• 9.378.916 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Annabelle Wallis en Sofia Boutella

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 8 juni 2017

Plot The Mummy

"Welcome To A New World of Gods And Monsters"

De eeuwenoude Egyptische prinses Ahmanet ligt veilig begraven in een crypte diep onder de meedogenloze woestijn. Haar lot was ooit ten onrechte van haar afgenomen. In de huidige tijd ontwaakt ze onbedoeld door de de Amerikaanse militair en schatzoeker Nick Morton en zijn kameraad Chris Vail. Doordat haar kwaadwilligheid eeuwenlang is gegroeid stort ze haar verschrikkingen, die het menselijke bevattingsvermogen overschrijden, over de wereld uit. Het is nu aan Nick om samen met Brits archeologe Jenny Halsey haar te stoppen.

Vanaf 8 juni 2017 in de bioscoop (Universal)

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Dat Tom Cruise hier aan mee doet maakt me toch wel nieuwsgierig. Het klinkt als een zoveelste remake van een flutverhaaltje, maar toch.... Tom Cruise heeft dat niet nodig.

avatar van baspls

baspls

Alweer Actie/Avontuur en geen Horror/Mystery, jammer.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Hoppa, zin in!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

CGI ...

avatar van Corcicus

Corcicus

Haha, dat meen je niet. Toch geen vervolg op de franchise?

En daar is ook de trailer al!

Corcicus schreef:

Haha, dat meen je niet. Toch geen vervolg op de franchise?

Een zogenaamde 'reboot'.

avatar van horizons

horizons

World War M ipv World War Z.

Zie toch liever mummie in wc-papier gerold.

Dit zou weleens een gigantische flop kunnen worden. Waarbij ik ervan uitga dat de filmposter de komende maanden nog aangepast gaat worden. Ik word er alles bij elkaar nog niet echt warm van.

avatar van Actarus

Actarus

Crap of gene crap, de trailer mag er best wezen, ik heb er zin in. En diegene die spreken over remake, het zou gaan over een remake van een film uit de jaren 30, niet die met Frasier...

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik wist niet dat Tom Cruise mee deed toen ik de trailer zag en ik vond het niet echt een positieve verrassing !!! mijn interesse en verwachting heeft dan ook een ferme deuk gekregen !!

Zijn er nog mensen die dat ook hadden?

avatar van sonyjh

sonyjh

alright, Tom Cruise is back

avatar van Supernatural

Supernatural

lijkt me wel een leuke film,even afwachten nog

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Ik moet het ze wel toegeven, ze geven aan de oude films wel een grote draai. Ik zie er echt niets in, veel te veel ophef. Maar leuk dat ze het proberen.

avatar van maurice32

maurice32

Mission impossible meets the mummy ?

avatar van KritiKus

KritiKus

Heerlijke trailer! Ik denk persoonlijk dat er een verkeerde naam van de film is gekozen, nu wordt er een raar soort verwachting hierdoor bewerkstelligd. God and Monsters of zo was beter geweest, totaal geen verwijzing naar de Mummy ...

avatar van Valak

Valak

Verheug me hier ook flink op; ik ben heel benieuwd wat ze hiervan gemaakt hebben. De trailer belooft in ieder geval veel indrukwekkende special effects en coole actie. Als het horror-element in ieder geval ook maar intact blijft!

De eerste The Mummy remake uit 2001 is toch wel een favoriet van mij, en deze nieuwe remake van de Karloff-klassieker zal daar misschien ook weer wat extra aandacht en bekendheid aan geven.

avatar van misterwhite

misterwhite

Dark Universe, het nieuwe project van Universal waar de laatste tijd veel over te lezen was. Zelf ben ik een liefhebber van het monsterfilm genre. In de goede oude tijd was dit uiteraard een heel ander principe als nu. Wat toen werd gezien als een subgenre in horror, lijkt het nu meer doorgetrokken te worden naar avonturen en actiefilms. Dit zou kunnen werken als de producenten meer zouden toelaten en de films R-rated zouden zijn. Maar jammer genoeg zijn ze wat braafjes bij Universal en houden ze het op films zonder pit.

En dat is ook meteen het eerste grote probleem aan The Mummy. Het lijkt alsof Kurtzman zich moet inhouden. Een paar sterke sfeerscenes krijgen we voorgeschoteld maar voor de rest werd de horror snel ondermijnd. Het potentieel is voelbaar en dat maakt dat de The Mummy zeker geen afschuwelijk onding wordt.

