Genre: Familie / Fantasy
Geregisseerd door: Jim Henson
Met onder meer: Jennifer Connelly, David Bowie en Brian Henson
Releasedatum: 18 december 1986
Plot Labyrinth
"Where everything seems possible and nothing is what it seems."
Het tienermeisje Sarah zit te balen. Haar ouders zijn het huis uit en zij moet op haar babybroertje Toby passen. Ze wenst dat de Goblins hem komen stelen. Dom natuurlijk, want haar wens wordt verhoord. De Goblinkoning ontvoert hem en houdt hem gevangen in een kasteel in het midden van een groot mythisch labyrint. Sarah moet haar broertje terughalen en tussendoor allerlei grote en kleine puzzels oplossen.
Jareth
Sarah
Toby
Stepmother
Father
Fairy
Hoggle
Hoggle / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 2 / Goblin (stemrol)
Ludo / Firey 3
film_kaza
Eerst begon de film fantasties. Fantasievol, mysterisch en grappig met mooie muziek. Dat ging lang door. Je kreeg onbekende fantasy dingen te zien zoals die handen, man met de kalkoen op zijn hoofd. en gewoon het Labyrinth zelf.
Naarmate een lange tijd (na het grote gevecht) begon de film erg af te zwakken. Het leek of de ideën op waren. De film werd gewoon zo maf gedraaid dat het mooie er wel vanaf was. Bij het einde was ik al helmaal niet tevreden. Omdat dit gewoon te happy en niet goed over nagedacht is. De film begon op een onverklaarbare wijzen dat best mooi was, maar het einde was gewoon weer te typisch.
David Bowie was nog wel de enige echte reden dat ik deze film ging kijken. En de scene's met hem waren dan ook de beste.
Hoewel alles er erg nep uitag, was de making of toch prachtig. En er bleek veel meer moeite te zijn gedaan dan dat ik eerst dacht. Ook bleek de film veel ouder te zijn.
Dus vind ik het op de dansende hoofd-rollers na goed gemaakt.
Ik twijvel erg tussen 3,5 en 4*. Maar David Bowie wist een te leuk nummer voor deze film te maken en daardoor de 4.
Het nummer "Magic Dance". Dat nummer weet mij altijd vrolijk te maken als ik dat niet ben.
4* sterren.
rcksn
erg leuke fantasie volle film .. dat zingen had van mij niet gehoeven
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Jammer dat die dansende hoofd-rollers de film ietswat verpesten. Eigenlijk is de titel van de film niet goed. Het is in feite geen labyrinth, maar een doolhof. Maar goed, dit is vooral muggenziften.
Als kind zijnde moet deze film toch helemaal geweldig zijn? Voor het eerste uur is zeer fantasierijk en ze onmoetten het ene leuke personage na het andere.
Zuzuu
Tegenwoordig zijn de woorden doolhof en labyrint synoniemen van elkaar, dus een terechte titel vind ik.
Labyrint komt van het Griekse woord laburinthos (doolhof).
boeliebab
anyway. dit is mijn meest favoriete film. ik heb m denk al meer dan 50x gezien en kan m helemaal meepraten (tot ongenoegen van mijn mede filmkijkers). vroeger vond ik m wel eng toen ie net uit was. ik was toen 7. nu kan ik alleen maar verliefd worden op bowie... (afgezien van die maillot dan
boeliebab
er komt trouwens schijnbaar een vervolg op labyrinth. in ieder geval zijn ze al bezig met dark crystal 2!!
Prudh
uhm misschien dat ze in het Engels geen specifiek woord voor doolhof kennen?
Maze.
sSjorsz
ZONDE ZONDE ZONDE!! Er zaten zulke prachtige scenes in, leuke personages, soms een beetje te leuk.. Ik vond de eindscene 'het gevecht' verschrikkelijk slecht, het zingen was totaal overbodig en pastte ook niet in de film.. Maar om specifieke scenes toch nog
3sterren.
Melvin Udall
Leuk om na jaren weer eens te zien. Opvallend dat de film nog steeds prima aandoet al zijn sommige specialeffects nogal verouderd. De combinatie met muziek komt net als in de reguliere Muppetshow goed tot zijn recht.
De poppen, decors en make-up zijn typisch Henson en daarmee tijdloos.
