Bright (2017)
Met onder meer: Will Smith, Joel Edgerton en Noomi Rapace
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Netflix
Plot Bright
In een alternatieve versie van ons hedendaagse bestaan leven mensen, orcs, elven en feeën samen. De routine werkavond van twee agenten van verschillende afkomst, de menselijke Ward (Will Smith) en orc Jakoby (Joel Edgerton), verloopt heel anders wanneer zij moeten samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie te beschermen. Wanneer dit in verkeerde handen terechtkomt, zal de toekomst van elke levend wezen niet zeker zijn en dus moeten Ward en Jakoby, zowel hun persoonlijke verschillen als vele vijanden verslaan, om de wereld van de ondergang te redden.
- IMDb (6,3 / 208859)
- Trailer (YouTube)
- Bright: The Album (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Serafin
Montehugh
Sherri Ward
GATO Felix
Ok eerlijk mijn mening verhaal op zich een beetje zwak wel veel humor leuke special effects maar als ik hem in de bios gezien zou hebben zou ik het zonde geld gevonden hebben ...leuk om een keer gezien te hebben maar daar zou ik het echt wel bij laten ....valt zeker niet onder de catagorie will smith in BAD BOYS ...Jammer!!!
Matige film waarin twee agenten moeten samenwerken, maar dat eigenlijk niet willen. Een redelijk originele mix tussen fantasy en een politiefilm die echter wel gebaat was geweest bij een betere inleiding van deze hybride wereld waarin de film zich afspeelt. Een mager verhaaltje verder dat niet echt weet te boeien en de beste scenes vormen de momenten tussen Will Smith en Joel Edgerton als de twee collega's van verschillende afkomst.
Melksnor
Niet heel goed, maar prima popcorn vermaak.. ik heb veel slechtere films gezien, ik hou wel van een beetje fantansie, je moet de film ook niet al te serieus nemen.
Een 6
Shinobi
"The fuck can you make a shootout awkward?"
Normaal gesproken kan ik het werk van David Ayer best waarderen, maar de laatste tijd lijkt hij in een negatieve spiraal te zitten waar hij niet meer uit kan komen. Dat deze titel nog eens is geschreven door een talentloos figuur als Max Landis kan er dan ook nog wel bij.
Op zich wordt er een interessante wereld neergezet waar mensen, orcs, elven en feeën naast elkaar leven. In deze opzet wordt er een soort van 'End of Watch' gecreëerd overgoten door een fantasy sausje. Jammer genoeg stokt de film in het uitbouwen van deze alternatieve realiteit, om vervolgens terug te vallen op platte actie.
De geforceerde implementatie om racisme naar voren te laten komen ligt er te dik bovenop; zowat elke scène en onderliggende handeling is een schreeuw om aandacht. Hoewel 'Bright' nog een veelbelovende start kent, komt al gauw de klad erin. De vele slordigheden en doorzichtige wendingen - zoals alleen Landis ze kan neerpennen - spreken boekdelen.
Will Smith en Joel Edgerton hebben nauwelijks enige chemie met elkaar, waardoor elke interactie iets raars over zich heeft. De tomeloze pogingen tot humor hierbij vallen logischerwijs in het water. Het is alsof de meeste dialogen ter plekke zijn bedacht. Toch moet gezegd worden dat het visuele aspect in orde is, ondanks dat het geheel er vrij generiek uitziet.
Al met al een warboel waar miniem vermaak uit valt te halen. En dan te bedenken dat er ondertussen al een vervolg is aangekondigd.
Kleine 2,0 sterren.
Scifi-fantasy edelkitsch.
Het is alsof het eurosongfestival betrokken was bij deze potpouri van uiterlijk vertoon met gekopieerde elementen uit tig fantasy/scifi films en Oost-Europees ogende gothic wezens en orcs met kloddersdikke schmink. Alles wordt uitentreuren uitgelegd, maar het is in feite een lege huls van bedenksels, een 'wereld' die maar niet echt geloofwaardig wil worden.
Het is tevens een mislukte buddy film. De chemie en de humor tussen Will Smith en Joel Edgerton is er gewoonweg niet, hoewel Joel Edgerton het aardig doet. Het kon me eigenlijk weinig schelen wat er met de personages zou gebeuren en de spanning ontbreekt.
De climax is flauw en voorspelbaar.
Ik zie het er overigens niet aan af dat dit 100 miljoen euro heeft mogen kosten. Dure maskers wellicht.
Mister-movie
Ik snap al die negatieve recensies niet. Ik vond het een vermakelijke film met een origineel idee. De actie zag er goed uit en het verhaal vond ik ook niet slecht. Misschien konden sommig dialogen beter, maar al met al gewoon een goeie film. Ben blij dat deel 2 al aangekondigd is.
