It (2017)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot It
"Your fears are unleashed"
Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- It (BoekMeter)
Pennywise
Henry Bowers
Belch Huggins
Zandadder
Volgende week maar even overdag heen, geen zin in een volle zaal met irritante clowns die gezellig praatjes gaan maken.
Groot gelijk. Ik ga zaterdagmiddag. Het gegil en popcornpubliek zal niet van de lucht zijn, maar ik sluit ook niet uit vaker te gaan komende weken.
Zaterdagmiddag zal het ook druk zat zijn. Ik ga donderdagmiddag
John Milton
Waar heb je deze gezien, joshua1988, buitenland?
Persvoorstelling is ook nog niet geweest en voorpemieres zijn hier morgennacht toch pas?
edit: en Anjin?
Walter S.
Ik heb een periode waarin veel vrij ben (1x werken in 19 dagen!), dus plenty keus. Het wordt dinsdagmiddag 14.00 in zaal 1. De grootste zaal, groot scherm, mooie tijd.
John Milton
voor mij wordt het zaterdagavond na werk (ik vrees voor lawaaipubers) of zondag overdag. Gok dat ik beter dat laatste kan doen. Wel fijn in de atmoszaal van cinemec.
Valak
Ik weet nog niet wanneer ik precies ga. Meestal wacht ik een aantal weken tot de grootste drukte voorbij is, en je inderdaad geen of nog maar amper last heb van lawaai of storende andere bezoekers. Maar aan de andere kant wil ik natuurlijk ook niet zo lang nog wachten
, dus wellicht komend weekend in de ochtend of middag. Afhankelijk van het weer is het dan meestal heel rustig in de zaal.
mcgraig
Ik snap dat nooit zo waarom mensen hier al gaan stemmen terwijl ze de film helemaal niet gezien hebben. Persoonlijk vrees ik het ergste. Ik vind de trailers niet meer dan aardig maar vooral Skargards Pennywise totaal niet eng
John Milton

