• 9.379.055 stemmen

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

Releasedatum: 18 november 2015

Plot The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

"The fire will burn forever."

Nadat Katniss als 'spotgaai' is uitgegroeid tot het symbool van de revolutie, beginnen zij en District 13 aan een totale oorlog tegen president Snow en het autocratische Capitool. Samen met haar naaste vrienden (Gale, Finnick en Peeta) waagt ze haar leven om een moordaanslag op president Snow te ensceneren, voor wie de vernietiging van Katniss een ware obsessie is geworden.

Katniss Everdeen

Caesar Flickerman

President Coriolanus Snow

avatar van Gish

Gish

Uitstekend slot van een geweldige reeks.

Het is vooral een pre dat de regie veel rust neemt tussen de spaarzame actiemomenten.

Dat gebeurde ook in het iets mindere deel 1.

Door veel weg te laten wordt de film sterker. Veel kijkers willen (eisen) meer actie, maar ik heb juist geen zin om constant in een regen van kogels en granaten te zitten, op een regenachtige dinsdagavond. Ga dan gewoon "Die Hard" 4-5-6 kijken.

Nee, dit voelt gewoon goed. Jennifer Lawrence is als altijd superieur.

Kwetsbaar, stoer, in verwarring, prachtig allemaal. Ga over een paar maanden de hele reeks nog eens achter elkaar kijken.

Gish schreef:

Ontzettend mee eens

avatar van stekman

stekman

Was een leuke film maar niet meer dan dat. had liever een heroïsch eind gezien aan de strijd en niet zo spontaan einde ervan. Zoals ze op d eposter stond had ik haar het graag af zien maken. En dan de keuze voor het zoetsappige jongetje op het laatst was ook jammer, zeker aangezien ze in een huisvrouwen jurkje eindigde
Maar verder was het leuk om naar te kijken.

avatar van Aben92

Aben92

Geen slechte film, kom net van de bioscoop af.

Moet zeggen dat ik er toch echt wel wat meer van had verwacht, naar mijn mening zijn de eerste 2 top de 3e minder en de 4e maar iets beter dan de 3e..

avatar van Belthazor

Belthazor

Net zo saai als part 1. Jammer teveel drama en theatrale muziek. Veel te weinig actie. En de actie die erin zat was erg slecht en voorspelbaar.

avatar van Tommeh

Tommeh

Degelijk einde van een degelijke reeks (op de verschrikkelijke eerste film na). De beslissing om na de eerste film van regisseur te wisselen is duidelijk een heel goede geweest. Lawrence heeft alle rare fratsen uit deel 1 weggelaten en is zeer trouw gebleven aan de boeken. Groots wordt het nergens, maar dat zijn de boeken (naar mijn mening) ook niet. Wat overblijft zijn onderhoudende films, die (met een hoog budget) professioneel in elkaar gezet zijn. Hulde aan Lawrence daarvoor.

Ik begrijp dat mensen in de laatste delen meer actie hadden willen zien, maar zo loopt het verhaal simpelweg niet. Het stoorde mij dus nergens.

avatar van PJAW

PJAW

Verschrikkelijk saai, sentimenteel, fantasieloos. lijkt wel zo snel gemaakt als een televisie-serie.

avatar van joostbloem

joostbloem

Qua acteer werk zat het allemaal heel goed. Lawrence speelde erg goed. Ik was er met een vriendin heen en die kwam behoorlijk anders uit de bios dan ik. Een typische mannen/vrouwen gevoel denk ik. Ik vond het erg jammer dat ze via moeilijke ondergrondse gangen en dergelijke op precies hetzelfde punt uitkwamen als de overige opstandelingen. En op het moment dat het moest gebeuren of ze wel of niet het paleis binnen zou kunnen komen om Snow te vermoorden werd dit stuk compleet overgeslagen en werd ze wakker in een ziekenhuisbed en was in eens alles al gebeurd en hadden de opstandelingen gewonnen. Dat ze vervolgens Coin ging vermoorden zag je ook van mijlenver aankomen en het zoetsappige Lord of the Rings achtige einde had van mij ook niet gehoeven. Ik vond het een sterke film tot het plot van de film begon en hierdoor ging ik helaas met niet een geheel voldaan gevoel de bioscoop uit.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond dit toch een redelijk saai vervolg en het boeide me niet zoveel wat er gebeurde. Deze reeks heeft eigenlijk nooit echt indruk op me gemaakt en ik zie liever een harde actiefilm. De meeste situaties kun je wel voorspellen waaronder het moment met het afvuren van die pijl op President Alma Coin.