Abe Sjipkop
Ik had er meer van verwacht, maar hij kon er mee door. Op het randje
cyberdad
Zwak verhaal, waarbij je je afvraagt wat de toegevoegde waarde van de fantasy figuren is.
Op zich was het verhaal sterker geweest zonder deze figuren.
Will Smith komt hier ook niet helemaal goed uit de verf.
Uiteindelijk is het maar een gewone actiefilm van middelmatige kwaliteit.
Trance-M
Leuke film en ja, het kon beter, maar zonder Will Smith was de film volgens mij een stuk minder geweest.
Ik kan de humor nog steeds wel waarderen.
Macmanus
Betere Ayer.
Blijf het verschil in sterren tussen dit en de marvel/disney meuk extreem opvallend vinden. Ik zie dat grote verschil echt te weinig. Ik blijf ook een grotere zwak hebben voor een Valerian, Transformers,
of King Arthur van Ritchie tov de Star Wars en Spider-man reboots. Deze film is helemaal niet foutloos. De wereld moet nog iets meer smoel krijgen, en de humor blijft een ding in dit soort buddy cop films. Toch staan daar veel dingen tegenover die wel veeeeel leuker zijn dan soortgelijke blockbusters. Namelijk de actie. Het stukje dat Will Smith 4 agenten neerschiet en je Bastille hoort terwijl hij dat doet. Werkt erg goed. Het is niet per se dat wereldschokkend maar het is binnen de blockbuster iets wat veel te weinig gedaan wordt. Dat kleine beetje speels zijn itt de zoveelste orkestrale blockbuster soundtrack. Dat het geweld ook gewoon hard is waardeer ik ook altijd wel. Verder kon ik het verhaaltje prima hebben. Vond het wel slim dat de wereld vrij klein werd gehouden. Nu was het gewoon Training Day meets fantasy.
Of het nou echt 100 miljoen gekost heeft, Will Smith zal wel op de kosten hebben gedrukt, maar het is wel weer een stap in de Netflix bibliotheek. Dit had natuurlijk gewoon een zomerblockbuster kunnen zijn. Piek fijn in orde. Het is nog steeds te veilig om crazy wild over te worden. Maar ik kan wel genieten hoe Netflix de filmwereld op zijn kop zet. Kan Christopher Nolan straks weer huilen.
3 sterren.
NotTheGrouch
Had beter gekund, maar is uiteindelijk geen slechte film. Het is een matige Fantasy film, en een matige Buddy Cop film, maar doordat Bright ze combineert is de film in beide genres toch een beetje origineel. er zitten mooie decors tussen, redelijke special effects, en prachtige grime. Muziek was niet slecht, maar ook niet memorabel. Camerawerk was simpel gedaan, maar was efficiënt.
Vermakelijk om een keertje gezien te hebben, en heeft genoeg potentie om een opzetje te zijn naar een beter vervolg. Er is veel dat nog beantwoord moet worden, en veel dat nog gebruikt kan worden.
Silitek43
Gewoon een aardige popcorn film...geen hoogvlieger, sommige dialogen waren wel goed!
Nexflix waardig. Zoals mijn voorganger zegt: Er zijn wel slechtere te vinden!
Prima aktiefilmpje, deze dure Netflix-original, met een leuk gevonden plot en degelijk werk van zowel Will Smith als Joel Edgerton. Smith is nog steeds leuk in dit soort rollen. Begint erg sterk en houdt de kwaliteit lang vast, al komt er tegen het einde wel een beetje de klad in. Niettemin een leuk filmpje, met genoeg spektakel en bloederige toestanden om de aandacht er bij te houden. Netflix timmert lekker aan de weg de laatste tijd.
Kondoro
Toen ik in februari van dit jaar (de 28e om wel te verstaan) hoorde dat de nieuwe Will Smith flick ‘Bright’ uitkwam op 22 december had ik erg veel zin en enthousiasme om de film te kijken, het zag er strak en gelikt uit en Will Smith leek on-point te zijn. Toen ik gisteren zag dat de film uit was heb ik hem eigenlijk vrijwel meteen op gezet (ik moest eerst nog even de horror film ‘Once upon a Time at Christmas’ even afkijken) en vandaag heb ik hem afgekeken, ik moest naar een kerstborrel. Toch laat ‘Bright’ het maar weer eens zien en is de feit weer omhoog gekomen waaruit blijkt dat trailers niks zeggen en vaak te mooi worden gemaakt. Dit gevoel had ik ook bij deze film, een toch wel erg populaire flick die nergens echt boeiend of spannend kon worden, en soms misschien wel als traag á saai gelabeld kan worden. Nee, achteraf ben ik geschrokken wat ‘Bright’ laat zien, en dat vond ik erg jammer aangezien ik dacht en had gehoopt dat dit één van mijn 2017 favo’s zou worden.
