.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke film, Neeson was oke hij speelt altijd goed.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man in een trein onderweg naar huis benaderd wordt met een bijzonder voorstel. Deze thriller speelt zich grotendeels af in de trein. Alles staat in dienst van het plot en dat is helaas niet de enige reden dat de film nogal ongeloofwaardig is (soms op het storende af). Echt vervelend wordt het niet, maar deze vierde samenwerking tussen Liam Neeson en Jaume Collet-Serra is niet hun beste. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Niet de eerste samenwerking tussen Jaume Collet-Serra en Liam Neeson waardoor deze The Commuter niet heel bijzonder uitpakt. Doet namelijk nog wel wat denken aan Non-Stop, maar dan in een trein. De film heeft een goede dosis spanning en de nodige goede actiescenes. En zoals wel vaker speelt Neeson zijn kenmerkende rol, wederom ook weer voldoende.

avatar van frolunda

frolunda

Best een vermakelijke en bij vlagen spannende film,al heb ik Liam Neeson wel eens sterker voor de dag zien komen.Regisseur Jaume Collet-Serra levert wel degelijk werk af maar ook hij heeft betere en zeker originelere films op zijn naam staan (Orphan,Unknown) dan deze Commuter.

Belangrijkste oorzaak daarvoor is het vaak onlogische en omslachtige scenario dat niet alleen de intelligentie van het publiek onderschat maar ook op het onderdeel geloofwaardigheid slecht scoort.

Wie daar een beetje doorheen kan kijken zal zich nog,net als ik redelijk amuseren met deze actie/thriller maar een hoogvlieger is dit beslist niet.

avatar van Jynxter

Jynxter

Wat een stompzinnige en lompe film is dit. Actie flicks als deze moeten het natuurlijk niet van hun geloofwaardigheid hebben, maar The Commuter maakt het wat mij betreft echt veel te bont. Neeson doet zijn best, maar dat is niet genoeg om het belachelijke plot de moeite waard te maken.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Aangenaam! Exact wat je van Liam Neeson mag verwachten. Het einde is wat afgeraffeld, wat ik wel jammer vind. Toch zeker leuk voor een avondje spanning...

avatar van deventerate

deventerate

Niet spectaculair goed maar zeker de moeite waard! Eens in de zoveel tijd heb je zo'n simpele actie/thrillerfilm nodig.

avatar van des1

des1

LOL, de commuter. What's next? The man who takes out the garbage?...

Net gezien, leuke en spannende "who's the target?" Eén van de betere paranoia films met Neeson in de hoofdrol. Hij doet meer van dit soort. Dikke 3,5 ster.

avatar van japon

japon

We zijn zwaar verwend ( verpest) met uitingen in dit genre. Laat dit nu echter een voltreffer blijken te zijn, met een onverwoestbare Liam Neeson als geloofwaardige held, die het net iets kalmer aan moet doen en hups daar gaat ie weer. Nogmaals een juweeltje in dit reeds uitgepierde genre. Aan de gang blijven mr. Neeson alstublieft en ook een compliment voor de uitgekiende cast

avatar van Film Pegasus

Een goed onderhouden actiefilm waar je toch een tijd mee gaat in de zoektocht naar de dader. Het is een rol op lijf van Liam Neeson die wel meer van dit soort actiefilms doet. Aangevuld met een leuke cast, ook al is het nergens echt speciaal qua acteerwerk. The Commuter is ook niet meer dan een actie blockbuster, en pretendeert ook nooit om meer te zijn. Veel van de dingen in de film hebben wel al wel eens gezien in andere actiefilms, maar het zit hier best goed. Wat spanning, de trein zorgt voor een vaart op de achtergrond, knokpartijen, typische oneliners, ... Soms moet het niet meer zijn.

avatar van Patjée

Patjée

Zeker het middenstuk van deze film gaat in sneltreinvaart (letterlijk en figuurlijk ). Het einde... tsja, die hele gijzeling en hoe de dirty cop wordt doodgeschoten, had van mij niet gehoeven. Het ontspoort dan ook een beetje vanaf het moment dat de trein ontspoort. Ook wel bijzonder hoe de politiebaas hem het ene moment wil doodschieten via sluipschutters en hem vijf minuten later een baan aanbiedt waarbij alles weer koek en ei is. Enfin, maakt het geheel niet minder leuk om weg te kijken. Prima film voor een avondje!

Oh en ik had stiekem gehoopt dat één van de conducteurs Prynn was. Die gingen ook helemaal tot het eindstation, en dat had ik dus ook nog best een mooi einde gevonden.

avatar van FlorisV

FlorisV

Prima thriller waarbij je je continue afvraagt hoe diep het complot zit.

Tsja, niet geschikt natuurlijk voor mensen die denken dat complotten helemaal niet bestaan in de wereld en iets zijn waar alleen gekkies in geloven. Niet dat geloofwaardigheid de sterkste troef van de film is...Neeson is voor iemand met een kantoorbaan toch wel erg sterk en vaardig in hand-tot-hand gevechten. Maar ik vond het best goed in elkaar zitten. Zeker als je kijkt wat er tegenwoordig verder voor ongelooflijke onzin de wereld in wordt geslingerd.

Ander, kleiner probleem is misschien dat een heel groot gedeelte, bijna de hele film, zich in de trein afspeelt. Maar het is natuurlijk slim gekozen, Neeson lijkt nooit een kant op te kunnen. En er zit in het begin een scene met een wat bekendere acteur die je wel even goed op scherp zet! Ik heb me wel vermaakt.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Héérlijke film met Liam Neeson in de hoofdrol. Door zijn goede acteerprestaties blijf je geboeid naar deze film kijken. Het einde van de film vind ik ook erg goed. Het is inmiddels een film die ik meerdere keren heb gezien, maar hij blijft goed. Kortom, een lekkere wegkijker voor een regenachtig avondje. Ik zeg: DOEN!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Saai.

Liam Neeson mag de boel komen redden in zijn zoveelste actiethriller. Net zoals een aantal van die andere films kan ook The Commuter mij aan het begin benieuwd maken. Helaas kakt het, net als die andere films, ook vrij snel in en wordt het een wat gezapige zoektocht naar het hoe, wat en wie.

Dat de trein uiteindelijk ontspoord is weinig verrassend - de metaforische parallel met de film zelf is een makkelijke intikker. Hoewel de speelduur an sich eerder beperkt is - stelt u zich maar eens voor dat dit de 2 uur overstijgt - slaagt het er absoluut niet in om interessant te blijven. Neeson is Neeson. Hij kan de boel niet rechttrekken. Het was een hele tijd geleden dat ik nog een (actie)film van hem zag, maar ik vrees dat ik hem al terug beu ben.

avatar van Levivdm01

Levivdm01

Gewoon weer een top film van Liam Neeson!

Je zou bijna zeggen dat Liam alleen maar goede films heeft maar deze film is gewoon zo goed!

Dit is echt een top thriller film!

Zat te twijfelen tussen 4 of 4.5 sterren maar toch 4 sterren gegeven!

4 sterren voor The Commuter!