avatar van missl

missl

Onsamenhangend en niet op zichzelf staand, als ik het boek niet had gelezen dan had ik geen flauw idee waar dit over ging.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Geen indrukwekkende apotheose helaas. Had de serie nog kunnen redden. Hangt allemaal wat met clichés en zwart-wit stereotypes aan elkaar.
Geen enkele verrassende plotwending, geen dubbele bodems, diepere betekenissen.
Wel een aantal ongeloofwaardige plotwendingen vooral de manier waarop Alma Coin zich zomaar zonder argwaan laat neerschieten door Katniss, zelfs na het persoonlijke onderhoud met president Snow. Totaal ongeloofwaardig dat ze Katniss zo argeloos en achteloos vertrouwt..
Wel veel vaart en enkele goeie acteerprestaties, vooral van Jena Malone en Donald Sutherland. Jennifer Lawrence is niet slecht, maar dit is mijns inziens beneden haar niveau als je het vergelijkt met Winter's Bone.
Zwakheden in plot zijn misschien te wijten aan het feit dat het een adaptatie is van een jeugdboek?

avatar van Drifter

Drifter

Belthazor schreef:

Yep

avatar van Zwolle84

Zwolle84

missl schreef:

Logisch toch, er staat immers "Part 2" in de titel dus kun je er wel van uitgaan dat hij niet op zichzelf staat. Of bedoel je het anders?

avatar van MBSL

MBSL

Wat een saai gebeuren, had gehoopt dat het oeverloze geouwehoer in deze film wat minder zou zijn dan in het vorige deel maar helaas. lachwekkend "hoogtepunt" was de uit het niets komende hysterische uitbarsting van Jennifer Lawrence aan het einde van de film waarin een arme poes het moest ontgelden

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Zeer matig.

Op het degelijke tweede deel na is The Hunger Games toch een vrij zwakke serie. Het splitten van Mockinjay is de doodsteek gebleken. Part 1 is saai, dit deel gaat daar vlekkeloos in mee.
Verhaaltechnisch weinig vernieuwends (Coin als een tweede Snow voel je al van haar intrede), geen leuke tegenstanders of uitdagende "arena's" meer; vooral zoetsappige onzin.
Het einde is tenenkrommend.

Ook tenenkrommend is het acteerwerk van Jennifer Lawrence. Zo goed ik ze vind in minder bombastisch werk als Winter's Bone en The Beaver, zo zwak is ze hier. Schreeuwen om Peeta, schreeuwen om aandacht, schreeuwen om dit, schreeuwen om dat. Ergerlijk.
Andere slapjanussen zoals Liam Hemsworth en Josh Hutcherson staan erbij en kijken ernaar.

Regisseur Francis Lawrence kan het ook geen enkel moment spannend houden. Zeker het einde is een wirwar van bepaalde wendingen en die worden zo afgehaspeld dat het nauwelijks tot geen effect heeft. De slotscènes zeggen alles.

1,5

avatar van missl

missl

Zwolle84 schreef:

Ik bedoel dat wanneer je het boek niet gelezen hebt, deze film niet volstaat.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

missl schreef:

Ik bedoel dat wanneer je het boek niet gelezen hebt, deze film niet volstaat.

Ah, zo. Had ik persoonlijk geen last van. Heb geen van de boeken gelezen en kon alle vier films goed volgen. Maar het boek zal vast wel veel meer achtergrond schetsen.

avatar van edouard

edouard

Wat een verschrikking zijn deze laatste twee delen van The Hunger Games geworden. Deel 1 en 2 gaven voor mij nog enigszins popcorn vermaak, met name vanwege de gevechten in de arena's.
Maar deel 3 part 1 & 2 slaan werkelijk alles.

Ik heb de boeken niet gelezen, maar ik denk dat de makers zichzelf iets te serieus hebben genomen in de vertolking van dit weinig diepgaande verhaal (door het o.a. in tweeën te splitsen).

De romance tussen Katniss en Peeta spant voor mij de kroon.

Uitbuiting van de hoogste categorie.

avatar van m1701

m1701

film mist een hoop actie, vergeleken met de vorige delen.