Maar toch is ‘Bright’ niet zo slecht als sommigen beweren (wat overigens totaal je eigen mening is). De film zit er gelikt uit, nergens is er echt een nare scéne te vinden en het oogt allemaal wel erg mooi, daarom ben ik ook erg tevreden over de CGI die de film erin brengt, maar ik ben langzamerhand geen David Ayer fan meer. De film ligt in het begin nogal langzaam in zijn vel, de introductie duurt niet al te lang maar het punt dat je in de film moet komen wel. Het gebeurt allemaal wat slordig, en dan vooral het punt wat Ward weer terug keert naar de politiekorps is ontzettend traag.
Het laat (zoals ik al zei) geen lange introductie achter wegen, we komen snel te weten wie Ward en wie Jakoby is en in wat voor leef situatie ze verkeren. Ook komen we erachter wat er is gebeurt en waarom Ward thuis heeft gezeten. Daarbij ontmoeten we nadat Jakoby, Ward heeft opgehaald dat de wereld is gerangschikt in verschillende rangen. Zo leven de Orc’s allemaal onder elkaar en dat zijn een beetje de uitschot van de maatschappij. Deze maken o.a. metal muziek, zitten in de motorbendes en vechten veel. Ook ontmoeten we de elven die de rijkere wezens zijn op de aarde, deze rijden ook allemaal in een dure auto (zoals een Lamborghini of een Ferrari) en we ontmoeten de feeën die word gezien als een ‘plaag’ zoals de huisvlieg. De mensen zijn trouwens ook geen lieverdjes en die werken vooral bij de LAPD en dat haat iedereen, Ward is daar ook ééntje van en de LAPD staat er om bekend dat ze mensen nogal snel en makkelijk vermoorden. Deze introductie is op papier langer dan in de film aangezien we in de film zien dat ze er rustig langs rijden in hun auto.
De cast van ‘Bright’ is echt niet om te klagen en die hebben ze mooi binnen gehengeld. Will Smith uiteraard, een goeie acteur die zich volgens mij niet volop liet gaan in ‘Bright’, ik vond hem nogal terughoudend acteren. En dan na mate dat hij veelte serieus is wat nog wel met vele maten losser had mogen spelen. Ook zijn, zijn grappen echt niet meer geslaagd zoals hij eerder wel acteerde. Toch kun je Smith niet missen in deze film, en dat is een erg goeie keus geweest van Ayer. Met een historie van ‘Bad Boys’ en ‘Men in Black’ zou je toch echt verwachten dat Smith met deze setting om kan gaan, wat hij ook wel redelijk weet te voltooien en dat is dan wel mooi. Je kunt zien dat Smith er misschien geen zin in had of, hij te erg in zijn karakter zit. Ik weet niet wat het is maar ik had het wel stukken beter verwacht, zelfs voor Smith.
Alleen Will Smith noemen is natuurlijk niet oké, de film kent namelijk nog wel meer leuke acteurs. Zo vond ik Joel Edgerton ook wel een erg fijne acteur in deze film en zijn karakter was erg leuk. Joel speelde de rol van Nick Jackoby, een ork die als eerste en enigste in de L.A.P.D. zit en voor ze werkt. Helaas mag niemand in de groep hem en word hij beschuldigd van het feit dat Ward bijna dood was geschoten. Wanneer hij samen met Ward werkt komen ze samen in de moeilijkheden en ik vond het wel komisch hoe Jakoby op het eind was, en daar moest ik ook wel even lachen. Het punt waarop Ward zegt dat Jakoby niet mag praten met de politie om zo goed uit de zaak te komen en de elven politie, iets van de magische politie, staat er nog geen één seconde of Jakoby begint met het hele verhaal te vertellen op een manier alsof hij doorgedraaid is. Eenmaal gekalmeerd verteld Ward rustig het verhaal waarna de film al snel eindigt met een huldiging voor hun daad.
Voor de rest kent de film nog wel een fijne cast, Noomi Rapace vond ik leuk acteren als de ‘Bright’ Leilah die de magische staf wil misbruiken om de donkere wereld weer op te wekken. Ook volgen we Tikka, wederom een ‘Bright’ die de magische staf van Leilah heeft afgepakt en met deze wou vluchten, althans Leilah kwam de staf wel weer ophalen. Twee fijne actrices die later nog met een plottwist zusters van elkaar blijken te zijn, tja ik had het ook kunnen weten trouwens.
