• 9.380.139 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Annabelle Wallis en Sofia Boutella

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 8 juni 2017

Plot The Mummy

"Welcome To A New World of Gods And Monsters"

De eeuwenoude Egyptische prinses Ahmanet ligt veilig begraven in een crypte diep onder de meedogenloze woestijn. Haar lot was ooit ten onrechte van haar afgenomen. In de huidige tijd ontwaakt ze onbedoeld door de de Amerikaanse militair en schatzoeker Nick Morton en zijn kameraad Chris Vail. Doordat haar kwaadwilligheid eeuwenlang is gegroeid stort ze haar verschrikkingen, die het menselijke bevattingsvermogen overschrijden, over de wereld uit. Het is nu aan Nick om samen met Brits archeologe Jenny Halsey haar te stoppen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

kon me niet echt bekoren. Is een redelijke film maar voor mij stukken minder als de film uit 99.

Rol van Crowe was ook wel aardig.

avatar van PCTERN

PCTERN

Geen originele film of eruit springende blockbuster, wel eentje die je best eens kunt zien in de bioscoop. Fans van dit genre zullen dit een geweldige film vinden wat ook best voorstelbaar is.

Dit is een film die het vooral van zijn visuele beleving en de aanwezigheid van Tom Cruise moet hebben met special effect scenes die ook veelal in het donker geschoten zijn, mogelijk om het niet te goedkoop te doen uitzien. Jammer en een gemiste kans. De verhaallijn is erg oppervlakkig en wordt niet uitgewerkt.

Heb vooral genoten van de bijrol door de Algerijnse Sofia Boutella als de Mummy. Het mooie van dit soort films met matige vertolking door de steracteurs is dat de onbekendere bijrol acteurs en actrices vaak boven zichzelf uitstijgen. Zo ook hier.

Linkje naar foto:

Het einde is wat afgeraffeld met open einde. Ik kan me niet voorstellen dat Cruise 2 of 3 sequals doet van deze film. Vooral Crowe had blijkbaar dringend wat geld nodig want wat een wanvertoning zet deze hier neer. Heb betere films van Tom Cruise gezien die zelfs met zijn charisma deze film niet echt kan dragen.

avatar van roger94

roger94

Prima afschakel-filmpje'. Lekker twee uurtjes tom cruise en een hete blondine tekeer zien gaan tegen mummies. Vind 2,8 sterren echt onrecht doen aan de kwaliteit van de beelden en het vermaak wat de film biedt. Misschien omdat mensen met een andere verwachting naar de film gingen? Ik ging namelijk met 0 verwachtingen naar de film, dan kan ie uiteindelijk ook alleen maar meevallen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Vreselijke tegenvaller. Ik hoopte op een spannende horror achtige versie. Zeker ook met rating 16 jaar. Maar dat was dus niet het geval. Kinderachtige humor. Geen bloederige effecten. Eigen gemaakte regels en vage achtergrond verhaal lijnen maakt het er niet beter op. Dus niet kijken hoor. Zonde van je tijd en geld.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Zonde van je tijd en money? Bullshit! ...Maar goed, smaken verschillen. Geen topper, maar een vermakelijke flick. Lekkere tempo, leuke actie scenes. Verhaal is te verwaarlozen. Gewoon een popcorn film zonder bij na te denken. Hopelijk komen er meer delen. 3,5 ster

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

The Mummy, het is een titel die veelvuldig voorkomt als we de filmgeschiedenis induiken. Het meest recente voorbeeld hiervan zagen we eind vorige eeuw met het succesvolle The Mummy van Stephen Sommers. Het leverde twee vervolgfilms op en maar liefst vier spin-offs rond The Scorpion King. Echter, de kwaliteit ging met iedere film steeds verder achteruit en uiteindelijk werd een nieuw vervolg in 2012 afgeblazen. Vijf jaar later blijkt het tijd om de reeks weer een nieuwe impuls te geven, dit keer als eerste aanzet van de nieuwe Dark Universe reeks. Deze reeks zou de tijden van weleer moeten doen herleven en er liggen zelfs al plannen op tafel voor een tiental films die tot ver in het volgende decennium uit moeten komen. Opvallend zijn de grote namen die zich hieraan verbonden hebben. Zo is Russel Crowe aangetrokken als terugkerende factor in de persoon van Dr. Jekyll en zijn ook Javier Bardem (Frankenstein) en Johnny Depp (The Invisible Man) al vastgelegd. Er is de studio dan ook veel aangelegen dat deze eerste film een succes wordt.

