menu

The Commuter (2018)

mijn stem
2,98 (805)
805 stemmen

Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Mystery / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam Neeson, Vera Farmiga en Patrick Wilson

Michael (Liam Neeson) is een verzekeringsagent die zoals elke dag heen en weer reist tussen zijn woonplaats en de plaats waar hij werkt. Een mysterieuze vrouw (Vera Farmiga) dwingt hem echter de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóór deze de laatste halte bereikt. Michael probeert het mysterie zo snel mogelijk op te lossen, maar beseft dat een dodelijk plan wordt gesmeed en raakt verwikkeld in een criminele samenzwering, die het leven op het spel zet van Michael en de andere passagiers.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=F8RIrfFbudA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Collins
2,5
Een mystery/thriller is de genreaanduiding. Het mysterie gedeelte zit vooral in de eerste helft en is het leukste deel van de film. De held is op zoek naar een persoon in een trein. Hij heeft slechts een paar aanwijzingen en beperkte tijd om die persoon te vinden. Dat intrigerende gegeven wordt prima uitgespeeld. Een spannende situatie ontvouwt zich. Bijna elke passagier doet wel iets vreemds of vertoont afwijkend gedrag. Een paranoide mindset ontstaat bij hoofdrolspeler en kijker. Als dan nog de factoren manipulatie en chantage heel handig worden beklemtoond in het verhaal is de spanning opeens tot grote hoogte gestegen. Bij mij althans. ik werd op een prettige manier door het verhaal meegesleept.
Des te vervelender dat het spannende niveau in de loop van de film afzakt. Het subtielere werk dat komt kijken bij het oplossen van een raadsel wordt langzamerhand overgenomen door gemakkelijke spanning in de vorm van actie en geweld. Die dingen zijn best aardig om te zien, maar als de actiegerichte repeatknop blijvend wordt ingedrukt en het subtielere werk voornamelijk afwezig blijft, dan is de lol er gauw af. De boel wordt voorspelbaar en de spanning glipt weg.
Er verschijnen ongeloofwaardige twists in het verhaal. Er komen scènes langs met goedkope cliffhangende aspiraties, waarin de held steeds net op tijd uit een hachelijke situatie ontsnapt. Het bekende werk dus.
Op een bepaald moment is enig denkwerk niet meer nodig en volstaat het om leeghoofdig mee te knikken op weg naar de weinig verrassend afloop. Ach, en dat doe je dan maar.

avatar van martijn011
2,0
Daar ik Non-Stop nog wel kon waarderen, vond ik dit helemaal niks. Zelfde regisseur zag ik en ook met Liam Neeson in de hoofdrol.
De film heeft een belachelijk slecht plot, het begin is nog wel aardig en mysterieus, maar de film ontwikkelt zich naar een bijzonder laag niveau met lachwekkende gebeurtenissen en ongeloofwaardigheden.
Liam Neeson probeert te redden wat er te redden valt, maar dat is niet genoeg.

De cast was sowieso niet op dreef, vooral de bijrollen waren bijzonder slecht. Als kijker was het ook helemaal niet leuk om te raden wie nou de desbetreffende persoon zou zijn. Reden daarvoor is dat er de meest stupide dingen voorvallen waardoor het allemaal niet serieus te nemen is.
Jammer, maar helaas niet meer dan 2*. Onvoldoende.

avatar van umbra
4,0
Films met Liam Neeson bevallen me meestal uitermate en dat is bij deze weer niet anders. En laat nu één van mn favoriete actrices, nl Vera Fermiga ook de passage doen, kort, maar ik vind haar steeds een meerwaarde. De film an sich, een thriller hoe ik ze graag heb, kijkt lekker weg en door gans de film zit er voortdurende spanning en heb ik direct het 'yes' gevoel. Het raadselachtige en ergens ook het mysterieuze maakt dit soort film voor mij uiterst kijkbaar. Ik geef hem gewoon een dikke 8/10.

avatar van TM Scarface
3,0
Het is dat Liam Neeson de hoofdrol vertolkt, maar heel bijzonder was deze film niet.
Zoals vaker gezegd een soort Non-Stop maar dan in een trein i.p.v. een vliegtuig. Er is te weinig spanning, niet al te groot plot en is niet diepzinnig genoeg, hoewel ik de film wel af wilde en kon kijken om te weten te komen hoe het verhaal precies in elkaar zat.
Leuk om een keer gezien te hebben (als Liam Neeson fan), maar niet voor herhaling vatbaar. Gemiddelde cijfer op MM/Imdb klopt ook gewoon, 6-6.5. Ik geef het een 6 oftewel 3 sterren.

avatar van Onceuponanytime
3,5
Slim en ijzersterk die good old Liam Neeson... Bizarre inhoud deze film, maar de spannende opbouw is best te pruimen.