Het verhaal is best geinig, en heb dit ook deels al verteld in mijn mening. Zo is dus de wereld verdeeld over verschillende rassen van wezens (orks, elven, feeën en mensen) die met elkaar maar moeten leven. We volgen Daryl Ward (Will Smith), een politie agent bij de L.A.P.D. die neergeschoten was door een orc. Hier op volgend zou Jakoby de politiebond hebben verraden door te zeggen dat hij via een ladder weg gekomen was, wat later niet zo kon zijn aangezien orks dikke en trage wezens zijn die nooit zo hoog zouden kunnen springen. Ward geloofd de bond. Samen gaan ze naar een melding waar ze te maken krijgen met magische krachten, en dus een magische staf. Terwijl de twee bezig zijn met deze melding komen corrupte agenten op de melding af die graag de staf willen misbruiken en Ward verplichten om Jakoby te vermoorden. Ward kan dit niet en schiet de corrupte agenten dood neer en zijn vanaf dat punt corrupte agenten, tenminste zo worden ze aanschouwd. De twee slaan op de vlucht samen met Tikka, een Bright en de magische staf terwijl ze talloze vijanden achter hun aan krijgen: de politie, Leilah met haar team en een straatbende. Ze zetten alles op alles om Tikka en de staf te redden met hevige gevechten waarna ook blijkt dat Daryl Ward een Bright is, een menselijke Bright, lekker cliché.
Een ‘Bright’ is in dit geval een eigenaar en gebruiker van de magische staf die niet door iedereen gebruikt kan worden. Personen die de staf dan aanraken en geen ‘Bright’ is zullen vervagen in duizenden stukjes. Wel een geinig concept. Zo brengt deze film niet het gene naar boven wat ik ervan verwacht had en vond ik de film toch minder leuk dan ik had gedacht dat hij zou worden. Ondanks een redelijk concept en een redelijk verhaaltje vond ik het algemeen niet echt bijzonder en werd de film nergens opwekkend.
john mcclane 2
Dit zou geen ziel hebben volgens een criticus op rotten tomatos ,,,rot eens op .
Alsof het hier gaat om een diepgaande filmhuis film .
Ten eerste vond ik het heel cool om zomaar in een nieuw soort aarde universum te worden gegooid .
Weinig e uitleg , maar voor de beleving leuk om deze wereld gaande weg te leren kennen .
En die is divers , uitgebreid , en origineel.
Rare score hier , alsof de meeste gewaardeerde actie films zo diepgaand zouden zijn.
Het tempo is lekker hoog, het is visueel prima , gewoon mooi .
Will smith ,doet wat ie moet doen, en eerlijk is eerlijk :erg origineel is dat niet.
Maar past prima in het geheel .
Soms op “ gepaste “ manier lekker grappig.
Het einde zag ik wel aankomen ., maar dat is typisch in het actie genre .
Maar dat maakt de pret niet minder .
Dat je deze film niet lang zal bijblijven ,tja dat is alleen weg gelegd voor totaal overdonderde cinema .
Dit is entertainment , met een geweldige acteur in de hoofdrol , die je zal vermaken van begin tot eind ,mits je je er op instelt .
Fantasie actie , niet hoogdravend ,maar absoluut een goede voldoende waard .
sinterklaas
Na een reeks in tha hood-filmpjes en een ietwat teleurstellende superheldenfilm (en een oorlogsfilm die ik nog niet gezien heb) besluit David Ayer terug naar de achterbuurten van LA te gaan met een wel hele bijzondere film. LA is nou niet alleen het toneel van kartels, zwarte politieagenten en andere schurken... Nee, er komen daar... let op... en lach niet... elven, feeën en orcs aan bod. Ja, je leest het goed.
De hoofdrol is voor niemand minder weggelegd dan... Will Smith... Nog altijd in topvorm, als politieagent Ward. Zijn partner is een orc... tevens de enige orc (Leuke rol van Edgerton) binnen het politiecorps, en daardoor ook totaal niet geliefd door zijn collega's... zelfs niet door Ward. Toch trekken de twee erop uit om de misdaad tegen te gaan, Orcs te waarschuwen wegens hun asociale gedrag... en vervolgens verwikkeld raken in een corrupt spelletje. Uitgevoerd door de mensen dan... Wanneer ze een toverstaf en een elf (leuk rolletje van Rapace) moeten beschermen zijn ze ook nog eens doelwit van een stel gladgestreken feeën... Ja, volgt u het nog?
