• 9.373.511 stemmen

Once upon a Time in America (1984)

Misdaad / Drama | 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 27 september 1984

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Once upon a Time in America

"Crime, passion and lust for power."

Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...

David 'Noodles' Aaronson

Philip 'Cockeye' Stein

'Fat' Moe Gelly

avatar van AGE-411

AGE-411

Raar dat deze je deze film maar een 4,5 gaf en deze toch in je top 10 op nam, maar tegelijk niet top10'ers hebt met wel 5,0?

avatar van Theunissen

Dat heb ik ook met een film in mijn Top 10. Bij mij staat die film (Iron Cross) in de top 10 omdat die gewoon een enorme indruk heeft achtergelaten en ik hem geweldig vond.

avatar van AGE-411

AGE-411

Theunissen schreef:

Dan geef je die film toch gewoon een hoge score?

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Kan iemand me het einde uitleggen? Noodles nam wat opium (wat ook gebeurde in het begin van de film) en lachte?

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Einde valt niet uit te leggen.

avatar van moviemike

moviemike

Film eindigt gewoon waar hij even later begint

avatar van 13woutie13

13woutie13

LimeLou schreef:

Ik zou dit stukje even doorlezen van Wikipedia om het misschien iets duidelijker te hebben. http://nl.wikipedia.org/wik...

avatar van erik1677

erik1677

wat een ultiem meesterwerk is dit toch,elke keer ben ik weer tot tranen geroerd met de eindscene, wat prachtig gespeeld.

geweldiige film gewoon, ik denk dat ik hem binnenkort vlak voor de kerst maar eens weer bekijkt.

avatar van yeyo

yeyo

Ik moet 'm ook maar eens herzien. Weet iemand of de audiocommentaar van Richard Schickel een beetje de moeite is?

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Is lang geleden dat ik hem met commentaar heb gezien, maar er is vrij weinig van blijven hangen. Volgens mij niet zo heel interessant dus, maar dat kun je altijd nog het beste zelf uitvinden.

avatar van rep_robert

Sowieso knap als je drie uur en 41 minuten lang met commentaar kan kijken, kijk ik het liever nog een keer op de normale manier

Jonesy

Prachtige film, waar je op sommige punten wel even goed over moet nadenken. Het blijft prachtig hoe Leone de scene's in beeld brengt. Hij maakt van elk shot een prachtig schilderij. Ongelovelijk.

Wel heel anders als zijn eerdere fims, ditmaal geen extreme close ups of echt opmerkelijke standpunten. Maar de muziek in deze film ook het past allemaal.

Hmm snel nog een keertje herzien. En wat de speelduur betreft had van mij wel 6 uur mogen duren. Ik ben dan zo benieuwd wat ze er uitgeknipt zouden hebben.

Jonesy

Maakt trouwens zoveel meer indruk als the godfather als je het mij vraagt.

avatar van rep_robert

Met jou kan ik praten. Komt vooral door het geweldige eerste uur. Waar dat geweldige, nostalgische gevoel wordt opgewekt. Hierdoor wordt je compleet in de film gezogen en leef je ook mee met de personages.

Mist the Godfather toch wel een beetje, voor mij meer een droge reconstructie van de maffiawereld in dat tijdperk.

Jonesy

Haha en daar ben ik het dan weer volkomen mee eens. Prachtige film gewoon.

avatar van Culemborg

Culemborg

Aller eerste mafiia film ooit gezien op aanraden van mijn vader,was toen zelf een jaar of 12,13!!!

avatar van Driello

Driello

Jonesy schreef:

Maakt trouwens zoveel meer indruk als the godfather als je het mij vraagt.

Smaken verschillen, zullen we maar zeggen. Maar goed, ik zie geen enkele vergelijking tussen beide films. Opzet is anders, verteltrant is anders, strekking is anders. De enige overeenkomst die ik zie is dat het beide lange films zijn waarbij georaniseerde misdaad een rol speelt.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

yeyo schreef:

Wat is dat nou???! Meteen uit je top 10 gehaalt... viel herziening zo tegen?

avatar van yeyo

yeyo

Nee hoor, ik vind 'm nog steeds geweldig. ik heb heel mijn top 10 overhoop gehaald en ik wou Giu la Testa er per se inzetten omdat ik die film schandalig onderschat vind. En ik zet liever geen twee films van dezelfde regisseur in mijn top 10.

filmliefhebber92

Deze moet ik nog zien. Ik verwacht er erg veel van. Hopen dat ik deze krijg met kerst!

avatar van rep_robert

Hoop het voor je, je zult die vakantie ook wel nodig hebben om bij te komen van dit meesterwerk

filmliefhebber92

Weet jij trouwens of die versie van 6 uur te koop is of alleen die van 3 uur. tenminste ik zag op internet dat ergens in de jaren negentig die versie van 6 uur is uitgegeven.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Zou gewoon lekker de 4 uur kijken. (230 minuten)

avatar van rep_robert

Volgens mij is die nooit uitgegeven toch? Zou gewoon voor de 230 minuten versie gaan inderdaad. Degene die je ook op dvd/blu-ray kan kopen.

oké bedankt.

avatar van 10vadem

10vadem

Een van de beste meesterwerken ooit gemaakt!

Verhaal + achtergrond + decor + sfeer + muziek = 5 sterren

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

yeyo schreef:

Is die ook.. Giu la Testa haalt ook een erg hoog niveau en nog behoorlijk grootschalig..

filmliefhebber92

Ik heb hem gekregen op dvd vandaag dus deze vakantie zal ik die zeker eens gaan kijken.

avatar van Reinbo

filmliefhebber92 schreef:

Nee hoor, er was enkel een kortere chronologisch gemonteerde versie in de Amerikaanse bios uitgebracht.

filmliefhebber92

Oke Reinbo, ik heb de versie van 3 uur en nog wat en daar ben ik al heel blij mee.