avatar van woeler82
3,5
Begin is een beetje verwarrend maar na 10 a 20 min snapte ik de film, ik ben niet zo'n doordenker af en toe
Best wel te pruimen deze film , de spanning opbouw is goed en het einde met de trein ik ook goed.
Film is zeker na een tijdje een herhaling waard

avatar van Diederik58
3,0
Onderhoudende film. Beetje Agatha Christie
Lisam Neeson vind ik ni niet de juist gecaste persoon. Maar al met al een best te pruimen thriller.
Een paar dingen kunnen echt niet tenzij je superan bent. Dat prententeert Neeson niet te zijn.
Leuke wegkijkfilm voor een verloren uurtje.

avatar van cor1946
3,5
Redelijke film, Neeson was oke hij speelt altijd goed.

avatar van J filmrecent
4,0
Mix van diverse films, een beetje Bond, met Speed en Mission Impossible en ook nog Cluedo maar zeer vermakelijk

avatar van boemboem27
3,5
Weer een meer dan uitstekende film met de geweldige acteur Liam Neeson.
Van begin tot eind spannend en mysterieus.
Voor herhaling vatbaar?

avatar van Stephan
2,5
I'm Spartacus

Nee. Non-Stop was beter.

avatar van Norman Mailer
2,0
Rail Away bij de EO vind ik doorgaans méér onderhoudend.

avatar van Boneka
3,0
An sich geen slechte film. Non Stop vond ik wel een punt beter. Qua originaliteit ver te zoeken, maar het vermaak is prima. Alleen het geheel is veel te ver doorgeslagen. En dat terwijl de film best wel serieus begint. We leven in een jachtig bestaan, veel komt op ons af en de sleur komt dagelijks weer terug. Het zet je zelfs aan het denken. Dag in dag uit in die trein met veelal dezelfde mensen. Het concept is goed, maar na driekwart film slaat de trein door in een soort van Metro (1997) of Speed 2. The commuter (Forens/regionaal vervoer) begint goed met alle beslommeringen van thuis. Het geheel is vanaf het begin wel jachtig en snel gebracht, maar okay. Na het ontslag is "Liam" ontredderd en wil zijn trein naar huis pakken zoals hij al jaren doet. Dan komt hij een mysterieuze vrouw tegen met een mooi hypothetisch aanbod. Inzinken om in dit aanbod in te gaan heeft hij niet. Hij is immers net ontslagen en zit nog vol met emoties. Tot zover prima. Ook het vervolg is goed, maar de ongeloofwaardigheden beginnen zich steeds meer op te bouwen. Alles lijkt geregisseerd, behalve dat koffertje met de persoon die kennelijk niet te traceren was. Gek dingetje was dat "Liam" feilloos wist waar de verborgen "agent" zat verstopt onder het luik Opmerkelijk. Heb nog even teruggespoeld of ik wat had gemist, maar nee hij liep er zo op af. Daarna slaan de remmen door en gaat de trein duizelingwekkend hard over de rails en ontspoord, met de meest spectaculaire ineenstorting van treincoupes Zitten we nu in een soort van Fast and the Furious? Nee dit doet de film op het eind niet goed. Daarna krijgen we nog een soort kat en muisspelletje in de trein en daarbuiten.

Okay vermaak is prima in orde en tot ver kon me film best wel boeien. Na driekwart sloeg ie door. Heb betere treinfilms gezien.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een man in een trein onderweg naar huis benaderd wordt met een bijzonder voorstel. Deze thriller speelt zich grotendeels af in de trein. Alles staat in dienst van het plot en dat is helaas niet de enige reden dat de film nogal ongeloofwaardig is (soms op het storende af). Echt vervelend wordt het niet, maar deze vierde samenwerking tussen Liam Neeson en Jaume Collet-Serra is niet hun beste. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Tarkus
3,5
Niet zo'n slechte film, maar we zijn beter gewoon van hoofdrolspeler Liam Neeson.
Toch heb ik me zeker niet verveeld met deze, ietwat mysterieuze, film.
Mysterieus is het verhaal zeker, maar ik ga er niets over verklappen anders is de verrassing wel.
Liam Neeson is wel in goede doen, maar zoals ik reeds zei, heb ik al betere dingen van hem gezien.
Vera Farmiga is als de mysterieuze dame wel uitstekend gecast, de rol is haar op het lijf geschreven.

avatar van Thomas83
2,5
Extreem ongeloofwaardige en belachelijke film, zelfs al in het betere eerste uur of zo. Maar het mysterie slaat dan wel nergens op, Neeson weet wel te onderhouden, en ik vind het wel mooi hoe alles vrij kleinschalig blijft. Voor de verandering eens niet om de paar minuten een opgeblazen actiescène. Dat komt pas op het einde van de film, de slechte special effects inbegrepen.