En dat ontpopt zich tot een spectaculaire disney-achtig sprookje... Wel voor volwassenen dan. Een lust voor het oog en een creativiteit waar je U tegen kunt zeggen. Je hoeft geen oorlogen te verwachten met magische stralen... nee hoor, de kogels vliegen je gewoon om de oren en de actiescene's zijn lekker dynamisch gemonteerd. Ook de decoratie en de alternatieve versie van LA zijn hier erg zorgvuldig en sfeervol neergezet en de oneliners zijn geweldig. Kortom... dit is gewoon een zeer genietbare film.
Maar... overduidelijk is dit ook een soort aanklacht. Ongetwijfeld tegen het hele gedoe rond racisme en het hedendaagse Trump-beleid. Als het de Zwarten en de Mexicanen niet zijn... Wie dan wel? Ja, Ayer heeft dit concept toch niet voor niks gemaakt. Dat is overduidelijk.
Wel jammer dat dit slechts een Netflix-productie is. Deze was, net zoals de vorige films van Ayer, zeker wel geschikt geweest voor het witte doek. Zeker als je naar het budget kijkt.
Zeer goed!
Dit was dan waarschijnlijk de laatste film welke ik in 2017 heb gezien (in totaal heb ik in 2017 iets van tegen de 200 films gezien) en gelukkig ook nog een vermakelijke. Het is dat ik zag dat deze film uit de "Netflix" stal komt (waarschijnlijk hun duurste film tot nu toe), want hij had ook zomaar in de bioscoop kunnen draaien, want het zag er allemaal zeer fraai uit en de cast is ook best indrukwekkend met o.a. Will Smith en Noomi Rapace.
Dit verhaal speelt zich af in de toekomst in de Amerikaanse stad Los Angeles, waarin de wereld buiten mensen bestaat uit mythische wezens, zoasl Orks, Elfen en feeën. Daarbij moet de menselijk agent Daryl Ward (Will Smith) samenwerken met de Ork Nick Jakoby (Joel Edgerton), om een jonge vrouwelijke Elf, te weten Tikka (Lucy Fry), en een kostbaar relikwie (in dit geval een toverstaf, die alleen door een "Bright" gebruikt kan worden) te beschermen, zodat dezen niet in verkeerde handen terecht komen.
Hoewel het niet bepaald originele verhaal misschien een dertien in een dozijn verhaal (daarbij moest ik overigens geregeld denken aan de goede Misdaad / Drama film "Training Day (2001)") is inclusief het verloop ervan, en ook wat aan de flauwe kant is, heb ik me er wel goed mee vermaakt. Dat komt vooral omdat het er visueel gezien allemaal wel fraai uitzag (ondanks dat het verhaal zich vooral afspeelt in de avond en nacht) en ook valt er genoeg te genieten van de actie, de humor, het bloot (met name in de striptent) en zelfs in mijn geval de muziek.
Want op een gegeven moment zet Ork Nick in de politiewagen muziek op en krijg je de Cannibal Corpse (Deathmetal band, waar ik regelmatig naar luister op de terugweg van mijn werk en waardoor ik ook sneller thuis ben) klassieker "Hammer Smashed Face" (zou niet misstaan in de Top 2000) eventjes te horen (Orks zijn schijnbaar fan van heavy metal muziek), waarover Nick zelfs zegt (omdat Daryl de muziek niet bepaald kan waarderen):
"Dit is één van de beste liefdesliedjes ooit"
Voor degene die misschien de melodie van ""Hammer Smashed Face" bekend vond klinken, het nummer werd ook al eens gebruikt in de Komedie film "Ace Ventura: Pet Detective (1994)". Ook de scène in een "discotheek", waar Orks aan het feesten zijn, krijg je nog wat harde muziek te horen en dat van een Ork-band die daar aan het optreden is. Die hele scène was overigens best leuk.
Het tempo is ook best hoog en er gebeurt meer dan genoeg (zo wordt Ork Nick op een gegeven moment doodgeschoten door een andere Ork, maar brengt Elf Tikka hem met de toverstaf weer tot leven), waarbij alle gebeurtenissen in het verhaal ook min of meer iets met elkaar te maken hebben (o.a. tijdens de opening van het verhaal, hoewel dat misschien niet in eerste instantie lijkt).
De actie volgt elkaar op in een hoog tempo en werd geregeld fraai en spectaculair in beeld gebracht en omdat er ook meer dan genoeg te (glim)lachen valt (met name flauwe, droge en sarcastische humor), kijkt deze film zich ook vanaf de eerste tot de laatste minuut lekker weg. Gezien het soort verhaal en ook het einde (niet dat het een open einde is), wat overigens zeer voorspelbaar was, zal het me niet verbazen als er nog een vervolg zal komen, maar of Will Smith er dan ook nog in zal meespelen is de vraag.