Ik vrees echter dat Dark Universe teveel Marvel gehalte wilt uitstralen, waar ik sowieso geen fan van ben. Hollywood is een fabriek geworden met hoge productie en vooral doelend naar hoge winst. Verfrissing is jammer genoeg ver zoek. En daar lijdt deze film ook enorm aan.

Niet alleen de producenten hebben er voor gezorgd voor de matigheid in deze film maar ook de regisseur zelf. Ik had het gevoel dat hij bij de rustige stukken vaak zijn controle verloor. Waardoor het met momenten erg oppervlakkig en zielloos aanvoelde. Gelukkig zit er voldoende suspense in, waardoor het niet te akward wordt.

The Mummy is een vermakelijke film voor een bioscoopavondje. Maar meer is het zeker niet. Dark Universe zal zich moeten bewijzen bij de volgende films, die hopelijk meer duister zullen zijn en meer diepgang zullen krijgen.

avatar van John Milton

John Milton

Ehrlich was niet zo positief op Indiewire: The Mummy Is The Worst Tom Cruise Movie Ever

Losstaand van of dat klopt of enigszins overdreven is, zijn kritiek stemt niet gerust. Toch: ik was van plan om hem te gaan zien, tenzij ik echt tijdgebrek heb, verandert dat hier niet door...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Al is hij wel erg scherp op de rolkeuze van Tom Cruise, terwijl er een hausse aan triple A-acteurs in dit soort butt-films terechtkomt.

avatar van MartMovie

MartMovie

Net gezien in de voorpremière van Pathé. Eerlijk gezegd boven verwachting. Een heerlijke mix van Indiana Jones, Lara Croft en Dr Jekyll. Best veel humor, een leuke dosis avontuur en zo nu en dan een leuk schrikeffect. Een echte popcorn topper waarbij je je prima een klein 2 uur vermaakt. Ja ook nog een voordeel. Waarom moeten dit soort films tegenwoordig 2,5 uur zijn terwijl ze minder dan 2 uur inhoud hebben. Nee ik zou zeggen een dikke voldoende. Waar voor je geld.

avatar van paas

paas

Pffff.... niet de moeite. 2*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Prima vermaak deze the mummy. Heb me geen seconde verveeld. Wel wat cliche en niet veel vernieuwend. Maar zit gewoon veel vaart in dat je geen tijd hebt om er allemaal veel bij na te denken. Wel niet zo goed als the mummy van 99. 7/10

avatar van grid8400

grid8400

Leuk tussendoor filmpje. Zit er allemaal goed uit, en lekker rap tempo. Morgen ben ik hem weer vergeten. 3*

avatar van mrklm

mrklm

Ahmanet [Sofia Boutella], dochter en enig kind van een farao, ziet haar kans op de macht in rook opgaan wanneer haar broertje wordt geboren. Ze vermoordt ze eigenhandig en sluit een pact met Seth, de God van de Dood, maar voor ze het bijbehorende ritueel kan afronden wordt ze tegengehouden en levend gemummificeerd en begraven in een bad van kwik op een plek ver van Egypte, te weten het huidige Irak. Ex-soldaten en jagers op historische relikwieën Nick [Tom Cruise] en Chris [Jake Johnson] zijn op het juiste moment op de juiste plaats wanneer een bombardement ervoor zorgt dat de tombe van Ahmanet bloot wordt gelegd. De roekeloze Nick zorgt ervoor dat Ahmanet weet te ontsnappen en ze gaat op zoek naar een diamant die om vage redenen in de 12e eeuw begraven is met een kruisvaarder, wiens graf heel toevallig vrijwel tegelijkertijd is ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden in Londen. Nick blijkt de uitverkorene te zijn met wie Ahmanet haar pact met de duivel wil verzilveren, maar ook wetenschappers Jenny Halsey [Annabelle Wallis] en Dr Henry Jekyll (!) [Russell Crowe] blijken nog een sta-in-de-weg te zijn.

