• 9.376.097 stemmen

Gesproken taal: Engels, Urdu en Italiaans

Releasedatum: 1 februari 2001

Plot Vertical Limit

"Hold your breath."

De jonge bergbeklimmer Peter Garrett gaat samen met zijn groep zeer uiteenlopende figuren een extreme tocht op leven en dood aan. Zijn zus Annie is na een lawine vast te komen zitten in een spelonk van 's werelds beruchtste berg, de K2, geheel bedolven onder de sneeuw. In een race tegen de klok beklimmen Peter en het reddingsteam de berg en moeten ze in de meest bizarre omstandigheden spectaculaire toeren uithalen om Annie van een wisse dood te redden. Komen ze op tijd? En wil Annie wel gered worden door haar broer?

Peter Garrett

Tom McLaren

Royce Garrett

avatar van n00t

n00t

Ach...wel vermakelijk, alleen idiote dialogen over bijvoorbeeld verantwoordelijkheid...

tjah, die nitroglycerine voegt toch echt wel iets toe aan het verhaal...een stukje ongeloofwaardigheid vooral...

positief: schitterende shots en wel redelijk spannend

Mooie beelden, dat wel. De enige reden waarom ik hem heb uitgekeken. Jammer alleen dat er constant een groep clowneske figuren door die beelden struinen. Een stel koekenbakkers met een fles nitroclycerine op de rug, Niet mee in de zon lopen hoor!. Niet om aan te zien wat een gestoethaspel. Ik heb het aantal doden niet geteld; is ook niet belangrijk want uiteindelijk belanden broer en zus toch weer veilig in het kamp. Pa zou er trots op zijn geweest.

avatar van n00t

n00t

Mark Veldebrink schreef:

haha! droogg..

ga je ook nog stemmen? of word dat minder grappig

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Wat een ongelooflijk mooi happy end!
Er sterven zo'n 6-tal mensen, waaronder een soort van Bill Gates, om één meisje te redden...

Vond de Moslim wel grappig, met zijn matje.

Voor de rest een tamelijk saaie film. Ben gaan lopen, voor het naar het schijnt juist grappig begon te worden.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Weet iemand de precieze quote uit deze film waar 1 van die gasten het heeft over dat je nergens in kunt geloven ofzoiets. Ik zou die graag willen weten.

soom

stom, stom stomme film!!!!

Hij slaat echt nergens op. Bijna net zo slecht als Avalanche

soom schreef:

stom, stom stomme film!!!!

Hij slaat echt nergens op. Bijna net zo slecht als Avalanche

Maar het acteerwerk is wel goed. Chris O' Donnell... En Bill Paxton, top. Het gedoe met die oude man is best wel grappig. Je kunt deze film niet al te serieus nemen vind ik..

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

avatar van Leno

Leno

Op zijn andere 'ik'

avatar van Disk

Disk

Ze heeft gewoon haar mening uitgebreid, ik zie het probleem niet.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Ik vind het niet op mening uitbreiding lijken, dus vandaar dat ik het even vroeg.

JonathanTucker schreef:

Ik had gezegd, dat ik het een slechte film vind, en daar wilde ik even op reageren, door een beetje meer uitleg te geven.

Hoe zie jij het dan?

Leno schreef:

Op zijn andere 'ik'

Ik ben een meisje!

avatar van clone

clone

soom schreef:

Ik ben een meisje!

en ik ben een jongetje. Is niet zo relevant lijkt mij, jouw mening over de film wel. ik neem deze film op en zie wel tzt hoe het uit pakt

clone schreef:

Leno schreef: op 'zijn' betere ik. Lijkt me nogal een rare opmerking, aangezien ik een meisje ben, en geen jongen.

avatar van R0$!t@

R0$!t@

er zitten mooie stukken landschap in, verder ook goed verhaal

avatar van paramount

paramount

KICKASS film!!! Blijft goed. 5 sterren.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Wel aardig actiefilmpje. Wat ik wel irritant vond was het hoesten gedurende de hele film en die oerkreten van die Frans-Canadeze 'schoonheid'.

