Genre: Familie / Fantasy
Geregisseerd door: Jim Henson
Met onder meer: Jennifer Connelly, David Bowie en Brian Henson
Releasedatum: 18 december 1986
Plot Labyrinth
"Where everything seems possible and nothing is what it seems."
Het tienermeisje Sarah zit te balen. Haar ouders zijn het huis uit en zij moet op haar babybroertje Toby passen. Ze wenst dat de Goblins hem komen stelen. Dom natuurlijk, want haar wens wordt verhoord. De Goblinkoning ontvoert hem en houdt hem gevangen in een kasteel in het midden van een groot mythisch labyrint. Sarah moet haar broertje terughalen en tussendoor allerlei grote en kleine puzzels oplossen.
Jareth
Sarah
Toby
Stepmother
Father
Fairy
Hoggle
Hoggle / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 2 / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 3
minoes45
ja leuk hé? vooral als hij danst met Jennifer, glijd hij zowat uit. daar heb ik wel erg om gelachen.
sanna03
heb ik eindelijk de dvd gevonden van suberbit met nederlandse ondertiteling staat wel geen enkele extra op en ja nu ik deze heb kom ik toch overal de ene tegen met kei veel extras enzo echt wel hatelijk maar ja ik heb hem nu wel dat is het belangrijkste. het is dan wel zonder extras maar ja kan geen kwaad hé
U-96
- 2081 stemmen
Eventueel proberen die Superbit te verkopen en voor diegene met extra's gaan. Staat een erg interessante making of op.
Waakvlam
Mijn vriendin kende ik nog kort toen we een keer met mijn familie al herinneringen ophaalden over o.a. Labyrinth. M'n vriendin leek het maar niets. Toen op gegeven moment dé DVD te koop was zo ongeveer een klein jaartje geleden. Ik liet hem toch maar zien, want dan wist ze waar we het over hebben. En uiteindelijk vond ze hem geweldig net als wij en vroeg wanneer ze hem mocht lenen.
Dus Labyrinth moet je gewoon eerst zien en dan geloven. (Nou ja, geloven). Ongelooflijk knap gemaakt, aanstekelijke soundtrack, prima verhaallijn en een subtiel vleugje humor! De DVD mét documentaire is zeker de moeite waard. ****
raymon
jongens, hoe kom ik aan ''the making off/''?
die zit bij de dvd, bij mij wel altans!
raymon
geweldige fantasy film beter vond ik dan de Dark Crystal.
Het verhaal van de film is leuk verzonnen maar toch als je het na gaat vrij simpel. David Bowie in de rol als koning van de Goblins is gewoon superb! Hoe hij beweegt, praat etc. de rol is gewoon voor hem gemaakt vind ik en ook de voor de film geschreven songs zijn leuk en passen ook in de film.
Jennifer Connelly is zeker geen slechte actrise maar spat niet van het doek. De Goblin wereld is leuk gecreeerd en geven telkens een andere geweldige sfeer. De karakter die er leven zijn soms heel grappig maar ook vaak leuk gemaakt geeft je een soort Muppet show gevoel als je de film ziet vind ik.
een toppie-film die niet verveeld 4 **** een van de beste uit het genre
!*renee*!
Het is echt een hele mooie film...
Mijn moeder is zelf fan van de muziek van David Bowie.
Het is een mooi decor en mooie poppen (de poppen zijn gemaakt door de man die de poppen van de muppetshow maakt).
Het is al een oude film en wij hebben het opgenomen van de TV en ik heb hem al heeeel vaak gezien, die liedjes zijn ook leuk en de personen zijn geboren voor ze film..
ze zijn perfect
... een hoofdrolspeler is er echt ook niet want het kan de Goblinkoning zijn, Sarah kan het zijn en Toby kan het zijn omdat Sarah er naar op zoek is, het is wel een gesloten verhaal en het lijkt ook wel een beetje op de dark crystal.. die hebben we ook thuis maar Labyrinth vind ik beter
Lord Flashheart
Geweldige kinderfilm dit. Ik heb hem ooit met kerst gezien met m'n neefjes en nichtjes, ergens eind jaren '80. Maakte toen een grote indruk, maar ik was de film helemaal vergeten. Totdat iemand hier een linkje gaf naar Labyrinth. Zeker geen spijt hem weer gezien te hebben; ik vind hem net zo leuk als toen, al is het natuurlijk niet meer zo spannend
. Maar niettemin een aanrader voor iedereen die hem vroeger (als kind) gezien heeft. En natuurlijk ook voor mensen die van dit genre houden. Daarom 3.5*
deStef
De enige Engelstalige film die mij als kind een beetje kon boeien. En nu vind ik deze fantasy nog steeds goed, alleen ga ik me een beetje irriteren aan Sarah die van die overdreven musical teksten oplepelt.
Deze film vind ik 4* waard.
De Nederlander
absoluut super film.. acteer werk echt geweldig
voor jong en oud
Jorick
Een vermakelijk en fantasierijk filmpje met leuke karakters.
Een ruime 3*.
Norma
Ik vond juist de karakters op den duur wat irritant worden. Ook het zingen van Bowie had voor mij totaal geen toegevoegde waarde.
Wel mooi gemaakt en hele leuke vondsten zo nu en dan, wat dat betreft klasse, maar het verhaal zelf vond ik verder weinig aan.
murtcelP