Mr_White
- 2067 berichten
Leuke film die voor ouderwets vermaak zorgt. David Bowie is best briljant alleen weet ik door zijn spandex-broek nu (jammer genoeg) ook dat hij links-dragend is.
Malibu Stacy
Leuke en grappige film! Ik weet nog toen ik 'm voor de 1e keer zag 'm enorm spannend vond. Laatst gekocht op dvd en ik moet zeggen dat ik het nog steeds een hele leuke film vind.
Leland Palmer
Als ik deze film tien jaar geleden gezien had, was het misschien wel mijn favoriete jeugdfilm geworden. Moet eerlijk zeggen dat de film me nu nog behoorlijk kon vermaken. Jennifer Connelly is prachtig en speelt behoorlijk goed. David Bowie kon me niet echt bekoren en zijn nummers waren maar matig in de film. In het begin was het even wennen met die ''wezentjes'', maar dit was zo gebeurt. Erg grappige en leuke figuurtjes. Dit alles omringt door een prachtige setting die een behoorlijk positieve sfeer met zich meebrengt wat mij betreft. Voldoende voor deze erg leuke film.
Artemis
megaman
Eén van de beste fantasy films naast Neverending Story, Stardust, Dark Crystal en de eerste twee Harry Potter films. Mooi vrouwtje die Jennifer Connely (stukje ouder in de remake van Dark Water), leuke muziek van David Bowie ("Magic Dance" en "Underground"), grappige en fantasievolle wezentjes en een klassieke fantasy sfeer. Zo worden ze jammergenoeg niet meer te maken.
DragQueen
Een mooie fantasy film, met een erg leuk verhaal. de decors zijn prachtig, evenals alle andere fantasierijke creaties. de rol van bowie is een leuke toevoeging. de soundtrack is hiermee ook goed voorzien. erg leuke liedjes in de stijl van de film. de film is erg vermakelijk, en krijgt van mij 3,5 sterren.
Denden 100 Piek
Een prachtige, fantasievolle vormgeving met een leuk sprookjesachtig verhaal. De poppen waren erg goed ontworpen, zoals ik wel gewend ben van Jim Henson. De film haalt helaas nergens het niveau van The Dark Crystal, en dat komt door de soundtrack. Ik hou van de muziek van Bowie, maar in deze film voelde het erg misplaatst en haalde de sfeer er een beetje uit. Ook de liedjes met de poppen halen nergens het niveau van The Muppets en hadden eruit gemogen van mij. Toch werkt het allemaal prima als kinderfilm, en ik moet toegeven dat ik het jammer vind dat ik deze film niet heb gezien toen ik nog klein was, dit was absoluut mooi jeugdsentiment geweest voor mij en ik had de film veel beter kunnen waarderen, zoals het geval is voor een heleboel mensen. Ik heb me prima vermaakt, dat zeker. Hoogtepunt was voor mij toch wel de climax in een door Escher geïnspireerde omgeving, ik zag dat schilderij wel hangen in de kamer van dat meisje, maar dat het terugkwam als set was een zeer aangename verrassing.
3 sterren voor een goede fantasy, die ik helaas te laat heb gezien om er meer waardering voor te hebben.
medansavamhel
Een geweldige film vol grappige creaturen en momenten. Dit blijft een topper.
Leftover Crack
Als kind zijnde moet deze film toch helemaal geweldig zijn?
Dat was hij zeker!
Dance Magic Dance

Gitarist187
laatste keer dat ik deze film zag was ik waarschijnlijk 10 ofzow...lang gelede dus, maar ik herinner me deze film als een groot avontuur waar ik helemaal in opging...
...ik moet deze film nog een keer kijken, alleen ik ben bang datk em zo erg vind tegen vallen dat het mijn herinneringen zal verpesten.
losbandig
helemaal geweldig!
voor mij als volwassene een leuke kinderfilm met soms erg kunstmatige decors op de achtergrond, maar voor mijn kids toch wel erg magisch en indrukwekkend...
Al met al heerlijk en genieten!
Pantoffel
Erg vermakelijk.
Er waren wel overbodige stukken in, vooral de liedjes en het dansen vond ik absoluut niet passen.
Het einde was te plots en ik had de indruk dat ze wel meer uit het doolhof hadden kunnen halen.
Veraveertje
Goeie film, goed verhaal. Echt leuk om te kijken
David Bowie is the man...!
Thom1994
Werkelijk geweldige film.