Het einde was té zoetsappig...jammer.

avatar van cloney

cloney

Vele personen vonden de LOTR reeks ook heel slecht omdat de verhaallijn niet klopte met de boeken versie. Volgens mij snap je dan niets van het fenomeen film. Ga nu eens onbevangen en ontspannen en onbevooroordeeld naar een film kijken, relax boys and girls!

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Ondanks het feit dat ik het eerste deel van 'Mockingjay' niet heb gezien kon ik perfect volgen. Het is een mooie film, maar nu ook niet om te zeggen fantastisch. Ik heb er best wel van genoten maar vond het spijtig dat mij al spoilers werden vertelt, zo bleef het schrikeffect uit. Ik had hem waarschijnlijk liever gezien zonder de spoilers die mijn filmgenoten mij vertelden. Heb hen er wel op over aangesproken.

Toch is dit zeker geen afrader, mooie film die niet teleurstelde.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Beste uit de reeks. Vanaf deel 1 (1.5*) zat er al een stijgende lijn in. Ben niet gecharmeerd van de actie in de Hunger Games films (integendeel...), maar de mutant-scene is best vermakelijk - voor wat het is. Einde nomineer ik graag voor meest zoete meuk ooit.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Amusante reeks die ook wordt rechtgehouden door een sterke Jennifer Lawrence. Vond deze, samen met het eerste deel, de beste uit het rijtje. Sommigen hebben het over het zeemzoeterige einde, gebaseerd op de laatste scène, maar zo goed vond ik het nou toch ook niet aflopen. Haar zusje waar het in het begin allemaal om draaide, waarvoor Katniss zich opofferde om deel te nemen aan de spelen om haar te beschermen, sterft uiteindelijk toch bij een aanslag die werd gepland door de rebellen... Daar word je toch niet zo gelukkig van. De chemie tussen Katniss en Peeta blijf ik ook vreemd vinden. Voor de rest vond ik het een degelijke afsluiter met wat meer actie, wat zeker welkom was voor mij na het teleurstellende derde deel. 3,5*

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Het laatste deel in The Hunger Games is wederom een teleurstelling, echter niet volledig om dezelfde redenen waarom de andere delen mij mij zou ontzettend koud lieten. Het eerste half uur hebben we een verwaarloosbare introductie welke we maar gewoon voor lief zullen nemen want anders waren we niet eens bij de rest van de kritiek aangekomen. Dan eindelijk maar toch, na een halfuur lang verveeld naar de borsten van Jeniffer Lawrence te hebben gestaard geraakt de film in vlot vaarwater, al is dat waarschijnlijk meer te danken aan de voor-geborduurde rode draad dan aan de kunsten van de regisseur in kwestie. Maar goed, we zullen geen gegeven paard in de bek kijken.

Het vlotte vaarwater neemt ons mee langs booby traps, explosies en 'The Descent-achtige' creaturen. En ondanks dat ik me prima heb vermaakt tijdens dit middenrif van de film, weet Mockingjay part 2 nergens écht uit te blinken en zijn de meest memorabele momenten eigenlijk de Knuffel tussen Katniss en Gale en de ontsnapping uit het bemodderde riool. Desalniettemin was dit in mijn ogen toch bij uitstek het beste deel van de film, want eenmaal de bende in de buurt van het Capitool aankomt ontspoort Francis Lawrence zijn regie volledig.

Hoewel het vooral in de details ligt, heb ik mij na de 'dood' van Prim vrijwel non-stop geërgerd aan de manier waarop het verhaal in kaart wordt gebracht. Laten we beginnen bij aanhalingstekens van de vorige zin en concluderen dat Prim haar dood meer geïmpliceerd wordt dan dat er expliciet op gehamerd wordt. Nu is dat op zich prima, sterker nog, hoe minder overtollig drama hoe beter, maar wees dan ook consequent en ga er vervolgens geen kwartier over natafelen. Tranen en wraakgevoelens barsten van het scherm terwijl ik verbaasd naar de C.V. van meneer Lawrence loop te staren. Maar goed, een klein detail waar de meerderheid zich vast niet aan heeft gestoord. Maar wat dan van de ongelofelijk voorspelbare maar tegelijkertijd ongelofelijk plotse beslissing van Katniss Everdeen om Alma Coin het hart te doorboren in plaats van onze vriend Snow?. Het is natuurlijk redelijk voorspelbaar omdat het gesprek met Snow en Katniss haar emoties plus editing de climax voor de niet-boek-lezers redelijk van te voren prijs gaven, vond ik het toch bijzonder weinig om deze keuze te rechtvaardigen
Ja, we wisten wat er zou gebeuren, maar wederom is Lawrence niet echt consequent met zijn regie. De kers op de taart is dan ook het eindshot met de close-up van Katniss en haar baby (Peeta??), iets wat werkelijk niets maar dan ook niets toevoegt aan deze extreem matige Hollywood productie.

