• 9.379.490 stemmen

Geregisseerd door: Andy Muschietti

Met onder meer: Jaeden Martell, Bill Skarsgård en Jeremy Ray Taylor

Releasedatum: 7 september 2017

Plot It

"Your fears are unleashed"

Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.

Bill Denbrough

Beverly Marsh

Richie Tozier

Mike Hanlon

Eddie Kaspbrak

Stanley Uris

Belch Huggins

DMF

Het filmen is dan toch echt begonnen. Ze zijn gestart in Toronto. Dit is de eerste foto van de nieuwe Losers' Club.

Thomas83

Ben nog steeds ongelofelijk benieuwd hoe een moderne remake van It eruit zou zien. Al is mijn vertrouwen niet zo groot. De kans is sowieso groot dat het middelmatig wordt en geen recht doet aan het boek. Fukunaga's visie leek me erg interessant, jammer dat hij eruit is gestapt. De redenen die hij heeft aangegeven doen je toch vrezen dat het niets wordt.

Maar twee aparte films is al heel wat en Muschietti schijnt met Mama talent voor het genre te hebben getoond. Ik moet hem nog zien. Verder ook wel opvallend dat met eerst Pouter en nu dus Skarsgard is gekozen voor zo'n jonge acteur als Pennywise. Ik zag Poulter eerst totaal niet zitten eigenlijk, kende hem alleen nog als dat joch met die opvallende wenkbrauwen uit We're the Millers en The Maze Runner, maar sinds The Revenant is hij flink in mijn achting gestegen.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

First look Pennywise, klik.

Thomas83

Vind het zo'n typische moderne horrorfilmposter. Die hippe streepjes ook. Maar goed, je moet hem in een normale scène zien. Hier moet hij ook zo nodig zo'n dreigende blik hebben omdat het een poster voor een horrorfilm is.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Nick Theunis schreef:

First look Pennywise, klik.

Lijkt die clown van de Halloween Fright Nights in Walibi wel .

Glacius

Eindelijk is het dan toch echt aan het gebeuren. Hopelijk niet teveel jump scares horror.

avatar van Anjin

Anjin

Hmmm kijk er naar uit

DMF

Een volledige look op de nieuwe Pennywise:

Kan hier nog niet heel enthousiast van worden, helaas. Dat terwijl er toch ook wel positieve berichten binnen zijn gedruppeld. Zo zit bijvoorbeeld Patrick Hockstetter nu wel in de film en komt de scène op 29 Neibolt Street ook terug in de film. Dat was in de mini-serie toch wel het grootste gemis.

Thomas83

Het lijkt haast wel alsof Pennywise een Victoriaanse jurk of zo aanheeft. Al die sombere kleuren ook. Ze zullen wel voor een soort oeroude look zijn gegaan en volgens mij komt het meer dan de mini-serie overeen met het boek, waarin Pennywise geloof ik een zilverachtig pak draagt met oranje pom-poms. Daar was ik sowieso al niet zo'n fan van. Het doet me meer denken aan ouderwetse sciencefiction uit de vorige eeuw, dat zilverachtige.

Ook van die typische dreigende pose en blik geen fan. Dit doet meer aan standaard horror denken.

Glacius

Het uiterlijk maakt me ook niet bijster enthousiast. Wat de vorige Pennywise eng maakte was de transformatie van een vriendelijke vrolijk uitziende clown naar een bek vol vlijmscherpe tanden. Aan de andere kant, hij moet er vast dreigend en duister uitzien op de promo poster.

DMF

Ook Javier Botet is toegevoegd aan de cast. Hij speelt de Leper die Eddie vermoedelijk op 29 Neibolt Street tegenkomt.

Glacius

Hoop dat Neibolt Street stuk net zo 'freaky' wordt als in het boek. Zelfde geldt voor het Patrick Hockstetter deel.

DMF

Na een dikke maand filmen met alleen de kinderen is ondertussen ook Pennywise ten tonele getoverd. Mooie tease!

avatar van kampsie1

kampsie1

Hier heb ik ongelofelijk veel zin in. Ik hoop zo dat het geen zwakke remake wordt.

avatar van dualcia

dualcia

Hier heb ik echt belachelijk veel zin in. Ik heb het boek meerdere malen gelezen en alles wat ik voor me zag tijdens het lezen van het boek is niet waar gemaakt bij de originele film. Het voelde allemaal redelijk goedkoop aan en het was gewoon ietwat teleurstellend.

Super enthousiast dus voor deze film!

