• 9.377.368 stemmen

Children of the Corn IV: The Gathering (1996)

Horror / Thriller | 85 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Greg Spence

Met onder meer: Naomi Watts, Jamie Renée Smith en Karen Black

Plot Children of the Corn IV: The Gathering

"In a sleepy midwestern town... A horrifying evil is about to rise again!"

In een klein plaatsje is iets ijzingwekkends gaande. Op een nacht krijgen alle kinderen plotseling koorts en angstaanjagende stuiptrekkingen. De volgende dag veranderen ze hun namen in die van kinderen die lang geleden werden vermoord. De eerste volwassene wordt vermoord. En nog één. En nog één. Een aantrekkelijke studente probeert te ontdekken wat er aan de hand is. Dan begint haar jongste zusje ook al eng te doen en zijn de kids bezig met iets te organiseren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Toch nog wel een leuke film, maar zeker niet de beste in de Children Of The Corn reeks...

avatar van T®inity

T®inity

Vond het een Horror die iets 'speciaals' had voor mij. Het grappige is dat ik Naomi Watts iets 'speciaals' vond hebben in deze film (toen op 11 jarige leeftijd). En is nu al jaren mijn lievelings actrice zonder dat ik wist dat zij 'de Naomi' was . Zal wel voorbestemd zijn

avatar van MWX

MWX

killalot schreef:

euhm is er 1 deel dan die wel goed was ik vond de eerste drie al geen fuck aan laat staan de rest. de rest was ook niet veel soeps

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Aardige film die toch verrassend veel bloed en gore heeft in vergelijking met deel 2 en 3. Leuk om Naomi Watts zo jong te zien en Karen Black kwam ook goed uit als moeder.

Jammer vond ik dat na iemands dood de hoofdpersoon vergat ff verdrietig te zijn. De slotscene is dan wel weer grappig, al was de finale vlak ervoor niet echt boeiend. Ik twijfel tussen 2* en 2,5 * maar ik ben in een gulle bui dus wordt het 2,5 * en dat is samen met deel V de hoogste score die ik heb gegeven voor de Children of the Corn reeks. ( Heb het origineel en Revelation niet gezien)

T®inity schreef:

Ze is wel geen 11 jaar in deze film, he, ze is zeker al 20, geloof ik.

donnie darko

Wat een rotslechte film was me dit, zeg. Het hele verhaal is te belachelijk voor woorden, de acteerprestaties zijn barslecht, echt verschrikkelijk(ook al probeert Naomi er wel nog het beste van te maken, zij is wel duidelijk de beste van allemaal).

Het boeide me allemaal voor geen meter, was te bloederig(heel onnodig) en was totaal niet eng.

1* voor dit misbaksel.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

donnie darko schreef:

Ze is wel geen 11 jaar in deze film, he, ze is zeker al 20, geloof ik.

Toen was ik 11, donnie. (dat was mijn oude nick btw).

Naomi Watts schreef:

Toen was ik 11, donnie. (dat was mijn oude nick btw).

ah, sorry, maar het lijkt wel alsof dat je Naomi bedoelt. Maar ja, dus gewoon een misverstandje. En dat is dus je oude nick?Interessant. Wist ik niet.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vanwege 'de Naomie' van mijn vriendje ben ik deze maar eens gaan kijken

Maar het viel me nog wel mee, ik had de andere delen nog niet gezien dus viel er eigenlijk gewoon ineens tussen.

Maar het verhaal is wel leuk, en het was soms ook wel een klein beetje spannend.

Acteren was wel oke, is ook moeilijk met al die kids denk ik.

Maar Naomie deed het wel goed, en het meisje die de hoofdrol speelde was echt een schatje!

avatar van pompoen

pompoen

Waar is "He who walks behind the rows"?

Het enige deel waar de corn god niet in voorkomt.

avatar van Nephilim

Nephilim

pompoen schreef:

Waar is "He who walks behind the rows"?

Het enige deel waar de corn god niet in voorkomt.

In een deleted scene wordt gespeculeerd dat Josiah He Who Walks Behind The Rows is.

Maar lang niet gezien deze film. Maar wel vandaag voor een paar euro bij de Action gehaald. Vanavond eens gaan herkijken.

avatar van Diekmans

Diekmans

echt een B-film, slaapverwekkend, alleen sommige special effects waren aardig maar verder is het een film om snel te vergeten.

Na het leuke derde deel gaat het weer wat bergaf.

Opvallend om Watts in een film als deze te zien opduiken, maar da's wel meer met acteurs/trices die pas na een tijdje tot het sterrendom zijn gaan behoren.

Verder is ze niet opvallend in deze film, de reeks neigt ook meer naar het "lawaai/swoosh" scare gedoe. Op zich valt het allemaal nog wel mee, maar echt geweldig vond ik het niet.

avatar van Linn

Linn

Vond deze samen met het derde deel wel de beste uit de reeks.