De cast doet het in deze film gewoon leuk tot goed en dan doel ik vooral op de twee hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Will Smith (als agent Daryl Ward, die tijdens de opening van het verhaal wordt neergeschoten en dat door onoplettendheid van zijn partner Nick Jakoby) en Joel Edgerton (als Ork agent Nick Jakoby, die tijdens de opening van het verhaal een burrito bestelt en omdat hij dan niet oplet wordt zijn partner Daryl Ward neergeschoten. Daarna is hij niet meer bepaald geliefd in het politiekorps, welke naderhand ook corrupt blijkt te zijn), waarbij de laatste door de make-up nauwelijks herkenbaar is.
Van de vrouwen deed Noomi Rapace (in de rol van de slechte Elf Leilah, die deel uitmaakt van de "Inerni" en die de toverstaf wilt hebben, omdat ze daarmee namelijk de Dark Lord kan laten terugkeren, zodat hij miljarden kan afslachten en de overlevenden tot slaaf kan maken. Dat lukt natuurlijk niet en ze wordt natuurlijk ook uitgeschakeld op het einde) het best verdienstelijk, maar haar rol is wel behoorlijk clichématig en hetzelfde geldt min of meer voor de rol die Lucy Fry (in de rol van de goede Elf Tikka, die naderhand de zus blijkt te zijn van Leilah) speelt.
Hoewel hij maar een kleine rol had in het verhaal, vond ik Enrique Murciano (Als de latino Poison, die de leider is van een bende latino's en die in een rolstoel zit en die de toverstaf wilt hebben zodat hij weer kan lopen) wel een leuke toevoeging in het verhaal. Dat geldt eigenlijk ook voor Happy Anderson (in de rol van FBI agent Montehugh) die ik erg veel vond lijken op John Goodman en in eerste instantie dacht ik ook dat hij het was.
Dawn Olivieri (in de rol van Sherri Ward, die de vrouw is van Daryl Ward en samen hebben ze ook nog een dochtertje) vond ik overigens wel een mooie verschijning, die wel een hekel had aan feeën en dan doel ik op de leuke opening van het verhaal. Tijdens deze opening rekent Daryl buiten af met een kleine irritante fee (soort van insect) en kijken zijn gangster buren (die een feestje buiten houden) toe, waarna (als hij de fee heeft doodgeslagen met een bezem) hij tegen ze zegt als hij weer naar binnen wilt lopen:
"Blijf vooral de gangster uithangen, ook al wil ik graag mijn huis verkopen"
Al met al heb ik me gewoon goed vermaakt met deze Sciencefiction / Fantasy film (duurt circa 110 minuten) van "Netflix" en was het eveneens een leuke afsluiter van het filmjaar 2017, die ik persoonlijk weinig bijzonder vond en waarin ik ook veel minder films heb bekeken dan in de afgelopen jaren. Dat komt misschien mede door de uitgebreide persoonlijke meningen die veel tijd in beslag nemen en misschien moet ik die komend jaar korter zien te houden.
arno74
Hier kon ik niks mee. Ik had zin in een actiefilm en de poster zag er wel aardig uit, maar na een paar minuten merkte ik al dat dit geen al te beste film ging worden. De ronduit slechte dialogen lijken slecht geïmproviseerd, het erg magere acteerwerk gaat daarmee nog meer ten onder. Will Smith als acteur van popcornfilms vond ik toch wel aardig, maar wat hij hier laat zien is echt niet best. Vraag me af of het met zijn carriere nog goed komt. Wat volgt is een aaneensluiting van actiescenes, veel vuur (letterlijk), nog meer geïmproviseerde erbarmelijke dialogen, veel geschreeuw inbegrepen, en af en toe wat (mislukte) humor. Hoewel het al snel opvalt dat dit het niveau van een B-film heeft leek er aanvankelijk nog wat verhaal in te gaan zitten maar ook dat moet wijken voor explosies. Lastig uit te zitten, 1*.
