Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern
Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws
Releasedatum: 27 september 1984
Bekijk via Videoland
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
David 'Noodles' Aaronson
Patrick 'Patsy' Goldberg
Philip 'Cockeye' Stein
'Fat' Moe Gelly
scc-j
Een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Schande dat ik deze drama gangster niet eerder heb gezien. De openheid in de film is echt schitterend. Er word niet in tegenstelling tot de meeste films naar een plot toegewerkt. In deze film weet je niet wat zal komen.
Begin (de jonge jaren) ging mij wat te snel.
Zowel de acteurs als stad gaan op een mooie manier met de tijd mee.
WatchHigh
Ge-wel-dige film, deze film neemt je mee op reis van jong naar oud en alles er tussen in wat ze meemaken ik heb de 2 disc editie en ik kijk hem in één stuk heerlijk weg hij verveelt mij geen moment op een moment in de film merk je niet eens meer dat de film zo'n lange speelduur heeft hij kijkt weg als een normale kortere film, van zulk soort films moet je gewoon van houden het is één van m'n favoriete mooiste leukste en beste films aller tijden (zoiezo van de -voor mijn tijd- films) ik ben een fan van het maffia genre en als je dat niet bent moet je dit ook niet gaan kijken. de partner schap van noodles en max is heel intressant en mooi om te volgen, één van de beste uit z'n genre de mensen die deze film ook positief vinden weten wat ik bedoel het is wel een hele mooie diepgaande film, mooi verfilmd en goed uitgelegt valt allemaal goed op ze plek dus je weet altijd snel en goed waar het over gaat zonder dat je verward raakt.
5,0 sterren
bozzy
alles is al gezegd over dit wonderschoon stukje cinema.
wat een waanzinnig goeie cast en wat een prachtige beelden van het oude New York.
Film is meeslepend en kakt ondanks de lange speelduur nergens nergens in.
een film die ze tegenwoordig niet meer maken met zo veel perfectie.
voor elke filmliefhebber is deze film een Must see.
Ik kan niet anders dan de volle mep geven aan dit pareltje.
MatthijsGr00t
Enerzijds begrijp ik heel goed dat Once Upon a Time in America zo hoog in de top-250 is genoteerd en dat er met lof over deze film wordt geschreven. Anderzijds begrijp ik ook heel goed dat veel mensen deze film niet kunnen waarderen en bestempelen als saai en langdradig. Ikzelf zit er tussen in. Ik heb vier uur lang naar een misdaadfilm gekeken met goed acteerwerk, geweldige beelden, leuk verhaal en ook geweldige muziek. Maar tegelijkertijd kijk ik naar een enorm trage film die op sommige momenten langdradig en zelfs saai is. Sergio Leone had misschien wel vier uur nodig om het gehele verhaal te vertellen maar voor mij was het veel te lang. De eerste twee uur vond ik geweldig. Daarna zakte de film in en werd het langdradig. Jammer want ik had hier grootse verwachtingen van maar die zijn helaas niet (helemaal) ingelost. 3,5*
WatchHigh
Voor mij werd het nergens saai, hoe kan het saai worden als alle antwoorden wat je je aan het begin van de film afvraagt tegen het einde aan beantwoord word, dan vond je het verhaal dus niet intressant waarbij je nog zegt 'leuk verhaal' of je snapt het niet
MatthijsGr00t
Ik heb inderdaad geschreven dat ik het een leuk verhaal vond en op sommige momenten langdradig en zelfs saai. Dat houdt in principe niet meteen in dat ik het verhaal niet heb gesnapt en dat gaat volgens mij ook prima samen. Het verhaal is mij duidelijk en dat is ook meteen één van de pluspunten in deze film zoals ik heb genoemd. Daarentegen vind ik de uitwerking in het laatste uur te langdradig. Dankzij de verrassende ontknoping waar onze eerder opgedane vragen worden beantwoord heb ik de lange zit wel uit kunnen zitten. Interessant was het zeker maar voor mij werkte het, helaas, niet optimaal. Samengevat blijft het wel een prima film.
BarryEgan
- 2081 stemmen
Wat is deze film mij tegengevallen zeg. Kindacteurs spelen echt om te huilen slecht, verhaal weet ook weinig te boeien. Wat blijft zijn aantal prachtige shots/scenes en de sterke acteerprestatie van DeNiro.
Muziek is ook zeker niet 't beste van Ennio.
Met 2.5 ben ik nog mild.
Vreemd. Vriend en vijand zijn het over een ding eens. Die kinderen spelen juist fantastisch.
Simon Smith (crew films)
Er wordt zelfs gezegd dat de kinderen de volwassen versies wegspelen.