In tegenstelling tot de film van Sommers destijds, is er dit keer gekozen voor een grote naam in de hoofdrol. We hebben het over Tom Cruise, al is hij niet direct de acteur die je zou verwachten in een film uit een monsterreeks. Zo spitst hij zich meestal toe tot actie- en thrillerfilms, waarbij hij zelf in alle facetten rond de film een flinke vinger in de pap lijkt te willen hebben. Dit keer echter geen rol als producent voor hem, al is de aanwezigheid van Christopher McQuarrie als (mede)scriptschrijver, en goede vriend van Cruise, dan weer veelzeggend. Cruise speelt Nick Morton, maar ondanks dat we hier met een film in een monsterreeks te maken hebben verschilt zijn aandeel weinig van de films waarin we hem normaliter vinden. Niet dat dit per definitie negatief is, want hij doet hier vooral weer waar hij erg goed in is; het spelen van een zeer fysieke rol. Tegenover Morton staat prinses Ahmanet/ The Mummy die wordt gespeeld Sofia Boutella; een danseres die als actrice opviel in Kingsman: The Secret Service. En laten we Russel Crowe niet vergeten als Dr. Jekyll, wiens rol nog het beste valt te vergelijken met die van Nick Fury in het Marvel Cinematic Universe. Leuk voor ons Nederlanders is de rol van Marwan Kenzari (Rabat, Wolf) als Malik. Na zijn rol in Ben-Hur opnieuw een mooie stap in de hoop ook aan Hollywood vaste voet aan de grond te krijgen.

Buiten het feit dat de film de meest fraaie effecten bevat met een grote dosis actie, is The Mummy toch de film geworden waarvoor zo gevreesd werd. De film opent prima waarbij de toon direct gezet wordt met het verhaal over de door en door slechte Ahmanet, die een pact met Set, de god van de dood, sluit, om als Godin te kunnen heersen over de wereld. Vooral de scene waarbij de mummy getransporteerd wordt naar Londen, waarbij het vliegtuig uiteindelijk neerstort, is niets minder dan spectaculair te noemen. De crash is zo verschrikkelijk goed in beeld gebracht, dat je er bijna vliegangst van zou krijgen. De sfeer die de film uitademt is tot op dat punt meer dan prima, waarbij het gevoel je zal bekruipen dat de film niet kan mislukken. Daarna kabbelt de film echter een beetje voort en diepen de makers het verhaal verder uit, waarbij je toch een aantal saaie scenes om de oren gesmeten krijgt. Het meest opvallende hierbij is nog wel dat Tom Cruise niet geschikt lijkt voor de rol die hij vertolkt en dat de humor die de makers proberen over te brengen op alle punten mislukt. Het is een vreemd contrast met de meer serieuze toon van de film, waarbij je vooral het gevoel bekruipt dat de makers bepaalde punten veel te serieus nemen. En dat is uiteraard dodelijk voor een film als deze.

Wat hier uiteindelijk op volgt is een zeer rommelig verhaal, waarbij je de draad soms een beetje uit het oog zal verliezen. Als Nick het uiteindelijke echt aan de stok krijgt met Ahmanet,wordt de film daarmee een onbetwist voorbeeld van: overdaad schaadt. Het lijkt er op dit soort momenten namelijk op alsof je naar een gekuisde versie van de serie The Walking Dead zit te kijken en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest. Komt nog eens bij dat de gevreesde Ahmanet alles behalve imponerend is en meer weg heeft van en tweederangs monster waarbij je als kijker nooit het gevoel zult hebben dat Nick met een onverslaanbare vijand te maken heeft. Tel daar de lachwekkende en saaie wijze waarop Dr. Jekyll zijn intrede doet, de teleurstellende transformatie die hierop volg in Mr. Hyde en het clichématige einde bij op en je kunt niet anders dan teleurgesteld de bioscoopzaal verlaten.

The Mummy is helaas de film geworden waarvoor ik op voorhand al vreesde. Hoewel de film het eerste half uur prima opent en de juiste sfeer weet te creeren, zakt het geheel daarna flink in. De effecten zijn wel om te smullen, maar het rommelige script en vooral een niet imposante mummy, doen de film verzanden in een zeer matig werkje dat je misschien thuis voor de beeldbuis beter zou kunnen gaan bewonderen. Ook is Tom Cruise een redelijke miscast, want de charmante zelfingenomen acteur zien we toch liever in andere rollen verschijnen. Het idee om een Dark Universe te creeren is een leuk idee, maar of het Universal lukt om de concurrentie met andere universe-reekse, zoals die van Marvel, valt te betwijfelen. Met The Mummy gaat dat plan in ieder geval zeer matig van start.

avatar van Noodless

Noodless

Blijkbaar nog niet gestemd.....verleden week gezien.