Mina2Movie
Yeah, Netflix goed gedaan!! Had hem niet in de bioscoop hoeven zien, maar juist door het op Netflix te zetten was het uiterst vermakelijk! Ze mogen met meer van dit soort fantasy producties komen, Bad Boys meets The Lord of the rings / The Hobbit. Netflix rules ?
mjk87 (moderator films)
Niet slecht maar ook niet helemaal gelukt. Wel fijn een wereld ingeworpen te worden zonder verdere uitleg. In het verhaal zelf komen op natuurlijke wijze wel hints naar het verleden, maar het wordt nooit uitleggerig. Ook de sfeer is sterk met veel in neon doordrenkte louche plaatsen dat er allemaal bijzonder fraai uitziet. Als buddy cop echter werkt de film niet echt, vooral door de weinig aanwezige chemie tussen Smith en Edgerton, al doen beide het in hun eigen rol prima. En richting de tweede helft vergaloppeert men zich wel en wordt de film een vreemd magisch geheel dat niet echt lijkt te passen bij het eerste uur. Voor mij een stuk minder interessant. 2,5*.
Bright is op zijn best een middenmoter in het cop-buddy genre, daarvoor doet de film gewoon niks bijzonders en is de chemie tussen de twee hoofdrolspelers gewoon veel te beperkt. Ik vind Smith nog wel oke, maar vooral op basis van zijn natuurlijke charisma. Hij heeft tig betere rollen in veel betere films gespeeld. Edgerton was ook best te pruimen, maar net als Smith kon het allemaal wel beter. De film heeft ondanks een heel interessant thema gewoon niets verfrissends te bieden en duurt met 2 uur ook aan de lange kant gezien het magere plot. Visueel was het allemaal wel aardig, maar tegenwoordig zijn we ook op dat gebied veel meer gewend, dus onder de indruk was ik ook weer niet. Wel prima dat er een vervolg komt, want er zit potentie zat in dit concept en beide hoofdrolspelers kunnen me ook bekoren, maar schrijf dan wel een veel leuker scenario. Vooral op gebied van humor slaat de film de plank mis, dat is grotendeels gewoon niet gelukt.
Toch wel een kleine voldoende.
coumi
Hoe gek kun je het bedenken? Lethal Weapon meets The Lord of the Rings, een ongemakkelijke combinatie van twee totaal verschillende filmgenres waar je echt even aan moet wennen, maar als je jezelf die tijd gunt, dan ga je er in de tweede helft nog in mee ook. Een wereld van foute en goede politiemensen, lieve(de heerlijke Fry) en foute(Rapace als een soort terminator) elfjes, goede(Edgerton, bijna onmerkbaar goed onder die schmink) en foute maar in ieder geval altijd lompe orks. En ze zijn allemaal bijna twee uur lang op zoek naar een toverstafje! Dat deze onzin uiteindelijk nog redelijk werkt, ligt voor een behoorlijk gedeelte aan Will Smith, die serieus en stoïcijns de hoofdrol vertolkt, en zo onze rots in de branding is bij dit twijfelachtig gebeuren. Daarnaast weet Ayer wel hoe hij een spannende achtervolgingsfilm moet maken, en worden we derhalve getrakteerd op goed in elkaar gezette actiescènes, als je er maar niet te veel over gaat nadenken! Een krappe voldoende uiteindelijk, heb me in ieder geval niet verveeld.
Begon tijdens de optiteling al tamelijk vreselijk en bleef dat helaas 2 uur volhouden.
Will Smith doet precies hetzelfde als hij in elke film doet en dat dan binnen een absurd quasi-maatschappij kritisch verhaaltje (DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER!!1) .
Zonde van de tijd voor iedereen, niet in het bijzonder de kijker.
Pfoe.
Ergens heb ik wel bewondering voor een film als Bright. Ayer gooit je in een onbekende wereld, bestaande uit bekende elmenten maar zo door elkaar gehusseld dat je als kijker toch weinig houvast hebt. Heel veel wordt er niet uitgelegd, de kijker mag het vooral zelf ontdekken. De hele film lang worden er ook nieuwe elementen toegevoegd, het is dus ook niet dat je na een half uur al je informatie hebt en de rest zich gewoon ontspint.
Qua regie is het redelijk, enkel de actiescenes zien er niet blits genoeg uit. Tegenwoordig liggen de standaarden toch net wat hoger, zeker met films als Hardcore Henry achter de kiezen. Maar verder zit de fim best oké in elkaar, dus ook daar niet zoveel kritiek.
Maar wtf ... orcs en elfjes en een magische staf. Alsof de schrijvers van Frozen, Lord of the Rings en Lethal Weapon samen geschreven hebben aan één film. Het wordt ook echt ridiculer met de minuut en geen acteur of regisseur die wat weet te redden. Met dit materiaal was er eigenlijk maar één optie en da's er een compleet ridicule film van maken, maar die weg slaat Ayer dus niet in. Wel wat comedy links en rechts, maar die is dan vaak nog compleet mislukt (zoals het eindinterview op het bed).
