Genre: Familie / Fantasy
Geregisseerd door: Jim Henson
Met onder meer: Jennifer Connelly, David Bowie en Brian Henson
Releasedatum: 18 december 1986
Plot Labyrinth
"Where everything seems possible and nothing is what it seems."
Het tienermeisje Sarah zit te balen. Haar ouders zijn het huis uit en zij moet op haar babybroertje Toby passen. Ze wenst dat de Goblins hem komen stelen. Dom natuurlijk, want haar wens wordt verhoord. De Goblinkoning ontvoert hem en houdt hem gevangen in een kasteel in het midden van een groot mythisch labyrint. Sarah moet haar broertje terughalen en tussendoor allerlei grote en kleine puzzels oplossen.
Jareth
Sarah
Toby
Stepmother
Father
Fairy
Hoggle
Hoggle / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 2 / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 3
Jordy
Vermakelijk filmpje, met een leuk magisch sfeertje, en een leuke rol van de jonge Connelly. 3 sterren.
Ralfke
- 2075 stemmen
Magische film met een prima David Bowie als acteur. Spannend verhaal, lang geleden gezien, maar zeker voor de jeugd een zeer vermakelijke film. Jeugdsentiment!
GerwinF
Erg mooi gemaakte film die ik vroeger meerdere keren heb gezien. Waarom zenden ze zulk soort leuke films niet meer uit op TV?
Sepp
Erg goede film. Vooral ook door de geweldige fantasie van Jim Henson. Leuk verhaal maar ook de special effects zijn niet mis. Zeker niet voor 1986! Een van de betere films. En leuk zonder geweld of wat dies meer zij.
leonscreen
Als je van de muppets houdt en als je escher leuk vind en dat combineert met een fantasy lijn. Nouja voor mij allemaal erg mooie ingredienten.
Luister eens alleen de soundtrack je zult als het ware de complete film opnieuw beleven. Of kijk eens een tweede keer en let op de details. bv wanneer Sarah en Hoggle
omhoog klimmen dan komen ze uit een vaas op een verhoging waaronder niets zit. Heerlijke details.
peetjuh
Leuke sprookjesachtige film.
Voor de gene die hem nog niet gezien hebben.
Hou rond de kerst je tvgids in de gaten, want meestal rond die tijd zenden ze hem uit.
Sjan
Lang geleden dat ik 'm gezien heb, maar toen maakte de film zo veel indruk op mij dat ik er nachtmerries van had, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn tere geest gelegen hebben. Mooie film iig.
Elora Danan
Ik weet dat de echte kritici deze film nix vinden, maar inderdaad; jeugdsentiment. Mijn fascinatie voor Jim Henson en zijn crew begon bij deze film en heeft een enorme invloed op me gehad. Ontelbaar keren gezien. Heb m op video. Don't mess with da Goblin! Brian Froud fans leef je uit.
mister blonde
zo hoort een fantasy film eruit te zien. Geen digitale wezens, maar handgemaakte poppen.
Pitbull
Het kan ook heel leuk zijn, handgemaakte poppen - zoals dat ongelooflijke beest in the neverending story en natuurlijk het liefste beestje ooit, Gizmo - maar deze film kan me niet bekoren.
jacobus
Een hele wijze film idiaal voor kleine kinderen die babbelen toch nergens aders over
en hele mooie muzie echt fantastisch
ZEKER NAAR KIJKEN
narva77 (crew films)
Gisteren gekocht op dvd; Engelse import, dat wel. Dat wordt binnenkort een leuk avondje therapeutische herbeleving
Yekezzez
Geweldig zoals deze film met spanning en angsten speelt. Tenminste in mijn jeugd. Ik heb hem toen een aantal keer gezien en telkens lukte het weer om een beklemmend gevoel naar boven brengen.
- 2080 stemmen
Deze film is echt het kijken waard, en het is zeker ook een film die je veel meer dan één keer kunt kijken. Deze hoort in de top100 te staan. Maar helaas....
- 2080 stemmen
Sorry Nick, maar volgens mij probeer jij hoog in de Top250 te komen door veel berichten te plaatsen.
Nick Kang
Sorry U-96, ik maakte een grapje en ik had mezelf niet meer in de hand.
SlingBlade
Sorry U-96, ik maakte een grapje en ik had mezelf niet meer in de hand.
Doet me aan primal fear denken
Vanimelda
Ja, die film is echt leuk. Vond ik vroeger vooral, omdat wij ook zo'n hond hadden als je helemaal in het begin ziet.
Hele goede muziek.
Ja, zo maken ze ze tegenwoordig niet meer.
foxx
Super film! Ben helemaal gek van Fantasy, en dit is toch wel een toppertje. Zeer goeie muziek en dito hoofdrolspelers.
- 2080 stemmen
Gisteravond voor de zoveelste keer gekeken op een 14 jaar oude video. Echt een topfilm, met prachtige muziek. Die scene in dat trappenhuis van Escher > GEWELDIG!! 4.5* is hij voor mij zeker waard.
de freule
idd JEUGDSENTIMENT!!
als henson en bowie fan erg blij met deze aanwinst voor mijn dvd collectie... heb de soundtrack op vinyl lp helemaal grijs gedraaid...
leuk detail, aan het begin van de film zie je al de details in de kamer die later in de film terug komen... poster van esher, poppetjes, (hoggle, de vos, ga zo maar door...)
heerlijk!!
ILoontjuh
weet iemand misschien of ik de film Labyrinth met David Bowie ergens in arnhem kan kopen op dvd??? ik ben er namelijk naar op zoek....da's echt mijn jeugdfilm....maar m'n vader had hem toen per ongeluk van de band afgespoeld..... :S
Maar als je het weet: stuur een berichtje
FisherKing
Hey mensuh
Het lijkt wel of het Nederlands steeds meer in een Swahili-taaltje veranderd.
Safri
hij bedoelt dat overal tjuh en uh achter plaatsen. Is niet echt zoals je het op school geleerd hebt lijkt me. Maar ja, het waait wel weer over.
FisherKing
Welja, ik houd hoop. Het moet eerst maar eens duidelijk zijn dat uh en tjuh verre van cool is. !
Om op de vraag terug te komen, op pagina 1 hier wordt gesproken van een Engelse import DVD. Bij Play.com met Nederlandse Subs
Safri
hij is ook gewoon op dvd regio 2 te koop, zelfs bij free record shop, voor 16 euro. Ook is er een superbit editie!!!

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Woodstock

Rumble Fish
Drama, 1983

Wit
Drama, 2001
mazeoppaskasteelmusicalbaby-snatchingrace against timemarionetgrowing upsurrealismereddenmeerderjarig wordentienermeisjepoppenspellabyrinthfantasy worldontvoering van kinderengoblinkidnapped childgoblins magic landgiant creaturebizarre creaturesgoblin king