Toch wel meer van verwacht. Het eerste gedeelte is nog wel leuk, maar de tweede helft komt toch onbevredigend over. En ook mee eens dat het jammer is dat de focus al heel snel verplaatst wordt naar Engeland. Zwak slot overigens. Gemiddeld. 6/10

avatar van Imane10

Imane10

Allereerst Tom cruise, past perfect in dit script! Well done. Nu als 'the hero' , wat je ook aan het einde zag.. dat leek overigens net een scène uit een sprookje, hoe romantisch... Hij heeft zich zelf opgeofferd, dat is wat ik eruit haalde tenminste.

De film speelt voornamelijk in het donker af ( - puntje) en de gruwelijke beelden van the mummy vielen ook tegen. Al bij al. Tom cruise heeft mede door zijn welbekende acteer skills en als personage in deze film weer een top prestatie neergezet. En dat maakt het een film die zeker

het kijken waard is!

avatar van dubdub

dubdub

Wat een flop!! De donkere scenes zijn diep triest in deze film. Kan niet begrijpen dat in dit tijdperk we nog steeds naar films kijken waarbij je regelmatig je afvraagt wat er in hemels naam gebeurt. Zeker niet de moeite waard de aftiteling af te wachten.

Ik hoop alleen dat tom geen jean claude gaat worden.

avatar van Starscream

Starscream

Beter dan verwacht aangezien de reacties van mensen. Voor mij blijft de mummy uit 1999 de absolute nummer 1. die had voor mijn alles wat ik in genre wil zien. En de mummy returns blijft een heerlijk vervolg. Wat mis ik Rick o connel:)

avatar van Mondragon

Mondragon

Zucht....wat een vreselijk slechte film weer. Sloeg echt totaal de plank mis. Hou mijn hart vast voor de overige Dark Universe films, maar dit belooft weinig goeds.

avatar van filmkul

filmkul

Matige film. Het verhaal is eenvoudig en heeft weinig nieuws te brengen. De opbouw is verder best aardig. Echter de film voelt op een of andere manier niet lekker aan. Het begin is nog aardig, maar zodra de setting zich verplaatst naar Engeland daalt het niveau erg naar beneden en wordt het een allegaartje van zombies, komedie, aktie, spektakel, zwakke horror etc.. Het wordt erg rommelig wat ten koste gaat van de spanning. Ook Cruise weet er weinig raad mee en acteert ongeïnspireerd. Visueel ziet het er best aardig uit, hoewel Boutella niet echt serieus genomen kan worden als bad girl. Groots gebracht, klein ten onder. 2.0/2.5

avatar van Robert63372

Robert63372

Geen aanrader, je komt niet in het verhaal en zelfs Tom Cruise kon de film niet meer redden. Het verhaal vliegt er ook doorheen en naar 2 uur kijken ben je blij dat het afgelopen is. Ik ben op vertrouwen van Tom Cruise toch na het lezen van slechte recensies gegaan, ik heb er spijt van.

avatar van Rodger

Rodger

Eigenlijk een mix van Mission impossible en Raiders of the Lost Ark..

Maar best wel aardig vermaak voor een keertje gezien te hebben.

Alleen Tom Cruise had deze film niet moeten acteren, want ik zat steeds op dat melodietje van Mission Impossible te wachten.

2.5 **

avatar van tommiew

tommiew

Zondagmiddag met een zak chips op de bank. Dan gaat het wel denk ik. In de bios zonde van het geld. Vrijwel alle CGI opgenomen in het donker en nog zie je soms dat het bitter slecht is. Het wordt gewoon nooit echt spannend. De schrikmomenten? Mwah, te mager. Zombies die je met 1 dreun kan uitschakelen?

avatar van mcgraig

mcgraig

Na de recensies waren mijn verwachtingen niet erg hoog. Het is een beetje van het niveau The Librarian met Noah Wyle maar van een grootschalige productie met Cruise die ook nog een nieuwe franchise in moet luiden mag je meer verwachten. Tom Cruise hadden ze net zo goed kunnen vervangen door diezelfde Noah Wyle of Adam Sandler want zo flauw is het dus. Annabelle Wallis is erg goed in Peaky Blinders maar hier is ze bij vlagen ronduit irritant. Het verveelt niet en vermaakt bij vlagen maar op het niveau van Video on Demand. Dat had Universal niet voor ogen denk ik

avatar van extremezz

extremezz

Het decor was mooi...

avatar van Doom4

Doom4

Vermakelijke film,

Mocht van mij wel wat meer de enge kant op in plaats van comedy.