Dus tjah ... complete onnozelheid, véél te veel plotelementen en een veel te serieuze benadering. Jammer want verder wel oké, maar in deze vorm lastig uit te zitten.
filmkul
Gemiddeld actie/fantasy film. Het verhaal is origineel, maar slaat op een of andere manier niet echt aan. Zeker het tweede deel van het verhaal is erg zwak. Ayer weet het er nog wel iets raad mee, maar richting het eind weet hij van het onnozele verhaal ook weinig meer te maken. Sommige momenten zijn best spannend en de actiescènes zien er redelijk uit met goede special effects. Visueel ziet de film er ook goed en hij kijkt verder best aardig weg. Jammer dat het verhaal zo waardeloos is. 2,0.
IH88
“This is like a nuclear weapon that grants wishes.”
De slechtste film van 2017 is Bright zeker niet, maar er had wel veel meer ingezeten. Elven, Orcs, een magische toverstaf, stoere politieagenten etc. Het klinkt allemaal als een kleurrijke wereld waarin heel veel gebeurd. Maar in Bright voelt het allemaal leeg aan, en de film is een soort van The Lord of the Rings 'ghetto style’, met in plaats van schitterende Nieuw Zeelandse landschappen grauwe achterbuurten en een wel heel mager verhaal. Edgerton acteert wel ijzersterk en sommige actiescènes zitten goed in elkaar. Smith doet het ook goed, maar zelfs hij komt niet weg met sommige dialogen en een mager uitgewerkte rol.
tattoobob
Leuke wegkijker en een originele kijk op het''Lord of the Rings''wereldje.
De film ziet er fantastisch uit en kwa humor en actie zitten we ook prima.......het verhaal is wat simpeltjes maar dat hoort nou eenmaal bij een film uit dit genre.
Acteerwerk niet op aan te merken......laat deel 2 maar komen.
Mike Lee Toris
Goed vermaakt met deze film. Ik kan me echt niet in een hoop kritische reviews vinden. Nee natuurlijk moet je het niet al te serieus nemen. Orcs en Elven in een modern Los Angeles, tja wat verwacht je dan, een groots meeslepend epos met veel diepgang en geraffineerde karakterontwikkelingen?
Nee, gewoon leuke actie met een knipoog, hier en daar wat over de top, al met al gewoon prima entertainment.
Mag van mij best een deel 2 van komen.
Noodless
Beter dan de trailer en verhaal deed vermoeden. Best vermakelijk met een paar leuke scènes. Sta je open voor actie met een misdaad gegeven gekruid met boordevol fantasie, dan is de film een aanrader. 6/10
Collins
Laat ik het maar meteen recht voor z'n raap zeggen. De film speelt zich af in een alternatieve versie van onze wereld en dat feit verklootte het voor mij. Prachtige decors, prachtige effecten, prachtige lichtshows. Prachtige dingen allemaal, maar de alternatieve versie van de wereld bleef een ongeloofwaardig feit. Dat feit bleef een storende factor. Het wilde maar niet integreren in het verhaal. Het werd er nooit onderdeel van. Het voelde blijvend als een werkelijkheid in een fantasy. Niet fijn voor de beleving.
Prima verhaal. Gedegen fantasy met de juiste mysterieuze ingrediënten. Magie, vreemde creaturen, een fijne ouderwetse queeste. Maar steeds weer die confrontatie met die alternatieve versie van onze wereld die het verpest. Het verhaal past beter op een andere planeet of in een minder herkenbare dimensie. Het is wel duidelijk, denk ik. De herkenbaarheid verhinderde voor mij de inleving en onderdompeling in deze verder prima fantasy film. Ok, genoeg hierover nu. Verder met de rest.
Prima actie. Prima graphics. Prima personages. Leuke knipoog naar de buddy films. De humor laat verder wel erg te wensen over. Geen flitsende dialogen en scherpe oneliners. Nee, de humor is te dun gezaaid. Hiervoor ook een dikke min.
Leuke rol van Smith. Niet verrassend, want een herkenbaar personage. Doet ie altijd wel goed. Zijn tegenspeler Edgerton speelt een leuke freak. De chemie tussen beide ontbreekt dan weer wel. De interacties voelen stroef en ongemakkelijk.
Pas na afloop zag ik de naam Rapace langskomen. Niet herkend tijdens het kijken. Lichte schaamte daarover. Desondanks speelt zij één van de meest geslaagde personages. Erg boosaardig en erg sexy.
Ik gunde haar van harte een fantasievollere en meer passende dimensie.

Bright: Samurai Soul
2021
1 reactie

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Blade Runner 2049