De plot wordt er dan ook alleen maar slechter op. Er had best wel het een en ander geschrapt mogen worden. Die scènes met Neesons familie waren echt tenenkrommend, en als je de bad guys in een vluchtige scène even introduceert maak je het wel erg voorspelbaar hoe de film gaat eindigen. Maar de film verveelt zelfs met al deze overbodige bagage nog niet. Daarom 2.5*.

avatar van Toontje35
3,5
Tikkie ver gezocht. Ongeloofwaardig? Maar verder onderhoudende film. En prima cast.

avatar van Gang_Star
3,0
Niet de eerste samenwerking tussen Jaume Collet-Serra en Liam Neeson waardoor deze The Commuter niet heel bijzonder uitpakt. Doet namelijk nog wel wat denken aan Non-Stop, maar dan in een trein. De film heeft een goede dosis spanning en de nodige goede actiescenes. En zoals wel vaker speelt Neeson zijn kenmerkende rol, wederom ook weer voldoende.

avatar van Rodger
3,5
Best een prima film...
Leuke actie en spanning voor een avondje..
3.5 ***

avatar van Daan258
3,0
Aardig vermaak, zo kan je de film het best omschrijven.
Zoals al eerder is gezegd lijkt de film erg op Non-Stop maar dan net wat minder.
Het eerste klein uurtje is nog het meest vermakelijk maar daarna word het allemaal te veel van hetzelfde. Qua verhaal had ik ook wel iets spannender verwacht want achteraf was dit eigenlijk helemaal niet interessant. Jammer dat Vera Farmiga ook maar zo'n klein rol in de film heeft. Liam Neeson staat gewoon lekker op automatische piloot en hij weet de film nog enigszins te redden.

Heel klein 3,0*

avatar van nakada
3,0
IH88 schreef:
“This train's freaking me out.”

Dit soort films hebben we al ontelbare keren eerder gezien, en The Commuter lijkt wel een samenraapsel van al die andere films. Dat hoeft niet erg te zijn, als je er maar een spannende thriller van weet te maken met iets van logica. Maar The Commuter is behoorlijk saai, en de onoverwinnelijkheid van de bad guys grenst aan het onmogelijke. Beide zijn de doodsteek voor dit soort films. Zelfs wie “Prynne” is had ik in één keer geraden. Liam Neeson begint wat te oud te worden voor dit soort rollen, maar hij weet het allemaal nog een beetje te redden. De laatste scene tussen Neeson en Farmiga is te belachelijk voor woorden.
Saai. Onmogelijk. In één keer geraden. Neeson te oud. Laatste scene belachelijk.
Dat is een goede voldoende. ?

avatar van nakada
3,0
Boneka schreef:
Gek dingetje was dat "Liam" feilloos wist waar de verborgen "agent" zat verstopt onder het luik Opmerkelijk. Heb nog even teruggespoeld of ik wat had gemist, maar nee hij liep er zo op af.
Echt? En zelfs na het terugspoelen heb je niet gemerkt dat hij iets hoorde? Een telefoon of zo?

avatar van IH88
2,5
nakada schreef:
(quote)
Saai. Onmogelijk. In één keer geraden. Neeson te oud. Laatste scene belachelijk.
Dat is een goede voldoende. ?


Zeer krap. Voor Liam!

avatar van Boneka
3,0
nakada schreef:
(quote)
Echt? En zelfs na het terugspoelen heb je niet gemerkt dat hij iets hoorde? Een telefoon of zo?


Aha nee. Ik hoor minder dus dat heb kennelijk gemist. Bedankt!

avatar van xKoSai
3,0
Zowat hetzelfde als Non-stop maar dan op een trein. Ik zie Neeson erg graag acteren zoals ie dat doet in Non-stop of Taken. Vooral het eerste uur is boeiend. Leuke wegkijker, niks bijzonder.

avatar van frolunda
3,0
Best een vermakelijke en bij vlagen spannende film,al heb ik Liam Neeson wel eens sterker voor de dag zien komen.Regisseur Jaume Collet-Serra levert wel degelijk werk af maar ook hij heeft betere en zeker originelere films op zijn naam staan (Orphan,Unknown) dan deze Commuter.
Belangrijkste oorzaak daarvoor is het vaak onlogische en omslachtige scenario dat niet alleen de intelligentie van het publiek onderschat maar ook op het onderdeel geloofwaardigheid slecht scoort.
Wie daar een beetje doorheen kan kijken zal zich nog,net als ik redelijk amuseren met deze actie/thriller maar een hoogvlieger is dit beslist niet.

avatar van Bassie83
3,5
Vermakelijke film waarbij je blijft kijken. De film heeft veel overeenkomsten met non stop ook een prima film.
Toch blijft het altijd beetje zo'n standaard verhaal met een ex-politieagent die weer alles tot goed einde brengt, maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt wel zien dat er gebruik gemaakt is van iets betere cast/acteurs, meestal valt het tegen in dit soort actiefilms maar in deze film niet.

Conclusie: Gewoon een prima en vermakelijke actiefilm.

avatar van Elchapo
4,0
Geweldige actie film met irish Liam neeson...goed verhaal.4 stars.

cherrysarita
Boeiende film alleen zag het er soms best nep uit dat was wel een minpuntje voor de rest wel een goed verhaal.

2,0
Wat een stompzinnige en lompe film is dit. Actie flicks als deze moeten het natuurlijk niet van hun geloofwaardigheid hebben, maar The Commuter maakt het wat mij betreft echt veel te bont. Neeson doet zijn best, maar dat is niet genoeg om het belachelijke plot de moeite waard te maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:21 uur

geplaatst: vandaag om 08:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.