Watts speelt aardig maar niet erg opvallend. De kinderen worden weer wat bloeddorstiger in deze film en dat bevalt me wel. Heb me met dit deel niet verveeld 2,5*

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Deze film had niet veel te maken met al de voorgangers. Het maïs, de maïsgod... als ze dat erin hadden gedaan was het misschien nog een goede film geweest. 2.5*

avatar van uberjason

uberjason

ik vond het leuk om Watts te zien in deze film, maar het verhaal is uit verschillende andere films bij elkaar gejat. er zitten scenes in die rechtstreeks uit Carrie, The Thing, Exorcist en village of the damned komen. kan als knipoog zijn bedoelt, maar dan wel een knipoog van bijna anderhalf uur. de kills zijn wel leuk om naar te kijken, maar vond de vorige toch leuker.

Deze 4de film van corn von ik veel minder.

Naomi Wats speelt ook een rol.

avatar van mikey

mikey

Meer corny onzin in het maisveld. Ditmaal speelt het maisveld geen rol van betekenis meer. Die gozer achter de rijen hebben ze ook niet gebruikt. Maar ditmaal een ander opzetje. Deze serie is daarom ook erg moeilijk om te volgen. Wel leuk dat Watts erin zit hoor. Ik vind ook dat ze perfect is voor dit soort films (en bijvoorbeeld King Kong en Down). En ze speelt ook altijd dezelfde rol. Grappig.

Verder veel bloed met enge kindjes en daarom best okee. 2.5

avatar van mikey

mikey

Onderhond schreef:

het "lawaai/swoosh" scare gedoe.

Klopt, viel me ook op, veel zgn. enge geluidjes en schaduwtjes. Misschien is dit wel een overgangsperiode naar horror van nu. In films als The Messengers (en dat soort...) wordt dit truukje tot vervelens toe toegepast.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik vond dit het slechtste deel tot nu toe. Het mysteriueze van 'He Who Walks Behind The Rows' is weg. Er gebeurt weinig en wat er gebeurt is erg vaag en donker ,het verhaal slaat op de een of andere manier niet aan bij mij.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

MWX schreef:

En wel kijken...?

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Heb m net gekeken en verwachtte dr niks van, toch viel ie enigsinds mee om een keertje te kijken, maar ga m denk ik wel verkopen, zo spectactulair was ie ook weer niet haha!

Het enigste wat me opvalt:
De studente trekt bij haar moeder en broertje en zusje in, om daar alles op rails te krijgen, maar ergens op het einde van de film, als ze met die donkere man bezig is om het op te lossen noemt ze haar 'zusje' ineens haar dochter.

Wat is dat kleine meisje nu precies van de studente?
Zoals op de kaft staat, staat zusje, maar in de film zegt ze toch echt ergens mijn dochter.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Lijkt me eerder een foutje op de hoes. Och, als je eens wist hoeveel fouten er worden gemaakt op DVD-hoezen...

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Slechte film die met een paar personen nog vermakelijk kan zijn, maar die in je eentje ongelofelijk saai is. Ik heb deel 1 tm 3 en andere delen nog niet gezien maar als ze allemaal zo saai zijn valt dat me erg tegen.

avatar van niethie

niethie

Vierde en laatste Children of the Corn deel die ik in mijn kast had staan en nog moest herkijken en ook deze was (je raad het al) niet al te bijzonder. Het gaat met het deel steeds meer een andere kant op en wijkt af van het orginele verhaal, de kills waren wel leuk en de sfeer en de spanning waren beter dan normaal en ik vond het wel leuk om Watts (in haar jonge jaren) te zien. Denk dat dit samen met deel twee de beste is, houd het maar op een krappe-

2,5 sterren.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film is naast de eerste uit de reeks ook nog goed. 't is de eerste dat ik ooit uit de reeks heb gezien.

vooral in het begin met die put, scary!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zie je één Children of the Corn deel, dan heb je ze eigenlijk allemaal gezien. Het blijft maar een mager filmreeksje.

avatar van charmed one

charmed one

dit is ook een leuk deel om naar te kijken

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Een aanrader voor de horrors lief hebbers!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Zeker geen al te slecht deel.

Het eerste deel dat eens wat moeite wilt doen om "eng" te zijn over de volle lijn. Niet dat ze daar geweldig in slagen hoor, maar je voelt wel de moeite die gedaan wordt om enkele suspensvolle scènes te creëren. De kindjes zijn hier bij momenten ook lekker scary.

De moorden hebben mij nog niet teleurgesteld in een Children of the corn film en dat blijft hier gelukkig zo. Creatief, mooi in beeld gebracht en lekker goor. De special effects zijn er duidelijk op vooruit gegaan.

Ook geen slecht einde zoals we in de vorige delen gewoon zijn, al werd het iets te zombie-achtig. Alleen het verhaal vond ik in deze iets minder. Leuk dat ze een andere weg willen opgaan, maar het plot leek me soms iets te saai. Gelukkig valt er genoeg te beleven om toch nog de aandacht erbij te houden.