It (2017)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot It
"Your fears are unleashed"
Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- It (BoekMeter)
Pennywise
Henry Bowers
Belch Huggins
John Milton
Definieer tienergericht? Hij is r-rated, Jeilloc, dus meer dan de helft van de tieners valt al af.
Ik weet niet of we dit moeten vergelijken met Raw en Get Out. Raw moet ik trouwens ook hoognodig zien binnenkort.
Zwolle84
Ze nu allebei kijken is ook niet echt een optie hoor. Het was meer bedoeld als: heeft het zin om de nieuwe te kijken zonder die voorkennis.
Dank voor de antwooden, ik weet genoeg!
Het is gewoon een nieuwe adaptie van het boek. Dus het is gewoon niet een noodzaak. Het verbaast me dat je het origineel nooit hebt gezien. Toch een iconische horrorfilm. Als mensen iconische horrorfiguren zouden opnoemen zou Pennywise denk ik wel in het rijtje Jason Voorhees, Michael Myers en Freddy Krueger genoemd worden. Dat is wat men ook vreest, dat Skarsgård lang niet zo'n goede Pennywise zal zijn als Tim Curry.
De eerste recensies zijn zeer lovend.
Stuckmann is iig al zeer positief. Pennywise schijnt doodeng te zijn in deze film, de kinderen zijn goed en de film laat weinig ademruimte over en zorgt ervoor dat je continu op je hoede bent.
Nu heb ik nog meer zin...
synec
Damn wat een reacties.. en 100% op RT. Oorspronkelijk erg teleurgesteld dat Fukunaga het project heeft verlaten, en Mama vond ik afschuwelijk maar dit lijkt wel een massive hit te worden. Kan me niet herinneren wanneer ik laatst voor een horrorfilm naar de cinema wil gaan, maar deze ga ik zeker checken.
DMF
Gaat een gigantisch commercieel succes worden in het openingsweekend. Nauwelijks concurrentie ook.
Heel fijn om te lezen dat de Losers het hart van de film vormen en geprezen worden voor hun prestaties. Uiteindelijk gaat IT vooral over vriendschap, opgroeien en je angsten overwinnen. Pennywise is bijzaak, maar wel een heel belangrijke.
maurice32
Alternatieve titel , IT part 1 ?? Stond er gisteren nog niet of wel ? Komen er 2 delen ? Zou balen zijn .
tattoobob
Net als het origineel komt deze in 2 delen....of de verdere invulling hetzelfde zal zijn weet ik niet.
Ik ben er blij mee........dit word de beste horror van het jaar...........99% zeker.
tattoobob
We zijn al het stadium al lang voorbij of Skarsgård een goede Pennywise zal zijn
He is a damn good one!!!!
Rujar
Deel 1 en deel 2 zijn één geheel, maar deel 1 heeft op zich wel een gesloten einde. (althans dat was met het origineel wel zo)
He is a damn good one!!!!
True. Probleem blijft de vergelijking en dan is de rest van de film om Pennywise heen heel belangrijk. Beep beep tattoobob, de oude It was bijna alleen fantastisch dankzij Tim Curry. Dus Skarsgård heeft wat om tegenop te boksen.
Zandadder
dit word de beste horror van het jaar...........99% zeker.
Ik verheug me al op het moment dat ik hem kan pre-orderen op Bluray.
De vergelijking Curry/Skarsgard, gaat er net een worden als Nicholson/Ledger.
"Take..itt"
Mr-Mcmovie
Eerste lange scene op youtube gezien (die met georgie) als pennywise zo smakkelijk zegt: i am pennywise the (en terwijl die akkelige beweging dat hij zo schud terwijl hij zijn zin afmaakt) dancing clown ....brrrr, ik heb alvast een heel erg grote verwachting. Over curry en skarsgård, curry is inderdaad a icon als het over zijn rol pennywise gaat, maar iedereen weet die goed heeft opgelet in de trailers, spotjes, of eventueel scenes weet gewoon dat deze pennywise ook iconic zal zijn, no dobt about it!
tattoobob
Klopt ....ik ben een groot fan van Curry als Pennywise en die heeft ook een speciaal plekje im mijn hart,maar het heeft ook een hoop met nostalgie te maken denk ik.
Ik had mijn twijfels na het horen dat er een remake kwam maar werd langzaam overtuigt door de foto's,beelden en niet te vergeten de afschuwelijke geluiden uit de nieuwe film
Ik denk zelfs dat deze film hoger gaat scoren kwa rating.
GrobbekuikenXL
Het is toch een beetje anders. In deel 1 zie je alleen de kids in deel 2 de volwassenen.
GrobbekuikenXL
Niet anders dan wat Rujar zegt dus.
Toch wel ! Originele tv film begon met de volwassenen en via flashbacks zag je wat de kinderen hadden meegemaakt. Flashbacks kunnen nu pas in deel 2 komen als ze daar voor kiezen. Wel weer paar jaar wachten op het slot en dat Is wel jammer
n00r
Ik hoop het
Bijzonder dat je dit nu pas hebt opgemerkt, want het was echt al geruime tijd duidelijk dat er 2 films komen. Ofja, mits deel 1 commercieel een succes wordt, maar da's 100% zeker.
Verheug me er al op om deze 2 films over een paar jaar thuis achter elkaar te kijken.
Ben ook erg benieuwd naar de mening van dutchtuga die vandaag de film al ziet, wat ik hier las.
Ebenezer Scrooge
Beetje een raar hamsterbekkie die clown.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Beetje een raar hamsterbekkie die clown.
Doet met sterk denken aan de personages van Dr. Seuss (The Grinch o.a.).
Sarelb2
Ik heb een bios gevonden waar ik naar binnen mag!
Ik ga donderdag naar de primere om half 7 savonds.
Ben heel erg bewnieuwd.
maurice32
Tja kan gebeuren he ? Een groot succes zal IT zeker krijgen ?
Materny
Een horror die de moeite waard is? Een remake notabene?
Zou weer eens tijd worden. Trailer en eerste reacties stemmen me positief iig.
Zal maandagochtend eens gaan koekeloeren in alle rust; wanneer schoolgaand volk braaf in de klas zit en hysterische dames aan het werk zijn.
Daan258
Eerste berichten op internet zijn behoorlijk positief.
ZEER benieuwd.
Jammer genoeg nog geen Nederlandse reviews, maar wel een hoop buitenlandse. Zoals deze van IGN die behoorlijk lovend zijn:

It Chapter Two
2019

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Wind River
Western / Misdaad, 2017

Sidney Hall
Drama / Mystery, 2017
gebaseerd op boekkleine stadclownpestenabandoned housemoordflashbackballoonmaineschoolschepselangstzomermoordenaarvermist persoondeath of brotherwellkinddemonictown historystephen kingit