Goed, mierenneuken misschien, maar deze ongelofelijk slordige regie zorgt er wel voor dat de pacing volstrekt waardeloos is en ik niet weet of ik nu een Cola moet pakken of dat ik een belangrijke gebeurtenis mis. Maakt achteraf blijkbaar geen verschil want mede dankzij onze lieve Francis worden dit soort momenten toch gewoon vermeden.

Tja, boek zal ongetwijfeld 4* hebben gekregen, maar alles wat ik hier zie is een klein hoopje potentie op een vermakelijke film.

avatar van arno74

arno74

Na het laatste deel (deel 3 - part 1) had ik eigenlijk alle hoop opgegeven rond deze reeks. De eerste film, uit 2012, is eigenlijk de enige die mij niet tegenviel. De tweede film was meer van hetzelfde en derhalve overbodig, en deel 1 van de derde film een saai en inspiratieloos gebeuren. Deel 2 daarop is meer van hetzelfde. Wederom behoorlijk saai, weliswaar met wat meer actie, maar met een groot gebrek aan emotie die de kijker meesleept, een rommelig script, gebrekkige opbouw, en als dieptepunt van het tekort aan inspiratie het moment dat er zombies ten tonele verschijnen. Hoe diep kun je zakken...

Het moge duidelijk zijn dat deze derde film zich er niet voor leende om in tweeën gehakt te worden. Weliswaar goed voor het spekken van de kassa, maar dat lijkt me ook de enige doelstelling die de makers op het oog hadden. Wie wat van deze reeks wil zien kan ik alleen maar aanraden om het bij de film uit 2012 te houden. Voor dit laatste deel, net als voor het voorgaande: 1*.

arno74 schreef:
...en als dieptepunt van het tekort aan inspiratie het moment dat er zombies ten tonele verschijnen. Hoe diep kun je zakken...

In iedere film kwamen tot nu toe gemuteerde wezens voor. Ik ben benieuwd: wat maakt voor jou dat deze niet in de smaak vielen, dat dit voor jou het dieptepunt was? Overigens waren het geen zombies, maar ik kan begrijpen dat dit in de film niet heel duidelijk was. In het boek werden ze omschreven als half hagedis, half mens, maar hier vond ik ze ook wel wat weghebben van aliens.

avatar van arno74

arno74

Nicole_1989 schreef:
In iedere film kwamen tot nu toe gemuteerde wezens voor.
Is dat zo? Die zijn me dan zeker niet opgevallen, kan ik me ook niet herinneren, in ieder geval niet zo opzichtig zoals nu. In dit deel wordt een typische zombiescene getoond, die je in tig zombiefilms tegen kunt komen. Dat vond ik nogal goedkoop en totaal niet passen binnen het verhaal van The Hunger Games, alsof ze bij het zombiegenre wilden aansluiten. In de film vond ik het totaal misplaatst. Waar kwamen die opeens vandaan? Als half hagedis, half mens zagen ze er zeker niet uit, dat hadden ze dan wel beter kunnen doen. Ik vond het een zombiescene die zomaar uit de lucht kwam vallen, vandaar dat het bij mij in het verkeerde keelgat schoot.

Nicole_1989

Ja hoor, in de eerste film de tracker-jackers en de hond/wolf-achtige wezens en in de tweede film de apen en de jabberjays.
Verder duidelijk verhaal waarom het je niet beviel. Wel kondigde President Snow het een soort van aan dat er iets stond te gebeuren, want zodra hij zag dat het team het riool was ingegaan, zei hij de woorden "the arena has moved underground". Maar goed, wat er dan stond te gebeuren werd nog in het midden gelaten.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Threeohthree schreef:

Hier kan ik mij heel goed in vinden!!!!

avatar van Waxmask

Waxmask

Fok liefde, baren zult ge! Dat is het moraal wat ik uit deze film gehaald heb.