• 9.379.969 stemmen

Geregisseerd door: Andy Muschietti

Met onder meer: Jaeden Martell, Bill Skarsgård en Jeremy Ray Taylor

Releasedatum: 7 september 2017

Plot It

"Your fears are unleashed"

Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.

Bill Denbrough

Beverly Marsh

Richie Tozier

Mike Hanlon

Eddie Kaspbrak

Stanley Uris

Belch Huggins

DMF

Mooie blik op 29 Neibolt Street.

Wat over de top, maar geeft het idee achter het huis goed weer. Zelfs de zonnebloemen zoals beschreven in het boek zijn aanwezig. In de film straks ziet het er ongetwijfeld allemaal nog beter uit. Dit gaat de plek zijn waar Eddie The Leper tegenkomt.

Er volgt waarschijnlijk zeer binnenkort een trailer.

DMF schreef:

Er volgt waarschijnlijk zeer binnenkort een trailer.

Ziet er goed uit. Bedankt voor het delen

DMF

Er is gisteren een trailer vertoond tijdens het SXSW Festival, waar ook Andrés Muschietti aanschoof. De trailer is helaas nog niet openbaar en ook nog niet uitgelekt, maar Bloody Disgusting heeft een breakdown van de trailer geplaatst: hier te lezen.

Een erg positieve reactie dus. Ook bij Rotten Tomatoes waren ze erg te spreken over de eerste beelden. Zegt nog niet veel, maar ik heb toch goede hoop dat de Muschietti's er wat van gaan maken.

Pennywise vs. Georgie

Uit de nieuwste editie van Empire Magazine.

Die blik. Wow.

Richardus

Veel te ver in het imaginaire doorgetrokken. Zo zie je een evil clown nooit in het echt. Dat is de kracht van Stephen King: het gewone wordt het onverwachte. Als je een clown er al zo per definitie evil uit laat zien haal je dat belangrijkste aspect al weg en vrees ik al gauw een kunstje in het circus ipv een aberratie van het oridinaire.

Richardus schreef:

Ik denk niet dat Pennywise er per definitie zo uitziet. Als je goed kijkt, zie je rechtsonder de boot van Georgie naast het hoofd van Pennywise. Vermoedelijk is dit vlak voor het moment dat Georgie de boot aan wil nemen (zie ook zijn hand) en is dat de reden voor deze blik.

Richardus schreef:

Wat in het origineel ook zo is. Pennywise kijkt oprecht kwaad op dat moment. ' And you'll Float Too!'

Niet dat deze scene 1 op 1 zal zijn, maar we moeten het nog even doen met stills.

Op Youtube zijn ook een paar fanmade teasers/trailers die goed zijn gemaakt.

Richardus

Ik heb het niet over de blik maar over de schmink. Originele Pennywise is een normale standaard clown met slecht gebit. Een clown als deze nieuwe zul je nooit in een circus zien; het uiterlijk an sich is al abnormaal, een karikatuur, een cool evil image. Beetje vergelijkbaar zoals Joker (door Phoenix gespeeld) geschminkt was. Cool, maar niet "waarheid"sgetrouw zoals de makers het bedacht hadden. Ik hou daar niet van.

Richardus schreef:

Als er iemand enthousiast is, dan is het 'maker/bedenker' Stephen King wel. En tsja, clowns zijn zo'n populair fenomeen in pop-cultuur dat het design best een tikje mag afwijken van alle andere varianten.

Donkerwoud schreef:

Als er iemand enthousiast is, dan is het 'maker/bedenker' Stephen King wel.

Ja, is dat zo? Ik lees vrijwel geen media. Ach ja, zo zie je dat ik traditieminnend ben. Of erg conservatief Ik heb sws een broertje dood aan remakes. Vooral door Amerikanen, dat volk met de dollartekens in de ogen.

Richardus schreef:

Mwah, of de schmink helemaal waarheidsgetrouw is, daar kun je over twisten. In het boek wordt Pennywise echter zelden beschreven als een clown die je zo in het circus tegen kunt komen. Vaak oogt-ie minder vriendelijk, of zelfs ronduit kwaadwillend. Eigenlijk lokt-ie alleen Georgie met vriendelijk gedrag. Daarom heb ik ook totaal niet het idee dat Muschietti nu het hele idee van Pennywise zoals beschreven in het boek overboord gooit. Het kostuum is bijvoorbeeld enorm waarheidsgetrouw. Kan me ook niet voorstellen dat Pennywise de hele film met dit gebit rondloopt. Ze zullen uit marketingoogpunt nu kiezen voor met name wat creepy foto's.

avatar van Thomas83

Thomas83

Het huis in Neibolt Street ziet er goed uit, maar ze kunnen beter die boom lozen. Zonder ziet het er al een stuk minder overdreven uit. De belichting zal in de film zelf nog wel een groot verschil maken. Nu ziet het er logisch allemaal wat uit als een filmset of iets wat je tegenkomt in een pretpark. Skarsgard ziet er weer goed uit op die nieuwe still. Wat zijn uiterlijk betreft ben ik eigenlijk wel overtuigd. Je ziet er ook nog wat beter de oorsprong van Pennywise in terug. Curry's versie zag er trouwens ook niet bepaald uit als eentje waarvan je als kind een snoepje aan zou nemen. Veel zal nog wel afhangen van de stem van Skarsgard. Doet hij dat verkeerd dan kan dat een hoop verpesten.