Kan natuurlijk zijn dat hij hem elders in een voorpremière gezien heeft, maar ook dat hij gewoon alvast gestemd heeft.
Zwolle84
tattoobob
Je hoeft de oude niet eerst te hebben gezien, toch?
Nee totaal niet......misschien wel leuk om achteraf of daarvoor te kijken om een beetje te vergelijken.
Tim Curry in het origineel is weergaloos goed.
DMF
Deze film staat helemaal los van de televisieserie. Het is ook geen remake, maar een totaal nieuwe adaptatie van het verhaal.
Je hoeft de oude niet eerst te hebben gezien, toch?
Hoeft niet, maar voor de herkenbaarheid in vergelijking met de vorige film zou het denk ik wel helpen. Maar wil je er vrij in gaan, dan lukt dat prima. Wat DMF hierboven al zegt, dit is een nieuwe vertelling van het verhaal.
John Milton
Ik zou zelfs zeggen als je hem nu niet heb gezien, laat het dan achterwege. Voor jeugdsentiment is het nu toch te laat
Zandadder
En de eerste fake stem is een feit???
Verbaasde ik me ook al over. Normaal wordt zoiets rap verwijderd.
Want? de versie uit 1990 is nog steeds een prima film. Of mini-serie, hoe je het ook wil noemen.
John Milton
I agree. Maar ik zie de noodzaak niet in om die vlak voordat je deze gaat zien nog te gaan kijken. Meen je dan dat dat zijn kijkplezier ten goede zal komen, bij het kijken van deze versie?
Het heeft wat mij betreft geen enkele toegevoegde waarde om die nu nog vlak ervoor even mee te pakken. Kan later ook wel, toch? Ik kan de meerwaarde niet beargumenteren, in elk geval.
Graaf Machine
Ben altijd huiverig voor verfilmingen van King, omdat het een vreselijk slechte schrijver is. Maar vaak vallen de films dan toch wel mee, of zijn zelfs ronduit goed. Hier zag ik vanmiddag een trailer van, en ik denk dat dit best een goede film kan zijn. Volgende week misschien maar eens gaan checken.
Zoals we al zeiden, dan heb je vergelijkingsmateriaal. Met het plot, met de Loser club, met Pennywise. Ondanks dat je er prima los in kan gaan.
Je hoeft de oude niet te kijken, maar het heeft wel meerwaarde als je het wel doet denk ik.
John Milton
Tuurlijk, vergelijken is leuk, maar wij hebben iets meer afstand. Pal achter elkaar, nodigt het de vergelijking wel heel erg uit, en ben ik bang dat It (2017) uitvalt als meer van hetzelfde, zelfs wanneer hij niet zoveel met het origineel heeft, maar die nu eerst zou kijken.
En die kans is aanwezig. Het is geen film die ik compleet zelfverzekerd aanreik aan firsttimers met een blik van 'kijk dit eens goed bewaard zijn (aged well)'...
Het had wat mij betreft meerwaarde als hij hem als tiener gezien had, niet om nu nog te kijken. Ik denk zelfs dat het nadelig zou kunnen werken voor zijn waardering van deze film.
Ik snap je gedachtegang, maar houd het alsnog op een volmondig nee
Ik heb er zelf wat marge tussen gehouden. Paar maanden terug de vorige versie eens opnieuw bekeken en daarna extra veel zin in deze gekregen.
John Milton
Ik denk dat dat uitstekend kan!
En misschien zit ik er wel compleet naast hoor, maar ik denk toch dat dat heel anders is dan dat je nu voor het eerst beide vlak na elkaar kijkt. Het is dan toch meer van hetzelfde, in plaats van dat je je volledig kunt richten op wat er allemaal anders is en de film als een op zichzelf staand iets beschouwt. Dat is makkelijker als er jaren tussen zit.
Komt ook doordat je er al mee bekend bent (wellicht ook uit sentiment). Ik denk dat als je nu in een paar dagen tijd beide gaat kijken voor het eerst, dat er best veel repetitieve elementen in zullen zitten. Voor "ons" is het anders vergelijken. Dan zou ik toch blind deze film ingaan en pas over een tijdje het origineel gaan kijken.
Ik denk dat dat uitstekend kan!
Dit dus. Plus de spoilers die je meekrijgt natuurlijk.
Xan21
Ik ga donderdag 18:45...vriendin wilde als clown verkleed erheen maar dat heb ik haar afgeraden
Madecineman (moderator films)
En de eerste fake stemmen weer verwijderd.
Jeilloc
Sorry, i'll pass. Heb gewoon niks met dit soort tienergerichte horror. (En dat terwijl ik zelf ook een tiener ben, dus misschien is dit lichtelijk hypocriet). Ook het origineel stond mij niet aan, en dat terwijl het boek echt heel goed is.
Misschien dat ik het een kansje geef, maar hij zal bij mij echt totaal niet als 'de beste' horror film van 2017 worden beschouwd ook al zal die zo fantastisch zijn. Dan blijf ik toch kiezen voor Get Out of eventueel Raw. Hopelijk dat ook Insidious 4 en Annabelle: Creation (deel 1 was trouwens om te huilen slecht) ook een gooi richting deze titel kunnen gooien.
Voor de rest is de filmposter trouwens wel echt tof, en een onbekende cast trekt mij ook altijd wel. Ook een score van een 8,6 op IMDB, ook al zegt dat niet veel, wat echt zeer hoog is voor een horrorfilm en laat staan een remake.
We shall see
n00r
Films scoren meestal bij de eerste 5000 stemmen altijd boven de 8.

It Chapter Two
2019

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Wind River
Western / Misdaad, 2017

Sidney Hall
Drama / Mystery, 2017
gebaseerd op boekkleine stadclownpestenabandoned housemoordflashbackballoonmaineschoolschepselangstzomermoordenaarvermist persoondeath of brotherwellkinddemonictown historystephen kingit