Iron Maiden
whaha, kinderen die Robert deNiro en James Woods weg spelen.
Gebeurd hier anders wel. Vind de kinderen overtuigende dan de personages op latere leeftijd.
De film is ook in het kindertijdperk het leukst. Zelden zulke melancholische gevoelens gekregen bij een film.
sosinos
Prachtige film, mooie muziek en mijn nummer 1 Maffiafilm omdat die toch wat meer actie heeft dan The Godfather!
Freddies
Als je nog moet kijken, kijk dan de originele versie van 229 minuten en niet de Amerikaanse bioscoopversie van 139 minuten!!
Boneka
Eigenlijk kan ik mij geheel aansluiten wat Mathijs hier zegt. De eerste 2 uur zijn gewoon goed en zeer sfeervol. Maar nadat hij uit de bak komt gaat het verhaal de verkeerde kant uit en wordt wat rommelig met hier en daar een fragment. Het is jammer dat het eerste stuk niet lekker doorgedrukt is in het tweede deel. Ik kan ook niet ontkennen dat hij soms ook langdradig is en saai. De film is als een mooie berg die beklommen moet worden. Op het hoogtepunt (na zo'n 2 uur) heeft men de vlag bereikt en gaat de kaars langzaam uit. De reis naar beneden is ineens een stuk minder interessant. Jammer. Toch qua sfeer, muziek en beelden is deze film zeker de moeite waard. Drama met een vleugje maffia. Ik zat eigenlijk te wachten op het vervolg van het beginstuk van deze film. Dan had ie zeker een punt meer verdiend. Nu geef ik hem 3,5 punten
O ja voor een echte maffiafilm kun je beter kijken naar Scarface. .
mbb
Eergisteren voor het eerst gezien, geen idee waarom niet eerder maar het is een ontzettend goeie film, zondag is die trouwens te zien op rtl7 de volledige 227 minuten.
the-real-tiete
veels te langdraderig , geen humor weinig actie .
1 keer gezien en daar blijft het bij , zat naar het einde toe te happen en dat in tegenstelling tot casino en goodfellas waar wel tempo actie humor inzat dus wel tig keer gezien.<
misschien om eens in slaap tekomen , nee deze was niet voor mij besteed
wu-tang
rtl 7 om het kwartier reclame dat wordt een lange rit !!
maar ga het zeker proberen , is echt heeeele lang geleden dat ik deze gezien heb
Justinvdk
Ik neme hem daarom ook op. Kan ik hem de dag erna kijken en de reclames doorspoelen.
jumpstylemovie
Hij duurt van 8 tot half 1 dus dat is ongeveer een uur aan reclame. Ik wil hem best graag zien maar vanavond gaat 'em niet worden.
brabusRUS
Voor mij ook lang geleden dat ik deze heb gezien. Gelukkig zenden ze de 229 minuten versie uit en niet de 139.
Eliandjiee
Ik ben van plan om deze vanavond te kijken. Vanavond wordt dus de hele, volledige versie uitgezonden en niet de ingekorte?
La royaal
film begint om 20.00 en duurt tot 00.30. Dat is 300 minuten. 300 - 230 = 70 minuten reclame. Toch ga ik er weer voor zitten:)
Dennissssss
Je gaat toch niet naar die reclame's zitten kijken joh! Koop gewoon een harddisc. Wat kost dat nou? 400 euro dan heb je al een heeele goede en je hoeft nooit meer naar de reclame te kijken.
russo
soms heeft een film op tv kijken ook wel iets, ondanks dat er reclame tussen zit
al moet ik dit keer wel toegeven dat 70 minuten reclame wel erg overdreven is
chevy93
brabusRUS
Ik weet niet hoe ik deze film ooit 4 sterren heb gegeven, maar deze film verdient er zeker 5! Geen één keer op de klok gekeken. Boeiend van begin tot eind. Heel erg sfeervol. DeNiro en Woods deden het uitstekend, maar ook de jongere acteurs deden het zeer goed.
FunkStarr
- 1922 berichten
Eindelijk gezien en wat een film! Ik zat al meteen te overwegen om hem in m'n top10 te zetten maar enige minpuntje vond ik het wat langdradige einde. Voor de rest een absolute klassieker! En geweldig acteerwerk, eigenlijk klopt alles weer aan deze film.

C'era una Volta il West
1968

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde
Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
new york citylife and deathcorruptiestraatbendeverkrachtingsadisticlovesicknessseksueel misbruikspijtgebaseerd op boekprohibition eramoney launderingopiumgangstermafia bossmoordgeheugenjewish americanmartelenbrooklyn bridgejeugdvriendennostalgicaggressivejaren 20jaren 60jaren 30buitenlandse films in de sovjet-unie