Mijn vader heeft mij toen ik een jaar of vier was deze film voor het eerst laten zien en ik was er echt door gefascineerd.
Heb hem echt héél erg vaak gezien.
Herinnerde mij deze film en besloot meteen een beoordeling aan deze film te geven.
Supervermakelijke film, voor oude ,en jonge filmliefhebbers.
elmo4ever
gaaf! een film die je nu nog kan zien zonder te denken waar blijft de remake! een film die laat zien hoe gaaf een idee kan zijn en hoe geweldige efects we nu hebben want dat stuk met dansende trollenis erg nep! maar wel mooi gewoon geweldig en prachtige muziek!!!
I Like Bowie
Madecineman (moderator films)
Mwah, ik vind Bowie juist een van de zwakkere schakels in de film. Tweede film met Bowie (na Merry Christmas Mr Lawrence) en echt onder de indruk van zijn acteertalent ben ik niet, aardig maar zeker niet meer dan dat. Bovendien heeft ie hier ook nog eens een wel erg storende "strakke groene broek"
Wat ik juist wel mooi vindt zijn de special effects (alhoewel die scene met de trollen inderdaad niet de mooiste is) maar wat mij betreft staan deze traditionele poppen nog 9 van de 10 keer boven de digitale monstertjes van tegenwoordig. Het ontwerp en de creativiteit van Henson en consorten is nog steeds geniaal (ook Muppets, Sesamstraat, Freggels bv).
Verder natuurlijk voor mij ook behoorlijk jeugd sentiment deze film, welk jochie was er toen niet verliefd op de prachtige Jennifer Connely uit deze film
Verder aardige liedjes van David Bowie, zeker niet het beste wat de man ooit gedaan heeft op muzikaal vlak maar toch zeker best leuk.
Moet wel zeggen dat de film in retrospectief minder indrukwekkend is dan een andere favoriete jeugdfilm van mij The Neverending Story. Die film heeft net wat meer een duister fantasy randje en qua design en effects staat die ook een treetje hoger.
Labyrinth is uiteindelijk nog steeds een hele behoorlijke film;
Ondanks Frank geen Oz.
Of Alice In Wonderland om maar eens wat ander vergelijkingsmateriaal te noemen. Tevens desondanks de aanwezigheid van Python's Jones.
Henson en The Muppets. Ik ben er doorgaans dol op en kan nu al niet wachten op de kerstfilmpjes die ons straks ook op BluRay om de oren gaan vliegen. Zullen ze nog net zo leuk als toen zijn?
Deze beleef ik tegenwoordig anders dan toentertijd op mijn 16e. Bagger vond ik het toen. Maar op die leeftijd was ik dan ook vooral bezig met andere genres.
Inmiddels ben ik oud en (nog steeds niet goed) wijs. Toch kon ook deze kijkbeurt mij weinig bekoren. Ben best bereid door de vele gedateerde SFX heen te kijken. Maar vond het verhaaltje niet zo heel catchy en Connelly soms een beetje schmieren. Zelfs de liedjes van Bowie, in te strakke maillot, zijn amper om aan te horen. De typische '80 synthesizer soundtrack is sowiezo niet altijd en feest. Vooral tijdens de actie-scènes nogal storend. Ook de actie zelf stelt vaak teleur.
Redelijk.
Ozymandias88
Vond de scene wanneer al die goblin-dingen bij haar in de kamer komen altijd doodeng.
Het was lange tijd altijd een van mijn favo films. Ben altijd fan geweest van Henson's creaties. Maar nu is het iets afgezwakt.
Nog steeds wel steeds 4 sterren waard, voornamelijk ook omdat ik,als ik hem kijk, overspoelt word met mijn eigen herinneringen.
Rafke Pafke
Haha, heb ik ook altijd één van de geinigste stukjes uit de film gevonden! Dat rode sjaaltje is af!
Dit is één van mijn favorieten uit mijn kindertijd maar ook nu kan ik er nog volop van genieten.
Ik ga wel akkoord met de opmerking dat de synthesizer soundtrack niet overal past.
Metalfist
Where everything seems possible and nothing is what it seems
Ik had nog nooit van Labyrinth gehoord maar toen ik tegen een vriendin over Bowie bezig was zei ze me dat dit wel een aanrader was als je van Bowie hield. Diezelfde vriendin had me nog niet zo lang geleden de documentaire over Bob Dylan, I'm Not There. (2007) aangeraden, die op het randje van genialiteit balanceerde dus was ik best wel benieuwd naar hoe dit ging uitdraaien. Gelijk naar de bibliotheek gegaan waar ze nog een exemplaar hadden en gisteravond maar opgezet.