Het einde had ik ook niet verwacht, dacht dat Set (de god van de dood) echt angstaanjagend zou zijn. Waarom al die moeite? Maar maakt in principe niet zoveel uit bij dit soort films omdat het toch half comedy is.

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Redelijke film , beetje te netjes en Echt gewoon London Moe.....of het nu de Wonderwoman film is of deze mummy...Het begin is allemaal leuk,maar zodra de films overschakelen en in London verdergaan slaat de verveling toe...en zit je in de Bios te knokken tegen je slaap....en ach ja wow Sofia Boutella , 10 jaar geleden de Icon voor Nike..Gaat nu ook in de film wereld wat neerzetten. Nederlands trots Marwan Kenzari was met zijn inbreng alleen uitmuntend met zijn matige Engelands..

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Slappe hap film

avatar van Rickmeister

Rickmeister

Ik vond het een vermakelijke film, wat precies was wat ik verwacht had! Ik kan me hierdoor ook niet inleven in de slechte recensies. Het ligt er heel erg aan met wat voor intentie je deze film gaat kijken en wat je verwachtingen zijn.

avatar van baspls

baspls

Universal wil het opnemen tegen Marvel en DC met een eigen zogenaamde 'Shared Universe'. Ze besloten om de klassieke Universal Monsters van stal te halen, net op tijd want in over een aantal jaar zijn ze alle auteursrechten op die films kwijt. Ik heb het zelf helemaal niet op die Shared Universes en deze Superheld-achtige benadering op het Horror-genre, al heeft Universal in de jaren '40 al bekende monsters naast elkaar laten optreden in films als House of Frankenstein.

De film heeft helemaal niets te maken met de originele Mummy-film met Boris Karloff. Het is eerder een remake van de recentere Mummy-film van Stephen Sommers. Dat dwingt toch wel de vergelijking. Beide films combineren Humor, Horror en Actie, maar waar Sommers dat op een Indiana Jones-achtige wijze doet, wordt het hier meer op hedendaagse superheldenactie gegooid. De capriolen van Brendan Fraser en company in het Vreemdelingenlegioen leent zich toch meer voor komedie dan de Irak-oorlog...

Een groot verschil is dat ze het geslacht van de Mummy hebben veranderd en het tragische liefdesverhaal hebben vervangen door een deal met de god Seth. Net als in Sommers' film moet de Mummy hier levenden verzwelgen om zijn kracht terug te krijgen en heeft hij/zij controle over de elementen. Waar Imhotep mensen kan hypnotiseren (of simpelweg intimideren om hem te gehoorzamen) veranderd de priesteres mensen in zombies.

Ik ben totaal geen fan van de combinatie Horror-Actie. Maak nou eens een keer een lekker enge Mummy-film! Toch vond ik dat Sommers dat op een leuke manier had gedaan (en jeugdsentiment zal ook een beetje meespelen), hier vond ik de humor erg afleiden. Er zaten wat mooi unheimliche stukjes in met zombies, maar de focus ligt toch echt op de actie en niet op de horror. Ik moet Universal nageven, hun Dark Universe vind ik veel interessanter als dat van Marvel of DC. Kwalitatief is het vooralsnog niet beter uitgevoerd.

Vermakelijk, maar ik zet liever de film van Sommers nog een keer op. De beste Mummy-film vind ik vooralsnog The Awakening met Charlton Heston.

Ehm.

Er is nogal wat mis met deze The Mummy reboot, maar wat mij toch het meeste stoort is de opzet van de hele film. Het voelt zelfs niet eens als een film aan, eerder een proloog van een nieuw cinematic universe dat opgebouwd moet worden. Neem dat wel en dan is het nog geen film, want dan heb je eigenlijk een origin story van Cruise's personage.

De eigenlijke mummy is niet meer dan een excuus, een bijfiguur in haar eigen film. Da's toch een trieste constatie op het einde van deze "film", niet in het minst omdat Boutella's personage zo'n beetje het enige echte boeiende aan deze film was.

Tom Cruise is een nogal wisselend acteur, ditmaal levert hij een ware wanprestatie af. De bekken die hij trekt zijn zo awkward dat ze ronduit hilarisch zijn. Zowaar een paar keer luidop (for realz) moeten lachen. Wallis houdt zich vooral recht aan de Olympische gedachte, meedoen was duidelijk belangrijker dan winnen voor haar. En dan zwijgen we maar best over de rollen van Crowe en Johnson.