Pure onzin natuurlijk en dat zou de doodsteek voor de film zijn geweest als Tom Cruise zijn rol volledig serieus had genomen. Tot mijn verbijstering blijkt hij toch over enig komisch talent te beschikken en dat maakt een wereld van verschil. Zijn karakter is niet bovenmenselijk sterk, al heeft hij wel een militaire opleiding gehad, en toont op verschillende momenten over menselijke zwakheden te beschikken. Het idee om elementen uit Dr Jekyll en Mr Hyde hierin te verwerken is interessant, maar Crowes transformatie naar Mr Hyde is weinig overtuigend. "The Mummy" heeft dus zeker zijn gebreken, maar door de redelijk luchtige toon en een aantal zeer behoorlijke actiescènes is dit een acceptabele popcornfilm geworden.

avatar van Donucius

Donucius

Hoe deze film geschoten is, totaal niet IMAX waardig. In tegendeel, hij komt waarschijnlijk gewoon evenveel tot zijn recht in een niet-IMAX voorstelling. Ik kan me niet herinneren IMAX scenes gezien te hebben. Ik heb zonet zelfs ergens gelezen dat de film gewoon volledig op 35mm geschoten is. Wat een desillusie en geldklopperij is dat dan.

En dan de film zelf. Wat zal ik er van zeggen. Na lang wachten eindelijk weer een Mummy film op het witte doek. Dit keer met een vrouw in de hoofdrol. Vernieuwend dat feminisme in films zou je denken... De film moet het vooral hebben van de pacing en de goed getimede uitbundige actie. Het verhaal wordt in een hoog tempo verteld en er is weinig tijd voor veel uitleg. Tom Cruise is altijd wel iemand geweest die een film eigenhandig kan dragen. Hier ook het geval en hij doet het niet onverdienstelijk. De film heeft wel momenten die aardig sterk zijn, met zelfs goede avontuurlijke thriller momenten. Humor is weinig tot niet aanwezig. Verder is het niet heel bijzonder.

De film is een soort kruising tussen Mission Impossible, World War Z meets The Mummy.

Volgens sommige recensies is dit een B-film met A-acteurs. Daar ben ik het grotendeels mee eens.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar ook niet veel meer dan dat.

avatar van Nuijtmans

Nuijtmans

Gisteren The Mummy gezien in de voorpremiere: standaard aktievehikel voor Cruise. De film mist de griezelige ondertoon van de oorspronkelijke Mummy vertolkingen. Schiet daarnaast tekort als superhelden spektakel. En mist de humoristische insteek van de films met Brendan Fraser.

Als dit de lakmoesproef is voor de Dark Universe reeks van Universal is deze wat mij betreft niet geslaagd.

Slecht begin van het blockbuster seizoen. 5/10

avatar van Shinobi

Shinobi

"Welcome to a new world of gods and monsters."

De versie uit 1999 was niet hoogstaand, maar desondanks best vermakelijk. Helaas wordt dat niveau niet gehaald met deze reboot.

Universal wil blijkbaar ook inspringen op de hype om een universum te creëren à la Marvel en DC, hoewel je zou denken dat ze hun lesje wel hadden geleerd met het matig ontvangen 'Dracula Untold' waarmee het eigenlijke universum van start zou gaan. Deze film moet dan fungeren als het eerste deel van een goed gevuld Dark Universe. Er wordt wederom een standaard wraakverhaal opgezet die in dit geval geen potten kan breken.

Het manco van 'The Mummy' is dat men verscheidene genres door elkaar wil gooien om maar te vermaken. Maar juist dat breekt de film op; je kan niet zomaar een duistere scène afbreken om geforceerde humor te incorporeren. Hiermee worden potentieel sterke momenten meermaals ondergesneeuwd. In de basis is het geheel niets meer dan veel uitleg afwisselen met: actie, - wannabe - horror en humor, om vervolgens weer van voren te beginnen.

De film wordt tegen het einde aan onvermijdelijk vermoeiend. Zelfs Tom Cruise kan de boel niet redden, met name omdat je als kijker nooit kan meeleven met zijn vlakke personage. De rode draad is gewoonweg ver te zoeken, ondanks de simpele opzet. Ondertussen heb je nog Russell Crowe die wat staat te leuteren over monsters en Annabelle Wallis die enkel gebruikt wordt als dame in nood.

Al met al een hopeloos begin van een nieuw universum. Overigens voegt IMAX 3D werkelijk niets toe aan de ervaring.

Krappe 2,0 sterren.

avatar van Antonev

Antonev

Van de week de trailer gezien in de bioscoop. Aan de CGI en het geluid zal het alvast niet liggen denk ik zo. Ga 'm van de week maar eens bekijken, zonder te hoge verwachtingen natuurlijk.