Toen ik de film gisteren keek overheerste er eigenlijk maar één gedachte: als ik dit vroeger als klein manneke had gezien dan had het best wel eens één van mijn lievelingsfilms zijn geworden. De aankleding van de Goblins ziet er dan ook fantastisch uit. Ik heb altijd al meer de voorkeur gehad voor poppen dan voor pure CGI en dat wordt hier nog maar eens bevestigd. Het is gewoon fantastisch wat Henson hier qua design van de monstertjes uit zijn mouw weet te schudden. De man had al een serieuze hit te pakken met de Muppets maar slaagt er met Labyrinth er toch weeral in om zijn personages angstaanjagend maar toch ook aaibaar te maken. Het beste voorbeeld hiervan is zonder twijfel Ludo. Een gigantisch beest, het design van de monsters deed me trouwens soms wel denken aan The Neverending Story, maar toch ontzettend knuffelbaar. Eigenlijk is heel de film de moeite waard voor zijn design want neem nu iets als het labyrinth zelf. Je ziet gewoon dat er ontzettend veel moeite in is gestoken maar vooral naar het einde toe wanneer Sarah in het schilderij van Escher zit met de vele trappen weet je niet goed waar eerst te kijken. Maar ook de kleine details doorheen heel de film zijn soms fantastisch om te zien. Op een bepaald moment zie je het gezicht van Bowie in een stuk steen gebeiteld staan maar wanneer de camera draait zie je dat het eigenlijk 3 aparte stukken zijn die op een serieuze afstand van elkaar staan. Het is dan ook niet alleen visueel de moeite waard, ook verhaalsgewijs bevalt er wel genoeg te beleven. Ik blijf erbij dat mocht ik dit vroeger ooit hebben gezien dan zou het hetzelfde effect op me hebben als met The Neverending Story. Uiteindelijk moet dit voor kinderen toch één van de betere fantasy verhalen aller tijden zijn maar zelfs wanneer je hier als volwassene met een kritisch oog naar kijkt blijft het allemaal wel zeer vermakelijk.
De film had zijn strepen eigenlijk al ruimschoots verdient maar dan moest degene nog komen voor wie ik de film heb gehuurd, David Bowie. Geen idee waarom maar de man heeft een grote aantrekkingskracht. Hij was al één van de weinige lichtpuntjes in The Hunger, naast Catherine Deneuve natuurlijk, maar ook hier is hij weer uitstekend. Hij lijkt dan ook ontzettend veel plezier te hebben in zijn rol van Jareth the Goblin King. Ik lees dat veel mensen hier zich stoorden aan het zingen van Bowie maar dat behoort voor mij juist tot wat Bowie nu eigenlijk Bowie maakt. Neem nu een nummer zoals Dance Magic Dance, het is gewoon een heerlijk nummer. Oké, het mag zich niet bij het beste van zijn repertoire scharen maar voor mijn part komt het wel dik in de buurt. Verder is Bowie ook de exacte keuze voor Jareth, die goocheltrucs met de kristallen bol waren goud waard. Leuk trouwens om Jennifer Connely weer tegen te komen na haar vroeger in Hulk te hebben gezien. Hier valt het wel op hoe betoverend mooi ze eigenlijk is, in Hulk was me dat niet opgevallen maar ze kan ook effectief goed acteren. Voor de rest schiet er eigenlijk niet veel meer cast over, met uitzondering dan van de stemmen voor de monstertjes.
Leuke fantasy film die voor mij naar een hoger niveau wordt getild door de geweldige rol van Bowie. De man kan precies niets meer slecht doen in mijn ogen. Het verhaal is amusant, de effecten zijn fantastisch gemaakt en alles komt ontzettend sfeervol over.
Dikke 4*

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Woodstock

Rumble Fish
Drama, 1983

Wit
Drama, 2001
mazeoppaskasteelmusicalbaby-snatchingrace against timemarionetgrowing upsurrealismereddenmeerderjarig wordentienermeisjepoppenspellabyrinthfantasy worldontvoering van kinderengoblinkidnapped childgoblins magic landgiant creaturebizarre creaturesgoblin king