Leuke film met leuke liedjes. Helaas halen die leuke liedjes ook wel weer de vaart uit de film waardoor het tegen het einde aan wat saai wordt. ***1/2
Edgar77
Een topper.
Als Jim Henson-fan moet ik zeggen dat dit een van z'n beste creaties is.
Geweldige sfeer, leuke personages, vooral Sir Didymus en zijn trouwe, maar laffe hondje! Jennifer Connelly acteert redelijk, voor een meisje van 14. Weet haar personage in iedergeval goed gestalte te geven.
Bowie had voor mij niet gehoeven, maar zet toch een dreigende Jareth neer.
Voor de sfeer, de creaties en omdat het van Jim Henson is, van mij 4 sterren!
ewalk
Sfeervol gefilmd. Prachtige decors. Doet ook denken aan the Dark Crystal, eveneens van Henson!
J.Bell
Oh, ik wist niet dat daar een vaste leeftijd voor was. Als je die mij even wilt geven, dan kan ik daar voortaan rekening mee houden, voordat ik nog eens zo'n foute uitspraak doe....
Soeperman87
Ach, 'J.Bell', reageer toch niet zo serieus op zulk slap gelul als dat van 'rondh'...
On-topic: Weinig boeiende kerstfilms op de Nederlandse televisie vanavond, dus ik denk dat dit de perfecte film is om mijn dvd-speler te voeden...
Word (zeer?) binnenkort vervolgt!
Soeperman87
Erg mooie, grappige en knap gemaakte poppenfilm van Jim Henson en George Lucas.
In de hoofdrollen mijn favoriete zanger Bowie en de zeer knappe Jennifer Connelly.
De poppen waren mooi gemaakt, en gek genoeg kon ik me goed inleven in hun gedachten en gevoelens.
De speciale effecten komen anno 2006 (bijna 2007 zelfs...!) wel een beetje gedateerd over, maar dit zorgt natuurlijk niet voor punten aftrek.
Stabiele 4,0* voor dit mooie 'sprookje'.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
The Dark Crystal is toch geen "concurrentie" voor The Labyrinth. Deze film is tien maal beter. Veel meer humor, veel meer magie, veel minder irritante personages en scenes en veel mooiere poppen, etc.
Deze film had ik op mijn 12e al gezien en toen vond ik hem echt fantastisch, maar voor volwassenen valt er ook genoeg te genieten bij deze film.
3,5 * voor nu en misschien wel 5 * als kind.
dulcinea
Ik had deze ook nog nooit gezien, maar m'n vriend had dit weekend de dvd gekocht omdat hij er echt weg van was.
En ook voor mij viel de film enorm goed mee, ik vond de effecten echt wel sterk voor 1986. Verder was het verhaal gewoon leuk en zat er voldoende humor in, als kind had ik deze waarschijnlijk ook nog beter gevonden maar ook nu krijgt hij van mij 4*
Ganesha
Ik vond deze film juist een stukje minder dan The Dark Crystal.
Het verhaal is minder origineel, een standaard fantasy-verhaaltje.
Voor kinderen wel helemaal fantastisch denk ik, maar voor volwassenen uiteindelijk een beetje kinderachtig.
Ik vond de rol van David Bowie nog het leukste; de poppen gaan uiteindelijk een beetje irriteren.
Dustyfan
Wat een enorm grappige film. Er zitten werkelijk hilarische scenes en vondsten in, dik anderhalf uur verrassingen
Ik heb af en toe echt dubbel gelegen om de vreemde creaturen en lekker droge, Britse humor.
Dat de film af en toe niet perfect is qua decors en acteerwerk, wil ik graag vergeven, een beetje dan. Want desondanks heb ik me heerlijk vermaakt.
thio95
Eindelijk gezien!
Ik kan me nog herinneren dat ik 5 of 6 was en het begin van deze film op tv was, en ik hem niet af mocht zien omdat ik naar bed moest. Maar ik vroeg me altijd af hoe die afliep en wist nooit hoe de film heette en kon dat nooit achterhalen....
Wat supergeestig en leuk gedaan.....ik dacht dat ie eng was als kind, maar David Bowie met die legging aan is compleet lachtwekkend, errug grappig
... Ook dat dat labyrinth van Escher erinzit, toch wat Nederlands sentiment. En de film neemt zichzelf niet te serieus....Ik ben toch positief verrast. 4 sterren vanwege het jeugdsentiment van dit fantastische sprookje en het feit dat ik 18 jaar nieuwsgierig ben gebleven naar het einde.
Rianneke_Dan
Wel vermakelijk. Ik vond de personages wel leuk behalve dus David Bowie, dat kon gewoon echt niet. Qua liedjes maakte de film mij ook totaal niet warm ofzo, en vond het ook niet echt passen. Maar de opzet is leuk en sommige scene's waren lekker 'overdreven' maar dat mag dan ook in zulke films.
soom
Mooie en sprookjesachtige lieve film. Geschikt voor alle leeftijden, want mijn vader die het einde zag, moest er ook wel om lachen. Deed me denken aan de Efteling attracties. 4*.

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Woodstock

Rumble Fish
Drama, 1983

Wit
Drama, 2001
mazeoppaskasteelmusicalbaby-snatchingrace against timemarionetgrowing upsurrealismereddenmeerderjarig wordentienermeisjepoppenspellabyrinthfantasy worldontvoering van kinderengoblinkidnapped childgoblins magic landgiant creaturebizarre creaturesgoblin king