• 9.375.080 stemmen

Once upon a Time in America (1984)

Misdaad / Drama | 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 27 september 1984

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Once upon a Time in America

"Crime, passion and lust for power."

Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...

David 'Noodles' Aaronson

Philip 'Cockeye' Stein

'Fat' Moe Gelly

avatar van scc-j

scc-j

Een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Schande dat ik deze drama gangster niet eerder heb gezien. De openheid in de film is echt schitterend. Er word niet in tegenstelling tot de meeste films naar een plot toegewerkt. In deze film weet je niet wat zal komen.

Begin (de jonge jaren) ging mij wat te snel.

Zowel de acteurs als stad gaan op een mooie manier met de tijd mee.

avatar van WatchHigh

WatchHigh

Ge-wel-dige film, deze film neemt je mee op reis van jong naar oud en alles er tussen in wat ze meemaken ik heb de 2 disc editie en ik kijk hem in één stuk heerlijk weg hij verveelt mij geen moment op een moment in de film merk je niet eens meer dat de film zo'n lange speelduur heeft hij kijkt weg als een normale kortere film, van zulk soort films moet je gewoon van houden het is één van m'n favoriete mooiste leukste en beste films aller tijden (zoiezo van de -voor mijn tijd- films) ik ben een fan van het maffia genre en als je dat niet bent moet je dit ook niet gaan kijken. de partner schap van noodles en max is heel intressant en mooi om te volgen, één van de beste uit z'n genre de mensen die deze film ook positief vinden weten wat ik bedoel het is wel een hele mooie diepgaande film, mooi verfilmd en goed uitgelegt valt allemaal goed op ze plek dus je weet altijd snel en goed waar het over gaat zonder dat je verward raakt.

5,0 sterren

avatar van bozzy

bozzy

alles is al gezegd over dit wonderschoon stukje cinema.

wat een waanzinnig goeie cast en wat een prachtige beelden van het oude New York.

Film is meeslepend en kakt ondanks de lange speelduur nergens nergens in.

een film die ze tegenwoordig niet meer maken met zo veel perfectie.

voor elke filmliefhebber is deze film een Must see.

Ik kan niet anders dan de volle mep geven aan dit pareltje.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Enerzijds begrijp ik heel goed dat Once Upon a Time in America zo hoog in de top-250 is genoteerd en dat er met lof over deze film wordt geschreven. Anderzijds begrijp ik ook heel goed dat veel mensen deze film niet kunnen waarderen en bestempelen als saai en langdradig. Ikzelf zit er tussen in. Ik heb vier uur lang naar een misdaadfilm gekeken met goed acteerwerk, geweldige beelden, leuk verhaal en ook geweldige muziek. Maar tegelijkertijd kijk ik naar een enorm trage film die op sommige momenten langdradig en zelfs saai is. Sergio Leone had misschien wel vier uur nodig om het gehele verhaal te vertellen maar voor mij was het veel te lang. De eerste twee uur vond ik geweldig. Daarna zakte de film in en werd het langdradig. Jammer want ik had hier grootse verwachtingen van maar die zijn helaas niet (helemaal) ingelost. 3,5*

avatar van WatchHigh

WatchHigh

MatthijsGr00t schreef:

Voor mij werd het nergens saai, hoe kan het saai worden als alle antwoorden wat je je aan het begin van de film afvraagt tegen het einde aan beantwoord word, dan vond je het verhaal dus niet intressant waarbij je nog zegt 'leuk verhaal' of je snapt het niet

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Ik heb inderdaad geschreven dat ik het een leuk verhaal vond en op sommige momenten langdradig en zelfs saai. Dat houdt in principe niet meteen in dat ik het verhaal niet heb gesnapt en dat gaat volgens mij ook prima samen. Het verhaal is mij duidelijk en dat is ook meteen één van de pluspunten in deze film zoals ik heb genoemd. Daarentegen vind ik de uitwerking in het laatste uur te langdradig. Dankzij de verrassende ontknoping waar onze eerder opgedane vragen worden beantwoord heb ik de lange zit wel uit kunnen zitten. Interessant was het zeker maar voor mij werkte het, helaas, niet optimaal. Samengevat blijft het wel een prima film.

avatar van BarryEgan

BarryEgan

• 2081 stemmen

Wat is deze film mij tegengevallen zeg. Kindacteurs spelen echt om te huilen slecht, verhaal weet ook weinig te boeien. Wat blijft zijn aantal prachtige shots/scenes en de sterke acteerprestatie van DeNiro.

Muziek is ook zeker niet 't beste van Ennio.