DMF

Na 53 dagen is het filmen afgelopen. Zowaar nog geen gelekte beelden van Pennywise.

avatar van arno74

arno74

Ik zie wel mogelijkheden voor een succesvolle remake. De originele It is véél te light (12+), een engere variant voor 16+ zou goed kunnen scoren, geen idee of ze daarvoor kiezen omdat ze dan een deel van het publiek mislopen, maar de nieuwe look van Pennywise doet me wel denken dat het die kant op zou kunnen gaan. Ben benieuwd.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Vond de eerste soft (12+) en veel minder spannend dan het boek zelf. Hopelijk scoort deze nieuwe versie beter dan de vorige. Zit al met volle spanning te wachten op deze remake.

Van FB:

Most asked question right now:

WHEN IS THE TRAILER COMING???

Answer to that is WE DON'T KNOW the only "official" word we have right now was from Barbara Muschietti saying "soon" just a few days ago.

My sources say something will come out on Oct 31st but whether that is a trailer or a first official still or a first official poster will remain to be seen. Everything is being kept very hush, hush at the moment.

With that said out of a pure marketing perspective having a small teaser released tomorrow the 31st of Oct (HALLOWEEN) would be pure struck of GOLD from the marketing team.

And when I say small I mean something really small like the

"War of the planet of the apes" type of teaser we got 3 weeks back.

Coming tomorrow we will know..

Ben benieuwd!

DMF

Over precies een week is er al een test screening in Californië. Er ontbreekt vast nog een en ander aan muziek en effecten in de film, maar er is dus al een toonbare versie beschikbaar. Hopelijk volgt er daarna ook snel een trailer. Door alle informatie en kijkjes achter de schermen heb ik er steeds meer vertrouwen in dat deze film een groot succes kan worden.

Vanaf 7 september 2017 in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van n00r

n00r

Hopen dat deze wel spannend is..

Thomas83

Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen echt gestegen zijn de laatste maanden. Zo'n nieuwe film is nog steeds zo makkelijk te verpesten, maar de afgelopen maanden toch een hoop positieve indrukken gekregen van leden van de betrokken cast en crew.

Een groot deel van de kindacteurs heeft in wat films en series echt indruk op me gemaakt (acteerprestaties ver boven die van het gemiddelde kind) Fukunaga heeft een belangrijk deel van het script voor zijn rekening genomen, de cinematograaf heeft ook een goede reputatie, de kostuums worden verzorgd door de vrouw achter die van Mad Men en de regisseur schijnt al een goede horrorfilm te hebben gemaakt. Dat moet ik nog ondervinden. Maar dat zijn al een hele hoop vaklui die betrokken zijn bij dit project.

De nieuwe foto van Pennywise is ook heel aardig trouwens.

DMF

Ben ook zeer enthousiast over de nieuwe foto. Ik vond de promotiefoto maar zo-zo, maar nu Skarsgård ook in het pak zit, ziet het er in het echt toch beter uit. Het is erg trouw aan het boek, al is de clownkleding van Pennywise niet altijd hetzelfde. Hij is ook beschreven als een soort Bozo de clown, maar eveneens als een clown zoals afgebeeld in de vandaag uitgegeven foto. Dit kostuum maakt ook nog maar eens duidelijk dat It al heel erg oud is. De blik van It is veelbelovend.

Sowieso heb ik het idee dat deze vertolking heel veel trouwer gaat zijn aan het bronmateriaal dan de mini-serie van 1990. Vooral deze foto van Muschietti, die poseert voor wat stills uit de film, is veelbelovend. Wat die-hards hebben met het betere zoomwerk de titels boven de foto's weten te achterhalen en menig titel is een feest der herkenning voor degenen die het boek hebben gelezen. Daarnaast is uit de behind the scènes foto's al gebleken dat deze reboot van het verhaal op veel vlakken behoorlijk af gaat wijken. Blijft jammer dat de tijdsperiode veranderd is, maar dat is voor het verhaal verder niet dodelijk of zo.

Overigens is eind vorige week ook een versie van Fukunaga's script uitgelekt. Ondertussen al weer offline gehaald, maar ik heb 'm opgeslagen en even doorgebladerd. Apart dat Fukunaga bepaalde namen van de Losers heeft veranderd (Bill werd Will), maar de beschrijving van de openingsscène was al fraai. Ga 'm verder niet doornemen, want er zijn sowieso grote delen van dit script overgenomen aangezien Muschietti verder is gegaan met wat grotendeels Fukunaga's script was.

Nieuwe still

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het boek vond ik vele malen beter dan de de film. Want de film was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Of deze remake wel goed zal zijn moeten we nog maar afwachten, maar ik denk dat die het boek ook niet zal overtreffen.

avatar van maurice32

maurice32

Wel benieuwd naar , maar denk dat het geen topper zal worden.

avatar van n00r

n00r

wyatt earp schreef:

Lijkt die clown van de Halloween Fright Nights in Walibi wel .

Nee joh, lijkt er totaal niet op.

avatar van Richardus

Richardus

Wat?! Waarom?! De originele is classic! Dit ga ik boycotten. Wat een idioterie weer, bah.