avatar van LittleBox

LittleBox

Wat een onzinfilm. Niet te geloven. Computertechnieken helaas ook al te zichtbaar. Stompzinnig verhaal (met nitro de berg op, yeah right...). Alleen het landschap is mooi, maar daar hoef je geen regisseur voor te zijn om dat goed in beeld te brengen; dat doet het landschap zelf wel.

avatar van stan

stan

Zo kan je wel over alle films gaan beginnen

avatar van Hannibal

Hannibal

Voor zover ik weet moet je nitroglycerine niet teveel schudden, anders kan het tot ontploffing komen. Wat ik dus al zeer vreemd vond aan deze film is dat toen ze er achter kwamen dat het spul niet teveel aan zonlicht blootgesteld mocht worden, ze de tassen zonder aarzelen op de grond gooiden om er sneeuw overheen te kunnen gooien ter verkoeling. Nu lijkt mij die hele actie van het op de grond gooien van de tassen veel gevaarlijker dan het zonlicht.
Tevens wist ik niet dat Nitro het dodelijkste wapen ter wereld was.
Een paar druppels van dit goedje veroorzaakte in deze film zoveel schade, de kruisraketten van Gerrit Zalm zijn er niks bij.

Kortom, een belachelijke film die ik 1* geef.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Aardig vermaak, maar een schrijnend gebrek aan logica, waarvan het meeste wel is genoemd in de vorige berichten.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Dit was wel een spannende film, leuk om te zien en met af en toe prachtige shots. Niks bijzonders, maar toch zeker wel een voldoende waard. 3*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke vermakelijke film, goeie acteerprestaties van Chris O'Donnell en Bill Paxton. Krijgt een goeie 3* van mij.

avatar van Livinovic

Livinovic

Om te beginnen, verschrikkelijk lelijke poster.

Zwakke acteerprestaties ook, maar al bij al best nog wel een leuke film.

3 *

avatar van seth gecko

seth gecko

een vermakelijke actiethriller.

tuurlijk staat O'Donnel geregeld weer te acteren als een schotelvod
zit de film vol onwaarschijnlijkheden die erg grappig zijn. ..(o'donnels dodensprong zou normaal 2 gebroken armen opleveren.) het einde voelt wat afgeraffeld aan...hoe raken ze terug naar basecamp en wat zijn ze happy dat ze 1 iemand kunnen redden hebben maar wel 5 man hebben moeten opofferen in de redding.

de film is af en toe aardig spannend,spectaculair..heeft veel mooie beeldjes en is ook behoorlijk grappig in al zijn over the top onwaarschijnlijkheid en het feit dat Bill Paxton gaandeweg steeds meer op grote smurf gaat lijken.
een leuk tussendoortje
3***

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

erg goede film.

hij is nu op de tv.

erg knap gemaakt , gefilmd en gecast.

ik geef hem 3.5

avatar van Lola3

Lola3

Niet echt originele verhaallijn, en soms onrealistische gebeurtenissen om er toch maar voor te zorgen dat ze die 2uur vol kunnen krijgen. Nadat we van in het ene goedkoop sentiment in het andere worden geslingerd, blijkt toch dat ze hen nog kunnen redden, dus weer een feel-goodmovie. Normaal zou ik 1 geven, maar door de prachtige beelden en nog degelijke acteerprestaties, bijvoorbeeld van 'Tom' plus soms de humor die twee gebroeders, die waren echt wel komischgeef ik een

dikke 2*

avatar van espa joe

espa joe

Tja... film lag al ff op de planken en moest deze toch ff zien. Het verhaal moet je dus niet echt serieus nemen omdat er toch te veel onrealistische momenten in zitten... maar vond de rest wel aardig zoals de mooie omgeving...werkelijk schitterend en vooral de beginscene is vrij sterk! Maar had een vraagje he... dat ene meisje , het zusje van .... , speelt zij ook niet in de serie van Prison Break als advocate? Film krijgt van mij een 3-.

avatar van otherfool

otherfool

Over-the-topentertainment. Heerlijke nonsens, absurde stoerdoenerij, fantastische stunts, lekker filmpje.

3,5*.