Met 2.5 ben ik nog mild.

avatar van Reinbo

Vreemd. Vriend en vijand zijn het over een ding eens. Die kinderen spelen juist fantastisch.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Er wordt zelfs gezegd dat de kinderen de volwassen versies wegspelen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

whaha, kinderen die Robert deNiro en James Woods weg spelen.

avatar van Reinbo

Gebeurd hier anders wel. Vind de kinderen overtuigende dan de personages op latere leeftijd.

avatar van rep_robert

De film is ook in het kindertijdperk het leukst. Zelden zulke melancholische gevoelens gekregen bij een film.

avatar van sosinos

sosinos

Prachtige film, mooie muziek en mijn nummer 1 Maffiafilm omdat die toch wat meer actie heeft dan The Godfather!

avatar van Freddies

Freddies

Als je nog moet kijken, kijk dan de originele versie van 229 minuten en niet de Amerikaanse bioscoopversie van 139 minuten!!

avatar van Boneka

Boneka

MatthijsGr00t schreef:

Eigenlijk kan ik mij geheel aansluiten wat Mathijs hier zegt. De eerste 2 uur zijn gewoon goed en zeer sfeervol. Maar nadat hij uit de bak komt gaat het verhaal de verkeerde kant uit en wordt wat rommelig met hier en daar een fragment. Het is jammer dat het eerste stuk niet lekker doorgedrukt is in het tweede deel. Ik kan ook niet ontkennen dat hij soms ook langdradig is en saai. De film is als een mooie berg die beklommen moet worden. Op het hoogtepunt (na zo'n 2 uur) heeft men de vlag bereikt en gaat de kaars langzaam uit. De reis naar beneden is ineens een stuk minder interessant. Jammer. Toch qua sfeer, muziek en beelden is deze film zeker de moeite waard. Drama met een vleugje maffia. Ik zat eigenlijk te wachten op het vervolg van het beginstuk van deze film. Dan had ie zeker een punt meer verdiend. Nu geef ik hem 3,5 punten

O ja voor een echte maffiafilm kun je beter kijken naar Scarface. .

avatar van mbb

mbb

Eergisteren voor het eerst gezien, geen idee waarom niet eerder maar het is een ontzettend goeie film, zondag is die trouwens te zien op rtl7 de volledige 227 minuten.

avatar van the-real-tiete

the-real-tiete

veels te langdraderig , geen humor weinig actie .

1 keer gezien en daar blijft het bij , zat naar het einde toe te happen en dat in tegenstelling tot casino en goodfellas waar wel tempo actie humor inzat dus wel tig keer gezien.<

misschien om eens in slaap tekomen , nee deze was niet voor mij besteed

avatar van wu-tang

wu-tang

rtl 7 om het kwartier reclame dat wordt een lange rit !!

maar ga het zeker proberen , is echt heeeele lang geleden dat ik deze gezien heb

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Ik neme hem daarom ook op. Kan ik hem de dag erna kijken en de reclames doorspoelen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hij duurt van 8 tot half 1 dus dat is ongeveer een uur aan reclame. Ik wil hem best graag zien maar vanavond gaat 'em niet worden.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Voor mij ook lang geleden dat ik deze heb gezien. Gelukkig zenden ze de 229 minuten versie uit en niet de 139.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Nog steeds een fantastische film. 5.0

avatar van Eliandjiee

Eliandjiee

Ik ben van plan om deze vanavond te kijken. Vanavond wordt dus de hele, volledige versie uitgezonden en niet de ingekorte?

avatar van La royaal

La royaal

film begint om 20.00 en duurt tot 00.30. Dat is 300 minuten. 300 - 230 = 70 minuten reclame. Toch ga ik er weer voor zitten:)

avatar van Dennissssss

Dennissssss

La royaal schreef:

Je gaat toch niet naar die reclame's zitten kijken joh! Koop gewoon een harddisc. Wat kost dat nou? 400 euro dan heb je al een heeele goede en je hoeft nooit meer naar de reclame te kijken.

avatar van russo

russo

soms heeft een film op tv kijken ook wel iets, ondanks dat er reclame tussen zit

al moet ik dit keer wel toegeven dat 70 minuten reclame wel erg overdreven is

avatar van 606

Ik heb een prachtige dvd uitgave zonder reclame

avatar van chevy93

chevy93

Dennissssss schreef:

Voor een paar euro heb je een mooie DVD. Voor iets meer euro's heb je ook een cursus Nederlands. Ok, dat laatste is flauw, maar kom op...

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik weet niet hoe ik deze film ooit 4 sterren heb gegeven, maar deze film verdient er zeker 5! Geen één keer op de klok gekeken. Boeiend van begin tot eind. Heel erg sfeervol. DeNiro en Woods deden het uitstekend, maar ook de jongere acteurs deden het zeer goed.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Eindelijk gezien en wat een film! Ik zat al meteen te overwegen om hem in m'n top10 te zetten maar enige minpuntje vond ik het wat langdradige einde. Voor de rest een absolute klassieker! En geweldig acteerwerk, eigenlijk klopt alles weer aan deze film.