Al kan het ook gewoon aan de dialogen gelegen hebben. Normaal toch iets waar ik niet zo gevoelig voor ben, maar volgens mij kunnen de Wayans broertjes ze integraal overnemen als ze ooit een parodie willen maken. De punchlines of gewichtige momenten klonken vaak ook alsof ze later over de film gemonteerd waren, iets wat het alleen maar cheesier maakte.

Je kan dan al snel naar Kurtzman wijzen, maar ik vraag mij toch af hoe die mens aan z'n job geraakt is. Qua regie heeft hij enkel één of ander drama op z'n naam, duidelijk niet voldoende voor een film als dit. De timing van de humor is drakerig, de actiescenes zijn geweldig brak aan elkaar genaaid en je krijgt zelden het idee naar iets te kijken dat enige zin heeft als stand-alone product. Neem dan ten minste een regisseur die op kleinere schaal of in het buitenland reeds bewezen heeft iets soortgelijks aan te kunnen.

Ik heb achteraf vooral het gevoel betaald te hebben voor een experiment van Universal. Even kijken of het aanslaat, zo ja dan kunnen we met het entreegeld van The Mummy onze volgende films financieren. The Mummy is een redelijk cynische film, zelfs amper een film te noemen. Er zit wat humor in als je bereid bent met de onnozelheid van de hele onderneming te lachen, maar wie op zoek gaat naar kwaliteit zal verder moeten zoeken dan de schattenjagers in deze film.

avatar van Bandit

Bandit

Matige donkere graf-film met een zwakke Tom Cruise,.

Zonde.

avatar van John Milton

John Milton

zeer zwakjes.

Er is weinig dat werkt. De side-kick, de CG, het verhaal... Maar met name de dialogen zijn af en toe zo slecht dat je bijna twijfelt of het niet bewust is.

Het is niet dat ik een grote fan ben van de eerdere The Mummy films, maar ik vond ze wel vermakelijk en zou de positieve aspecten van die films kunnen verdedigen, als het zou moeten. Bij deze laatste iteratie die eigenlijk het begin van het Monster Universe had moeten starten, wordt dat een stuk lastiger. Achteraf snap ik ook niet dat ze zo'n enorm belangrijke job aan een relatief onbewezen regisseur als Kurtzman hebben gegeven.

Sofia Boutella houdt hem net van een 2* af.

avatar van Alathir

Alathir

Ik vond deze nog wel vet. Die duistere omgevingen zijn voor mij een waar pluspunt, ik zie dat erg graag. Tom Cruise was hilarisch, of dat soms zo bedoeld was weet ik niet maar de overacting en de gekke bekken maken zijn rol toch net iets vermakelijker. Het is meestal wel lachen geblazen met Tommy. Zitten ook een paar leuke grappen in deze. Kortom beter dan zowat 90% van de Amerikaanse rommelkomedies van tegenwoordig.

Het verhaal springt soms wat van de hak op de tak en het is soms moeilijk te volgen wat ze nu net aan het doen zijn of waar, maar over het algemeen was het wel te volgen. Ik vond de CG erg goed werken.

Veel gemengde reacties hier. De ene vindt Tom Cruise niet passen of juist wel, de andere vindt het te donker. Is in ieder geval een veel betere meevaller voor mij dan Alien:Covenant.

avatar van Actarus

Actarus

Qua popcorn-gehalte is deze echt wel dolle pret. De 2 uren waren zo voorbij!

Maar naar het einde toe, vond ik hem minder en minder, te afgeraffeld, te chiché om steeds maar nutteloze woorden af te voeren vooralleer men tot de actie overgaat... visueel echt wel goed!

Gewoon verstand op nul met een zak chips

avatar van Brabants

Brabants

Deze film beschikt over een groot potentieel maar lijkt het helaas genoeg niet helemaal waar te maken. De beelden zijn zeer professioneel evenals de casting. Verhaaltechnisch is het jammer genoeg niet goed. De opbouw, karakterstudie en de wijze van uiteenzetting der Egyptische mythologie was voor mij een beetje een struikelblok. In die zin had het vele malen beter gekund.

avatar van stinissen

Vreselijke tegenvaller , duizend bommen granaten film totaal geen spanning of een keer lekker eng maar wel vreselijke flauwe humor. Ik denk geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet helemaal wat ik had gehoopt maar zeker niet slecht. Het ziet er gewoon prima uit, zit vol lekkere actie en het verveelt geen moment. Jammer van de flauwe humor, die haalt de film echt naar beneden. Ook het acteerwerk vond ik niet altijd even geslaagd, vooral over Annabelle Wallis ben ik niet zo te spreken. Verder wel prima mee vermaakt, gewoon een lekker avonturen/actiefilmpje.