Ik heb nog steeds wel echt een goed gevoel over dit project. Denk dat het ook wel een goed teken is dat als je op It zoekt op Google je tegenwoordig de IMDB-pagina van de remake als eerste ziet. Ze promoten de film al best goed. Een goede trailer en ik zie dit wel een commercieel succes worden. Stephen Kings enthousiasme zegt me overigens niet zoveel. Die is overal enthousiast over.

Er is trouwens een docu aangekondigd over de originele mini-serie:

Stephen King's IT Documentary on Mini-Series Announced With Tim Curry! - ihorror.com

Thomas83 schreef:

H

Behalve 'The Shining' van Stanley Kubrick. Maar ik reageerde dan ook erop dat Pennywise hier niet uitziet zoals de makers het ooit bedoeld zouden hebben.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Thomas83 schreef:

Nou... dat durf ik te betwijfelen. Je zou hem eens moeten horen over The Shining (1980)

Stephen King Just Went Off About How Much He Hates The Shining Again - CINEMABLEND

"The book is hot, and the movie is cold; the book ends in fire, and the movie in ice. In the book, there's an actual arc where you see this guy, Jack Torrance, trying to be good, and little by little he moves over to this place where he's crazy. And as far as I was concerned, when I saw the movie, Jack was crazy from the first scene. I had to keep my mouth shut at the time. It was a screening, and Nicholson was there. But I'm thinking to myself the minute he's on the screen, 'Oh, I know this guy. I've seen him in five motorcycle movies, where Jack Nicholson played the same part.' And it's so misogynistic. I mean, Wendy Torrance is just presented as this sort of screaming dishrag. But that's just me, that's the way I am."

avatar van The Oceanic Six

Wanneer mogen we de eerste serieuze trailer verwachten?

The Oceanic Six schreef:

Wanneer mogen we de eerste serieuze trailer verwachten?

Eind deze maand of begin april zijn de geruchten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Het klopt dat King niet altijd positief is geweest als het gaat om verfilmingen van zijn eigen werk, maar als hij tegenwoordig wat zegt over nieuw uitgebrachte populaire thrillers of tv-series of zo dan is hij bijna altijd erg positief. En The Shining kraakt hij vooral af op hoe trouw de film aan het boek is. Wat dat betreft is het al een tijdje duidelijk dat deze nieuwe film dat ook wel zal zijn. Alles wijst er in elk geval wel op.

DMF

Op social media telt Muschietti af naar woensdag. Er is ondertussen al een trailer goedgekeurd, dus naar alle verwachting krijgen we woensdag de trailer te zien.

DMF

De marketingafdeling is wakker geworden. Gisteren al drie stills, vandaag de officiële poster en de aankondiging dat de trailer morgen komt. Inclusief een naar lachje van Pennywise.

Stills zien er goed uit, maar ben niet echt fan van de poster. Georgie ziet Pennywise nooit staand recht tegenover zich en de tagline is nogal belachelijk als je niet bekend bent met het boek of de tv-serie van 27 jaar terug. En het hoofd van Pennywise ziet er nogal klein uit in vergelijking met de rest van zijn lichaam. Maar morgen de trailer dus, kijk er naar uit!

avatar van clockwork72

clockwork72

Ben echt benieuwd naar de trailer.

avatar van DiDa

DiDa

Kom op met die trailer.......Kan ieder moment verschijnen!!!

Ik heb ook al 10 keer op Youtube ingelogd

avatar van Majestics

Majestics

Majestics schreef:

Moet je It (1990) gezien hebben om deze film beter te kunnen waarderen?

Het kan wel om in de sfeer te komen en om te vergelijken

DMF

Deze film is geen remake, dus zeker geen noodzaak.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Majestics schreef:

Moet je It (1990) gezien hebben om deze film beter te kunnen waarderen?

Ik zou het niet doen. Heb nog steeds trauma's van vroeger.

Iron Maiden schreef:

Ik zou het niet doen. Heb nog steeds trauma's van vroeger.

Ik ook op mijn twaalfde, maar toen ik hem op 17 herzag werd dat al een stuk minder en op 20+ was het een hilarisch cheesefestijn.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Donkerwoud schreef:

Ik vind 'm serieus nog steeds dood eng. Had gehoopt dat deze trailer dat zou afbrokkelen, maar ik ga deze never kijken.